pontosnews.gr
Κυριακή, 14/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Όλα όσα έγιναν στην κοπή πίτας της Ένωσης Ποντίων Μαύρη Θάλασσα

15/01/2014 - 9:15πμ
Όλα όσα έγιναν στην κοπή πίτας της Ένωσης Ποντίων Μαύρη Θάλασσα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Ένωσης Ποντίων Ν. Σμύρνης , Δάφνης, Αγ. Δημητρίου “Μαύρη Θάλασσα”, με αθρόα προσέλευση μελών και φίλων της Ένωσης αλλά και πολλών εκπροσώπων της δημοτικής αρχής και συλλόγων.

Η πρόεδρος Ράνια Χρυσοχοΐδου αφού καλωσόρισε και ευχήθηκε στους παριστάμενους αναφέρθηκε στον κοινωνικό ρόλο που έχει αναπτύξει η Ένωση τα τελευταία χρόνια, δημιουργώντας δίκτυα αλληλεγγύης προς τα μέλη και τους φίλους της που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση, συμμετέχοντας στην τράπεζα αίματος του δήμου Ν.Σμύρνης αλλά και οργανώνοντας πολιτιστικές δράσεις που τονώνουν όλους μας μέσα στη δίνη των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε. Αναφερόμενη στη δημοτική αρχή τόνισε την υποχρέωσή της να επεκτείνει ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές δράσεις της αλλά και να στέκεται αρωγός σε εκείνα τα σωματεία που αναπτύσουν ουσιαστικές και πολύπλευρες δράσεις και συμβάλουν τα μέγιστα στην ποιότητα ζωής της πόλης.

Στη συνέχεια αφού η χορωδία της Ένωσης έψαλε τα παραδοσιακά ποντιακά κάλαντα όπως έκανε και το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στα σπίτια των μελών και στις γειτονιές της Ν.Σμύρνης και του Αγ.Δημητρίου, έγινε η κοπή και η διανομή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας. Ακολούθως ο απολαυστικός θεατρικός συγγραφέας Κυριάκος Σαχανίδης σε άπταιστη ποντιακή διάλεκτο αναφέρθηκε στο δικό μας  Άγιο Βασίλειο από την Νεοκαισάρεια του Πόντου, που θα έπρεπε να τιμoύμε, αντί για τον Santa Claus της coca cola.

Το θαυμάσιο χορευτικό της Ένωσης που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα καταχειροκροτήθηκε και ξεσήκωσε τους προσκεκλημένους σε χορό. Συνόδευσαν οι μουσικοί Γιάννης Φωτιάδης, Γιάννης και Παναγιώτης Καζαντζίδης. Η ζεστή αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κρασοκατάνυξη και παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα (πιροσκί, πισία, πεϊνιρλί, ωτία, πίτες κ.α), οι συνταγές των οποίων περιλαμβάνονται και στο θαυμάσιο φετινό συλλεκτικό- λαογραφικό ημερολόγιο της Ένωσης. Στην αποφώνησή της η πρόεδρος δίνοντας μήνυμα αισιοδοξίας κάλεσε στον αποκριάτικο χορό της Ένωσης την Κυριακή το μεσημέρι της 23ης Φεβρουαρίου στο «Νέο Κάστρο» και ανακοίνωσε την ανοιξιάτικη διήμερη εκδρομή στο Καρπενήσι και την καλοκαιρινή (Ιούλιο) στις Δαλματικές ακτές.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης, οι αντιδήμαρχοι: Γ.Κουτελάκης, Μ.Ιακωβάκη, Ν.Αθανασίου, Κ.Τσουράκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι: Α.Βρεττός,Ν.Στέφος, Σ.Κούπας, Π.Τσιάπης, Κ.Δεληγιάννη, Γ.Δημάκης, Α.Σουρβίνος, Θ.Καστόρης, Ν.Γιατζίδης, Ε.Κασίμη, Π.Τσακίρης, Ε.Γαλανοπούλου, Φ.Μουτοπούλου, Κ.Κουτετέ, Γ.Κρικρής, Δ.Νάνου, ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Κεντρικής Μακεδονίας και Κιλκισιωτών Αττικής Β.Κωνσταντινίδης, ο πρ.αδελφότητας Γαβράδων Ν.Γαβράς, η Γ.Γραμ. της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών και των Ποντίων Εκπαιδευτικών Γ.Χαριτίδου, εκπρόσωποι συλλόγων: του Μύλωνα Σ.Τζαμτζής, των Αργοναυτών Κομνηνών Κ.Σαχανίδης, των Ολυμπιτών Καρπάθου Γ.Κανάκης, των Κρητών Γ.Νικάκης και των συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας Γ.Χαραλαμπίδης. Την εκδήλωση κάλυψε το NSTV, χορηγός επικοινωνίας της Ένωσης.    

Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του κειμένου…

Ένωση Ποντίων Ν. Σμύρνης , Δάφνης, Αγ. Δημητρίου “Μαύρη Θάλασσα”
Δείτε τα στοιχεία του Συλλόγου 
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: facebook.com/grmmaf)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Αλεξανδρούπολη: Με τη στήριξη των Ποντίων του Έβρου το Κύπελλο Βορείου Ελλάδος MMA 2026

14/06/2026 - 8:41μμ
Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης με τη διοίκηση του «Φάρου» (φωτ.: Facebook / Φωκίων Ζαΐμης)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Από την Πάτρα στη διεθνή σκηνή: Βράβευση για το «Φάρο» Ποντίων Πατρών

14/06/2026 - 7:26μμ
Το ανοιχτό μάθημα έγινε μια μικρή γιορτή στην Πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό, Παρασκευή 12 Ιουνίου 2026 (πηγή: Facebook / Ηλίας Υφαντίδης)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Από την πρόβα στο γλέντι: Ο Σύλλογος Ποντίων Κορυδαλλού γέμισε μουσικές την Πλατεία Ελευθερίας

14/06/2026 - 4:39μμ
Η ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά από ψηλά (φωτ.: Facebook / İlhan Uzunismail)
ΠΟΝΤΟΣ

«Οι Έλληνες ενοχλήθηκαν» γράφει ο τουρκικός Τύπος για τη Σουμελά – Οι αντιδράσεις όμως δεν ήρθαν μόνο από την Ελλάδα

14/06/2026 - 1:52μμ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σύλλογος Αρτακηνών-Κυζικηνών: Πρωτοπορεί με τη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Παιδιών και Εφήβων – Τρεις μέρες γεμάτες παιδικά δρώμενα

14/06/2026 - 11:24πμ
(Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

14 Ιουνίου 1921: Ο Τοπάλ Οσμάν μπαίνει στην Έρπαα – Η περιγραφή του οπλαρχηγού Σάββα Κ. Ασλανίδη συγκλονίζει

14/06/2026 - 10:00πμ
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η Ένωση Ποντίων Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» στον Εσπερινό για τους Αγίους Βαρθολομαίο, Βαρνάβα και Λουκά τον Ιατρό

13/06/2026 - 10:48μμ
Οικογένεια προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής σε φωτογραφία της Nelly's (πηγή: Φωτογραφικό Αρχείο Μουσείου Μπενάκη)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μαρτυρία Δημήτριου Τσαπακίδη: Πολλές φορές πέθαινε η μάνα και κρατούσε ακόμη το βρέφος της αγκαλιά

13/06/2026 - 8:26μμ
(Πηγή: pontianlyrics.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

«Εγάπανα τα έμορφα»: Ο Αλέξανδρος Ακριτίδης στα ίχνη του πατέρα του

13/06/2026 - 5:10μμ
(Φωτ.: Youtube.com)
ΠΟΝΤΟΣ

«Εμπάτε σον χορόν»: Το νέο τραγούδι του Κώστα Πουτακίδη

13/06/2026 - 10:15πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: facebook.com/grmmaf)

Αλεξανδρούπολη: Με τη στήριξη των Ποντίων του Έβρου το Κύπελλο Βορείου Ελλάδος MMA 2026

17 λεπτά πριν
Του Αϊ-Γιάννη οι φωτιές στην προσφυγική γειτονιά της Δυτικής Παραλίας στην Καλαμάτα, Σάββατο 13 Ιουνίου 2026 (φωτ.: messinialive.gr)

Κλήδονας στην Καλαμάτα: Οι Μικρασιάτες αναβίωσαν το αγαπημένο έθιμο, με φωτιές και γλέντι

44 λεπτά πριν
Ακίνητα στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

«Ανακαίνιση Κατοικίας»: Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα – Επιδότηση έως 36.000 ευρώ για 25.000 σπίτια

1 ώρα πριν
Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης με τη διοίκηση του «Φάρου» (φωτ.: Facebook / Φωκίων Ζαΐμης)

Από την Πάτρα στη διεθνή σκηνή: Βράβευση για το «Φάρο» Ποντίων Πατρών

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου)

Σαν σήμερα το 1987 η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ κατακτούσε την κορυφή της Ευρώπης

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

ΔΕΘ 2026: Κατάργηση τεκμηρίων για ελεύθερους επαγγελματίες, μειώσεις φόρων για επιχειρήσεις

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign