pontosnews.gr
Πέμπτη, 13/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Μήδεια του Καλαμακίου. Στραγγάλισε τα 3 παιδιά της για να εκδικηθεί τον άνδρα της

27/04/2014 - 12:00μμ
Η Μήδεια του Καλαμακίου. Στραγγάλισε τα 3 παιδιά της για να εκδικηθεί τον άνδρα της
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η Μήδεια του Καλαμακίου. Στραγγάλισε τα 3 παιδιά της για να εκδικηθεί τον άνδρα της που την απατούσε

Το βράδυ της 27ης Μαΐου του 1961, η Νίτα Μπέικερ άνοιξε ήσυχα την πόρτα του δωματίου που κοιμόταν η δίχρονη κόρη της, Κίτι, στο Καλαμάκι. Με ψυχραιμία και κυνισμό, τύλιξε ένα κορδόνι γύρω από το λαιμό του παιδιού και το έσφιξε, μέχρι που σιγουρεύτηκε ότι ήταν νεκρό. Με την ίδια αποφασιστικότητα μπήκε στο δωμάτιο των άλλων δύο παιδιών της. Η Σουζάνα ξεψύχησε από τα χέρια της χωρίς να ακουστεί, αλλά ο μικρός Τζο ξύπνησε και την κοίταξε στα μάτια. Ο μικρός αντιστάθηκε και έγδαρε τα χέρια της, αλλά η μητέρα του κατάφερε να τυλίξει σφιχτά το κορδόνι γύρω απ’ το λαιμό του.

Η Νίτα περπάτησε μέχρι την κουζίνα και βρήκε το κοφτερό μαχαίρι που έψαχνε. Το έφερε στο λαιμό της και πίεσε, μέχρι που ένιωσε το ζεστό αίμα στο δέρμα της. Τρόμαξε, τα δάχτυλά της παρέλυσαν και το μαχαίρι έπεσε στο πάτωμα. Νίτα Μπέικερ Νίτα Μπέικερ Μετά από λίγη ώρα, έφτασε στο σπίτι ο πατέρας των παιδιών, ο Τζολ Μπέικερ, με ένα φίλο του.

Είχε ξεχάσει τα κλειδιά του, αλλά η Νίτα είχε βάλει μια εφημερίδα στην πόρτα για να μην κλείσει. Μπήκαν στο ήσυχο σπίτι και είδαν τη Νίτα λιπόθυμη στην κουζίνα, καλυμμένη με αίματα. Πανικόβλητος, ο Μπέικερ πήγε στο δωμάτιο των παιδιών του. Όλα φαίνονταν ήρεμα, τα παιδιά κοιμόντουσαν. Ο γιος του ήταν μπρούμυτα και ο πατέρας του τον χάιδεψε στοργικά. Τότε είδε ότι ο Τζο δεν ανέπνεε. Τον γύρισε και είδε το παγωμένο πρόσωπό του και το νεκρό βλέμμα του. Έτρεξε στη Σουζάνα και στην Κίτι. Το ίδιο κι αυτές.

Η Μήδεια του Καλαμακίου

Η Νίτα Μπέικερ γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου του 1933 στο Τέξας και σε ηλικία 18 ετών, παντρεύτηκε τον γοητευτικό λοχία Τζολ Μπέικερ. Το 1960, ο λοχίας πήρε μετάθεση για την Ελλάδα και η οικογένεια εγκαταστάθηκε στο Καλαμάκι. Η ζωή τους κυλούσε ήρεμα, σχεδόν αδιάφορα. Η Νίτα ήταν μία μελαγχολική και απόμακρη γυναίκα, που όμως εκπλήρωνε στην εντέλεια τα καθήκοντα της μητέρας και συζύγου. Φαινόταν ικανοποιημένη απ’ τη ζωή της και δήλωνε πραγματικά ευτυχισμένη.

Ο Τζολ, απ’ την άλλη, πίστευε ότι η γυναίκα του τον αντιπαθούσε. Δεν ανταποκρινόταν στο άγγιγμά του και για χρόνια, κοιμόντουσαν σε διαφορετικά κρεβάτια. Έκανε ό, τι μπορούσε για να αναζωπυρώσει τον έρωτά τους, αλλά η Νίτα απέρριπτε όλες του τις προτάσεις. Απογοητευμένος απ’ τον γάμο του, ο λοχίας γνώρισε την Ελληνίδα Βενετία Σιταρά, με την οποία ανέπτυξε στενή σχέση. Έκαναν βόλτες στην εξοχή, πήγαιναν σινεμά και η Σιταρά του μάθαινε ελληνικά. Για να την ανταμείψει, της χάρισε μία φωτογραφική μηχανή, με την οποία απαθανάτιζαν τα ωραιότερα στιγμιότυπα από τις βόλτες τους. Στις 26 Μαΐου, η Νίτα οδήγησε το αυτοκίνητο του άντρα της μέχρι το συνεργείο και πριν φύγει, πήρε μαζί της τα πράγματα που είχε αφήσει στο πορτ μπαγκάζ. Ανάμεσά τους ήταν κι ένας χάρτινος φάκελος. Ανυποψίαστη, τον άνοιξε και μέσα βρήκε τις φωτογραφίες του λοχία με τη Σιταρά. Δεν του είπε τίποτα, αλλά από μέσα της ετοίμαζε την τέλεια εκδίκηση.

Την επόμενη μέρα, ο Μπέικερ συναντήθηκε με την Σιταρά στην Πεντέλη και μετά πήγαν σινεμά. Η σύζυγός του καθάρισε, μαγείρεψε και έβαλε τα παιδιά τους για ύπνο. Έπειτα άνοιξε τη Βίβλο, υπογράμμισε κάποια αποσπάσματα που αναφέρονταν στη μοιχεία, κατέγραψε τις σκέψεις της σε ένα χαρτί και στραγγάλισε τα παιδιά της. Όταν ήρθε η ώρα να αυτοκτονήσει, έχασε το κουράγιο της.

Η δίκη της Μήδειας

Στις 24 Σεπτεμβρίου του 1961, οι ένορκοι του Κακουργιοδικείου Αθηνών έκριναν ότι η Νίτα Μπέικερ ήταν ψυχικά ασθενής και έπρεπε να κλειστεί σε ψυχιατρική κλινική. Δεν έδειχνε μετανιωμένη για την πράξη της, γιατί πίστευε ότι λύτρωσε τα παιδιά της. Είπε: «Πριν έξι μήνες, ήμουν η πιο ευτυχισμένη μητέρα του κόσμου. Μετά έμαθα ότι ο άντρας μου με απατούσε με μια άλλη. Δεν έπρεπε να ζήσουμε πια, ούτε εγώ ούτε τα παιδιά μου». Στο μυαλό της, είπαν οι ψυχίατροι που την εξέτασαν, η Μπέικερ δεν εκδικήθηκε τον άντρα της, αλλά προσπάθησε να γλιτώσει τον εαυτό της και τα παιδιά της από την μαύρη απελπισία που την πλημμύρισε. Δεν είχε κανείς τους μέλλον και το καθήκον της ως μητέρα ήταν να προστατεύσει τα παιδιά της από τη στενοχώρια που τα περίμενε.

Ο Εισαγγελέας Γκαζέτας δεν πείστηκε από τις δηλώσεις των ειδικών και ζήτησε επανεκδίκαση της υπόθεσης. Το αίτημά του έγινε αποδεκτό και η «Μήδεια» βρέθηκε ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Τη δεύτερη φορά, η ιστορία της άλλαξε. Δεν ήταν πια μια ευτυχισμένη σύζυγος, αλλά θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Όταν έμαθε για την απιστία του λοχία, αποφάσισε να τον εγκαταλείψει, αλλά ήξερε ότι δε θα την άφηνε ποτέ να φύγει. Σκότωσε, όπως είπε, τα παιδιά της για να μην τα αφήσει μόνα τους με τον βίαιο σύζυγό της. Η ετυμηγορία της δεύτερης δίκης ήταν ότι η Μπέκερ διέπραξε το έγκλημα εν βρασμώ ψυχής, με το ελαφρυντικότης «μέτριας συγχύσεως». Καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξη, αλλά πήρε χάρη το 1963 και επέστρεψε στην Αμερική. Λίγα χρόνια μετά, έστειλε γράμμα στο δικηγόρο της, Σταύρο Τριανταφύλλου, όπου του έλεγε ότι είχε γίνει καλά και της έλειπε η Ελλάδα.

mixanitouxronou.gr

Πηγή: madata.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στην Αχαράβη, την παραλία της Κέρκυρας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Βοριάδες έως 8 μποφόρ και ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Οι περιοχές στο «5»

13/08/2026 - 8:10πμ
Ελληνικό διαβατήριο (φωτ.: ΧΚ)
ΕΛΛΑΔΑ

Έλληνες του εξωτερικού: Πώς δηλώνονται ψηφιακά γέννηση, γάμος και θάνατος – Η διαδικασία σε 6 βήματα

12/08/2026 - 10:54μμ
(Φωτ.: αρχείο EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Γ’ Γυμνασίου: Δωρεάν κρατική πιστοποίηση ξένης γλώσσας – Πώς και πότε ξεκινά

12/08/2026 - 7:24μμ
Κλειστή η πρόσβαση στον Υμηττό, Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 
(φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη: Στο «5» έξι περιοχές – Κλείνουν Λυκαβηττός και δάση στη Χαλκιδική

12/08/2026 - 6:12μμ
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σίνδος: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά 59χρονου που έβαλε έξι φωτιές

12/08/2026 - 5:00μμ
Καπνός από τη φωτιά στον Λουτρόπηγο, όπως φαίνεται από την παραλία της Νέας Περάμου. Τετάρτη 12 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Kaps Dion)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Λουτρόπυργο Αττικής: Βελτιωμένη η εικόνα – Οκτώ εναέρια μέσα στη μάχη

12/08/2026 - 4:12μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στον Λουτρόπυργο Αττικής

12/08/2026 - 2:49μμ
O σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος
(φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Κώστας Παπαζάχος: Ο σεισμός στην Κολομβία και οι ομοιότητες με εκείνους σε Κύθηρα και Λεωνίδιο

12/08/2026 - 12:21μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό: Διακοπή δρομολογίων στη Γραμμή 2 λόγω απόπειρας αυτοκτονίας στον Άγιο Αντώνιο

12/08/2026 - 11:28πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Μέσα Αυγούστου: Μαντέψτε τι καιρό θα κάνει!

12/08/2026 - 8:08πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολυκατοικίες στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: EUROKINISSI / Λυδία Σιώρη)

ΔΕΘ: Στο «καλάθι» ακίνητα και ενοίκια – Οι παρεμβάσεις που εξετάζονται

3 λεπτά πριν
Ατμοσφαιρικό πλάνο των ερειπίων του Περιστερεώτα, στη Ματσούκα του Πόντου, στην περιοχή της Τραπεζούντας, από την τουρκική σειρά «Sevdam Karadeniz»

Η τουρκική τηλεόραση μετατρέπει τα ελληνικά μοναστήρια του Πόντου σε σκηνικά – Μετά τη Σουμελά, ο Περιστερεώτας

27 λεπτά πριν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, στο Οβάλ Γραφείο. 11 Αυγούστου 2026. (φωτ.: The White House / Joyce N. Boghosian)

ΗΠΑ-Ιράν: Ο Τραμπ αλλάζει τακτική – Οικονομική ασφυξία αντί νέων βομβαρδισμών

51 λεπτά πριν
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο / Νίκος Παπαχρήστου)

LIVE από την Ίμβρο: Το συλλείτουργο για τα 65 χρόνια ιεροσύνης του Πατριάρχη Βαρθολομαίου

1 ώρα πριν
Ο Νόαμ Μπέταν, εκπρόσωπος του Ισραήλ, ερμηνεύει το τραγούδι «Michelle» στον μεγάλο τελικό της 70ής Eurovision, στη Βιέννη, στις 16 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)

Eurovision: Νέος κανόνας «φωτογραφίζει» το Ισραήλ – Μπορεί να κερδίσει, αλλά όχι να διοργανώσει

1 ώρα πριν
Επισκέπτης παρατηρεί την κυψελοειδή εγκατάσταση για τα 65 χρόνια από την ανέγερση του Τείχους του Βερολίνου. Το έργο, μήκους 30 και ύψους τριών μέτρων, έχει στηθεί μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)

Τείχος του Βερολίνου: 65 χρόνια από τη νύχτα που μια πόλη κόπηκε στα δύο – Η νέα «διάφανη» εγκατάσταση

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign