pontosnews.gr
Τρίτη, 10/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ηλεία: Έκαναν την κηδεία σε δημοτικό σχολείο!

6/09/2013 - 4:08μμ
Ηλεία: Έκαναν την κηδεία σε δημοτικό σχολείο!
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Για ποιο λόγο δημοτικό σχολείο μετατράπηκε σε εκκλησία στη Βάλμη Πηνείας για την κηδεία 86χρονου.

Ο χρόνος σταμάτησε στις 8 Ιουνίου του 2008 για τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Βάλμη Πηνείας, όταν δέχτηκε τη χαριστική βολή από τον εγκέλαδο, και πέντε χρόνια μετά στον χώρο όπου βρισκόταν κάποτε η εκκλησία σήμερα δεν υπάρχει τίποτα, ενώ η αναλγησία των αρμοδίων φορέων είχε σαν αποτέλεσμα να τελεστεί την Πέμπτη η κηδεία ενός 86χρονου στο παλιό δημοτικό σχολείο του χωριού.

Η πολύπαθη Ηλεία και εν προκειμένω η πολύπαθη Πηνεία το έζησε και αυτό, με το παλιό δημοτικό σχολείο που δεν λειτουργεί πλέον να μετατρέπεται σε εκκλησία για να μπορέσει να τελεστεί η κηδεία του 86χρονου και με τους συγχωριανούς του την ίδια ώρα να βράζουν από αγανάκτηση για την αδιαφορία της πολιτείας.

Οργή από τους κατοίκους

Οι εικόνες που καταγράφηκαν την Πέμπτη, μόνο οργή προκαλούσαν στους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν γίνει “περιπλανώμενοι” για να εκκλησιαστούν ή για να τελέσουν κάποιο μυστήριο και η το γεγονός ότι αναγκαστικά η κηδεία τελέστηκε στον χώρο του δημοτικού σχολείου, δεν τιμά κανέναν από τους ιθύνοντες, οι οποίοι πέντε χρόνια τώρα δεν φρόντισαν προκειμένου να αποκατασταθεί η εκκλησία του χωριού.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου βρισκόταν στον χώρο όπου βρίσκεται το κοιμητήριο του χωριού και καταστράφηκε ολοσχερώς από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008. Παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν ο ναός δεν ανεγέρθηκε μέχρι σήμερα και στο σημείο που βρισκόταν πριν από πέντε χρόνια, σήμερα υπάρχει το απόλυτο κενό.

Όπως ανέφεραν στο patrisnews.com οι κάτοικοι του χωριού, η άδεια ανέγερσης νέου ναού εκδόθηκε μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, για να “σκοντάψει” τώρα στο γεγονός ότι οδηγήθηκε σε κατάργηση το ΤΑΣ.

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο σημείο όπου βρισκόταν η εκκλησία, είχε τοποθετηθεί ένα λυόμενο, το οποίο είχε μετατραπεί σε εκκλησία.

Ωστόσο, πριν από δυόμισι μήνες το λυόμενο κατεδαφίστηκε με εντολή του ΤΑΣ όπως λένε οι κάτοικοι, για να ληφθεί η πρώτη δόση των χρημάτων, προκειμένου να ξεκινήσει η ανέγερση του ναού.

Μάταια όμως, γιατί ο ναός δεν ξεκίνησε ποτέ και το τελευταίο διάστημα οι εικόνες της εκκλησίας μεταφέρθηκαν στον χώρο του δημοτικού παλιού δημοτικού σχολείου που βρίσκεται απέναντι από το κοιμητήριο, για να μπορεί να λειτουργεί υποτυπωδώς εκεί η εκκλησία.

Στην άκρη του προαυλίου του σχολείου τοποθετήθηκε η καμπάνα, για να σηματοδοτεί ότι εκεί είναι πλέον εκκλησία.

Όσοι βρέθηκαν την Πέμπτη στην κηδεία του 86χρονου, δεν έκρυψαν την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι ένας συνάνθρωπος κηδεύτηκε στο χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου ως λύση ανάγκης, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η κηδεία θα έπρεπε να τελεστεί στο ύπαιθρο.

“Έχασαν” όλες τις εκκλησίες

Οι κάτοικοι του χωριού καταγγέλλουν επίσης ότι με τον σεισμό του 2008 καταστράφηκαν και δύο ξωκλήσια του χωριού, η Αγία Κυριακή και η Αγία Παρασκευή, με τις ιερές εικόνες τους να «χάνονται» μέσα στα συντρίμμια και την δίνη των καιρικών συνθηκών.

Αυτή την περίοδο η Αγία Κυριακή επισκευάζεται με ιδιωτική πρωτοβουλία και με τη συνεισφορά των κατοίκων, αφού πλέον δεν ελπίζουν σε καμία βοήθεια.

Αυτό που ζητούν είναι η πολιτεία να σκύψει πάνω από το χωριό που το 2007 καταστράφηκε από τις πυρκαγιές και το 2008 από τον σεισμό και να πράξει τα αυτονόητα, να δώσει πίσω στους κατοίκους την εκκλησία τους, το στήριγμά τους, την παρηγοριά τους.

Πηγή: news247.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γενική άποψη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης (φωτ. αρχείου: thpa.gr/el/)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε στο λιμάνι

10/02/2026 - 10:50πμ
(Φωτ.: Θανάσης Καλλιαράς/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Άστατος ο καιρός σήμερα, με βροχές, χιόνια και τοπικές καταιγίδες σε όλη τη χώρα

10/02/2026 - 8:07πμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ελευσίνα: Τραγικό δυστύχημα – Γυναίκα σκότωσε τη μητέρα της κάνοντας όπισθεν

9/02/2026 - 8:12μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον ηθοποιό που κρίθηκε ένοχος για βιασμό και απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών

9/02/2026 - 7:44μμ
Το σιντριβάνι στο οποίο έπεσε το 2 ετών κοριτσάκι (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιθέα: Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει το κοριτσάκι που έπεσε στο σιντριβάνι

9/02/2026 - 7:16μμ
(Φωτ.: ΤΔΕΕ Κιλκίς)
ΕΛΛΑΔΑ

Κιλκίς: Τρεις συλλήψεις για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων των 20 ευρώ

9/02/2026 - 6:21μμ
Στιγμιότυπο από διαμαρτυρία κτηνοτρόφων και αγροτών τον περασμένο Ιανουάριο στη Λάρισα (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αύριο η συνάντηση Μητσοτάκη με τους κτηνοτρόφους

9/02/2026 - 4:28μμ
Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την αναβίωση του εθίμου στην Ξάνθη (φωτ.: Δήμος Ξάνθης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη: Αναβίωσε το έθιμο του «Καλόγερου», ζωντανή μνήμη των προσφύγων της Ανατολικής Θράκης

9/02/2026 - 4:00μμ
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος σε παλιότερη επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΓΣΕΕ: Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση της Οικονομικής Εισαγγελίας για τον Γ. Παναγόπουλο, 5 φυσικά πρόσωπα και 6 εταιρείες

9/02/2026 - 3:31μμ
Αστυνομικοί στέκονται μπροστά σε φορτηγό με κούτες γεμάτες από λαθραία τσιγάρα (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων: 26 συλλήψεις, 14 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα, 7 εκατ. ευρώ οι διαφυγόντες φόροι – Εμπλέκεται και αστυνομικός

9/02/2026 - 1:16μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: pixabay.com/users/geralt-9301)

«ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» την παχυσαρκία – Δωρεάν πρόγραμμα σε πανεπιστημιακές κλινικές

31 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Ν.Ξάνθης)

Οι Πόντιοι της Ξάνθης θα γλεντήσουν μαζί με τους Πόντιους της Βόννης

1 ώρα πριν
Η Ελένη Καραγεωργοπούλου σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, τον περασμένο Οκτώβριο (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)

Παρελθόν η Ελένη Καραγεωργοπούλου για την Πλεύση Ελευθερίας – Ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή της στον Νικήτα Κακλαμάνη

2 ώρες πριν
Γενική άποψη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης (φωτ. αρχείου: thpa.gr/el/)

Θεσσαλονίκη: Οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε στο λιμάνι

2 ώρες πριν
(Φωτ.: un.gr)

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Εκδήλωση της Ελλάδας στον ΟΗΕ για τη συμβολή των ελληνικών στον διάλογο και την πολυγλωσσία εντός του διεθνούς συστήματος

3 ώρες πριν
Το θαύμα των πέντε άρτων σε πίνακα του Giovanni Lanfranco (πηγή: commons.wikimedia.org)

Στους πέντε άρτους (Μέρος Β’)

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign