pontosnews.gr
Κυριακή, 14/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σε απεργιακό κλοιό την Τετάρτη 9 Απριλίου η χώρα. Ποιοι απεργούν

8/04/2014 - 10:58πμ
48ωρη απεργία ΠΟΕ - ΟΤΑ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε απεργιακό κλοιό την Τετάρτη 9 Απριλίου η χώρα. Ποιοι απεργούν

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται αύριο η χώρα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, καθώς θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, τις εφορίες, την τοπική αυτοδιοίκηση, δικαστικοί, γιατροί και εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία, φαρμακοποιοί.

Σε ό, τι αφορά στον κλάδο της Υγείας, με προσωπικό ασφαλείας, το οποίο θα καλύπτει όλα τα έκτακτα περιστατικά, θα λειτουργήσουν την Τετάρτη τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και οι υπηρεσίες Πρόνοιας, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία του Λεκανοπεδίου, μετά από απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), ενώ ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), ανακοίνωσε ότι καλύπτει όσους Συλλόγους αποφασίσουν συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση. Το κοινό θα εξυπηρετηθεί από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Συμμετοχή στην απεργία της 9ης Απριλίου έχει δηλώσει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), αντιδρώντας «στην πολιτική των απολύσεων, της διαθεσιμότητας και της αποδόμησης του Δημόσιου τομέα της Υγείας» η οποία όπως αναφέρει «θέτει στο περιθώριο μεγάλες κοινωνικές ομάδες και οδηγεί σε μαρασμό και αποσύνθεση ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος και τις υποχρεώσεις της Πολιτείας προς τους κατοίκους της χώρας». Προσθέτει ότι, εάν αυτή η πολιτική δεν σταματήσει, η κοινωνία «η οποία έχει εξαντλήσει τις αντοχές της, θα οδηγηθεί στο τέλμα και την καταστροφή».

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), απαιτεί να σταματήσουν τα κύματα διαθεσιμότητας, να στελεχωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας με μόνιμο και επαρκές προσωπικό και να χρηματοδοτηθούν τα νοσοκομεία που, όπως αναφέρει, «κινδυνεύουν, τον επόμενο μήνα, να μείνουν χωρίς πόρους και υλικά». Την ανάκληση των διαθεσιμοτήτων των οδηγών των νοσοκομείων ζητά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), προσθέτοντας ότι αγωνίζεται «για Δημόσιο Σύστημα Υγείας, με επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση, προκειμένου να προσφέρει δωρεάν, εύκολη, προσιτή και καθολική πρόσβαση στους πολίτες».

Οι δικαστικοί και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν και εκείνοι στην πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, όπως αναφέρουν σε σχετικές ανακοινώσεις η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) και η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ), ενώ τα δικαστήρια, όπως και οι φυλακές της χώρας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Έτσι, η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος αναφέρει ότι κατά την 9η Απριλίου 2014, δεν θα πραγματοποιηθούν: 1) Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, 2) Επισκεπτήρια συνηγόρων και 3) Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων. Αντίθετα, την ημέρα αυτή θα γίνονται κανονικά οι αποφυλακίσεις και μεταγωγές των κρατουμένων στις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, τα δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση του18μήνου, καθώς οι τακτικές ή οι έκτακτες παραλαβές και οι μεταγωγές στα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα.

Σε κινητοποιήσεις ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, βρίσκονται από χθες, εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας. Χθες το πρωί πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις 07:00 έως 11:00 και συγκεντρώσεις, ενώ σήμερα πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, και την Τετάρτη 9 Απριλίου θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ.

Για σήμερα, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 4 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και πορεία στη Βουλή. Αντιπροσωπείες από την Ομοσπονδία των Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και την Ένωσης Αρχιεργατών και Λιμενεργατών του ΟΛΠ αναμένεται να έχει συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς και εκπροσώπους κομμάτων, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις.

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια θα συμμετάσχουν και στην απεργία της Τετάρτης με συγκέντρωση στις 10:30 πμ στο χώρο μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και πορεία προς το κτίριο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις.

Δεμένα στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, θα είναι, ακόμη, τα πλοία την Τετάρτη, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Στο μεταξύ, τη συμμετοχή τους, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 9 Απριλίου, αποφάσισαν τα πληρώματα στα ρυμουλκά σκάφη.

Προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη, το επιβατικό κοινό, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα, τα μεγαλύτερα προβλήματα θα υπάρξουν στις μετακινήσεις με τα τρένα, τον προαστιακό σιδηρόδρομο και τα τρόλεϊ, αφού οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να μετέχουν με 24ωρη απεργία.

Επίσης, η απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών θα επηρεάσει και τα δρομολόγια του μετρό, του οποίου οι συρμοί θα τερματίζουν στο σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».Μάλιστα, λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών, ματαιώσεις θα υπάρξουν και στα αυριανά βραδινά δρομολόγια των τρένων. Σημειώνεται, πάντως, πως οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους απειλούν να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους και τις μέρες του Πάσχα, αντιδρώντας στις αποκρατικοποιήσεις.

Τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Κανονικά θα λειτουργήσουν το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ, μιας και το προσωπικό εξακολουθεί να είναι επιστρατευμένο.

Όσον αφορά στα αεροδρόμια, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αν και αρχικά είχαν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ με 24ωρη απεργία, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Μεταφορών Μιχ. Χρυσοχοΐδη, αποφάσισαν τελικά να μην πάρουν μέρος στην απεργία.

Παράλληλα, εικοσιτετράωρη απεργία από τις 6.00 το πρωί στις 8 Απριλίου, έως και τις 6.00 το πρωί της Τετάρτης 9 Απριλίου πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ ζητούν την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που θα ισχύουν για όλους καθώς και «να σταματήσουν αμέσως οι απολύσεις και οι καθυστερήσεις καταβολής δεδουλευμένων».

Πηγή: zougla.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Βασίλης Παπαδόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αίθριος ο καιρός σήμερα, Κυριακή, με άνοδο της θερμοκρασίας – Έως 32 βαθμούς ο υδράργυρος

14/06/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακουργηματική δίωξη στον παππού του 18 μηνών κοριτσιού που πέθανε στο ΠΑΓΝΗ

14/06/2026 - 12:12πμ
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός 35χρονος από πυροβολισμούς στα Εξάρχεια – Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛΑΣ

13/06/2026 - 9:52μμ
(Φωτ.: MotionTeam / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη-FlyOver: Κατεδαφίστηκε το δεύτερο τμήμα της γέφυρας Πανοράματος

13/06/2026 - 7:58μμ
(Φωτ.: culture.gov.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμαριά: Βήματα προόδου για το πρώην στρατόπεδο Κόδρα

13/06/2026 - 7:30μμ
Από παλαιότερο Πανοΰρ (φωτ.: facebook / Ένωση Ποντίων Δροσιάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Ένωση Ποντίων Δροσιάς: Όλα έτοιμα για το Ποντιακό Πανοΰρ 2026

13/06/2026 - 7:02μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ανδρέας Αλεξόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Αίγιο: Προφυλακίστηκε ο 65χρονος για το διπλό φονικό – Σε κλίμα βαθιάς οδύνης κηδεύτηκαν τα θύματα

13/06/2026 - 6:05μμ
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Μιχάλης Παππούς)
ΕΛΛΑΔΑ

Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Ισόβια κάθειρξη στον ιδιοκτήτη, πρόσκαιρες καθείρξεις στους τρεις υπόλοιπους κατηγορούμενους

13/06/2026 - 5:38μμ
Ο Γιάννης Σκοπελίτης το 2018 (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Σκοπελίτης – Οι Μικρές Κυκλάδες αποχαιρετούν τον καπετάνιο τους

13/06/2026 - 4:11μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Ομόφωνα ένοχοι οι τέσσερις κατηγορούμενοι – Βαρύτατες οι κατηγορίες

13/06/2026 - 2:43μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Βασίλης Παπαδόπουλος/ EUROKINISSI)

Αίθριος ο καιρός σήμερα, Κυριακή, με άνοδο της θερμοκρασίας – Έως 32 βαθμούς ο υδράργυρος

4 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Benjamin Fanjoy)

Μουντιάλ 2026: Το Κατάρ «τσίμπησε» ιστορικό βαθμό κόντρα στην Ελβετία

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Κακουργηματική δίωξη στον παππού του 18 μηνών κοριτσιού που πέθανε στο ΠΑΓΝΗ

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

ASCO 2026: Οι νέες θεραπείες που φέρνουν ελπίδα σε επιθετικές μορφές καρκίνου

8 ώρες πριν
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Μελισσίων Αττικής/Facebook)

Οι σύγχρονες προκλήσεις του ποντιακού ελληνισμού στο επίκεντρο εκδήλωσης της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)

Η Ένωση Ποντίων Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» στον Εσπερινό για τους Αγίους Βαρθολομαίο, Βαρνάβα και Λουκά τον Ιατρό

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign