pontosnews.gr
Κυριακή, 21/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Απόπειρα ανατίναξης του κεντρικού αγωγού φυσικού αερίου στην Κριμαία

16/03/2014 - 8:30πμ
Η Ουκρανία σε θέση μάχης προειδοποιεί τη Ρωσία
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πριν λίγες ώρες οι αρές της Κριμαίας ανακοίνωσαν ότι αποκρούστηκε ομάδα Ουκρανών σαμποτέρ οι οποίοι επιχείρησαν να τινάξουν στον αέρα τον κεντρικό αγωγό φυσικού αερίου της περιοχής.

Eπιβεβαιώνονται τελικά από τα γεγονότα τα περιεχόμενα των υποκλοπών των email της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο όπου ο βοηθός του στρατιωτικού ακολούθου έδινε οδηγίες για σαμποτάζ στις κριμαϊκές υποδομές.

Ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Aκσιόνοφ δήλωσε ότι “Οι σαμποτέρ μέλη των ειδικών συνοριακών δυνάμεων της Ουκρανίας”.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι “Οι δυνάμεις αυτοάμυνας της Κριμίας απέτρεψαν σπόπειρα δολιοφθοράς στον αγωγό φυσικού αερίου στο Arbatsky Spit. Μία ομάδα 40 Ουκρανών επιχείρησε να καταστρέψει τον αγωγό, αλλά αποκρούστηκαν” είπε ο Aksyonov.

Στην συνέχεια ζήτησε από το Αρχηγείο του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας ναύαρχο Αλέξανδρος Vitko να αναλάβει την φύλαξη του αγωγού το ρωσικό Ναυτικό, κάτι που έγινε βέβαια άμεσα αποδεκτό και ομάδα Ρώσων πεζοναυτών ήδη αναπτύχθηκε σε κομβικά σημεία, ενώ ολόκληρο το δίκτυο τέθηκε υπό ηλεκτρονική επιτήρηση.

Επίσης διατέθηκε δύναμη Πεζοναυτών στα δίκτυα ύδρευσης και στις εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης.

Ακόμα και στην περίπτωση δολιοφθοράς από την Ουκρανία ο Ακσιόνοφ δήλωσε ότι “Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν περίπου 900 γεννήτριες ντίζελ. Με την κατανάλωση των 300 έως 500 τόνους ντίζελ την ημέρα, μπορούμε να έχουμε αρκετό ηλεκτρικό ρεύμα για όλη την χερσόνησο “.

Η επιστολή του βοηθού στρατιωτικού ακολούθου των ΗΠΑ στην Ουκρανία Τζέισον Τρες στον Ουκρανό συνάδελφό του στο Γενικό Αρχηγείο του ουκρανικού υπουργείου Αμύνης Ίγκορ Πρότσικ με τον οποίο τον καλεί να προχωρήσει να προχωρήσει σε “ειδικές επιχειρήσεις” κατά της Κριμαίας και της Ρωσίας.

Ο Αμερικανός επιτακτικά συμβουλεύει την παραμονή του δημοψηφίσματος στην Κριμαία οι ίδιοι οι Ουκρανοί, προσποιούμενοι ότι είναι Ρώσοι, να επιτεθούν στο ουκρανικό αεροδρόμιο της Μελιτόπολης.

Ιδού το απόσπασμα από την επιστολή αυτή: «Ίγκορ, τα γεγονότα στην Κριμαία εξελίσσονται πολύ γρήγορα. Ο φίλοι μας στη Ουάσιγκτον περιμένουν από το δίκτυό σας πιο δραστικές ενέργειες. Ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσουμε το σχέδιο το οποίο έχουμε συζητήσει τις προάλλες. Ο στόχος σας: να διασφαλίσετε κωλύματα στους μεταφορικούς κόμβους της νοτιοανατολικής Ουκρανίας για να κατηγορήσετε για το λόγο αυτό τους γείτονές σας (τους Ρώσους). Η δράση αυτή θα δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για ενέργειες του Πεντάγωνου και της εταιρίας (σ.σ.: CIA). Μην χάνετε χρόνο, φίλε μου».

Την επιστολή υπογράφει ο «Τζέισον Τρες, αντισυνταγματάρχης του στρατού των ΗΠΑ, βοηθός του στρατιωτικού ακολούθου. Πρεσβεία των ΗΠΑ, Κίεβο».

Ο Τζέισον Τρες εργαζόταν στην πρεσβεία των ΗΠΑ ακόμα στο Τατζικιστάν. Έπειτα την καριέρα του ο αξιωματούχος συνέχισε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο.

Ο δε συνομιλιτής του Ίγκορ Πρότσικ έχει σελίδα σε ένα από τα προγράμματα αμερικανικής κοινωνικής δικτύωσης και κατάρτισης. Η τελευταία θέση του ήταν στις Βρυξέλλες, στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το «σπασμένο» ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιο, ο Πρότσικ με τη σειρά του αλληλογραφούσε με κάποιον Βασίλι Λαμπαϊτσούκ.

Είναι αρκετά γνωστός σε στενούς κύκλους Ουκρανός εθνικιστής, ηγέτης του τμήματος της Τερνόπολης της πασίγνωστης «Δεξιάς παράταξης».

Με τη σειρά του ο Λαμπαϊτσούκ γράφει σε κάποιον Ολέγξ Κολιάρνι:

«Ολέγκ, πρέπει επειγόντως να κάνουμε φασαρίες εξ ονόματος των «Μοσχοβίτων» (των Ρώσων) στο αεροδρόμιο της Μελιτόπολης. Πρέπει να το κάνουμε μέχρι τις 15 Μαρτίου. Ο ίδιος καταλαβαίνεις το γιατί. Πρώτα από όλα, πρέπει να επικοινωνήσεις με τον Πάσα Ταρασένκο.

Πρέπει να τον γνωρίζεις, είναι από την τοπική «Ελευθερία», κατέχει το θέμα. Σε σένα θα έρθουν 10-12 παιδιά από το Κέντρο. Είναι οι καλύτεροι μαχητές του «Τριζούμπ». Ο επικεφαλής εκεί είναι ο Μίσσα, πρέπει να γνωρίζεις επίσης.

Θα μάθεις από αυτόν τις λεπτομέρειες.

Πρέπει να υποδεχτείς τους ανθρώπους και να τους εξασφαλίσεις όλα τα απαραίτητα. Να λειτουργείτε προσεκτικά. Να μιλάτε μόνο τα ρωσικά.

Η 25η ταξιαρχία τώρα εκτελεί μαχητικές υποθέσεις (σ.σ.: δολιοφθορές), γι’ αυτό μην επιφέρετε μεγάλη ζημιά στα αεροπλάνα. Είναι πολλά άχρηστα εκεί, μπορείτε να τα κάνετε ό, τι θέλετε.

Τα κατεστραμμένα αεροπλάνα θα σας δείξουν. Χρειάζεται να φαίνονται όλα σαν μια αληθινή επίθεση των γειτονικών (ρωσικών) ειδικών δυνάμεων».

Αυτή την στιγμή πάντως, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ασκούνται σε ένα τεράστιο μέτωπο που ξεκινά από τον Αρκτικό κύκλο, περνά στην Λευκορωσία, φυσικά στην Νότια Στρατωτική περιοχή που περιλαμβάνει και την Κριμαία, μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο… 

Την Δευτέρα ξημερώνει μια νέα μέρα στην παγκόσμια γεωστρατηγική ισορροπία…

Πηγή: defencenet.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.:  (EUROKINISSI / Σωτήρης Τρυψάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Κλειστές οι μπάρες στα διόδια του Ωραιοκάστρου – Μοιράζουν όσπρια και κηπευτικά

21/12/2025 - 4:15μμ
(Πηγή: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Κηφισιά: Διαλευκάνθηκε ληστεία με λεία 180.000 ευρώ – Δύο συλλήψεις

21/12/2025 - 1:20μμ
Αγρότες στα διόδια Μακρυχωρίου μοίρασαν μήλα στους οδηγούς (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Παραμένουν στους δρόμους τα τρακτέρ – Πώς θα κινηθούν οι εκδρομείς των Χριστουγέννων

21/12/2025 - 11:56πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Μέτσοβο: Πυρκαγιά στο Ανήλιο κατέκαψε δυο σπίτια, σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε τρίτο

21/12/2025 - 11:28πμ
Από τις καρτ ποστάλ που περιλαμβάνονται στο ημερολόγιο του ΙΜΜΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα: Ένας περίπατος στην παλιά Θεσσαλονίκη, μέσα από τις σελίδες του Ημερολογίου «Θεσσαλονικέων ενθυμήματα 1896-1912»

21/12/2025 - 10:32πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Επαφές της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ με εκπροσώπους της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

21/12/2025 - 9:35πμ
ΕΛΛΑΔΑ

Εύξεινος Λέσχη Νάουσας: Έτοιμη να υποδεχτεί τους Μωμόγερους των «Τσαγούσιδων» και να σηκώσει την πόλη στο πόδι

21/12/2025 - 9:06πμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Χτύπημα της ΕΛΑΣ σε κύκλωμα κλοπών αυτοκινήτων στην Αττική – Εξαρθρώθηκε συμμορία

21/12/2025 - 8:37πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε όλη τη χώρα

21/12/2025 - 8:08πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Απεβίωσε η Λίλα Μαραγκού, σημαντική μορφή της ελληνικής αρχαιολογίας

21/12/2025 - 12:15πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Instagram gezegeningezgini)

Η Χρυσή Πύλη της Κωνσταντινούπολης: Το θρυλικό μνημείο των αυτοκρατορικών θριάμβων

3 λεπτά πριν
(Φωτ.:  (EUROKINISSI / Σωτήρης Τρυψάνης)

Αγρότες: Κλειστές οι μπάρες στα διόδια του Ωραιοκάστρου – Μοιράζουν όσπρια και κηπευτικά

21 λεπτά πριν
(Πηγή: creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/)

Περί «τουρκικού» έθνους συνέχεια

49 λεπτά πριν
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μαρία Ματσιώλα)

Περιβάλλον: Μια μουσική αλλιώτικη – Πώς «ακούγονται» το Δέλτα του Αξιού και η λίμνη Ορεστιάδα;

1 ώρα πριν

Καλλιθέα: Ήρθε η ώρα των Μωμόγερων – Και του ποντιακού γλεντιού, φυσικά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Ιnstagram klavdiaitiz)

Κλαυδία: Θυμάται με συγκίνηση τα παιδικά της χρόνια στον Ασπρόπυργο και τις ιστορίες της γιαγιάς της από τον Πόντο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign