pontosnews.gr
Πέμπτη, 18/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Bloomberg: Έξοδος από την κρίση με λάδι, μέλι και αυγοτάραχο

21/05/2014 - 12:41μμ
Bloomberg: Έξοδος από την κρίση με λάδι, μέλι και αυγοτάραχο
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Bloomberg: Έξοδος από την κρίση με λάδι, μέλι και αυγοτάραχο

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καλεί τους μεταποιητές παραδοσιακών τροφίμων και ποτών, από τους παραγωγούς αυγοτάραχου έως τους παραγωγούς μελιού, να παίξουν μεγαλύτερο ρόλο στον μετασχηματισμό της χώρας σε μια εξαγωγική οικονομία, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Το πρακτορείο παραθέτει δήλωση του κ. Σαμαρά σε εκπροσώπους του κλάδου, την περασμένη εβδομάδα στη Μυτιλήνη, ότι οι εταιρείες τροφίμων και ποτών πρέπει να φθάσουν στο επίπεδο άλλων εξαγωγικών κλάδων, όπως των πετρελαιοειδών, και να συμβάλουν περισσότερο στην έξοδο της χώρας από την ύφεση. Περισσότερες ελληνικές εταιρείες τροφίμων πρέπει να επικεντρωθούν στην «επεξεργασία αγροτικής παραγωγής για να φέρουν τα ελληνικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές» δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «το 85% της παραγωγής αντιστοιχεί σήμερα σε 200 μεγάλες εταιρείες, ενώ 17.000 μικρές και μεσαίες εταιρείες έχουν τεράστιες δυνατότητες».

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι οι ελληνικές εξαγωγές αγροτικών προϊόντων -που περιλαμβάνουν τρόφιμα, ποτά και φυτικά έλαια- αυξήθηκαν 3,5% σε αξία το 2013, φθάνοντας στα 4,75 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων. Με περίπου το 17% της συνολικής αξίας των ελληνικών εξαγωγών, η βιομηχανία τροφίμων και ποτών υπολείπεται των πετρελαιοειδών και των βιομηχανικών προϊόντων, όπως ο μηχανολογικός εξοπλισμός και τα χημικά προϊόντα.

Ορισμένοι παραγωγοί τροφίμων, όπως η Gaea Products, που παράγει ελαιόλαδο και ψημένες κόκκινες πιπεριές, ξεκίνησαν την επιχείρησή τους εστιάζοντας μόνο στο εξωτερικό, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν τις εξαγωγές για να καλύψουν τη μείωση των πωλήσεων τους στην Ελλάδα. «Η επιβίωση εξαρτάται από την επιτυχία στις εξαγωγές των καλύτερων προϊόντων της ελληνικής μητέρας γης» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άρης Κεφαλογιάννης σε συνέντευξή του.

Η Gaia διαθέτει το 82% των πωλήσεών της στο εξωτερικό. Οι διεθνείς πωλήσεις της αυξάνονται κατά μέσο όρο 18% ετησίως και η εταιρεία πουλά σε 26 χώρες, μεταξύ των οποίων στη Γερμανία και τις ΗΠΑ, όπου η εταιρεία κέρδισε τον περασμένο μήνα χρυσό μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου της Νέας Υόρκης.

Αν και ο Χρήστος Παπαδημητρίου, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας CC SA, που παράγει από ξύδι μπαλσάμικο έως μουστάρδα, δηλώνει ότι οι εγχώριες πωλήσεις έχουν επανέλθει στα «προ κρίσης επίπεδα» η εταιρεία σχεδιάζει να μείνει επικεντρωμένη στις ξένες αγορές, όπου οι πωλήσεις τώρα υπερβαίνουν τα έσοδα από την Ελλάδα. «Όλα τα προϊόντα μας έχουν αναπτυχθεί με βασική εστίαση στις ανάγκες των ξένων αγορών» δήλωσε ο κ. Παπαδημητρίου.

Ο ιδρυτής της Carpo Hellas Κώστας Κοντόπουλος στοιχημάτισε τον Δεκέμβριο του 2011, στο απόγειο της κρίσης, ότι θα μπορούσε να έχει κέρδη πουλώντας πολυτελή τρόφιμα, όπως αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς. «Όλοι είχαν τρομάξει και μου είπαν ότι ήμουν τρελός να ανοίξω μαγαζί στο μέσο μίας τόσο ασταθούς περιόδου» δήλωσε ο κ. Κοντόπουλος.

Η επιτυχία της μεθόδου του, καθώς οι πελάτες ενθαρρύνονται να δοκιμάσουν πριν αγοράσουν», οδήγησε σε ένα νέο κατάστημα στην περιοχή του Πικαντίλι στο Λονδίνο πέρυσι και σε σχέδια για άνοιγμα στη Ρώμη, το Παρίσι, το Μιλάνο και τη Μέση Ανατολή.

Μια παρουσία με λιανικές πωλήσεις στο εξωτερικό αντί απλώς εξαγωγών είναι σημαντική, λόγω της «συνείδησης της φίρμας που αποκτούμε» δήλωσε ο Θωμάς Δούζης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ergon, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
 
Πηγή: kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Τρίχρονο παιδί πέθανε από ασιτία, στην Ελλάδα του 2025

17/12/2025 - 11:30μμ
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθερες υπό όρους σύζυγος και αδελφή του βασικού κατηγορούμενου στην Κρήτη

17/12/2025 - 7:11μμ
Στιγμιότυπο από την  ημερίδα Υπεύθυνου Παιχνιδιού του ΟΠΑΠ (φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΕΛΛΑΔΑ

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής στην καθημερινότητα όλων

17/12/2025 - 6:55μμ
Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών με αφορμή την εισαγγελική πρόταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό, Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

«Η Δημοκρατία απαντά»: Η εισαγγελέας ζήτησε ενοχή και των 42 στη δίκη της Χρυσής Αυγής

17/12/2025 - 6:31μμ
Ειδικό κατάστημα κράτησης Αυλώνα (φωτ.: αρχείο EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Βία ανηλίκων χωρίς όρια: Προφυλακιστέα η 16χρονη που μαχαίρωσε συμμαθήτριά της στην Κυψέλη

17/12/2025 - 5:23μμ
Δρακόντεια μέτρα στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά για τη μεταγωγή του «Έλληνα Εσκομπάρ» (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση «Ίππαλος»: Πώς στήθηκε το θαλάσσιο δίκτυο κοκαΐνης και πώς ξεσκεπάστηκε ο «Έλληνας Εσκομπάρ»

17/12/2025 - 4:34μμ
Μπλόκο αγροτών στα διόδια Ακτίου (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ευσταθίου)
ΕΛΛΑΔΑ

Αλαλούμ με τις πληρωμές των αγροτών: Παρακρατήσεις πριν από τις ενισχύσεις και πολιτική σύγκρουση

17/12/2025 - 3:22μμ
Στoν εισαγγελέα Πειραιά οδηγήθηκαν ο «Έλληνας Εσκομπάρ» και άλλοι τέσσερις συλληφθέντες, Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπό δεκαετή παρακολούθηση ο «Έλληνας Εσκομπάρ» – Οι αποκαλύψεις για το πλοίο με τους τόνους κοκαΐνης

17/12/2025 - 2:04μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Χαλεπλίδου)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πιλοτική 24ωρη λειτουργία σε έξι λεωφορειακές γραμμές

17/12/2025 - 1:40μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Σκληραίνουν τη στάση τους στα μπλόκα – Κλείνει και το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στα Μάλγαρα

17/12/2025 - 11:35πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: FIBA)

FIBA Europe Cup: Νικηφόρο πέρασμα από τη Λισαβόνα ο ΠΑΟΚ

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook Ένωση Ποντίων Ν. Σμύρνης, Αγ. Δημητρίου, Παλαιού Φαλήρου «Η Μαύρη Θάλασσα»)

Η Ένωση Ποντίων «Μαύρη Θάλασσα» γιορτάζει τα Χριστούγεννα με μουσική, παράδοση και δημιουργία

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

FIBA Europe Cup: «Δύο στα δύο» για το Περιστέρι

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook Ελληνική ορθόδοξη ενορία και κοινότητα Kongarah)

Η ελληνορθόδοξη κοινότητα του Kogarah στη Νέα Νότια Ουαλία φωτίζει τα Χριστούγεννα παιδιών και οικογενειών

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

EuroCup: Βήμα εξάδας για τον Άρη στο Αμβούργο

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

ENBL: «Φρέναρε» τον Ηρακλή έβαλε η Ντουμπράβα

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign