pontosnews.gr
Σάββατο, 3/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο ταχυδρόμος θα φέρνει και φάρμακα!

16/01/2014 - 8:23πμ
Ο ταχυδρόμος θα φέρνει και φάρμακα!
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο ταχυδρόμος θα φέρνει και φάρμακα!

Νέες υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και παράδοση φαρμάκων, εγκαινιάζουν τα ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΕΛΤΑ Κωστή Μελαχροινό, από το τέλος του μήνα, αρχικά στην Αττική και στη συνέχεια και σε άλλες πόλεις, οι πολίτες θα μπορούν να παραδίδουν στον ταχυδρόμο τη συνταγή των φαρμάκων, εκείνος θα την εκτελεί στο φαρμακείο, θα την πληρώνει, θα παραδίδει το φάρμακο στον πολίτη και θα εισπράττει τα χρήματα με αντικαταβολή.

Το κόστος της υπηρεσίας θα είναι 3 ευρώ, ενώ θα συγκροτηθεί ειδικό τηλεφωνικό κέντρο.

Σε επόμενη φάση, οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ θα παραδίδουν ακόμα και τα ρούχα από το καθαριστήριο ή και τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ, όπως συμβαίνει στο Βέλγιο.

Έκδοση προπληρωμένων καρτών

Παράλληλα, από τον επόμενο μήνα τα ταχυδρομικά καταστήματα θα εκδίδουν και προπληρωμένες κάρτες προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να κάνουν ασφαλείς αγορές από το διαδίκτυο χωρίς να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τις πιστωτικές τους κάρτες.

Στο διαδικαστικό κομμάτι, ο ενδιαφερόμενος αρκεί να επισκεφτεί ένα ταχυδρομείο όπου και θα υποβάλει σχετική αίτηση προπληρώνοντας το συγκεκριμένο ποσό που επιθυμεί. Όταν οι προπληρωμένες μονάδες τελειώσουν, θα μπορεί να ανανεώσει το ποσό ή να διακόψει την κάρτα.

Συσκευασία και αποστολή προϊόντων από ΜμΕ

Έχει επίσης ξεκινήσει πιλοτικά και θα συνεχιστεί μέσα στο επόμενο διάστημα η συσκευασία και αποστολή προϊόντων με αντικαταβολή από μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα μετά από αίτημα του πελάτη.

Για την παραγγελία και τη διαδικασία αποστολής θα ενημερώνεται ο ενδιαφερόμενος μέσω του συστήματος trach and trace των ΕΛΤΑ με γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο. Στην περίπτωση που επιθυμεί κατ΄οίκον παράδοση, ο πελάτης θα χρεώνεται με 1 ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι και η συμφωνία των ΕΛΤΑ με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία προβλέπει την εκτέλεση δρομολογίων Αθήνα – Θεσσαλονίκη για τη μεταφορά των αντικειμένων του ταχυδρομείου, επιστολών και δεμάτων. Καθημερινά αποστέλλονται τέσσερα κοντέινερ και με τον τρόπο αυτό τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εξοικονομούν πάνω από 2.300 ευρώ για κάθε ένα από αυτά.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στις οποίες προέβη η διοίκηση της εταιρείας από τα μέσα του 2013, αυτές, σύμφωνα με τη Διοίκηση, συνεχίζονται και το τρέχον έτος και αφορούν στην αναδιάρθρωση του δικτύου με τα μικρά περιφερειακά καταστήματα που μετατρέπονται σε πρακτορεία, την αναδιάρθρωση του δικτύου διαβιβάσεων, τη διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων, την αύξηση των νέων υπηρεσιών προς τους πολίτες καθώς και εκσυγχρονισμό με πέρασμα στη νέα ψηφιακή εποχή.

«Δεν προβλέπεται διαθεσιμότητα στα ΕΛΤΑ»

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διαθεσιμότητας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Κ. Μελαχροινός απάντησε  πως αυτό δεν προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία γιατί τα ΕΛΤΑ δεν ανήκουν στο στενό δημόσιο τομέα. «Εάν θελήσουν να το εφαρμόσουν, θα πρέπει να αλλάξουν το νόμο» είπε και πρόσθεσε πως ήδη έχουν γίνει 806 προσλήψεις έκτακτου προσωπικού.

Κέρδη 7 εκατ. αναμένονται το 2014

Για τα οικονομικά στοιχεία σημείωσε πως για το 2013 τα ΕΛΤΑ θα καταγράψουν ζημιές 5-6 εκατ. ευρώ, ωστόσο για το έτος 2014 αναμένεται βελτίωση των οικονομικών της εταιρείας, με κέρδη της τάξης των 7 εκατ. ευρώ. Επίσης, στο πρώτο εξάμηνο του 2014 θα έχει συντελεστεί η απορρόφηση της θυγατρικής εταιρείας «Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ» από τη μητρική εταιρεία.

Τέλος, ο κ. Μελαχροινός εκτίμησε πως «το 2014 θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Ο πρώτος στόχος είναι η διατήρηση των υφιστάμενων πελατών στο επίπεδο που ήταν και το 2013, η διεύρυνση του πελατολογίου, η μείωση των δαπανών και η αριστοποίηση της κατανομής του προσωπικού».

Πηγή: ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπ. Παιδείας: Διεγράφησαν 308.605 μη ενεργοί φοιτητές

2/01/2026 - 10:14μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπερβολική ταχύτητα και αλκοόλ στην κορυφή των τροχαίων παραβάσεων στην Αττική

2/01/2026 - 8:49μμ
Περιπολικό και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ακρωτηριασμός 9χρονου από κροτίδα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς – Σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

2/01/2026 - 8:22μμ
Πρωτοχρονιά στα μπλόκα έκαναν οι αγρότες (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Ανοιχτά και σήμερα τα μπλόκα σε Μάλγαρα, Ευζώνους, Προμαχώνα και Νίκη – Την Κυριακή η κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη

2/01/2026 - 3:21μμ
Συνεργείο του δήμου Θεσσαλονίκης στήνει τα ειδικά κιγκλιδώματα στον χώρο του λιμανιού (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Το λιμάνι, αλλά και η Καλαμαριά, ετοιμάζονται για τα Θεοφάνια

2/01/2026 - 11:44πμ
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Παγετός το πρωί, άνοδος της θερμοκρασίας μετά – Πού θα βρέξει

2/01/2026 - 8:00πμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

16χρονος τραυματίστηκε από εκπυρσοκρότηση καραμπίνας στη Φιλιππιάδα

1/01/2026 - 9:31μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Ποντιακός Σύλλογος Νέας Κερασούντας: Έρχεται η 1η Γιορτή Πιροσκί, και φέρνει μαζί της τρικούβερτο ποντιακό γλέντι

1/01/2026 - 2:13μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κολωνός: Ριφιφί με λεία 500 ευρώ σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών

1/01/2026 - 12:46μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Με χαμηλές θερμοκρασίες η υποδοχή του 2026

1/01/2026 - 8:29πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Νίκησε στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Reutlingen)

Σύλλογος Ποντίων Reutlingen: Ετήσιος χορός με Μωμόγερους …εισαγωγής από το Ροδοχώρι

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων)

Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων: Οι Μωμόγεροι ζωντανεύουν ξανά την πόλη και συμμετέχουν στο έθιμο του καβουρμά

2 ώρες πριν
Η αυτοκρατορική οικογένεια της Ιαπωνίας στην καθιερωμένη τελετή της Πρωτοχρονιάς (φωτ.: EPA / Kiyoshi Ota)

Ιαπωνία: Νεαρός γδύθηκε μπροστά στον αυτοκράτορα την ώρα που χαιρετούσε το πλήθος

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Υπ. Παιδείας: Διεγράφησαν 308.605 μη ενεργοί φοιτητές

3 ώρες πριν
Τα συντρίμμια του εστιατορίου στη Χερσώνα όπου σκοτώθηκαν 27 άνθρωποι (φωτ.: ΕΡΑ/Κυβερνείο Χερσώνας)

Ουκρανία: Το Κίεβο αρνείται ότι έπληξε πολίτες στη Χερσώνα και προειδοποιεί για ρωσική αιματηρή προβοκάτσια

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign