Δείτε πώς ο Σύλλογος Ποντίων Χανίων υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Σουμελά. Δείτε το βίντεο και φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.
Με λαμπρή υποδοχή παρουσία πλήθους κληρικών, χιλιάδων προσκυνητών, τοπικών αρχόντων και των Ενόπλων Δυνάμεων κατέφθασε την Δευτέρα 19 Μαΐου η Παναγία Σουμελά και ο Τίμιος Σταυρός των Κομνηνών στην Πόλη των Χανίων όπου μετέβη μετά στρατιωτικού αγήματος στην Ενορία Αγίων Κων/νου και Ελένης στην Αγυία για λαϊκό προσκύνημα μέχρι την Παρασκευή 23 Μαΐου.
Ο Σύλλογος Ποντίων Χανίων ” Ρωμανία” υποδέχθηκε την ιερή εικόνα με Πυρρίχιο χορό. Τα παιδιά του Συλλόγου φορώντας της παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο την άφιξη της εικόνας της Παναγίας Σουμελά.







![Απρίλιος. Μικρογραφία του μήνα από το χειρόγραφο Τυπικό της Μονής του Αγίου Ευγενίου Τραπεζούντας [1346]. Μητροπολίτου Τραπεζούντος Χρύσανθου, «Η Εκκλησία Τραπεζούντος». Από το Αρχείον Πόντου, του 1933 (πηγή: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών)](https://www.pontosnews.gr/wp-content/uploads/2026/03/aprilios-cvr-360x180.jpg)








