pontosnews.gr
Τρίτη, 2/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Όλα όσα έγιναν στην παρουσίαση του βιβλίου του Λευτέρη Χαψιάδη

21/03/2014 - 4:55μμ
Όλα όσα έγιναν στην παρουσίαση του βιβλίου του Λευτέρη Χαψιάδη
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ένας αλήτης άγγελος είναι ο τίτλος του βιβλίου του Λευτέρη Χαψιάδη και είναι αφιερωμένο στο ελληνικό τραγούδι.

Η διοργάνωση της παρουσίασης έιγνε από τον Ποντιακό Σύλλογο Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» και το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης με την υποστήριξη του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης. 

Μια εξαιρετική εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 στις 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου – 5ου ΓΕΛ (πρώην Πολυκλαδικό) στην παρουσίαση του βιβλίου του γνωστού στιχουργού Λευτέρη Χαψιάδη με τίτλο «Ένας αλήτης άγγελος – μυθιστόρημα για το ελληνικό τραγούδι». 

Η εκδήλωση αυτή έδωσε την ευκαιρία για μια πρώτη συνεργασία μεταξύ του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και του συλλόγου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» στο πλαίσιο ενός σχολείου ανοιχτού στην κοινωνία, όπου οι πολιτιστικοί φορείς συνδέονται και συνεργάζονται με τα σχολεία. 

Την εκδήλωσαν χαιρέτισαν ο εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Οργανισμού Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Οικονομίκος, ο Πρόεδρος της Παναγίας Σουμελά Άρης Κασιμίδης και ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης Δημήτρης Κυριακού).Το βιβλίο παρουσίασε η ζωγράφος και ραδιοφωνική παραγωγός Σοφία Αμπερίδου, με ζωντάνια και αμεσότητα, και με συνεχή διάλογο με τον Λευτέρη Χαψιάδη και τα μουσικά σχήματα. Ο Λευτέρης Χαψιάδης εντυπωσίασε με την απλότητά του και το γλαφυρό τρόπο με τον οποίο περιέγραψε σημαντικές στιγμές της διαδρομής του στο ελληνικό τραγούδι, με τη συνάντησή του με κορυφαίους συνθέτες, στιχουργούς και τραγουδιστές όπως ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος κ.α.  

Συγχαρητήρια και πολλά μπράβο αξίζουν στα παιδιά και τους δασκάλους του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης για την εξαιρετική απόδοση των λαϊκών τραγουδιών «Πρόσφυγες», «Εσύ μονάχα», «Κάποια κάπου κάποτε», «Ευτυχώς στη ζωή», «Φαντασία μου πλανεύτρα» και «Πως μπορεί» σε στίχους του Λευτέρη Χαψιάδη. Οι συντελεστές της ορχήστρας από το Μουσικό Σχολείο ήταν: Μπουζούκι: Σαραγατσής Βαγγέλης, Κιθάρα: Σαρκατζής Χρήστος, Μπουζούκι: Μαρούλας Χριστόφορος, Μπουζούκι: Ρουμπακιάς Βασίλης, Πιάνο: Σακκούλας Παναγιώτης. 

Στο τραγούδι: Σοφία Καρασαρίδου, Γιώργος Γκούνας. Στο τραγούδι συνεργάστηκαν επίσης ο Τάσος Καζαντζίδης και ο Θέμης Μωυσίδης.

Την επιμέλεια του μουσικού προγράμματος είχαν ο Νικόλαος Ξάφης και ο Βαγγέλης Σαραγατσής

Συγχαρητήρια και πολλά μπράβο αξίζουν επίσης στην χορωδία του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «Παναγία Σουμελά» για την πολύ όμορφη απόδοση των Ποντιακών τραγουδιών «Σουμέλα λεν την Παναγιά», «Χαψία», «Κορτσόπον Λάλμε» και «Η Κόρ Επήεν σο Παρχάρ», που γέμισαν την αίθουσα με τα παραδοσιακά ηχοχρώματα της πατρίδας του Πόντου.

Συμμετείχε 25μελής χορωδία.   

Χοράρχης ήταν ο Γιάννης Τοπαλίδης και στην Ποντιακή Λύρα ο Κώστας Κασιμίδης. 

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ευχαριστούν όλους όσους παραβρέθηκαν, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πολιτιστικό γεγονός εντελώς διαφορετικό από τα καθιερωμένα.

Επίσης ευχαριστούν τα τοπικά ΜΜΕ για την βοήθειά τους στην δημοσιοποίηση της εκδήλωσης.

Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του κειμένου…

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr 

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: vimatisko.gr)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Κως: Το Δημοτικό Σχολείο Ζηπαρίου τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

2/06/2026 - 12:35πμ
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)
ΠΟΝΤΟΣ

Το 15ο Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών πέρασε στην ιστορία με τους καλύτερους οιωνούς για συνέχεια και ενότητα

1/06/2026 - 7:32μμ
Ποντιακές λύρες και τραγούδι στο κοιμητήριο του Μπαμπαλιού Αιτωλοακαρνανίας, Δευτέρα Αγίου Πνεύματος 1 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Γιώργος Παπαναστασίου - Δήμαρχος Αγρινίου)
ΠΟΝΤΟΣ

Χώμα από τον Πόντο σε 120 μνήματα: Συγκίνηση στο Μπαμπαλιό με το ταφικό έθιμο

1/06/2026 - 7:03μμ
Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος με ένα εορταστικό τραπέζι στο κοιμητήριο του Θρυλορίου Κομοτηνής (φωτ.: Facebook / Dimitris Apostolidis)
ΠΟΝΤΟΣ

Εκεί όπου οι ζωντανοί συναντούν τους νεκρούς: Το ποντιακό ταφικό έθιμο που κρατά ζωντανή τη μνήμη στο Θρυλόριο

1/06/2026 - 3:27μμ
Κερασινόν, ο μήνας των κερασιών - Cover Image
ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Κερασινόν, ο μήνας των κερασιών

1/06/2026 - 1:28μμ
Αγιογραφία της Πεντηκοστής του 18ου αιώνα, Ρωσία, αυγοτέμπερα σε ξύλο (φωτ.: http://www.auctions-fischer.de/catalogues/online-catalogues/207-i-russian-greek-icons)
ΠΟΝΤΟΣ

«Τ’ Αε Πνεμάτ’»: Η μεγάλη γιορτή του Αγίου Πνεύματος στον Πόντο και τα έθιμα που ένωναν ολόκληρα χωριά

1/06/2026 - 10:28πμ
(Φωτ.: Facebook/Πολιτιστικός Σύλλογος  Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο Πόντος»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Δυναμικό «παρών» του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο Πόντος» στο 15ο Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

31/05/2026 - 11:30μμ
Οι γυναίκες της οικογένειας Ταπανιάν από την Μπάφρα του Πόντου (1900). Πηγή: Μουσείο Λογοτεχνίας και Τέχνης (Γερεβάν), Συλλογή Μαρί Ατματζιάν
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου μέσα από την αρμενική ιστοριογραφία

31/05/2026 - 10:34μμ
Εικόνα βασισμένη στα ντοκουμέντα που παρουσιάζονται στην ταινία «Mora»
ΠΟΝΤΟΣ

«ΘΑΛΑΣΣΑ»: Το οπτικοακουστικό ιστορικό ντοκουμέντο που φωτίζει την ιστορία των Ελλήνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

31/05/2026 - 9:12μμ
(Φωτ.: ΟΣΕΠΕ)
ΠΟΝΤΟΣ

ΟΣΕΠΕ: Όσα ακούστηκαν στο Διεπιστημονικό Συνέδριο για την Γενοκτονία των Ελλήνων, στο Βερολίνο

31/05/2026 - 7:15μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από την πρώτη μέρα των Πανελληνίων Εξετάσεων 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Στα θρανία σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ για τα Μαθηματικά

18 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Ο καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με «34άρια» αλλά και μεσημεριανές μπόρες στα ορεινά

45 λεπτά πριν
(Πηγή: vimatisko.gr)

Κως: Το Δημοτικό Σχολείο Ζηπαρίου τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

8 ώρες πριν
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης Μάγκνους Μπρούνερ (αρ.), ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χαβιέρ Θαρθαλέχος, και ο υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας της Κύπρου Νικόλαος Ιωαννίδης σε ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες (φωτ.:  EPA/OLIVIER HOSLET)

Ιστορική συμφωνία στην ΕΕ για τις επιστροφές μεταναστών: Πράσινο φως για «κόμβους» εκτός Ευρώπης

9 ώρες πριν
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινό πλήγμα στον νότιο Λίβανο, τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2026, όπως φαίνεται από την ισραηλινή πλευρά των συνόρων στην Άνω Γαλιλαία, στο βόρειο Ισραήλ (φωτ.:  EPA/ATEF SAFADI)

«Διπλωματικό θρίλερ: Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε εκεχειρία με τη Χεζμπολάχ – Το Ιράν απειλεί με γενικό πόλεμο

9 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ ελληνικού πολιτισμού «Πανηγύρι», στο Κίεβο. Σάββατο 30 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Федерація грецьких товариств України)

Ουκρανία: Το φεστιβάλ ελληνικού πολιτισμού «Πανηγύρι» ένωσε τις ελληνικές κοινότητες, στο Κίεβο

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign