pontosnews.gr
Παρασκευή, 22/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Έλληνας έφτιαξε το καλύτερο κοκτέιλ του κόσμου

1/10/2013 - 10:56πμ
Έλληνας έφτιαξε το καλύτερο κοκτέιλ του κόσμου
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Έλληνας έφτιαξε το καλύτερο κοκτέιλ του κόσμου

Με ποια συστατικά μπορεί να φτιαχτεί το καλύτερο κοκτέιλ του κόσμου; Την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα έδωσε ο Παναγιώτης Γκοβάτσος, ο οποίος χρησιμοποίησε λικέρ, βότκα, αλλά και γεύσεις και αρώματα που θυμίζουν Ελλάδα για να δημιουργήσει ένα κοκτέιλ που απέσπασε το πρώτο βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κοκτέιλ.

Ο λόγος για το κοκτέιλ “Skyfall ΙΙ”, με το οποίο ο Παναγιώτης Γκοβάτσος εντυπωσίασε τους κριτές του 39ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού Κοκτέιλ της Διεθνούς Ένωσης Bartenders και απέσπασε το χρυσό μετάλλιο ανάμεσα στους συμμετέχοντες από 56 χώρες όλου του κόσμου.

“Το ποτό που αιχμαλωτίζει όλα τα αρώματα της φύσης, από φρούτα και βότανα μέχρι μπαχαρικά, αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Η νέα τάση της εποχής, που πραγματικά όμως αξίζει, είναι η χρήση σπιτικών – παραδοσιακών λικέρ, βοτάνων, μπαχαρικών και φρέσκων αρωμάτων, που μπορούν να αναδείξουν χυμούς, να δημιουργήσουν δροσιστικά κοκτέιλ”, εξηγεί στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Παναγιώτης Γκοβάτσος.

“Για αυτόν ακριβώς το λόγο, το κοκτέιλ που επέλεξα για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό βασιζόταν σε αρώματα και γεύσεις που θυμίζουν Ελλάδα. Βασικό συστατικό, είναι το λικέρ ιβίσκου που αναδύει ένα υπέροχο άρωμα που σε συνδυασμό με τη βότκα που χρησιμοποίησα χαρίζουν μια αρμονία γεύσεων, αρωμάτων και χρώματος”, προσθέτει.

Η δημιουργία του συγκεκριμένου κοκτέιλ δεν ήταν καθόλου εύκολη, καθώς για να καταλήξει ο Παναγιώτης Γκοβάτσος στην τελική συνταγή έκανε περισσότερους από 50 διαφορετικούς συνδυασμούς, «αλχημείες και πειράματα», όπως χαρακτηριστικά λέει.

Το κοκτέιλ αποτελεί εξέλιξη του “Skyfall”, με το οποίο ο ίδιος κέρδισε την πρώτη θέση στον 18ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κοκτέιλ τον περασμένο Φεβρουάριο. “Το Skyfall που κέρδισε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο, ήθελα να το πίνουν και να αφήνει μία ξεχωριστή γεύση και υφή. Το Skyfall II, που είναι η εξέλιξη του πρώτου, αποτελεί την απόλυτη αποκορύφωση χρωμάτων και γεύσεων. Η μοναδική πολυπλοκότητα τόσων γεύσεων κερδίζει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους”, επισημαίνει ο κ. Γκοβάτσος.

Η επιλογή του ονόματος για τα κοκτέιλ που εντυπωσίασαν στον ελληνικό και στο διεθνή διαγωνισμό δεν είναι τυχαία, αλλά παραπέμπει στην ομότιτλη ταινία του Τζέιμς Μποντ και το τραγούδι της Αντέλ. Ευχή του είναι οι δημιουργίες του να παραμείνουν κλασικής αξίας και να αντέξουν στη δοκιμασία του χρόνου, όπως και οι ταινίες του Τζέιμς Μποντ.

Ο Παναγιώτης Γκοβάτσος γεννήθηκε στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, αλλά σε μικρή ηλικία ήρθε με την οικογένειά του στη Μονεμβασιά, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα.

Στην ηλικία των 16 ετών ξεκίνησε να δουλεύει ως βοηθός σερβιτόρου και στη συνέχεια ως μπάρμαν, οπότε και κατέληξε, όπως λέει, “ότι το πάθος και το μεράκι μου, θέλω να το κάνω επάγγελμα”.

Με τη συμμετοχή του στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό ο Παναγιώτης Γκοβάτσος εκπροσώπησε την Ελληνική Ένωση Μπάρμεν, αφού προηγουμένως είχε κερδίσει την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό. “Είμαι ένα άτομο που μ’ αρέσουν οι προκλήσεις, η εξέλιξη και η επαγγελματική καταξίωση στο χώρο μου. Το να συμμετάσχεις σε ένα Διαγωνισμό και πόσο μάλλον Παγκόσμιο, είναι μια πρόκληση. Διάβασμα, σεμινάρια, προπόνηση, τεστ, ήταν μέσα στην καθημερινότητα μου. Αμέσως μετά την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, ξεκίνησα να ψάχνω για τα ιδανικά και ιδιαίτερα υλικά που θα χρησιμοποιούσα”, θυμάται.

Στόχος του και μετά την παγκόσμια πρωτιά, όπως λέει ο ίδιος, είναι να συνεχίσει να φτιάχνει ποτά και κοκτέιλς που θα μετατρέπονται σε αναμνήσεις. “Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία, αλλά και επιτυχία από ένα χαμόγελο. Αυτή είναι και η μαγεία της δουλειάς αυτής. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από την προσωπική επαφή. Να συζητήσεις, να ακούσεις τον άλλον και να προσπαθήσεις να τον ανεβάσεις ψυχολογικά στο λίγο χρόνο που έχει”, τονίζει.

O 39ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Κοκτέιλ ήταν μέρος του 62ου ετήσιου συνεδρίου που διοργάνωσε η Διεθνής Ένωσης Barternders και φιλοξενήθηκε στην Πράγα τον περασμένο Αύγουστο. Το εξαήμερο συνέδριο περιελάμβανε την ετήσια γενική συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Bartenders με περισσότερες από 60 χώρες μέλη, workshops και masterclasses, με θέματα τις νέες τάσεις παγκοσμίως στα κοκτέιλ και τα αλκοολούχα ποτά, καθώς και τρεις διαγωνισμούς: Classic cocktail, Flairtending (free style) και non alcoholic.

H Ελληνική Ένωση Μπάρμεν έλαβε μέρος και στις τρεις κατηγορίες με τους Παναγιώτη Γκοβάτσο στο Classic cocktail, τον Κωνσταντίνο Φραντζή, ο οποίος κατέλαβε την 21η θέση στο Flairtending (free style) και τον Παναγιώτη Πάλλη στο non alcoholic.

Η συνταγή του κοκτέιλ “Skyfall II”, που απέσπασε το πρώτο βραβείο, είναι η εξής:

   * 4.0 cl Grey Goose La Poire

   * 3.0 cl Giffard Pampl’ Hibiscus

   * 4.0 cl Finest Call Passion Fruit Puree

   * 2.0 cl Monin Pink Graprfruit Juice

   * 3.0 cl Lime Juice, Fresh

   * 3.0 cl Perrier

Γαρνιτούρα: Blueberry, cranberry, grapefruit, passion fruit, pineapple leaf, carrot, turnip, chili pepper and mint leaf. Μέθοδος: Shake.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: news247.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

«Ξήλωσαν» το κύκλωμα στην Κρήτη: Ναρκωτικά, όπλα και παράνομες επιδοτήσεις στο μικροσκόπιο των Αρχών

22/05/2026 - 12:02μμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΗΣΑΠ λόγω EuroLeague Final Four

22/05/2026 - 10:56πμ
(Φωτ.: ertnews.gr/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Στο μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου η αποφυλάκιση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου

22/05/2026 - 10:28πμ
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

22/05/2026 - 8:09πμ
Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, το 2007 (φωτ. αρχείου: Γιάννης Παναγόπουλος/ Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

17Ν: Αποφυλακίστηκε ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος μετά από 24 χρόνια

21/05/2026 - 9:09μμ
Η έδρα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Ελλάδα βρίσκεται στο κτήριο του Πρωτοδικείου Αθηνών (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Προθεσμία ζήτησαν οι πρώτοι ελεγχόμενοι – Ξεκινούν οι κλήσεις πολιτικών προσώπων

21/05/2026 - 7:03μμ
Δυνάμεις της αστυνομίας σε επιφυλακή στα Βορίζια του Δήμου Φαιστού (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Χαλκιαδάκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Κρήτη: Δικογραφία-μαμούθ για ναρκωτικά, όπλα και παράνομες επιδοτήσεις

21/05/2026 - 5:04μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/couleur-1195798/)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας με ανοιξιάτικες μπόρες το μεσημέρι

21/05/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπό βροχή και δυνατούς ανέμους και σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης των Ποντίων – Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα

20/05/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Με βροχές και τοπικές καταιγίδες οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

19/05/2026 - 8:04πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

«Ξήλωσαν» το κύκλωμα στην Κρήτη: Ναρκωτικά, όπλα και παράνομες επιδοτήσεις στο μικροσκόπιο των Αρχών

24 λεπτά πριν
(Φωτ.: The Greek Herald)

Η κρητική ομογένεια του Σίδνεϊ τίμησε την 85η επέτειο της Μάχης της Κρήτης με μια βραδιά μνήμης και παράδοσης

51 λεπτά πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΗΣΑΠ λόγω EuroLeague Final Four

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ertnews.gr/Αρχείο)

Στο μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου η αποφυλάκιση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Ζακύνθου «Ακρίτες του Ιονίου»)

Από τη μνήμη στην παράδοση: Μαθητές στον Άγιο Λέοντα Ζακύνθου βροντοφώναξαν «Ο Πόντος ζει!»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Υπουργείο Οικονομικών: Έρχεται νέο πολυνομοσχέδιο με παρεμβάσεις για στέγαση, συντάξεις και χρέη

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign