Πώς η Εύξεινος Λέσχη Νάουσας τίμησε τον Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο
Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου, εορτή του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων τέλεσε αρχιερατική θεία λειτουργία και κήρυξε το θείο λόγο στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Ναούσης.

Στην ενορία του Αγίου Δημητρίου τιμάται ιδιαίτερα η μνήμη του Αγίου Ευγενίου. Στις εορτατικές εκδηλώσεις έλαβε μέρος και αντιπροσωπία της Ευξείνου Λέσχης Ναούσας ενώ παιδιά ντυμένα με παραδοσιακές στολές της Τραπεζούντας παρέστησαν τιμητικά στην εικόνα του Αγίου Ευγενίου.





![(Πηγή: Βιβλιοθήκη Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη / el.travelogues.gr. Στην γκραβούρα [του 1853], η εσωτερική αυλή του Τεμένους του Σουλτάνου Μπεγιαζίτ Β’ στην Κωνσταντινούπολη)](https://www.pontosnews.gr/wp-content/uploads/2026/03/anaktoro-vayazit-360x180.jpg)










