pontosnews.gr
Σάββατο, 17/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αμερικανική βάση ο στόχος του Boeing 777. Οι εξελίξεις στις έρευνες

21/03/2014 - 10:00πμ
Αγνοείται αεροπλάνο με 239 επιβαίνοντες - Χάθηκε από τα ραντάρ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Φουντώνει το σενάριο ότι στόχος των αεροπειρατών που «εξαφάνισαν» το Boeing 777 ήταν η αμερικανική βάση του νησιού Ντιέγκο Γκαρσία, που βρίσκεται στην καρδιά του Ινδικού Ωκεανού, και έχει μόνιμο προσωπικό 2.000 άτομα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν το αεροσκάφος άλλαξε πορεία προς τα δυτικά, τα καύσιμά του αρκούσαν για να φθάσει οριακά μέχρι το στρατηγικής σημασίας νησί, κάτω από τις Μαλδίβες.

Όμως, εάν ένα αεροσκάφος δεν απαντούσε στα σήματα και στις προειδοποιήσεις των Αμερικανών, θεωρείται βέβαιο ότι θα το κατέρριπταν.

Το σενάριο αυτό ενισχύθηκε, μετά τις πληροφορίες από την αστυνομία της Μαλαισίας ότι στον εξομοιωτή πτήσης που είχε στο σπίτι του ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους, υπήρχε σχέδιο προσγείωσης στο εν λόγω αεροδρόμιο της αμερικανικής βάσης. Μάλιστα, ο πιλότος είχε προνοήσει να διαγράψει όλα αυτά τα αρχεία στις 3 Φεβρουαρίου, δηλαδή 33 ημέρες πριν από τη μοιραία πτήση.

«Ντόπιοι και διεθνείς ειδικοί έχουν κληθεί για να εξετάσουν τον εξομοιωτή του πιλότου. Κάποια δεδομένα έχουν σβηστεί από τον εξομοιωτή και γίνεται προσπάθεια επανάκτησής τους. Οι επιβάτες, οι πιλότοι και το πλήρωμα παραμένουν αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου» δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο CNN ότι η εντολή για αλλαγή πορείας του αεροπλάνου και στροφή προς τα δυτικά, πάνω από τον Κόλπο της Ταϊλάνδης, δόθηκε στον υπολογιστή του Boeing τουλάχιστον 12 λεπτά πριν ο συγκυβερνήτης αποχαιρετίσει τον πύργο ελέγχου λέγοντας: «Εντάξει, καληνύχτα».

Έρευνες με άσχημες καιρικές συνθήκες

Η κακοκαίρια που επικρατεί στην περιοχή που εικάζεται ότι υπάρχουν τα δύο μεγάλα αντικείμενα, στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, κάνει δύσκολες τις προσπάθειες εντοπισμού τους.  Φως στις έρευνες ενδέχεται να ρίξει   το νορβηγικό πλοίο που ταξίδεψε στο επίμαχο σημείο, καθώς και πλοία και αεροσκάφη που περιμένουν το πρώτο φως της ημέρας. Το νορβηγικό πλοίο Hoegh St. Petersburg κατευθυνόταν από τη Μαδαγασκάρη προς τη Μελβούρνη όταν έλαβε το σήμα των αυστραλιανών αρχών να συμμετάσχει στις έρευνες για τα δύο ακτικείμενα που εντοπίσθηκαν εδώ και τέσσερις ημέρες από δορυφόρο 2.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ της Αυστραλίας. Νωρίτερα, είχε σημάνει συναγερμός στα ραντάρ των αεροσκαφών που πετούσαν πάνω από το Νότιο Ινδικό Ωκεανό, καθώς σύμφωνα με ενδείξεις μεγάλα αντικείμενα βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Οι αρχές της Μαλαισίας υπογράμμισαν την ανάγκη να επαληθευτούν τα στοιχεία που ανακοίνωσαν σήμερα οι αυστραλιανές αρχές. «Κάθε ένδειξη είναι και μια ελπίδα», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσέιν. Ωστόσο «πρέπει να διαθέτουμε συνοχή. Θέλουμε να εξακριβώσουμε, θέλουμε να επαληθεύσουμε», τόνισε. Την ίδια ώρα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι ελπίζει η Αυστραλία να μπορεί να στείλει πλοία και αεροσκάφη το συντομότερο δυνατόν στην περιοχή για να ερευνήσουν τα δύο αυτά αντικείμενα που επιπλέουν στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, τα οποία ίσως ανήκουν στο αεροσκάφος. Η Κίνα ζήτησε από την πρεσβεία της στην Αυστραλία να παραμένει σε στενή επαφή με την αυστραλιανή κυβέρνηση και να βοηθήσει στις προσπάθειες των ερευνών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πηγή: protothema.gr – kathimerini.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το αυτοκίνητο του θύματος (φωτ.: agrinionews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρίνιο: Άγρια δολοφονία στο Λιθοβούνι Μακρυνείας – Συνελήφθη ο δράστης

17/01/2026 - 12:28μμ
Από τη μεγάλη παρέλαση του 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Δήμητρα Κούτρα)
ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Σε καρναβαλικούς ρυθμούς από σήμερα η πόλη – Στις 21:00 η επίσημη τελετή έναρξης

17/01/2026 - 11:00πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Christophe Petit Tesson)
ΚΟΣΜΟΣ

Μασσαλία: Βαν έπεσε πάνω σε παιδιά – 11 ελαφρά τραυματίες, 8χρονος σοβαρά

17/01/2026 - 9:05πμ
Καρβουνιάρης, ένας χειμερινός μεταναστευτικός επισκέπτης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Χειμωνιάτικο Σάββατο με πτώση θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια

17/01/2026 - 8:08πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τη Μαρία Ματσάδο και το βραβείο Νόμπελ (φωτ.: Χ/The White House)
ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: «Το βραβείο Νόμπελ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον νικητή»

16/01/2026 - 11:50μμ
Γάλλος αστυνομικός στο δικαστήριο (φωτ. αρχείου: EPA/Teresa Suarez)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Για δύο ανεξιχνίαστες υποθέσεις σεξουαλικής επίθεσης ερευνάται ο Ντομινίκ Πελικό

16/01/2026 - 8:48μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Πιερία: Ισόβια κάθειρξη στην 35χρονη που σκότωσε και έθαψε τον 58χρονο σύντροφό της

16/01/2026 - 8:13μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Λασίθι: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ανήλικος οδηγός από το δυστύχημα με θύμα 16χρονο

16/01/2026 - 7:45μμ
ΕΛΛΑΔΑ

«Από τη Βηθλεέμ στην αιωνιότητα»: Νέα ημερομηνία για την εκδήλωση της «Κιβωτού του Πόντου»

16/01/2026 - 7:16μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κορυδαλλός: Γυναίκα απειλεί να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίας

16/01/2026 - 6:20μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση στην τελετή κοπής της βασιλόπιτας

18 λεπτά πριν
Μια από τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες σύλληψης του Αλ Καπόνε (πηγή: Miami Police Department / Jonathan Eig Gallery / commons.wikimedia.org)

Αλ Καπόνε: Ο γκάνγκστερ που έγινε μύθος – Η σύντομη και εγκληματική ζωή του

47 λεπτά πριν
Οι δύο όψεις της ξύλινης σφραγίδας με τους άγιους Αντώνιο και Νικόλαο (φωτ.: Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας)

Βέροια: «Ένα έκθεμα – Μια ιστορία» από το Βυζαντινό Μουσείο με πρώτη τη σφραγίδα της «Μονής Αγίου Αντώνιου»

1 ώρα πριν
Το αυτοκίνητο του θύματος (φωτ.: agrinionews.gr)

Αγρίνιο: Άγρια δολοφονία στο Λιθοβούνι Μακρυνείας – Συνελήφθη ο δράστης

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Brotherhood Pontion Toronto «Panagia Soumela»)

Μεγάλο γλέντι ετοιμάζεται στον ετήσιο χορό της «Παναγίας Σουμελά» Τορόντο

2 ώρες πριν
Τμήμα της αφίσας της εκδήλωσης

«Αργοναύτες» Κιλκίς: Υποδέχονται τη νέα χρονιά με μια εκδήλωση γεμάτη ποντιακή παράδοση

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign