pontosnews.gr
Κυριακή, 1/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Tα τελευταία λόγια του πιλότου του χαμένου Boeing: Εντάξει, καλό βράδυ

12/03/2014 - 10:37πμ
Tα τελευταία λόγια του πιλότου του χαμένου Boeing: Εντάξει, καλό βράδυ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Tα τελευταία λόγια του πιλότου του χαμένου Boeing: Εντάξει, καλό βράδυ

Συνεχίζεται το θρίλερ που εκτυλίσσεται τα τελευταία 24ωρα με το boeing 777 των Μalaysia Airlines, καθώς το «κουβάρι» του μυστηρίου αντί να λύνεται περιπλέκεται περισσότερο και η αγωνία των απελπισμένων συγγενών των αγνοούμενων “χτυπάει” κόκκινο.

H εταιρία το μόνο που τους αποκάλυψε είναι η τελευταία συνομιλία των πιλότων με τον Πύργο Ελέγχου. «Εντάξει, καλό βράδυ» ήταν τα λόγια που ακούστηκαν για τελευταία φορά από το πιλοτήριο όταν το αεροσκάφος έμπαινε στον εναέριο χώρο του Βιετνάμ.

Το αεροπλάνο στη συνέχεια εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ, δήλωσαν αξιωματούχοι της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας.

Διαψεύδουν τα περί εντοπισμού ιχνών του αεροσκάφους

Στο μεταξύ, πληροφορίες που διέρρευσαν χθες από την τοπική εφημερίδα «Berita Harian» σύμφωνα με τις οποίες το ραντάρ είχε εντοπίσει το αεροπλάνο πάνω από τα Στενά της Μάλακα, μεταξύ της Μαλαϊκής χερσονήσου, στη δυτική ακτή, και του ινδονησιακού νησιού της Σουμάτρας, διαψεύστηκαν. Συγκεκριμένα, ο στρατηγός Ναούντ που συμμετέχει στις έρευνες έκανε λόγο για «άρθρο εντελώς ανακριβές».

Είχε βγει εκτός πορείας για 1.000 μίλια το μοιραίο Boeing

Οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του μοιραίου αεροσκάφους το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε στα 35.000 πόδια έχοντας 239 επιβαίνοντες, επεκτάθηκαν στη θάλασσα Ανταμάν, δηλαδή εκατοντάδες χιλιόμετρα  βορειοδυτικά της αρχικής περιοχής των ερευνών, όπως δήλωσε ο  αρχηγός της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας Αζχαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν.

Η θάλασσα Ανταμάν συνορεύει νότια με το βόρειο άκρο του ινδονησιακού νησιού της Σουμάτρας και, ανατολικά και βόρεια με την Ταϊλάνδη και τη Μιανμάρ.

Η πολεμική αεροπορία της Μαλαισίας έκανε επισήμως λόγο για απόκλιση 1.000 μιλίων του αεροσκάφους από την προκαθορισμένη πορεία του πριν χαθεί η επικοινωνία μαζί του. Στρατιωτική πηγή είχε δηλώσει νωρίτερα ότι τα ραντάρ των ενόπλων δυνάμεων της ασιατικής χώρας έχουν καταγράψει πορεία του αεροσκάφους προς τα Στενά της Μάλακα, στις δυτικές ακτές της Μαλαισίας.

Ανέστειλε  τις έρευνες από θαλάσσης το Βιετνάμ-Συνεχίζει από αέρος

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Φαμ Κιού Τιού, ο οποίος ηγείται της βιετναμέζικης επιχείρησης αναζήτησης δήλωσε ότι το Βιετνάμ συνεχίζει από αέρος τις έρευνες στα χωρικά ύδατα της χώρας, ενώ πρόσθεσε ότι οι έρευνες από θαλάσσης έχουν ανασταλεί.

«Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τις έρευνες με μερικές ακόμα πτήσεις, ενώ άλλες επιχειρήσεις έχουν ανασταλεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ανέφερε ότι έχει κάνει έκκληση στις αρχές της Μαλαισίας για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τις αναφορές ότι το αεροπλάνο είχε αλλάξει κατεύθυνση μετά την τελευταία επικοινωνία που είχε με το κέντρο ελέγχου το Σάββατο, ωστόσο τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει καμία απάντηση.

Δύο ακόμη κινεζικά αεροπλάνα στις έρευνες

Η πολιτική αεροπορία της Κίνας ανακοίνωσε ότι δύο ακόμη αεροπλάνα της θα συνδράμουν στην αναζήτηση του χαμένου αεροσκάφους της Malaysia Airlines.

Ο επικεφαλής της κινεζικής πολιτικής αεροπορίας, Λι Ζιαξιάνγκ, υποστήριξε ότι οι προσπάθειες αναζήτησης και διάσωσης θα πρέπει να διευρυνθούν και σε χερσαίες περιοχές.

Πηγή: madata.gr

Διαβάστε ακόμη:

Να γιατί τα τηλέφωνα των επιβατών του μοιραίου Μπόινγκ χτυπάνε ακόμη

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: αρχείο EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Άγριο επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας – Συνελήφθη 34χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας της συντρόφου του

1/03/2026 - 11:47πμ
Ισχυρές εκρήξεις από πυραύλους και αεροπορικά πλήγματα ακούστηκαν σε πολλές περιοχές της Τεχεράνης. Κυριακή 1 Μαρτίου 2026 (πηγή: Χ / 
Ihtisham Ul Haq)
ΚΟΣΜΟΣ

Μετά τον Χαμενενεΐ όλα φλέγονται: Το ντόμινο από το Ιράν που τρομάζει τον πλανήτη

1/03/2026 - 10:59πμ
Ιρανές πανηγυρίζουν στο Λος Άντζελες μετά τα αμερικανικά και ισραηλινά πλήγματα στο Ιράν, 28 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Chris Torres)
ΚΟΣΜΟΣ

Ταυτόχρονα θρήνος και χαρά για τον Χαμενεΐ: Το Ιράν σε ιστορικό ρήγμα

1/03/2026 - 10:04πμ
Ορισμένα από τα δενδρύλλια που φυτεύτηκαν στο ΑΠΘ (φωτ.: ΑΠΘ)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 500 δέντρα φύτεψε το ΑΠΘ, το πρώτο αφιερώθηκε στους φοιτητές-θύματα των Τεμπών

1/03/2026 - 9:40πμ
Θρήνος στην Τεχεράνη για το θάνατο του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. 1 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA  / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μετά τον Χαμενεΐ το Ιράν: Πυραύλοι, απειλές και φόβος γενικευμένου πολέμου

1/03/2026 - 9:13πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Συναγερμός στην ελληνική ναυτιλία για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα Στενά του Ορμούζ

1/03/2026 - 8:54πμ
(Βασίλης Παπαδόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις

1/03/2026 - 8:17πμ
Συγκέντρωση στο σιδηροδρομικό σταθμό της Καλαμπάκας για την συμπλήρωση τριών χρόνων από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, που στοίχισε τις ζωές 57 ανθρώπων, Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2026. (Θανάσης Καλλιάρας/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Συγκινητικές στιγμές στο τρισάγιο της οικογένειας Πλακιά στην Καλαμπάκα – Πάνω από 40.000 οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση της Αθήνας, 200 προσαγωγές και 19 συλλήψεις

28/02/2026 - 11:55μμ
(Φωτ.: ertnews/glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

H Μέση Ανατολή φλέγεται: Διπλωματικός μαραθώνιος Τραμπ και πληροφορίες για «φωτογραφία της σορού» του Χαμενεΐ

28/02/2026 - 11:27μμ
Νεκρή εντοπίστηκε έγκυος γυναίκα στον Κολωνό μέσα στο σπίτι της, επί της οδού Καλλικρατίδου με τραύμα στο κεφάλι (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στον Κολωνό: Νεκρή 31χρονη έγκυος μέσα στο σπίτι της

28/02/2026 - 10:03μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η συγγραφέας Γιούλη Γεωργιάδου σε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα (φωτ.: Παύλος Νικολαΐδης)

Αφιέρωμα στην ποντιακή διάλεκτο και… μασχαρείας σο ποδάρ’ από τους «Αργοναύτες» του Waiblingen

32 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βάιος Χασιαλής)

Νέα αύξηση κατώτατου μισθού τον Απρίλιο: Οι προτάσεις των φορέων και ο στόχος για 950 ευρώ το 2027

1 ώρα πριν
Φωτογραφία από τη βιντεοσκόπηση του χορού Σέρρα στον Άγιο Παντελεήμονα Μικροδάσους Κιλκίς για την καταλογογράφηση του Πυρρίχιου στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής κληρονομιάς (φωτ.-εικ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Παύλος Τσιλογλανίδης: Οι χοροί μας είναι η ιστορία μας, ο πολιτισμός μας και η παλικαροσύνη μας (Μέρος Β΄)

2 ώρες πριν
(Φωτ.: paokfc.gr)

Η φανέλα του αιώνα του ΠΑΟΚ – Τα χρώματα μας. Οι ρίγες μας. Από γενιά σε γενιά

2 ώρες πριν
Συντρίμμια ιρανικού πυραύλου καταπέφτουν στη θάλασσα της πόλης Χάιφα, μετά την αναχαίτισή του από το Ισραήλ (φωτ.: EPA/Atef Safadi)

Βρετανός υπουργός Άμυνας: Δύο ιρανικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν προς την Κύπρο – Διαψεύδει η Λευκωσία

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Danny Kaye-King of Jesters)

Μια μοναδική στιγμή στο χρόνο: 1965 – Η Νάνα Μούσχουρη, ο Χάρι Μπελαφόντε και ο Ντάνι Κέι τραγουδούν «Σήκω χόρεψε κουκλί μου» στην αμερικανική τηλεόραση

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign