pontosnews.gr
Παρασκευή, 24/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δείτε τι έκανε ο Σύλλογος Ποντίων Άρδασσας και δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο!

1/10/2013 - 10:25πμ
Δείτε τι έκανε ο Σύλλογος Ποντίων Άρδασσας και δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο!
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο Σύλλογος Ποντίων Άρδασσας συγκίνησε με την κίνηση του στην τελετή παράδοσης της δωρεάς ασθενοφόρου στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από την οικογένεια Συμεωνίδη εις μνήμην του καθηγητή Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Παναγιώτη Συμεωνίδη. Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Μέσα σε μία συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, όπου περίσσευαν η αγάπη, ο σεβασμός και η ανθρωπιά, η οικογένεια Συμεωνίδη πραγματοποίησε το καλύτερο φιλολογικό μνημόσυνο εις μνήμην του εκλιπόντος Ομότιμου Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. και μέλους της Ακαδημίας Αθηνών Παναγιώτη Συμεωνίδη, με τη δωρεά ενός υπερσύγχρονου και πλήρως εξοπλισμένου ασθενοφόρου στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, που θα καλύψει τις ανάγκες του, ενισχύοντας τις υπηρεσίες υγείας στην ευρύτερη περιοχή.

Η άψογα διοργανωμένη εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, όπου παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεόκλητος, ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, εκπρόσωποι άλλων φορέων, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου και πολλοί φίλοι του εκλιπόντος και της οικογένειας Συμεωνίδη.

Τρία χρόνια μετά και στην καρδιά και την σκέψη όλων κυριάρχησε η μορφή του Παναγιώτη Συμεωνίδη, καθώς το “γίγνεσθαι” της κορυφαίας προσωπικότητας που ανέδειξε η Εορδαία, παρήλασε μέσα από τις αναφορές όσων πήραν το λόγο.

Ανοίγοντας τον κύκλο των ομιλητών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συνεχάρη την οικογένεια Συμεωνίδη για τη μεγάλη δωρεά ευχόμενος να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, ενώ έκανε ειδική μνεία στους πρωτεργάτες για την ίδρυση του νοσοκομείου στην Πτολεμαΐδα.

Αναφερόμενος στη ζωή του εκλιπόντος σε όλα τα επίπεδα, ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, τόνισε ότι αποτελεί παράδειγμα, όπως και η προσφορά της οικογένειας Συμεωνίδη.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την περηφάνια τη δική μας και των συμπατριωτών μας για το άξιο αυτό τέκνο του τόπου μας, που δίδαξε τον αγώνα, και την προσφορά για την επιστήμη και την κοινωνία» υπογράμμισε η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, προσθέτοντας ότι όσο υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι μπορούμε να αισιοδοξούμε για ένα καλύτερο μέλλον.

Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στην οικογένεια Συμεωνίδη εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, για τη στάση ζωής που τηρεί σε πολλά επίπεδα, τονίζοντας ότι η πράξη τους ανοίγει νέους δρόμους και δίνει λαμπρά παραδείγματα.

Υποδεχόμενη τους προσκεκλημένους η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αναστασία Μπούρτσου, τους ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους στην εκδήλωση απόδοσης τιμής στον «δικό μας Γιώτη» όπως τόνισε, ευχαριστώντας την οικογένειά του για την ευαισθησία τους να συνεχίσουν την προσφορά προς το Νοσοκομείο και τους κατοίκους της περιοχής.

«Την προσφορά του Παναγιώτη Συμεωνίδη στον τομέα της Υγείας τη συνεχίζουν τα αδέλφια του» υπογράμμισε ο πρώην Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Κωνσταντίνος Μαυρομάτης εξαίροντας την πράξη αλτρουισμού στην οποία προχώρησαν, ενώ βαθύτατα συγκινημένος «ξεδίπλωσε» την βιωματική εμπειρία του από την προσφορά του εκλιπόντος στη δημιουργία και αποπεράτωση του Νοσοκομείου.

Παίρνοντας το λόγο, εκ μέρους των τριών αδελφών του, ο Δημήτρης Συμεωνίδης, ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους τονίζοντας: «Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερα συγκινητική για εμάς, καθώς συνδέεται με τον πολυαγαπημένο εκλιπόντα αδελφό μας, που παρά το γεγονός ότι υπήρξε ένας διαπρεπής επιστήμονας που η ακτινοβολία του ξεπέρασε τα όρια της Ελλάδας, κατακτώντας όλη την ιεραρχία των αξιωμάτων, παρέμεινε άνθρωπος σεμνός, απλός και προσιτός, ο οποίος δεν έπαψε ποτέ να ενδιαφέρεται για την ιδιαίτερη πατρίδα του και τους συμπατριώτες του».

Ολοκληρώνοντας ο Δημήτρης Συμεωνίδης διευκρίνισε ότι: «Την πρωτοβουλία για τη δωρεά τη στηρίξαμε όλα τα αδέλφια, αλλά πρωταγωνίστησε η αδελφή μας, Μαίρη».
Στα πλαίσια της εκδήλωσης η Διοίκηση του Νοσοκομείου τίμησε με αναμνηστικές πλακέτες τους δωρητές.

Η έκπληξη όμως ήρθε από τον Σύλλογο Ποντίων Άρδασσας, ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Ξανθόπουλος και μέλη του οποίου επεφύλαξαν μία συγκινητική ποντιακή μελωδία, κάτι σαν μοιρολόι, εις μνήμην του τιμώμενου επιφανούς συμπατριώτη τους.

Ακολούθησε ο Αγιασμός του ασθενοφόρου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και η τελετή παράδοσης – παραλαβής του ασθενοφόρου, ενός σημαντικού οχήματος που έρχεται να προστεθεί στο στόλο του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας και θα θυμίζει πάντα το φωτεινό αστέρι της Επιστήμης, τον αγαπημένο μας και αξέχαστο «Γιώτη» και το μεγαλείο της ψυχής των αδελφών του!

Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ευριβιάδης Μπαϊραμίδης (φωτ.: politikalesvos.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Ευριβιάδης Μπαϊραμίδης: Ένας Πόντιος γιατρός παράδειγμα πίστης και ανθρωπιάς

24/10/2025 - 1:46μμ
Επετειακός λογότυπος για το 2025 (φωτ.: Σωματείο «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Αλλαγή σελίδας στο Σωματείο «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα» – Νέο Διοικητικό Συμβούλιο

24/10/2025 - 11:21πμ
Εξωτερική άποψη του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών (πηγή: facebook.com/SyllogosKwnstantinoupolitwn)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Νέο ΔΣ στον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών

23/10/2025 - 9:00μμ
Νεαρό κορίτσι με φερετζέ στην Τουρκία του προηγούμενου αιώνα (φωτ.: nilufergokce.com)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μαρτυρία Κυριακής Σοϊλεμένογλου: «Εκεί που πάτε, θα πεθάνετε. Άφησε το κορίτσι σου να ζήσει»

23/10/2025 - 8:21μμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο που μοιράστηκε η Ειρήνη Σαχταρίδου (πηγή: Facebook / Ειρήνη-Χρυσοβαλάντου Σαχταρίδου / Eirini Sachtaridou)
ΠΟΝΤΟΣ

Σαχταρίδου-Παναγιωτίδης στην καρδιά του γηπέδου της Τράμπζονσπορ

23/10/2025 - 11:29πμ
Ο Μπάμπης Ιωακειμίδης στο «Αντάμωμαν» της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, το 2023 (φωτ.: ΕΠΟΝΑ)
ΠΟΝΤΟΣ

Ο Μπάμπης Ιωακειμίδης έχει την ποντιακή μουσική στο DNA του – Η πρόβλεψη του Χρύσανθου, το θρυλικό «Κορτσόπον»

23/10/2025 - 10:57πμ
Ο τελευταίος σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Μωάμεθ ΣΤ', το 1918 (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/
File:Sultan_Mehmed_VI)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Οκτώβριος 1918: Τούρκοι ομολογούν δημόσια τα εγκλήματα κατά Ελλήνων και Αρμενίων

22/10/2025 - 10:00μμ
Χορευτικός όμιλος «Σέρρα» (φωτ.: Δώρα Δουρμούσογλου)
ΠΟΝΤΟΣ

2ο Πολιτιστικό Αντάμωμα Ποντιακού Ελληνισμού στο δήμο Καλλιθέας – Μια γιορτή του πολιτισμού και της ενότητας

22/10/2025 - 3:00μμ
Πριν από την έναρξη της εσπερίδας στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο (φωτ.: Facebook / Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5)
ΠΟΝΤΟΣ

Σταλινικές διώξεις, οι αποσιωπημένες σελίδες της ελληνικής Ιστορίας

22/10/2025 - 10:20πμ
Η Κλαυδία κατακτά και τη Νέα Υόρκη (φωτ.: facebook/Κλαυδία Παπαδοπούλου)
ΠΟΝΤΟΣ

Στην Times Square της Νέας Υόρκης φιγουράρει η Κλαυδία

22/10/2025 - 9:12πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: geetha.mil.gr)

Ιερολοχίτες: Συγκίνηση στο ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων στο Πεδίο του Άρεως

32 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook.com/groups/ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» LÜDENSCHEID)

Ποντιακό γλέντι στο Lüdenscheid με τον Σύλλογο Ποντίων Παναγία Σουμελά

1 ώρα πριν
Μεγάλη η χαρά του Γερμανού ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ στη συνάντηση με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν, στις 17 Οκτωβρίου, στην Άγκυρα (φωτ.: EPA/ TURKISH FOREIGN MINISTRY PRESS OFFICE HANDOUT)

Η γερμανική αθλιότητα…

2 ώρες πριν
Κοπάδι προβάτων στην ορεινή Ηλεία (φωτ.: EUROKINISSI /  Αντώνης Νικολόπουλος)

Χάνονται 4 δισ. ευρώ από ευλογιά και πανώλη

3 ώρες πριν
Μία από τις ελάχιστες φωτογραφίες του Αλεξάντρου Μουντεάνου (πηγή: zdg.md)

Η Μολδαβία έχει φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλεξάντρου Μουντεάνου

3 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τη Βαρβάκειο, την κεντρική κρεαταγορά της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Αναστάσης Ναρεκιάν)

Έρευνα: Οι ουρολοιμώξεις συνδέονται με την κατανάλωση κρέατος – Τι συστήνουν οι ειδικοί

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign