pontosnews.gr
Κυριακή, 21/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Financial Times: Οι Έλληνες χάνουν τα σπίτια τους

4/09/2013 - 10:10πμ
Αλλάζουν ξανά οι αντικειμενικές αξίες
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από τον πλειστηριασμό στην πρώτη κατοικία που αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή ασχολούνται οι Financial Times, οι οποίοι υποστηρίζουν πως χιλιάδες Ελληνες πολίτες οι οποίο αγόρασαν διαμερίσματα στις «καλές εποχές» της χώρας και πλέον αντιμετωπίζουν την απειλή της κατάσχεσης λόγω χρεών.

Σε άρθρο τους με τίτλο «Η Ελλάδα επιδιώκει συμβιβασμό για το τέλος της απαγόρευσης του πλειστηριασμού στην πρώτη κατοικία», οι Financial Times υποστηρίζουν πως «όταν η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ, ένα διαμέρισμα μπροστά στην παραλία, ή ένα σπίτι σε χωριό με κήπο έγινε μια επένδυση την οποία μπορούσαν να κάνουν οι κάτοικοι της μεσαίας τάξης». Ωστόσο, η κατάσταση έχει αλλάξει καθώς όπως σημειώνει το δημοσίευμα «μια έκρηξη στην δεύτερη κατοικία η οποία τροφοδοτείται από τις υποθήκες άρχισε να εμφανίζεται στην Ελλάδα καθώς βυθίστηκε στην ύφεση, με αποτέλεσμα να μείνουν ένα σωρό ατελείωτα κτίσματα, πτωχευμένους τοπικούς εργολήπτες και ιδιοκτήτες χωρίς ρευστό που δεν μπορούν να τηρήσουν τις μηνιαίες υποχρεώσεις τους».

Στη συνέχεια, οι FT τονίζουν πως «η ασπίδα προστασίας στην κατάσχεση κατοικιών των οποίων οι ιδιοκτήτες χρωστούν λιγότερα από 200.000 ευρώ, λήγει τον Δεκέμβρη. Οι δανειστές πιέζουν την εύθραυστη κυβέρνηση Σαμαρά να επιτρέψει στις τράπεζες να κάνει πλειστηριασμό στις κατοικίες και τα εμπορικά κτίρια, για να ”μαλακώσει” την στενότητα στη ρευστότητα και να αναζωογονήσει την ”θαμμένη” αγορά ακινήτων».

Ωστόσο, ο πλειστηριασμός ακινήτων δεν θα είναι εύκολο να περάσει από την κυβέρνηση, τονίζει το δημοσίευμα καθώς περίπου 6 νομοθέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν ανακοινώσει πως θα ψηφίσουν κατά της άρσης του πλειστηριασμού, αριθμός που είναι αρκετός για να ρίξει την κυβέρνηση. «Το υπουργείο Οικονομικών προσπαθει να βρει μια λύση η οποία θα προστατεύει την πρώτη κατοικία της οποία οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις, ενώ εξαπολύει ”σαφάρι” για τους ”μπαταχτσήδες” οι οποίοι μπορούν αλλά δεν θέλουν να πληρώσουν». Την ίδια στιγμή, οι τραπεζικοί εκτιμούν ότι περίπου 30% των δανειοληπτών μπορούν να πληρώσουν αλλά δεν θέλουν, τονίζουν οι Financial Times.

Το δημοσίευμα παράλληλα υποστηρίζει, πως «καθώς η ακίνητη περιουσία εδώ και πολύ καιρό θεωρούταν η πιο ασφαλής επένδυση, οι Ελληνες έτρεξαν να αγοράσουν διαμερίσματα στο Αιγαίο και σε χωριά, τα χρόνια της ανάπτυξης. Ωστόσο, η πτώση 30% των τιμών στις κατοικίας από το 2010 και μετά, έχει οδηγήσει χιλιάδες δανειολήπτες παγιδευμένους σε μια αρνητική υποτίμηση».

Τέλος, οι Financial Times επισημαίνουν πως ο πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία βρίσκεται στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων με την Τρόικα, η οποία «θα κρατήσει σκληρή γραμμή τον επόμενο μήνα που θα έρθει στην Ελλάδα», για να ελέγξει την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων.

Πηγή: thestival.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια των Αφιδνών και της Τραγάνας επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων

21/12/2025 - 7:13μμ
Κατασχεμένες πινακίδες κυκλοφορίας (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μαρία Μαρογιάννη)
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Αθηναίων: Επιστρέφονται οι πινακίδες των οχημάτων που είχε αφαιρέσει η Δημοτική Αστυνομία

21/12/2025 - 6:00μμ
(Φωτ.:  (EUROKINISSI / Σωτήρης Τρυψάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Κλειστές οι μπάρες στα διόδια του Ωραιοκάστρου – Μοιράζουν όσπρια και κηπευτικά

21/12/2025 - 4:15μμ
(Πηγή: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Κηφισιά: Διαλευκάνθηκε ληστεία με λεία 180.000 ευρώ – Δύο συλλήψεις

21/12/2025 - 1:20μμ
Αγρότες στα διόδια Μακρυχωρίου μοίρασαν μήλα στους οδηγούς (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Παραμένουν στους δρόμους τα τρακτέρ – Πώς θα κινηθούν οι εκδρομείς των Χριστουγέννων

21/12/2025 - 11:56πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Μέτσοβο: Πυρκαγιά στο Ανήλιο κατέκαψε δυο σπίτια, σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε τρίτο

21/12/2025 - 11:28πμ
Από τις καρτ ποστάλ που περιλαμβάνονται στο ημερολόγιο του ΙΜΜΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα: Ένας περίπατος στην παλιά Θεσσαλονίκη, μέσα από τις σελίδες του Ημερολογίου «Θεσσαλονικέων ενθυμήματα 1896-1912»

21/12/2025 - 10:32πμ
ΕΛΛΑΔΑ

Εύξεινος Λέσχη Νάουσας: Έτοιμη να υποδεχτεί τους Μωμόγερους των «Τσαγούσιδων» και να σηκώσει την πόλη στο πόδι

21/12/2025 - 9:06πμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Χτύπημα της ΕΛΑΣ σε κύκλωμα κλοπών αυτοκινήτων στην Αττική – Εξαρθρώθηκε συμμορία

21/12/2025 - 8:37πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε όλη τη χώρα

21/12/2025 - 8:08πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Greek Basketball League: Το 11 στα 11 ο Ολυμπιακός – Ανάσα για Καρδίτσα

11 δευτερόλεπτα πριν
(Φωτ.: STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Νίκος Λαζαρίδης: Πέθανε μια από τις κορυφαίες μορφές της ελληνικής οινοποιίας

27 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αγρότες άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια των Αφιδνών και της Τραγάνας επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων

1 ώρα πριν
Ο Βασίλης Καρράς σε συναυλία που έγινε την 1η Σεπτεμβρίου 2017 στο Θέατρο Πέτρας για τα 40 χρόνια του στο λαϊκό τραγούδι (φωτ.: EUROKINISSI / Λυδία Σιώρη)

Βασίλης Καρράς – Η εξομολόγηση του αδελφού του, Δαμιανού Κεσογλίδη: «Δεν μπορώ να ακούσω τα τραγούδια του»

1 ώρα πριν
Κατασχεμένες πινακίδες κυκλοφορίας (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μαρία Μαρογιάννη)

Δήμος Αθηναίων: Επιστρέφονται οι πινακίδες των οχημάτων που είχε αφαιρέσει η Δημοτική Αστυνομία

2 ώρες πριν
Η Ντόρα Γιαννακοπούλου, τον Οκτώβριο του 2002, στην παρουσίαση του βιβλίου «Για μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη και τον κόσμος», του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ Eurokinissi)

Πέθανε η τραγουδίστρια, ηθοποιός και συγγραφέας Ντόρα Γιαννακοπούλου

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign