pontosnews.gr
Σάββατο, 2/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οι Δημοτικές εκλογές στη Μόσχα δημοψήφισμα για τον Πούτιν

8/09/2013 - 8:55πμ
Οι Δημοτικές εκλογές στη Μόσχα δημοψήφισμα για τον Πούτιν
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η πόλη της Μόσχας εκλέγει σήμερα τον νέο της δήμαρχο, σε μία εκλογική αναμέτρηση που ο Ρώσος αντιφρονών Αλεξέι Ναβάλνι αναμετράται με τον απερχόμενο δήμαρχο και εκλεκτό του Κρεμλίνου Σεργκέι Σόμπιανιν, προκαλώντας την παντοκρατορία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, η εκλογική αυτή αναμέτρηση είναι λίαν σημαντική για το Κρεμλίνο, καθώς η συμμετοχή του Ναβάλνι τις έχει μετατρέψει σε «δημοψήφισμα για τον Πούτιν».

Η συμμετοχή του 37χρονου δικηγόρου και προμάχου στον αγώνα κατά της διαφθοράς, ο οποίος είχε τεθεί επικεφαλής στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας το 2011-12, αλλάζει τα δεδομένα στην πολιτική σκηνή, όπου η αντιπολίτευση επί δέκα χρόνια είχε τεθεί στο περιθώριο.

Την Παρασκευή, ο Νααβάλνι κάλεσε τους Μοσχοβίτες να ψηφίσουν υπέρ του ώστε να διακοπεί η κυριαρχία του Πούτιν, ενός προέδρου «πανταχού παρόντος στη ρωσική πολιτική σκηνή», όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή εφημερίδα gazeta.ru.

Ο ίδιος εκτιμά πως το αποτέλεσμα στις δημοτικές εκλογές θα απέστελλε ένα σαφές μήνυμα στην εξουσία και θα απέβαινε καθοριστικό στο εάν «θα μπορούμε πλέον να κλείνουμε ανθρώπους στη φυλακή, ή να κλέβουμε λεφτά».

Ο Ναβάλνι εκτίμησε πως «αυτή η εκστρατεία θα μπορούσε κάλλιστα να έχει διεξαχθεί και για τις προεδρικές εκλογές». Ο ίδιος είχε στο παρελθόν εκφράσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία της Ρωσίας στις εκλογές του 2018.

Ο Ναβάλνι, που τον Ιούλιο είχε καταδικασθεί σε πενταετή κάθειρξη για διαφθορά—κατηγορίες που ο ίδιος αρνείται ως χαλκευμένες—διεξήγαγε μία πολύ ενεργητική εκστρατεία στους δρόμους και στο Ιντερνέτ, κατορθώνοντας σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις να συγκεντρώνει ποσοστό 18-20%, που ωστόσο υπολείπεται πολύ του 58-60% που πιστώνεται στον Σόμπινανιν.

Ο Ναβάλνι κινητοποίησε πολλές χιλιάδες εθελοντών και συγκέντρωσε πάνω από 100 εκατ. ρούβλια (2,3 εκατ. ευρώ) σε δωρεές για την προεκλογική του εκστρατεία.

Πολλοί επιχειρηματίες στον τομέα του Διαδικτύου έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στο πρόσωπο του Ναβάλνι, ενώ ο φημισμένος οικονομολόγος Σεργκέι Γκουρίεφ, που ζει εξόριστος στο Παρίσι, είναι ο συντάκτης του οικονομικού του προγράμματος.

Ο Ναβάλνι, του οποίου σύνθημα είναι «ου κλέψεις, ου ψευδομαρτυρήσεις», είχε υποσχεθεί κατά το παρελθόν να κλείσει μία των ημερών φυλακή τον Πούτιν και τους στενούς του φίλους, οι οποίοι πολλές φορές έχουν αποτελέσει στόχο δικαστικών ερευνών για διαφθορά.

Ο αντίπαλός του Σεργκέι Σόμπιανιν, ένας ικανός διαχειριστής χωρίς όμως ιδιαίτερο χάρισμα, διεξήγαγε μία διακριτική προεκλογική εκστρατεία, αρνούμενος να συμμετέχει σε συγκεντρώσεις, ή δημόσιο διάλογο, υποστηρίζοντας πως προτιμά να συνεχίσει το έργο του για την πόλη. Διορισμένος από το Κρεμλίνο το 2010, ο Σόμπιανιν προκήρυξε πρόωρες εκλογές, προκειμένου να κατασφαλίσει τη νομιμότητά του από τους ψηφοφόρους της μεγαλούπολης με τα 12 εκατ. κατοίκους.

Μάλιστα, ο απερχόμενος πρώτος δημότης πολλαπλασίασε τις πρωτοβουλίες για να προσελκύσει τους Μοσχοβίτες ψηφοφόρους, με τη λειτουργία ενός συστήματος υπηρεσιών για δωρεάν χρήση δημόσιων ποδηλάτων και μετέτρεψε το ιστορικό κέντρο σε ένα γιγάντιο εργοτάξιο, με σκοπό την πληρη ανακαίνισή του.

Πηγή: capital.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ertnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Φωτιά σε υπαίθριο χώρο βιομηχανικής εγκατάστασης – Μήνυμα από το 112 για επικίνδυνους καπνούς

2/05/2026 - 10:12μμ
(Φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος//EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Με 240 χλμ/ώρα και στο αντίθετο ρεύμα: Πώς εντοπίστηκε ο 37χρονος μοτοσικλετιστής

2/05/2026 - 8:30μμ
Σκάφος του Λιμενικού (φωτ. αρχείου: Λιμενικό Σώμα)
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές: 131 άνθρωποι εντοπίστηκαν σε Σάμο και Κρήτη, τρεις συλλήψεις διακινητών

2/05/2026 - 7:14μμ
Το Νόμπελ Ειρήνης που απονεμήθηκε στη Ναργκίς Μοχαμαντί και παραλήφθηκε από τα παιδιά της εκ μέρους της, τοποθετημένο σε άδεια καρέκλα κατά την τελετή στο Δημαρχείο του Όσλο, 10 Δεκεμβρίου 2023 (φωτ.: EPA / Javad Parsa)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε κρίσιμη κατάσταση η Ιρανή Νομπελίστρια Ναργκίς Μοχαμαντί – Κατέρρευσε μέσα στη φυλακή

2/05/2026 - 5:38μμ
Οι System of a Down στη σκηνή του φεστιβάλ Sick New World. Λας Βέγκας, 25 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook /  System of a Down / Clemente Ruiz)
ΚΟΣΜΟΣ

System of a Down στο Λας Βέγκας: «Αρμένιοι, Έλληνες και Ασσύριοι σφαγιάστηκαν» – Μήνυμα μνήμης και καταγγελίας από τον Σερζ Τανκιάν

2/05/2026 - 5:14μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, 1 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμακώνει παντού ο Τραμπ: Από το Ιράν μέχρι την Ευρώπη, με την κρίση να βαθαίνει αντί να αποκλιμακώνεται

2/05/2026 - 4:50μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Γραμμή 2 Μετρό: Ποιοι σταθμοί θα κλείσουν νωρίτερα την Κυριακή 3/5 και τη Δευτέρα 4/5

2/05/2026 - 4:25μμ
(Φωτ. αρχείου: Pixabay / Sabine van Erp)
ΕΛΛΑΔΑ

Αμπελόκηποι: Για τις 6 Μαΐου αναβλήθηκε η δίκη της 72χρονης κατηγορουμένης για το παράνομο γηροκομείο

2/05/2026 - 2:32μμ
Μπίρες σε μια τυχαία κάβα (φωτ.: Pexels)
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Ουρές στην… μοναδική κάβα της χώρας – Ελλείψεις λόγω του πολέμου στο Ιράν

2/05/2026 - 1:34μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί εντόπισαν επίδοξο διαρρήκτη σε μπαλκόνι – Τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν

2/05/2026 - 12:36μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Super League – Play Out: Ελπίδα παραμονής για Αστέρα – Ισοπαλία στις Σέρρες, μπλέκει ο Παναιτωλικός

13 λεπτά πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Πάτρα: Φωτιά σε υπαίθριο χώρο βιομηχανικής εγκατάστασης – Μήνυμα από το 112 για επικίνδυνους καπνούς

26 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Προκριματικά World Cup πόλο: Ήττα της Εθνικής γυναικών από την Ολλανδία

44 λεπτά πριν
Το κάστρο της Νικόπολης σήμερα – η τουρκική ονομασία της πόλης είναι Σεμπίν-καραχισάρ (φωτ.: Επαρχιακή Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού Κερασούντας)

Μάιος στη Νικόπολη του Πόντου: Από την «πόλη της νίκης» στη σφαγή του 1915 – Μνήμη πάνω στα τείχη

59 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Conference Cup: Η Χόνβεντ «λύγισε» τον Απόλλωνα Σμύρνης

1 ώρα πριν
Μάνικα καυσίμου (φωτ.: EPA / Neil Hall)

Άνοδος στις τιμές ενέργειας, αβεβαιότητα για το Ορμούζ – Σκιά πολέμου από το Ιράν και τον Τραμπ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign