pontosnews.gr
Τετάρτη, 9/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τουρκία: Πατέρας κατέβηκε στο ορυχείο για να πεθάνει αγκαλιά με τον γιο του

16/05/2014 - 11:35πμ
Τουρκία: Πατέρας κατέβηκε στο ορυχείο για να πεθάνει αγκαλιά με τον γιο του
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τουρκία: Πατέρας κατέβηκε στο ορυχείο για να πεθάνει αγκαλιά με τον γιο του

Μόνο θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί η ιστορία ενός πατέρα και του γιου του που χάθηκαν μαζί με άλλους 282 ανθρώπους στο ανθρακωρυχείο της Σόμα στην Τουρκία στις 13 Μαΐου.

Ενώ η «θύελλα» στην Τουρκία δεν έχει ακόμη κοπάσει, η εφημερίδα Χουριέτ φέρνει στο «φως» την ιστορία των δύο αντρών, του 43χρονου Huseyin Avkas και του 19χρονου γιου του, Ferhat.

O Huseyin εργαζόταν στο ανθρακωρυχείο αλλά πρόσφατα πήρε σύνταξη.

Ωστόσο, ήθελε να προσφέρει στην οικογένειά του μία καλύτερη ζωή για αυτό και συνέχιζε να δουλεύει στο Σόμα όπου πολλοί τον θεωρούσαν μία «ηγετική μορφή».

Ο γιος του, Fatih, ήταν το πρώτο από τα παιδιά του που αποφάσισε να πιάσει δουλειά στο ορυχείο, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε και το μικρότερο παιδί του, ο Ferhat.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι άγραφος νόμος για τους ανθρακωρύχους τα μέλη της ίδιας οικογένειας να μην εργάζονται στην ίδια βάρδια, αλλά για την οικογένεια Avkas αυτό ήταν απλά αδύνατο, αφού ήθελαν να δουλεύουν μαζί.

Την ημέρα του τραγικού δυστυχήματος ο Huseyin και ο Ferhat έφυγαν από το σπίτι μαζί, όχι όμως και ο πρωτότοκος Fatih ο οποίος ήταν άρρωστος.

Στο Σόμα, ο Huseyin Avkaş ήταν ο «αρχηγός» μιας ομάδας 60 αντρών, κυρίως νέων, οι οποίοι μόλις είχαν πιάσει δουλειά εκεί.

Κάποια στιγμή ο Huseyin απομακρύνθηκε από την ομάδα του για να πάρει ένα τηλέφωνο, ενώ ο γιος του και οι άντρες του ήταν εκατοντάδες μέτρα κάτω από το έδαφος.

Τότε όμως συνέβη το μοιραίο.

Ο Huseyin παρόλο που αμέσως κατάλαβε ότι κάτι πολύ σοβαρό συνέβη, χωρίς δεύτερη σκέψη άρχισε να κατεβαίνει στο ορυχείο. Ηταν μία εικόνα τραγική: Ενώ οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν πιο κοντά στην έξοδο έβγαιναν σιγά σιγά στην επιφάνεια, ο Huseyin έτρεχε προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη μετά. Κανείς δεν ξέρει για πόσο πάλεψαν ή ποιες ήταν οι τελευταίες τους κουβέντες. Ο Huseyin όμως κατάφερε να βρει το γιο του.

Το επιβεβαιώνει ο διασώστης που αντίκρισε μία συγκλονιστική εικόνα. Πατέρα και γιο, αγκαλιά, νεκρούς…

Σοκάρει η μαρτυρία επιζώντα

Ένας από τους επιζώντες του ορυχείου στη Σόμα αποκάλυψε συγκλονιστικές σκηνές που αντίκρισε λίγο πριν βγει στην επιφάνεια.

Όπως ανέφερε ο Χασάν Οζντίλ στη Χουριέτ: « Είδα έναν εργάτη με μια ζώνη γύρω από το λαιμό του να προσπαθεί να αυτοκτονήσει. Πήγα σε έναν χώρο λίγα μέτρα πιο πάνω από το σημείο που έγινε η έκρηξη. Εκεί δεν υπήρχε οξυγόνο και έφυγα. Μερικοί από τους εργάτες που βρίσκονταν εκεί χτυπούσαν τα κεφάλια τους στους τοίχους. Οι μάσκες οξυγόνου που είχαν δε λειτουργούσαν. Κουβαλούσα αυτή τη μάσκα για τρία χρόνια, αλλά ακόμη δεν έχω καταλάβει σε τι χρησιμεύει. Οι μάσκες πρέπει να περνούν από έλεγχο κάθε έξι μήνες, αλλά κανείς ποτέ δεν τις ήλεγξε».

Ο Οζντίλ σοκαρισμένος πρόσθεσε: «Η έκρηξη έγινε περίπου 2.400 μέτρα κάτω από την επιφάνεια. Πήγα στο ορυχείο. Έβαζαν ανθρώπους στον ιμάντα μεταφοράς. Υπήρχαν περίπου 50-60 εργάτες εκεί. Οι φίλοι μου ανέβηκαν στον ιμάντα που μετέφερε τον κόσμο και πέθαναν εκεί…».

Στο μεταξύ, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας δήλωσε ότι 18 άτομα παραμένουν ακόμη εγκλωβισμένα μέσα στο ορυχείο και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τους βγάλουν στην επιφάνεια. Πρόσθεσε επίσης ότι ο αριθμός των νεκρών από το δυστύχημα δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 302.

Πηγή: protothema.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ©Copyright: Hellenic Parliament/Αλίκη Ελευθερίου)
ΕΛΛΑΔΑ

«Κάθε ανάσα είναι δώρο»: Η Βουλή φωταγωγήθηκε για την Κυστική και Πνευμονική Ίνωση

8/09/2026 - 11:26μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Πούτιν: Ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει άμεσο τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία

8/09/2026 - 9:40μμ
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Ξανά στη φυλακή οι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση του νεκρού βρέφους

8/09/2026 - 9:13μμ
(Φωτ. αρχείου: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Μέγαρα: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Κανδήλι

8/09/2026 - 7:51μμ
(Fωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Μέγαρα: Πυρκαγιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Κανδήλι

8/09/2026 - 5:21μμ
Βουδιστής μοναχός τελεί το τελετουργικό της 13ης ημέρας μπροστά σε σπίτι που καταστράφηκε από τις ξαφνικές πλημμύρες, στην περιοχή Νουακότ του Νεπάλ (φωτ.: EPA / Narendra Shrestha)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: Οι 1.357 νεκροί γίνονται λογαριασμός για τους μεγάλους ρυπαντές – Αίτημα για κλιματικές αποζημιώσεις

8/09/2026 - 4:21μμ
Γραμμές υψηλής τάσης μπροστά από τον λιγνιτικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής Γιένσβαλντε, στο Τούρνοβ-Πράιλακ της Γερμανίας. 1η Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Clemens Bilan)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Συνελήφθη ο «τρομοκράτης του ρεύματος» – Νέοι εκρηκτικοί μηχανισμοί στο Βαϊσβάιλερ

8/09/2026 - 3:09μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Μάκρη: Διαμέρισμα-«βάση» στο μικροσκόπιο για το τουρκικό οργανωμένο έγκλημα – Δύο συλλήψεις

8/09/2026 - 2:44μμ
Αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την είσοδο στην περιοχή Αλεπότρυπα, της Κυψέλης. Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026   (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στην Κυψέλη: Παιδί βρήκε σακούλα με ανθρώπινα οστά στην Αλεπότρυπα

8/09/2026 - 1:56μμ
Tο Μουσείο Ρενουάρ στην Καν-συρ-Μερ (φωτ.: Wikipedia)
ΚΟΣΜΟΣ

Ληστεία στο Μουσείο Ρενουάρ: Οι σειρήνες χάλασαν το σχέδιο – Δύο πίνακες βρέθηκαν στον κήπο

8/09/2026 - 1:08μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Christopher Neundorf)

Ντόρτμουντ: Ανησυχία για τον Καρέτσα – Ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

16 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Κύπελλο Ελλάδας: Έκανε το 2Χ2 ο Ολυμπιακός

22 λεπτά πριν
(Φωτ.: ©Copyright: Hellenic Parliament/Αλίκη Ελευθερίου)

«Κάθε ανάσα είναι δώρο»: Η Βουλή φωταγωγήθηκε για την Κυστική και Πνευμονική Ίνωση

48 λεπτά πριν
(Φωτ.: Hellenic Cultural Center of the Southwest/Facebook)

Οι ομογενείς του Χιούστον τίμησαν τη Σάντα: 105 χρόνια μνήμης για τους νεκρούς του Ολοκαυτώματος

1 ώρα πριν
Με τον υπουργό Οικονιμικών Κυριάκο Πιερρακάκη συναντήθηκε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών (φωτ.: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ)

Ιερώνυμος σε Πιερρακάκη: Σχέδιο για φοιτητικές εστίες και στέγη για νέες οικογένειες

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Champions League: Νικηφόρα πρεμιέρα η ΑΕΚ στα αστέρια με σούπερ Μαρίν

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV