pontosnews.gr
Δευτέρα, 16/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πώς θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης

12/10/2013 - 8:54πμ
Από σήμερα οι αιτήσεις στο Taxisnet για το επίδομα θέρμανσης
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πώς θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης

Προκαταβολή του 25% του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για κάθε δικαιούχο, με ταυτόχρονη αύξησή του στο 0,35 ευρώ/λίτρο από 0,28 ευρώ/λίτρο προβλέπει, μεταξύ άλλων, το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου για τη νέα χειμερινή περίοδο, που αρχίζει επίσημα από την προσεχή Τρίτη 15 Οκτωβρίου.

Η τρόικα φαίνεται ότι παραπέμπει τελικά στις καλένδες το αίτημα της κυβέρνησης για μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 15%, αφού δεν πείστηκε από τα επιχειρήματα ότι αφενός θα συμβάλει στην αύξηση της κατανάλωσης, αφετέρου θα είναι μέτρο δημοσιονομικά ουδέτερο αφού η μείωση κατά 4 λεπτά στο λίτρο δεν «ανατρέπει» τον προϋπολογισμό και σίγουρα δεν συμβάλει στην αύξηση του παρεμπορίου».

Στο πλαίσιο αυτό η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται εντός των ημερών να δημοσιοποιήσει το νέο σχέδιο, καθώς στις 15 Οκτωβρίου αρχίζει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με στόχο τη διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων μέσω παρεμβάσεων στα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Επισημαίνεται ότι το νέο σχέδιο δεν περιλαμβάνει καμία αλλαγή στις γεωγραφικές ζώνες, ενώ και το όριο επιφάνειας της κατοικίας παραμένει στα 120 τετραγωνικά.

Από την άλλη πάντως πλευρά το σχέδιο θα προβλέπει μεταξύ άλλων και τα εξής:

Το επίδομα θα αυξηθεί από το 0,28 ευρώ ανά λίτρο στο 0,35 ευρώ ανά λίτρο, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα το επίδομα από 168 έως 840 ευρώ που ήταν πέρυσι (ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη) να αυξηθεί φέτος από τα 204 έως και τα 1.050 ευρώ.

Θα χαλαρώσουν τα κριτήρια και το όριο ακίνητης περιουσίας θα αυξηθεί από τα 150.000 στα 200.000 ευρώ για τον άγαμο και από τα 200.000 στα 300.000 ευρώ για τον έγγαμο, το εισοδηματικό θα αυξηθεί στις 30.000 ευρώ για τον άγαμο (από 25.000) και στις 40.000 ευρώ για τον έγγαμο (από 35.000) με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, αλλά και αυτό για τα Ι.Χ. να αυξηθεί από τα 2.000 κυβικά στα 3.000 κ.ε.

Με τα ανωτέρω δεδομένα το επίδομα ανά γεωγραφική ζώνη θα διαμορφωθεί ως εξής:

– στην Α’ Ζώνη (Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμα, Ευρυτανία), όπου η επιδοτούμενη κατανάλωση είναι στα 25 λίτρα/τ.μ. κατοικίας, θα ανέλθει στα 1.050 ευρώ (από 840 ευρώ).

– στη Β’ Ζώνη (Ιωάννινα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Αρκαδία, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη, Εβρου), όπου η επιδοτούμενη κατανάλωση είναι 15 λίτρα/τ.μ., θα ανέλθει στα 630 ευρώ (από 504 ευρώ). 

– στη Γ’ Ζώνη (Αττική, Κόρινθος, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Μαγνησία, Λέσβος, Χίος, Κέρκυρα, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Αρτα), με επιδοτούμενη κατανάλωση τα 8 λίτρα/τ.μ., θα φθάσει τα 336 ευρώ (από 269 ευρώ).

– στη Δ’ Ζώνη (Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Κύθηρα, νησιά Σαρωνικού), με επιδοτούμενη κατανάλωση τα 5 λίτρα/τ.μ., θα φθάσει τα 210 ευρώ (από 168 ευρώ).

Επισημαίνεται ότι με το νέο σύστημα που θα ισχύσει οι φορολογούμενοι που δικαιούνται το επίδομα θα έχουν τη δυνατότητα να προεισπράξουν το 25%, ώστε να προχωρήσουν σε αγορά πετρελαίου θέρμανσης, ενώ με τις αγορές ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης που θα ακολουθούν και την ηλεκτρονική κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών θα πιστώνεται σταδιακά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το υπόλοιπο 75% του επιδόματος.

Του Γιώργου Κούρου

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε τους 13 εναλλακτικούς τρόπους για οικονομική θέρμανση τη νέα χειμερινή σεζόν!

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιάννης Παναγόπουλος: Αντιμέτωπος με κακούργημα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ – «Έλειπαν» από το πόθεν έσχες του 3,2 εκατ. ευρώ

16/03/2026 - 2:03μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

myAADE: Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2026 – Στα €2,29 δισ. το συνολικό ποσό

15/03/2026 - 8:50μμ
Κόσμος διασχίζει διαβάσεις πεζών στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φοροελαφρύνσεις για εκατομμύρια πολίτες: Τι αλλάζει σε ΕΝΦΙΑ, τεκμήρια και δηλώσεις

15/03/2026 - 10:10πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Προσοχή σε προσυμπληρωμένα στοιχεία, τεκμήρια και ακίνητα

14/03/2026 - 10:58πμ
Χρηματιστής παρακολουθεί την πορεία των τιμών (φωτ.: EPA / Rehan Khan)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: 400 εκατ. βαρέλια στην αγορά, αλλά οι τιμές εξακολουθούν να ανεβαίνουν

11/03/2026 - 7:13μμ
Έκτακτες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας, Τετάρτη 11 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτα μέτρα: Πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε καύσιμα, τρόφιμα και βασικά είδη

11/03/2026 - 4:25μμ
Κοντέινερ φορτώνονται σε καράβι στο λιμάνι του Φέλιξστοου στην Αγγλία, 11 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Neil Hall)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παγκόσμια ανησυχία στη ναυτιλία: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο «ναρκοπέδιο» του Ορμούζ

11/03/2026 - 2:48μμ
(Φωτ.: AΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλαφόν σε καύσιμα και προϊόντα σούπερ μάρκετ ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

11/03/2026 - 12:56μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις Απριλίου 2026: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

11/03/2026 - 9:47πμ
(Φωτ.: Pexels)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Voucher ΔΥΠΑ 750 ευρώ: Έπεσε η πλατφόρμα πριν καν ανοίξει

10/03/2026 - 1:42μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγγενείς και φίλοι των θυμάτων κρατούν ένα κερί έξω το νυχτερινό κέντρο όπου σημειώθηκε η φονική πυρκαγιά, ακριβώς έναν χρόνο μετά την τραγωδία (φωτ.: EPA/Georgi Licovski)

Σκόπια: Σπαρακτικό μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από την τραγωδία με τους 63 νεκρούς στο Κότσανι

28 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Μνήμες Παράδοσης - Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Ιωνίας)

Οι «Μνήμες Παράδοσης» παρουσιάζουν «Το τσιφλίκι» στη Νέα Ιωνία

1 ώρα πριν
Φωτογραφία αρχείου από επίσκεψη στην αμερικανική βάση στη Σούδα (φωτ.: Γενικό Επιτελείο Στρατού)

Χανιά: Προσωρινά κρατούμενος ο 58χρονος Πολωνός για κατασκοπεία στη Σούδα

2 ώρες πριν
Άγνωστος φωτογράφος έχει απαθανατίσει, το 1916,  τη Ρωσική Μεραρχία Τεθωρακισμένων Οχημάτων καθ' οδόν προς την Τουρκία πιθανώς στον δρόμο μεταξύ Βλαδικαυκάζ και Ερζερούμ (πηγή: iwm.org.uk/collections/item/object/205350294)

16 Μαρτίου 1916: Η μέρα που οι Έλληνες των Σουρμένων πίστεψαν ότι θα τους έσωζαν τα ρωσικά στρατεύματα

2 ώρες πριν
Πετρελαιοφόρο με σημαία Λιβερίας μεταφέρει αργό πετρέλαιο στην Ινδία αφού διέσχισε το Στενό του Ορμούζ την περασμένη Πέμπτη (φωτ.: EPA/Divyakant Solanki)

Στενό του Ορμούζ: Αρνητική και η Ισπανία – Στάρμερ: Δεν θα συρθούμε σε έναν ευρύτερο πόλεμο»

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες»)

«Ακρίτες» Πολυκάστρου: Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές της Κυριακής

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign