pontosnews.gr
Κυριακή, 1/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Έλληνας γράφει το σενάριο ταινίας του Ράσελ Κρόουλ για την Καλλίπολη!

6/02/2014 - 10:41πμ
Έλληνας γράφει το σενάριο ταινίας του Ράσελ Κρόουλ για την Καλλίπολη!
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Έλληνας γράφει το σενάριο ταινίας του Ράσελ Κρόουλ για την Καλλίπολη!

Ομογενής έχει γράψει το σενάριο, στο οποίο στηρίζεται η ταινία με τίτλο «The Water Diviner» και πρωταγωνιστή τον Ράσελ Κρόου, ο οποίος μάλιστα την σκηνοθετεί.

Πρόκειται για τον Ανδρέα Αναστάσιο (Andrew Anastasios), ο οποίος συνεργάστηκε με τον Andrew Knight («Rake»).

Όπως έγινε γνωστό, ο Αναστάσιος βρήκε μια επιστολή που έγραψε ένας Αυστραλός πατέρας, ο οποίος επισκέφτηκε την Τουρκία κατά τον α΄ παγκόσμιο πόλεμο, και εμπνεύστηκε το σενάριο. Το διάβασε, λοιπόν, ο Ρ. Κρόου και «ξετρελάθηκε». Έτσι αποφάσισε να το μεταφέρει στον κινηματογράφο και να το σκηνοθετήσει ο ίδιος.

«Οι ταινίες είναι μέσα στο DNA μου. Εργάζομαι μπροστά στην κάμερα από παιδί» δηλώνει ο δημοφιλής ηθοποιός.

Η δράση του φιλμ τοποθετείται στο 1919, με κεντρικό ήρωα έναν Αυστραλό πατέρα (ο ίδιος ο Κρόου θα σκηνοθετήσει τον εαυτό του στον πρωταγωνιστικό ρόλο), που ταξιδεύει στην Τουρκία, προκειμένου να βρει τους δύο γιους του, αγνοούμενους μετά τη μάχη της Καλλίπολης το 1915. Το σενάριο έχει διαμορφωθεί ύστερα από έρευνα σε αρχεία και μελέτη ημερολογίων των στρατιωτών, που συμμετείχαν στη μάχη. Η συγκεκριμένη επέμβαση αποτελούσε μέρος του σχεδίου του Ουίνστον Τσόρτσιλ για να βοηθήσει να περάσουν οι συμμαχικές δυνάμεις των Ρώσων από τη Μαύρη Θάλασσα, καθώς η περιοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αποτελούσε καίριο στρατηγικό σημείο για την έκβαση του α΄ παγκοσμίου πολέμου.

Η μάχη εν τέλει χάθηκε για τις συμμαχικές δυνάμεις, στις οποίες πρωτοστατούσαν Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί, με την απώλεια 8.000 στρατιωτών. Ωστόσο, για τις χώρες αυτές που τάχθηκαν στο πλευρό των συμμάχων της Αντάντ, ο αγώνας τους στα τουρκικά εδάφη ήταν πολύ σημαντικός για την εθνική τους υπόσταση και τη θέση τους στον παγκόσμιο πολιτικο-στρατιωτικό χάρτη.

Μάλιστα, για το 2015 προγραμματίζονται εκδηλώσεις για τα εκατό χρόνια από την απόβαση (και τον σφαγιασμό) των Αυστραλών στην Καλλίπολη.

Η ταινία γυρίζεται στη Νότιο Αυστραλία και την Τουρκία. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει σκηνές από την απόβαση των Ελλήνων στη Μικρά Ασία το 1919 και από μια επίθεση, που φέρεται να έκαναν Έλληνες σε τρένο, που μετέφερε Τούρκους στρατιώτες. Μέσα στο τραίνο αυτό ήταν και ο Κόνορ, ο ήρωας, που υποδύεται ο Κρόου.

Πηγή: newsbomb.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

«Από την Ημέρα του ΟΧΙ στην Ημέρα της Νίκης» στο Κρασνοντάρ 
(πηγή: Telegram «Έλληνες της Ρωσίας»)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η ομογένεια της Ρωσίας κρατά ψηλά τη γαλανόλευκη: Λαμπροί εορτασμοί για την επέτειο του «ΟΧΙ»

31/10/2026 - 5:07μμ
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ με μέλη της ελληνικής παροικίας και πιστούς στη Λουάντα, όπου τιμήθηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου (φωτ.: Πατριαρχείο Αλεξανδρείας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αγκόλα: Η μικρή ελληνική παροικία της Λουάντα τίμησε το «ΟΧΙ»

31/10/2026 - 4:41μμ
Ο Αχιλλέας Αλφιεράκη, το1882, σε ηλικία 36 ετών (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:Akhilles-Alferaki.jpg)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αχιλλέας Αλφιεράκη (1846-1919): Ο Έλληνας αριστοκράτης που έγινε δήμαρχος Ταϊγανίου και σπουδαίος μουσικοσυνθέτης

31/10/2026 - 10:38πμ
(Φωτ.: Greek Street Fair Burwood - Saturday 14 November 2026/Facebook)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Ποντοξενιτέας συμμετέχει δυναμικά στο φεστιβάλ ελληνικού πολιτισμού στο Σίδνεϊ με ποντιακά τραγούδια και χορούς

30/10/2026 - 9:31μμ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την αντιπροσωπεία της American Hellenic Educational Progressive Association – AHEPA (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Προεδρία Δημοκρατίας: Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΑHEPA είχε ο Κ. Τασούλας στο Προεδρικό Μέγαρο

30/10/2026 - 5:53μμ
(Φωτ.: facebook.com/nancy.athanmylonas.1)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ντοκιμαντέρ «Ο Φάρος του Γένους: Κοσμάς ο Αιτωλός»: Ανοιχτή ακρόαση από το Θεατρικό Εργαστήρι «Έκφραση»

30/10/2026 - 1:36μμ
(Φωτ.: Pontiaki Estia Melbourne/Facebook)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Με μεγάλο φεστιβάλ θα γιορτάσει η ομογένεια τον Άγιο Νεκτάριο στο Φόκνερ της Μελβούρνης

29/10/2026 - 5:43μμ
(Φωτ.: Δεξιά South Melbourne FC/Facebook - Αριστερά SBS Greek/Facebook - Φόντο Pixabay.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η 28η Οκτωβρίου στην Αυστραλία: Με ελληνικές σημαίες, παραδοσιακούς χορούς και υπερηφάνεια τίμησε την επέτειο του «OXI» η ομογένεια

29/10/2026 - 2:08μμ
Στα σκαλιά του ναού Πουτίλοφ στην Αγία Πετρούπολη, Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Μητρόπολη Αγίας Πετρούπολης)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αγία Πετρούπολη: Το ΟΧΙ τιμήθηκε στα ελληνικά – Η ομογένεια στη δοξολογία για την επέτειο

29/10/2026 - 11:02πμ
(Φωτ.: Brotherhood Pontion Toronto "Panagia Soumela"/Facebook)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Τορόντο: Περηφάνεια για την ομογένεια και την Αδελφότητα Ποντίων «Παναγία Σουμελά» στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

29/10/2026 - 8:57πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Τρυψάνης)

Greek Basketball League: Αυτοκρατορική νίκη ο Άρης – Εύκολα ο Ολυμπιακός

8 λεπτά πριν
Μέλη του «Ευξείνου Πόντου» Στοκχόλμης παρουσιάζουν ποντιακούς χορούς, στην ετήσια συνάντηση του σωματείου. Σάββατο 31 Οκτωβρίου (φωτ.: Flickr / Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου)

Ο «Εύξεινος Πόντος» γλέντησε ποντιακά στη Στοκχόλμη – Παρών το Κιλκίς

31 λεπτά πριν
Ένας από τους συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη στην Πλάκα οδηγείται στον εισαγγελέα, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Έκρηξη στην Πλάκα: Ο «Αργύρης», ο «Μπούμπου» και ο χαλκός της τραγωδίας

57 λεπτά πριν
Η μία από τις δύο νταλίκες που ενεπλάκη στο τροχαίο στην Εγνατία Οδό. Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026 (πηγή: ΕΡΤnews)

Εγνατία Οδός: Σύγκρουση φορτηγών και καραμπόλα έξι οχημάτων στα διόδια Πολυμύλου

1 ώρα πριν
Ρώσοι αστυνομικοί κάνουν έλεγχο στοιχείων σε περαστικούς κοντά στο Κρεμλίνο, στη Μόσχα. 24 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)

Μόσχα: Ανήλικος κρατείται για απειλή τρομοκρατικής επίθεσης – Το «ευχαριστώ» της FSB στις ΗΠΑ

1 ώρα πριν
Ιρανή περπατά μπροστά από αντιαμερικανική τοιχογραφία με θέμα τις διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ, κοντά στην πρώην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη. Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Ιράν-ΗΠΑ: Το Ορμούζ στο τραπέζι στην Ντόχα, με τον Τραμπ να απειλεί με νέα πλήγματα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV