pontosnews.gr
Σάββατο, 7/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τρικυμία στην κυβέρνηση με την μυστική συνομιλία Μπαλτάκου – Κασιδιάρη. Βίντεο

3/04/2014 - 8:30πμ
Τρικυμία στην κυβέρνηση με την μυστική συνομιλία Μπαλτάκου - Κασιδιάρη. Βίντεο
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τρικυμία στο καράβι της κυβέρνησης προκάλεσε η αποκάλυψη της μυστικής συνομιλίας μεταξύ του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Τάκη Μπαλτάκου και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για την υπόθεση διώξεων μελών του κόμματός του.

Το τσουνάμι «έπληξε» το Μέγαρο Μαξίμου με το οπτικοακουστικό υλικό που διέρρευσε στο διαδίκτυο και δείχνει τον Τάκη Μπαλτάκο να κουβεντιάζει σε οικείο ύφος με τον εκπρόσωπο Τύπου της Χ.Α.

Ο κ. Μπαλτάκος ήταν στο γραφείο του όταν πληροφορήθηκε το γεγονός και συνομιλούσε με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη. Υπό το βάρος των ραγδαίων εξελίξεων και του δυσμενούς κλίματος που είχε διαμορφωθεί για εκείνον, άρχισε να συντάσσει την παραίτησή του.

Άλλωστε τα νέα από τη Συγγρού έφτασαν γρήγορα στα αυτιά του κυρίου γενικού, τα οποία αφορούσαν στις προθέσεις του πρωθυπουργού για το μέλλον του στενού του συμβούλου.

Η επιστολή παραίτησης δεν άργησε. Το απομεσήμερο της Τετάρτης έφτασε στη Βουλή ο γιος του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και με ένα ρεσιτάλ ύβρεων πρωταγωνίστησε σε επεισόδιο με χρυσαυγίτες βουλευτές. Για περίπου μία ώρα οι διάδρομοι του Κοινοβουλίου θύμιζαν αρένα.

Ο λιμενικός, στο επάγγελμα, Δημήτρης-Γιώργος Μπαλτάκος τα έκανε γυαλιά-καρφιά χιμώντας πάνω σε βουλευτές της Χ.Α. Βρισιές, μπουνιές και αγοραίες εκφράσεις συνέθεσαν το σκηνικό της συμπλοκής.

Εν συνεχεία ο υπουργός Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτης, έσπευσε να τον θέσει σε διαθεσιμότητα και να διατάξει ΕΔΕ για το συμβάν.

Μέσα στον κυκεώνα εξελίξεων, άμεση ήταν η αντίδραση των κομμάτων. Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του ζήτησε βαθιά εκκαθάριση ακροδεξιών θυλάκων που ενδεχομένως υπάρχουν στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, αλλά και σε ολόκληρο τον κυβερνητικό μηχανισμό.

Μάλιστα, σε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή της «Ζούγκλας», ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του από καιρό είχε καταγγείλει πως ο Μπαλτάκος έκλεινε το μάτι στη Χρυσή Αυγή.

Οι «αποκαλύψεις» για τον Μπαλτάκο προκάλεσαν και την αντίδραση της Δικαιοσύνης. Δικαστικοί κύκλοι ανέφεραν ότι «η δικαιοσύνη δεν επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες και πως οι λειτουργοί θα πράξουν το καθήκον τους». Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Ενήργησα με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία και τον νόμο. Όσα διαλαμβάνονται στις δημοσιευθείσες συνομιλίες είναι ανυπόστατα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», ανέφερε η ίδια.

Η Εισαγγελέας ζήτησε το επίμαχο video ώστε να εξεταστεί ότι δεν αποτελεί προϊόν μοντάζ. Πλέον εγείρονται σοβαρά ερωτήματα μετά τους ισχυρισμούς Μπαλτάκου σχετικά με τη Δικαιοσύνη και την προφυλάκιση βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Από το υλικό και τον διάλογο που διημείφθη (εάν δεν πρόκειται για υπερβολές του Μπαλτάκου) αποκαλύπτεται σαφέστατη συνταγματική εκτροπή, αφού αναδεικνύεται η πολιτική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και γίνεται φανερό ότι καταλύονται οι θεσμοί με αποφάσεις μελών της κυβέρνησης. Είναι δυνατόν να δημιουργούνται παρακρατικοί μηχανισμοί που οδηγούν στη φυλακή όσους δεν συμπαθούμε πολιτικά; Στη δημοκρατία οι τραμπούκοι αντιμετωπίζονται με… δημοκρατία και όχι με παρακρατικούς μηχανισμούς.

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι το εξής: Ποιος είναι ο συνδετικός κρίκος και τι συνδέει αυτούς τους δύο άντρες; Ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού φέρεται να προβαίνει σε αποκαλύψεις που έχουν σχέση με επηρεασμό δικαστικών λειτουργών με αποτέλεσμα την προσωρινή κράτηση και στέρηση της ελευθερίας κατηγορουμένων. Κατά τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης κ. Τάκη Μπαλτάκο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εμφανίζεται να έχει καθοδηγηθεί από την πολιτική εξουσία προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση εις βάρος του συγκεκριμένου κόμματος.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Πηγή: zougla.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ορισμένοι από τους τραυματίες του ναυαγίου στο νοσοκομείο της Χίου (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Αναγνώστου)
ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Το απόγευμα του Σαββάτου η απολογία του Μαροκινού φερόμενου ως διακινητή

6/02/2026 - 10:31μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπ. Εργασίας: Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ, έως τις 13 Φεβρουαρίου

6/02/2026 - 8:30μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ιπποκράτειο-Φακελάκι: Ελεύθερος με αναστολή και όρους ο πρώην επικεφαλής της Καρδιολογικής

6/02/2026 - 7:58μμ
Εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών από το Δήμο Πύργου, Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: Δήμος Πύργου)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία σε Πύργο και Αρχαία Ολυμπία: Συνεχίζονται τα προβλήματα υδροδότησης, φόβοι για νέα φαινόμενα

6/02/2026 - 3:33μμ
Παλαιότερες πλημμύρες στο νομό Έβρου, με το νερό του Άρδα να έχει καλύψει τα πάντα (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένη επιφυλακή στην Ορεστιάδα για τον Άρδα και τον Έβρο – Αναμένεται μεγάλος όγκος υδάτων

6/02/2026 - 1:56μμ
(Φωτ.: pixabay)
ΕΛΛΑΔΑ

Η «αθώα» απάτη περί δήθεν επιστροφής χρημάτων

6/02/2026 - 11:52πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στις 7 & 8 Φεβρουαρίου

6/02/2026 - 9:32πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ακινητοποιημένα σήμερα τα πλοία στον Πειραιά λόγω 24ωρης απεργίας

6/02/2026 - 8:36πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Συνεχίζονται οι βροχές – Οι νοτιάδες φέρνουν αφρικανική σκόνη

6/02/2026 - 8:08πμ
Από τις προσπάθειες εντοπισμού του άτυχου οδηγού (φωτ.: EUROKINISSI / «Παρατηρητής της Θράκης»)
ΕΛΛΑΔΑ

Κομοτηνή: Νεκρός ο οδηγός που παρασύρθηκε από χείμαρρο σε ιρλανδική διάβαση

5/02/2026 - 9:59μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η εκπρόσωπος του 79χρονου προέδρου Κάρολαϊν Λέβιτ μιλά στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo)

Λευκός Οίκος: «Λάθος υπαλλήλου» η ανάρτηση του βίντεο με το ζεύγος Ομπάμα ως πιθήκους

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Euroleague: Σκόρπισε τη Βίρτους ο Ολυμπιακός

7 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Θάσου Διογένης ο Σινωπεύς»)

Ποντιακό γλέντι και βασιλόπιτα για τους Πόντιους της Θάσου

7 ώρες πριν
Ορισμένοι από τους τραυματίες του ναυαγίου στο νοσοκομείο της Χίου (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Αναγνώστου)

Χίος: Το απόγευμα του Σαββάτου η απολογία του Μαροκινού φερόμενου ως διακινητή

8 ώρες πριν
Στην εκδήλωση της ΠΟΕ για τη 19η Μαΐου του 2013 (φωτ.: EUROKINISSI / Φανή Τρυψάνη. Εικ.: ΧΚ)

Γιώργος Παρχαρίδης: Στην Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης η νεκρώσιμος Ακολουθία – Στο Πρωτοχώρι το ύστατο χαίρε

8 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί»)

Τα Μωμοέρια των «Κομνηνών» Ροδοχωρίου θα «χτυπήσουν» και στον ετήσιο χορό

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign