pontosnews.gr
Πέμπτη, 18/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Tα τελευταία λόγια του πιλότου του χαμένου Boeing: Εντάξει, καλό βράδυ

12/03/2014 - 10:37πμ
Tα τελευταία λόγια του πιλότου του χαμένου Boeing: Εντάξει, καλό βράδυ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Tα τελευταία λόγια του πιλότου του χαμένου Boeing: Εντάξει, καλό βράδυ

Συνεχίζεται το θρίλερ που εκτυλίσσεται τα τελευταία 24ωρα με το boeing 777 των Μalaysia Airlines, καθώς το «κουβάρι» του μυστηρίου αντί να λύνεται περιπλέκεται περισσότερο και η αγωνία των απελπισμένων συγγενών των αγνοούμενων “χτυπάει” κόκκινο.

H εταιρία το μόνο που τους αποκάλυψε είναι η τελευταία συνομιλία των πιλότων με τον Πύργο Ελέγχου. «Εντάξει, καλό βράδυ» ήταν τα λόγια που ακούστηκαν για τελευταία φορά από το πιλοτήριο όταν το αεροσκάφος έμπαινε στον εναέριο χώρο του Βιετνάμ.

Το αεροπλάνο στη συνέχεια εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ, δήλωσαν αξιωματούχοι της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας.

Διαψεύδουν τα περί εντοπισμού ιχνών του αεροσκάφους

Στο μεταξύ, πληροφορίες που διέρρευσαν χθες από την τοπική εφημερίδα «Berita Harian» σύμφωνα με τις οποίες το ραντάρ είχε εντοπίσει το αεροπλάνο πάνω από τα Στενά της Μάλακα, μεταξύ της Μαλαϊκής χερσονήσου, στη δυτική ακτή, και του ινδονησιακού νησιού της Σουμάτρας, διαψεύστηκαν. Συγκεκριμένα, ο στρατηγός Ναούντ που συμμετέχει στις έρευνες έκανε λόγο για «άρθρο εντελώς ανακριβές».

Είχε βγει εκτός πορείας για 1.000 μίλια το μοιραίο Boeing

Οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του μοιραίου αεροσκάφους το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε στα 35.000 πόδια έχοντας 239 επιβαίνοντες, επεκτάθηκαν στη θάλασσα Ανταμάν, δηλαδή εκατοντάδες χιλιόμετρα  βορειοδυτικά της αρχικής περιοχής των ερευνών, όπως δήλωσε ο  αρχηγός της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας Αζχαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν.

Η θάλασσα Ανταμάν συνορεύει νότια με το βόρειο άκρο του ινδονησιακού νησιού της Σουμάτρας και, ανατολικά και βόρεια με την Ταϊλάνδη και τη Μιανμάρ.

Η πολεμική αεροπορία της Μαλαισίας έκανε επισήμως λόγο για απόκλιση 1.000 μιλίων του αεροσκάφους από την προκαθορισμένη πορεία του πριν χαθεί η επικοινωνία μαζί του. Στρατιωτική πηγή είχε δηλώσει νωρίτερα ότι τα ραντάρ των ενόπλων δυνάμεων της ασιατικής χώρας έχουν καταγράψει πορεία του αεροσκάφους προς τα Στενά της Μάλακα, στις δυτικές ακτές της Μαλαισίας.

Ανέστειλε  τις έρευνες από θαλάσσης το Βιετνάμ-Συνεχίζει από αέρος

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Φαμ Κιού Τιού, ο οποίος ηγείται της βιετναμέζικης επιχείρησης αναζήτησης δήλωσε ότι το Βιετνάμ συνεχίζει από αέρος τις έρευνες στα χωρικά ύδατα της χώρας, ενώ πρόσθεσε ότι οι έρευνες από θαλάσσης έχουν ανασταλεί.

«Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τις έρευνες με μερικές ακόμα πτήσεις, ενώ άλλες επιχειρήσεις έχουν ανασταλεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ανέφερε ότι έχει κάνει έκκληση στις αρχές της Μαλαισίας για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τις αναφορές ότι το αεροπλάνο είχε αλλάξει κατεύθυνση μετά την τελευταία επικοινωνία που είχε με το κέντρο ελέγχου το Σάββατο, ωστόσο τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει καμία απάντηση.

Δύο ακόμη κινεζικά αεροπλάνα στις έρευνες

Η πολιτική αεροπορία της Κίνας ανακοίνωσε ότι δύο ακόμη αεροπλάνα της θα συνδράμουν στην αναζήτηση του χαμένου αεροσκάφους της Malaysia Airlines.

Ο επικεφαλής της κινεζικής πολιτικής αεροπορίας, Λι Ζιαξιάνγκ, υποστήριξε ότι οι προσπάθειες αναζήτησης και διάσωσης θα πρέπει να διευρυνθούν και σε χερσαίες περιοχές.

Πηγή: madata.gr

Διαβάστε ακόμη:

Να γιατί τα τηλέφωνα των επιβατών του μοιραίου Μπόινγκ χτυπάνε ακόμη

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Τρίχρονο παιδί πέθανε από ασιτία, στην Ελλάδα του 2025

17/12/2025 - 11:30μμ
ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Θέλει να απαγορεύσει μπούρκα και νικάμπ στα σχολεία

17/12/2025 - 8:20μμ
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθερες υπό όρους σύζυγος και αδελφή του βασικού κατηγορούμενου στην Κρήτη

17/12/2025 - 7:11μμ
Στιγμιότυπο από την  ημερίδα Υπεύθυνου Παιχνιδιού του ΟΠΑΠ (φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΕΛΛΑΔΑ

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής στην καθημερινότητα όλων

17/12/2025 - 6:55μμ
Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών με αφορμή την εισαγγελική πρόταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό, Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

«Η Δημοκρατία απαντά»: Η εισαγγελέας ζήτησε ενοχή και των 42 στη δίκη της Χρυσής Αυγής

17/12/2025 - 6:31μμ
Ειδικό κατάστημα κράτησης Αυλώνα (φωτ.: αρχείο EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Βία ανηλίκων χωρίς όρια: Προφυλακιστέα η 16χρονη που μαχαίρωσε συμμαθήτριά της στην Κυψέλη

17/12/2025 - 5:23μμ
Δρακόντεια μέτρα στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά για τη μεταγωγή του «Έλληνα Εσκομπάρ» (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση «Ίππαλος»: Πώς στήθηκε το θαλάσσιο δίκτυο κοκαΐνης και πώς ξεσκεπάστηκε ο «Έλληνας Εσκομπάρ»

17/12/2025 - 4:34μμ
Μπλόκο αγροτών στα διόδια Ακτίου (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ευσταθίου)
ΕΛΛΑΔΑ

Αλαλούμ με τις πληρωμές των αγροτών: Παρακρατήσεις πριν από τις ενισχύσεις και πολιτική σύγκρουση

17/12/2025 - 3:22μμ
Ένας μικρός αντι-drone πύραυλος, στη Διεθνή Έκθεση Αεροπλοΐας, Αεροναυπηγικής, Αεράμυνας και Διαστήματος (ILA) στο Βερολίνο, το 2024 (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Η πιθανή ειρήνη στην Ουκρανία «στοιχίζει» πολύ στη γερμανική αμυντική βιομηχανία

17/12/2025 - 2:28μμ
Στoν εισαγγελέα Πειραιά οδηγήθηκαν ο «Έλληνας Εσκομπάρ» και άλλοι τέσσερις συλληφθέντες, Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπό δεκαετή παρακολούθηση ο «Έλληνας Εσκομπάρ» – Οι αποκαλύψεις για το πλοίο με τους τόνους κοκαΐνης

17/12/2025 - 2:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: FIBA)

FIBA Europe Cup: Νικηφόρο πέρασμα από τη Λισαβόνα ο ΠΑΟΚ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook Ένωση Ποντίων Ν. Σμύρνης, Αγ. Δημητρίου, Παλαιού Φαλήρου «Η Μαύρη Θάλασσα»)

Η Ένωση Ποντίων «Μαύρη Θάλασσα» γιορτάζει τα Χριστούγεννα με μουσική, παράδοση και δημιουργία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

FIBA Europe Cup: «Δύο στα δύο» για το Περιστέρι

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook Ελληνική ορθόδοξη ενορία και κοινότητα Kongarah)

Η ελληνορθόδοξη κοινότητα του Kogarah στη Νέα Νότια Ουαλία φωτίζει τα Χριστούγεννα παιδιών και οικογενειών

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

EuroCup: Βήμα εξάδας για τον Άρη στο Αμβούργο

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

ENBL: «Φρέναρε» τον Ηρακλή έβαλε η Ντουμπράβα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign