pontosnews.gr
Τετάρτη, 22/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Απόπειρα ανατίναξης του κεντρικού αγωγού φυσικού αερίου στην Κριμαία

16/03/2014 - 8:30πμ
Η Ουκρανία σε θέση μάχης προειδοποιεί τη Ρωσία
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Πριν λίγες ώρες οι αρές της Κριμαίας ανακοίνωσαν ότι αποκρούστηκε ομάδα Ουκρανών σαμποτέρ οι οποίοι επιχείρησαν να τινάξουν στον αέρα τον κεντρικό αγωγό φυσικού αερίου της περιοχής.

Eπιβεβαιώνονται τελικά από τα γεγονότα τα περιεχόμενα των υποκλοπών των email της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο όπου ο βοηθός του στρατιωτικού ακολούθου έδινε οδηγίες για σαμποτάζ στις κριμαϊκές υποδομές.

Ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Aκσιόνοφ δήλωσε ότι “Οι σαμποτέρ μέλη των ειδικών συνοριακών δυνάμεων της Ουκρανίας”.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι “Οι δυνάμεις αυτοάμυνας της Κριμίας απέτρεψαν σπόπειρα δολιοφθοράς στον αγωγό φυσικού αερίου στο Arbatsky Spit. Μία ομάδα 40 Ουκρανών επιχείρησε να καταστρέψει τον αγωγό, αλλά αποκρούστηκαν” είπε ο Aksyonov.

Στην συνέχεια ζήτησε από το Αρχηγείο του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας ναύαρχο Αλέξανδρος Vitko να αναλάβει την φύλαξη του αγωγού το ρωσικό Ναυτικό, κάτι που έγινε βέβαια άμεσα αποδεκτό και ομάδα Ρώσων πεζοναυτών ήδη αναπτύχθηκε σε κομβικά σημεία, ενώ ολόκληρο το δίκτυο τέθηκε υπό ηλεκτρονική επιτήρηση.

Επίσης διατέθηκε δύναμη Πεζοναυτών στα δίκτυα ύδρευσης και στις εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης.

Ακόμα και στην περίπτωση δολιοφθοράς από την Ουκρανία ο Ακσιόνοφ δήλωσε ότι “Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν περίπου 900 γεννήτριες ντίζελ. Με την κατανάλωση των 300 έως 500 τόνους ντίζελ την ημέρα, μπορούμε να έχουμε αρκετό ηλεκτρικό ρεύμα για όλη την χερσόνησο “.

Η επιστολή του βοηθού στρατιωτικού ακολούθου των ΗΠΑ στην Ουκρανία Τζέισον Τρες στον Ουκρανό συνάδελφό του στο Γενικό Αρχηγείο του ουκρανικού υπουργείου Αμύνης Ίγκορ Πρότσικ με τον οποίο τον καλεί να προχωρήσει να προχωρήσει σε “ειδικές επιχειρήσεις” κατά της Κριμαίας και της Ρωσίας.

Ο Αμερικανός επιτακτικά συμβουλεύει την παραμονή του δημοψηφίσματος στην Κριμαία οι ίδιοι οι Ουκρανοί, προσποιούμενοι ότι είναι Ρώσοι, να επιτεθούν στο ουκρανικό αεροδρόμιο της Μελιτόπολης.

Ιδού το απόσπασμα από την επιστολή αυτή: «Ίγκορ, τα γεγονότα στην Κριμαία εξελίσσονται πολύ γρήγορα. Ο φίλοι μας στη Ουάσιγκτον περιμένουν από το δίκτυό σας πιο δραστικές ενέργειες. Ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσουμε το σχέδιο το οποίο έχουμε συζητήσει τις προάλλες. Ο στόχος σας: να διασφαλίσετε κωλύματα στους μεταφορικούς κόμβους της νοτιοανατολικής Ουκρανίας για να κατηγορήσετε για το λόγο αυτό τους γείτονές σας (τους Ρώσους). Η δράση αυτή θα δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για ενέργειες του Πεντάγωνου και της εταιρίας (σ.σ.: CIA). Μην χάνετε χρόνο, φίλε μου».

Την επιστολή υπογράφει ο «Τζέισον Τρες, αντισυνταγματάρχης του στρατού των ΗΠΑ, βοηθός του στρατιωτικού ακολούθου. Πρεσβεία των ΗΠΑ, Κίεβο».

Ο Τζέισον Τρες εργαζόταν στην πρεσβεία των ΗΠΑ ακόμα στο Τατζικιστάν. Έπειτα την καριέρα του ο αξιωματούχος συνέχισε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο.

Ο δε συνομιλιτής του Ίγκορ Πρότσικ έχει σελίδα σε ένα από τα προγράμματα αμερικανικής κοινωνικής δικτύωσης και κατάρτισης. Η τελευταία θέση του ήταν στις Βρυξέλλες, στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το «σπασμένο» ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιο, ο Πρότσικ με τη σειρά του αλληλογραφούσε με κάποιον Βασίλι Λαμπαϊτσούκ.

Είναι αρκετά γνωστός σε στενούς κύκλους Ουκρανός εθνικιστής, ηγέτης του τμήματος της Τερνόπολης της πασίγνωστης «Δεξιάς παράταξης».

Με τη σειρά του ο Λαμπαϊτσούκ γράφει σε κάποιον Ολέγξ Κολιάρνι:

«Ολέγκ, πρέπει επειγόντως να κάνουμε φασαρίες εξ ονόματος των «Μοσχοβίτων» (των Ρώσων) στο αεροδρόμιο της Μελιτόπολης. Πρέπει να το κάνουμε μέχρι τις 15 Μαρτίου. Ο ίδιος καταλαβαίνεις το γιατί. Πρώτα από όλα, πρέπει να επικοινωνήσεις με τον Πάσα Ταρασένκο.

Πρέπει να τον γνωρίζεις, είναι από την τοπική «Ελευθερία», κατέχει το θέμα. Σε σένα θα έρθουν 10-12 παιδιά από το Κέντρο. Είναι οι καλύτεροι μαχητές του «Τριζούμπ». Ο επικεφαλής εκεί είναι ο Μίσσα, πρέπει να γνωρίζεις επίσης.

Θα μάθεις από αυτόν τις λεπτομέρειες.

Πρέπει να υποδεχτείς τους ανθρώπους και να τους εξασφαλίσεις όλα τα απαραίτητα. Να λειτουργείτε προσεκτικά. Να μιλάτε μόνο τα ρωσικά.

Η 25η ταξιαρχία τώρα εκτελεί μαχητικές υποθέσεις (σ.σ.: δολιοφθορές), γι’ αυτό μην επιφέρετε μεγάλη ζημιά στα αεροπλάνα. Είναι πολλά άχρηστα εκεί, μπορείτε να τα κάνετε ό, τι θέλετε.

Τα κατεστραμμένα αεροπλάνα θα σας δείξουν. Χρειάζεται να φαίνονται όλα σαν μια αληθινή επίθεση των γειτονικών (ρωσικών) ειδικών δυνάμεων».

Αυτή την στιγμή πάντως, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ασκούνται σε ένα τεράστιο μέτωπο που ξεκινά από τον Αρκτικό κύκλο, περνά στην Λευκορωσία, φυσικά στην Νότια Στρατωτική περιοχή που περιλαμβάνει και την Κριμαία, μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο… 

Την Δευτέρα ξημερώνει μια νέα μέρα στην παγκόσμια γεωστρατηγική ισορροπία…

Πηγή: defencenet.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός στο γραφείο του γνωστός ποινικολόγος – Εξετάζεται εγκληματική ενέργεια

22/07/2026 - 1:00πμ
Είσοδος στο TikTok από κινηντό (φωτ.: EPA / Luong Thai Linh)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Μπλόκο στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών

21/07/2026 - 11:34μμ
Διανομέας στη σκιά (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Καύσωνας και Red Code την Τετάρτη: Πού σταματούν οι υπαίθριες εργασίες – Κλείνει ο Λυκαβηττός

21/07/2026 - 10:20μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον πόλεμο εναντίον του Ιράν, στον Λευκό Οίκο. Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Πολύ σύντομα» πλήγμα στο πυρηνικό οχυρό του Ιράν – Τι κρύβεται πίσω από τις απειλές

21/07/2026 - 8:41μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση του γιατρού για προληπτική διπλή μαστεκτομή χωρίς γονιδιακή ένδειξη – Συγκλονίζει το χρονικό

21/07/2026 - 8:17μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)
ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιές: Σε πλήρη κινητοποίηση ο Εθνικός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας λόγω ακραίου κινδύνου την Τετάρτη

21/07/2026 - 7:49μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Αύριο η χειρότερη μέρα του καύσωνα – Για ποιες περιοχές εκδόθηκε πορτοκαλί προειδοποίηση

21/07/2026 - 6:52μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / ilialive.gr / Γιάννης Σπυρούνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αργολίδα: Μεγάλη πυρκαγιά στο Αδάμι Επιδαύρου – Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

21/07/2026 - 5:56μμ
Ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας Οζγκιούρ Οζέλ (φωτ. αρχείου: EPA/Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικός σεισμός στην Τουρκία: O Οζγκιούρ Οζέλ αποχωρεί από το CHP και ιδρύει νέο κόμμα

21/07/2026 - 5:00μμ
(Φωτ.: Official White House Photo/Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Εμπορικός «πόλεμος» ΗΠΑ-Καναδά: Ο Τραμπ επιβάλλει πρόσθετους δασμούς 50% σε καναδικά προϊόντα

21/07/2026 - 3:41μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Νεκρός στο γραφείο του γνωστός ποινικολόγος – Εξετάζεται εγκληματική ενέργεια

3 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την τελετή αποφοίτησης των φοιτητών Κλασικής Φιλολογίας και Νεοελληνικών Σπουδών του Εθνικού Πανεπιστημίου «Ταράς Σεβτσένκο» του Κιέβου. Τρίτη 14 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Greece in Ukraine)

Ελληνικά μέσα στον πόλεμο: Απόφοιτοι στο Κίεβο μετέφρασαν Παπαδιαμάντη

4 ώρες πριν
Είσοδος στο TikTok από κινηντό (φωτ.: EPA / Luong Thai Linh)

Γαλλία: Μπλόκο στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών

5 ώρες πριν
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων στο Φανάρι, Τρίτη 21 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Φως Φαναρίου)

Βαρθολομαίος και Θεόφιλος στο Φανάρι: Αγωνία για τους χριστιανούς στους Αγίους Τόπους

5 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook / Κατερίνα Μπίλη)

Χωρύγι: Οι φετινές εκδηλώσεις του Προφήτη Ηλία είχαν ευχάριστες εκπλήξεις, και ένα τρικούβερτο ποντιακό γλέντι σε δύο επεισόδια

5 ώρες πριν
Διανομέας στη σκιά (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Καύσωνας και Red Code την Τετάρτη: Πού σταματούν οι υπαίθριες εργασίες – Κλείνει ο Λυκαβηττός

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign