pontosnews.gr
Κυριακή, 19/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ποιοι Ποντιακοί σύλλογοι είπαν τα κάλαντα σε Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

31/12/2013 - 5:47μμ
Ποιοι Ποντιακοί σύλλογοι είπαν τα κάλαντα σε Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ποντιακοί σύλλογοι έψαλλαν σήμερα τα κάλαντα στην Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Ευχές με ποντιακή λύρα για τον Ευαγγελο Βενιζέλο

Το 2014 είναι η χρονιά της στροφής προς την οριστική έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο και από την κρίση και ο ελληνικός λαός, που έχει τραβήξει πολλά, έχει το δικαίωμα στην ελπίδα και την προοπτική, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δήλωσή του μετά τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα που άκουσε από συλλόγους Ποντίων από τη Σταυρούπολη, τις Συκιές, τη Νεάπολη και το Ωραιόκαστρο.

«Η νέα χρονιά είναι η χρονιά της στροφής προς την οριστική έξοδο από το Μνημόνιο και την κρίση. Οι Έλληνες, ο ελληνικός λαός έχει τραβήξει πολλά, έχει υποστεί θυσίες, μεγάλες πιέσεις. Έχει ένα δικαίωμα τώρα στην αισιοδοξία, την ελπίδα, την προοπτική» είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος.

«Αυτό δεν μπορεί να του το στερήσει κανείς. Κανείς δεν πρέπει να ακούει ψέματα ή να έχει ψευδαισθήσεις. Εφαρμόσαμε μια πολιτική δύσκολη, αλλά δυστυχώς ήταν η μοναδική που υπήρχε, η πιο ασφαλής, η λιγότερο επώδυνη παρά τη σκληρότητά της. Δυστυχώς, δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Και τώρα πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού αυτό που πετύχαμε οι Έλληνες και οι Ελληνίδες. Γι’ αυτό χρειάζεται αλληλεγγύη, συνοχή, εθνική ενότητα. Μόνον έτσι θα στηρίξουμε τη χώρα μας, θα τη στήσουμε όρθια, αυτοδύναμη, ισότιμη μέσα στην Ευρώπη, τώρα που αρχίζει και η Προεδρία. Και χαίρομαι γιατί σήμερα στείλαμε ευχές σε όλο τον ελληνικό λαό με παραδοσιακό ποντιακό τρόπο, δηλαδή με έναν τρόπο που έχει λεβεντιά, πατριωτισμό, αισιοδοξία και προοπτική» πρόσθεσε.

Μέλη των συλλόγων Ποντίων, με παραδοσιακές ενδυμασίες, τον επισκέφθηκαν στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, είπαν παραδοσιακά ποντιακά κάλαντα στον κ. Βενιζέλο και τη σύζυγό του, με τη συνοδεία ποντιακής λύρας, και αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά.

Παρών ήταν και ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ Χρόνης Μακρίδης.

Έψαλλαν τα Ποντιακά κάλαντα στον Φώτη Κουβέλη

Ενώ ο Χορευτικός όμιλος Ποντίων «Σέρρα» είπε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.

Ποντιακά κάλαντα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής


Τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής επισκέφτηκε σήμερα ο σύλλογος Ποντίων «Αργώ» για τα παραδοσιακά κάλαντα και τις ευχές της Πρωτοχρονιάς. Ακολούθησαν πολεμικοί χοροί από το συγκρότημα του συλλόγου με τις φορεσιές του Ποντιακού Ελληνισμού.

Στη συνέχεια οι βουλευτές του κόμματος αντάλλαξαν ευχές με τους εκπροσώπους του συλλόγου «Αργώ» για το νέο έτος, την απελευθέρωση της πατρίδας από τους ξένους δυνάστες.


Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κυριακή του Θωμά στο κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου, για το ταφικό έθιμο. 19 Απριλίου 2026 (φωτ.: agrinionews.gr)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Το ταφικό έθιμο των Ποντίων, μια μέρα χαρμολύπης στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου

19/04/2026 - 5:08μμ
Ταφικό έθιμο των Ποντίων με γλέντι πλάι στους νεκρούς στο κοιμητήριο των Σουρμένων, Κυριακή του Θωμά 19 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΝΤΟΣ

Σούρμενα: Οι νεκροί «γυρίζουν» κοντά μας – Φωτογραφίες από τη σημερινή αναβίωση του ταφικού εθίμου

19/04/2026 - 1:41μμ
Tο Χαϊδάρι τίμησε την αγαπημένη ερμηνεύτρια Μελίνα Ασλανίδου, Κυριακή 22 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Χαϊδαρίου Αττικής «Ποντιακή Λύρα»)
ΠΟΝΤΟΣ

Χαϊδάρι: «Η ψυχή του Πόντου τραγούδησε» – Θερμή τιμητική βραδιά για τη Μελίνα Ασλανίδου με δάκρυα και συγκίνηση

19/04/2026 - 12:52μμ
Στιγμιότυπο από την εμφάνιση των «Αργοναυτών-Κομνηνών» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Πέμπτη 16 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Μέγαρο Μουσικής: Οι «Αργοναύτες-Κομνηνοί» έκλεψαν την παράσταση στη Magna Arcadia

19/04/2026 - 11:41πμ
(Φωτ.: xronikadramas.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Οι «Ακρίτες» Νέας Κρώμνης στη Δράμα, κρατούν ζωντανή τη μνήμη και την παράδοση με το ποντιακό ταφικό έθιμο

19/04/2026 - 8:56πμ
Κυριακή του Θωμά στο κοιμητήριο των Σουρμένων, 27 Απριλίου 2025  (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΝΤΟΣ

Κυριακή του Θωμά: Το ταφικό έθιμο ζωντανεύει στα Σούρμενα και όπου χτυπά η ποντιακή καρδιά – Μια μέρα χαράς στα κοιμητήρια

18/04/2026 - 9:42μμ
(Πηγή: facebook.com/estia1930ns?locale=el_GR)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης: Το κασελάκι του λούστρου συνδέθηκε με τους πρόσφυγες ως σύμβολο επιβίωσης στη μητέρα πατρίδα

18/04/2026 - 7:01μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/jaclou-dl-5602247/)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σύλλογος Ποντίων Waiblingen «Οι Αργοναύτες»: Ένα δέντρο – σήμα κατατεθέν του Πόντου «ρίζωσε» στη Γερμανία

18/04/2026 - 5:44μμ
Στιγμιότυπο από το έργο «Χωρίς εσέν’ κι ίνουμαι, χωρίς εσέν’ κι ευτάγω», με το οποίο ξεκίνησε το 2ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου. Παρασκευή 17 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)
ΠΟΝΤΟΣ

2ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου: Αυλαία με μνήμες, χιούμορ και παράδοση

18/04/2026 - 10:57πμ
(Πηγή: facebook.com/panpontianfederation?locale=el_GR)
ΠΟΝΤΟΣ

Μυστικά αρχεία του Βατικανού που «μιλούν» για τον Πόντο και τη Γενοκτονία παρουσιάστηκαν στη Νέα Υόρκη

18/04/2026 - 10:09πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ertnews.gr)

Ένας Έλληνας στο Παρίσι: Ο Νίκος Αλιάγας «φωτίζει» τον χρόνο μέσα από την έκθεση φωτογραφίας «Les Grands Âges»

11 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Greek Basketball League: Άνετη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη – Η ΑΕΚ επικράτησε του Πανιωνίου

38 λεπτά πριν
Πάντα μπροστά η αρμενική νεολαία (φωτ.: Ρωμανός Κοντογιαννίδης)

Θεσσαλονίκη: Ομιλίες, σιωπηλή πορεία και κατάθεση στεφάνων στην 111η επέτειο μνήμης για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

1 ώρα πριν

Νέα Τραπεζούντα Πιερίας: Συνεχίζονται τα Υψηλάντεια 2026 – Το πρόγραμμα μέχρι τη μεγάλη αυλαία

2 ώρες πριν
Κυριακή του Θωμά στο κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου, για το ταφικό έθιμο. 19 Απριλίου 2026 (φωτ.: agrinionews.gr)

Το ταφικό έθιμο των Ποντίων, μια μέρα χαρμολύπης στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Instagram)

Τζορτζ Κοσμάτος: Ο Κεφαλονίτης που έκανε τον «Ράμπο» και πέρασε σαν κομήτης από το Χόλιγουντ

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign