pontosnews.gr
Πέμπτη, 18/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τρικυμία στην κυβέρνηση με την μυστική συνομιλία Μπαλτάκου – Κασιδιάρη. Βίντεο

3/04/2014 - 8:30πμ
Τρικυμία στην κυβέρνηση με την μυστική συνομιλία Μπαλτάκου - Κασιδιάρη. Βίντεο
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τρικυμία στο καράβι της κυβέρνησης προκάλεσε η αποκάλυψη της μυστικής συνομιλίας μεταξύ του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Τάκη Μπαλτάκου και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για την υπόθεση διώξεων μελών του κόμματός του.

Το τσουνάμι «έπληξε» το Μέγαρο Μαξίμου με το οπτικοακουστικό υλικό που διέρρευσε στο διαδίκτυο και δείχνει τον Τάκη Μπαλτάκο να κουβεντιάζει σε οικείο ύφος με τον εκπρόσωπο Τύπου της Χ.Α.

Ο κ. Μπαλτάκος ήταν στο γραφείο του όταν πληροφορήθηκε το γεγονός και συνομιλούσε με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη. Υπό το βάρος των ραγδαίων εξελίξεων και του δυσμενούς κλίματος που είχε διαμορφωθεί για εκείνον, άρχισε να συντάσσει την παραίτησή του.

Άλλωστε τα νέα από τη Συγγρού έφτασαν γρήγορα στα αυτιά του κυρίου γενικού, τα οποία αφορούσαν στις προθέσεις του πρωθυπουργού για το μέλλον του στενού του συμβούλου.

Η επιστολή παραίτησης δεν άργησε. Το απομεσήμερο της Τετάρτης έφτασε στη Βουλή ο γιος του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και με ένα ρεσιτάλ ύβρεων πρωταγωνίστησε σε επεισόδιο με χρυσαυγίτες βουλευτές. Για περίπου μία ώρα οι διάδρομοι του Κοινοβουλίου θύμιζαν αρένα.

Ο λιμενικός, στο επάγγελμα, Δημήτρης-Γιώργος Μπαλτάκος τα έκανε γυαλιά-καρφιά χιμώντας πάνω σε βουλευτές της Χ.Α. Βρισιές, μπουνιές και αγοραίες εκφράσεις συνέθεσαν το σκηνικό της συμπλοκής.

Εν συνεχεία ο υπουργός Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτης, έσπευσε να τον θέσει σε διαθεσιμότητα και να διατάξει ΕΔΕ για το συμβάν.

Μέσα στον κυκεώνα εξελίξεων, άμεση ήταν η αντίδραση των κομμάτων. Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του ζήτησε βαθιά εκκαθάριση ακροδεξιών θυλάκων που ενδεχομένως υπάρχουν στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, αλλά και σε ολόκληρο τον κυβερνητικό μηχανισμό.

Μάλιστα, σε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή της «Ζούγκλας», ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του από καιρό είχε καταγγείλει πως ο Μπαλτάκος έκλεινε το μάτι στη Χρυσή Αυγή.

Οι «αποκαλύψεις» για τον Μπαλτάκο προκάλεσαν και την αντίδραση της Δικαιοσύνης. Δικαστικοί κύκλοι ανέφεραν ότι «η δικαιοσύνη δεν επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες και πως οι λειτουργοί θα πράξουν το καθήκον τους». Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Ενήργησα με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία και τον νόμο. Όσα διαλαμβάνονται στις δημοσιευθείσες συνομιλίες είναι ανυπόστατα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», ανέφερε η ίδια.

Η Εισαγγελέας ζήτησε το επίμαχο video ώστε να εξεταστεί ότι δεν αποτελεί προϊόν μοντάζ. Πλέον εγείρονται σοβαρά ερωτήματα μετά τους ισχυρισμούς Μπαλτάκου σχετικά με τη Δικαιοσύνη και την προφυλάκιση βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Από το υλικό και τον διάλογο που διημείφθη (εάν δεν πρόκειται για υπερβολές του Μπαλτάκου) αποκαλύπτεται σαφέστατη συνταγματική εκτροπή, αφού αναδεικνύεται η πολιτική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και γίνεται φανερό ότι καταλύονται οι θεσμοί με αποφάσεις μελών της κυβέρνησης. Είναι δυνατόν να δημιουργούνται παρακρατικοί μηχανισμοί που οδηγούν στη φυλακή όσους δεν συμπαθούμε πολιτικά; Στη δημοκρατία οι τραμπούκοι αντιμετωπίζονται με… δημοκρατία και όχι με παρακρατικούς μηχανισμούς.

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι το εξής: Ποιος είναι ο συνδετικός κρίκος και τι συνδέει αυτούς τους δύο άντρες; Ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού φέρεται να προβαίνει σε αποκαλύψεις που έχουν σχέση με επηρεασμό δικαστικών λειτουργών με αποτέλεσμα την προσωρινή κράτηση και στέρηση της ελευθερίας κατηγορουμένων. Κατά τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης κ. Τάκη Μπαλτάκο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εμφανίζεται να έχει καθοδηγηθεί από την πολιτική εξουσία προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση εις βάρος του συγκεκριμένου κόμματος.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Πηγή: zougla.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κάμερα στο σημείο όπου βρισκόταν ο κάδος ανακύκλωσης ρούχων στη Γλυφάδα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Γλυφάδα: Νεκρός 40χρονος που εγκλωβίστηκε σε κάδο ανακύκλωσης

18/09/2025 - 10:06πμ
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: «Αγριεύουν» οι βοριάδες και πέφτει λίγο η θερμοκρασία

18/09/2025 - 8:10πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση προθεσμίας για τη μεταβίβαση δικαιωμάτων

17/09/2025 - 10:00μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΓΣΕΕ: 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου

17/09/2025 - 9:07μμ
Εικόνα από το Μετρό Θεσσαλονίκης (φωτ. αρχείου: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINSSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Παύλος Φύσσας: Τροποποιείται η λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης λόγω πορείας

17/09/2025 - 7:02μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Γκόγκα Λεντιάν: Έλληνας πολίτης ο «ήρωας του Άραχθου»

17/09/2025 - 4:27μμ
(Φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΕΛΛΑΔΑ

«Όλα κερασμένα από τον Μάκη που κέρδισε το Eurojackpot» – Τι έγινε το περασμένο Σάββατο στην πλατεία Καρύτση και την πλατεία Μαβίλη

17/09/2025 - 3:00μμ
Τέτοιες εικόνες θα δουν οι Αθηναίοι το σαββατοκύριακο «Χωρίς αυτοκίνητο»
(φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα χωρίς αυτοκίνητο: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης, στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου

17/09/2025 - 2:03μμ
(Φωτ.: Pixabay / Charles Leslie)
ΕΛΛΑΔΑ

Πέλλα: Συνελήφθη 73χρονος που κακοποίησε γάτα μέχρι θανάτου

17/09/2025 - 1:32μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Καλοκαιρινές θερμοκρασίες την Τετάρτη και τοπικές βροχές

17/09/2025 - 8:09πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κάμερα στο σημείο όπου βρισκόταν ο κάδος ανακύκλωσης ρούχων στη Γλυφάδα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Γλυφάδα: Νεκρός 40χρονος που εγκλωβίστηκε σε κάδο ανακύκλωσης

51 δευτερόλεπτα πριν
Ενοικιαστήρια (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Επιστροφή ενοικίου: Πώς θα τη λάβετε – Οι παγίδες και τα «ψιλά γράμματα»

30 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από την  υποδοχή του Γιώργου Κουγιουμτσίδη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Χαμός στην υποδοχή του Γιώργου Κουγιουμτσίδη στη Θεσσαλονίκη – Ξεσηκώθηκαν οι Πόντιοι

54 λεπτά πριν
Καπνός υψώνεται μετά το βομβαρδισμό των προαστίων της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις (φωτ.: EPA / Abir Sultan)

Το Ισραήλ ισοπεδώνει την πόλη της Γάζας – Η Έξοδος των Παλαιστίνιων

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Μιχάλης Καραγιάννης)

Καιρός: «Αγριεύουν» οι βοριάδες και πέφτει λίγο η θερμοκρασία

2 ώρες πριν
Ο Πόντιος παλαιστής Γιώργος Κουγιουμτσίδης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κροατίας 2025 (φωτ.: Eurokinissi Sports/ Eurokinissi)

Γιώργος Κουγιουμτσίδης: Όνειρό μου ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign