Η Πελαγία Σαμουηλίδου, που την γνωρίσαμε μέσα από τη φωτογραφία για τις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών σε ηλικία 90 ετών.
Πρίν απο 2 χρόνια δέχτηκε να βοηθήσει στην κεντρική φωτογράφιση για την αφίσα του θεατρικού “Ο ξεριζωμός των Ποντίων του Αράμ Βαρτάν”, που ανέβηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αναγέννησης Σερρών.
Η κηδεία της τελέστηκε χθές στον Ι.Ναό Αγίου Αθανασίου στην Αναγέννηση.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αναγέννησης Σερρών εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια της και τονίσε ότι η θύμηση της θα είναι παντοτινή έστω και μέσα από ένα ταπεινό πόστερ που θα φιλοξενεί αυτό το βλέμμα και την έκφραση όλων Ποντίων γυναικών της γενιάς της.
Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr





![Ο έμπορος βαφών Ναζάρ Αγά Μανούσαγκιαν με την οικογένειά του στην Αντέπ, το 1912 (φωτ.: Hraztan Tokmadjian, Ayntabi Aseghnakordzoutyunu [The Embroidery of Ayntab], τ. 1, Χαλέπι-Ερεβάν, 2015)](https://www.pontosnews.gr/wp-content/uploads/2026/06/genoktonia-armenion-antep-360x180.jpg)










