pontosnews.gr
Τετάρτη, 29/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τρικούβερτο Ποντιακό γλέντι στην Γιορτή της Πατάτας!

4/09/2013 - 9:53πμ
Τρικούβερτο Ποντιακό γλέντι στην Γιορτή της Πατάτας!
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η Γιορτή της Πατάτας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λεκάνης «Οι Ρίζες» του Δήμου Νέστου, την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013  στην πλατεία του χωριού.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λεκάνης  «Οι Ρίζες»  έστησε τρικούβερτο γλέντι με ποντιακή μουσική, ποτό και άφθονη πατάτα, την οποία είχαν την ευκαιρία να γευτούν με διαφόρους και ποικίλους τρόπους. Η πατάτα αποτελεί το σήμα κατατεθέν της τοπικής αγροτικής παραγωγής και τα τελευταία 22 χρόνια διοργανώνεται η γιορτή της  που έχει μεγάλη απήχηση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του δήμου Νέστου.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μ. Μιχαηλίδης ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του  επισήμανε «ότι δημιουργούμε προϋποθέσεις για να ολοκληρώσουμε τις προτεινόμενες λύσεις, που είναι το ζητούμενο και το δύσκολο». Τονίζοντας ότι η  Λεκάνη αποτελεί τον πυλώνα του κέντρου της Δημοτικής Ενότητας Ορεινού,  ο Δήμος Νέστου έδωσε βάση στα φλέγοντα θέματα, σε μία εποχή δύσκολη, δίνοντας  λύσεις σε δυο σημαντικά προβλήματα τα οποία ταλάνιζαν για πολλά χρόνια την περιοχή, την υδροδότηση όλων των οικισμών με έργο που αυτοχρηματοδότησε  η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.Ν), και την αποκατάσταση του  φωτισμού  που πραγματοποιήθηκε στη Δ.Ε. Ορεινού, με λαμπτήρες τύπου Led με διάρκεια ζωής 50.000 ώρες και μεγαλύτερη απόδοση φωτισμού. Ζωτικής σημασίας για την περιοχή είναι και το έργο της άρδευσης της Λεκάνης, έργο επιτακτικής ανάγκης, και  μετά την ανάδειξη εργολάβου η έναρξη των εργασιών θα γίνει μέσα στους επόμενους  φθινοπωρινούς μήνες. Ακόμη αναφέρθηκε στις συντονισμένες προσπάθειες οι οποίες πραγματοποιεί η Δημοτική Αρχή ώστε να πραγματοποιηθεί ένα δεύτερο μεγάλο και συμπληρωματικό αρδευτικό έργο που θα αφορά την ένταξη των αγροτεμαχίων έξω από τα όρια της Λεκάνης. Επίσης αναφέρθηκε και  στην σημαντικότητα του εθελούσιου αναδασμού λέγοντας « ότι δεν είναι οι εποχές για να επιβάλουμε , είναι οι εποχές να συνεργαζόμαστε. Η τοπική κοινωνία θα κρίνει εάν πραγματοποιηθεί ο αναδασμός.

Εκτός από τον Δήμαρχο Νέστου, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, η Γ.Γ. κα Δήμητρα  Σαμίδου, οι αντιδήμαρχοι, κος Ζελελίδης Μιχαήλ, κος Λεπίδας Γεώργιος, η Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Ευνεστία κα. Γατούλα Μαρία, Δημοτικοί Σύμβουλοι, και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κος Καλαϊτζής Γεώργιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κος Αρχέλαος Γρανάς, και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κος Κων/νος Παπακοσμάς, κος Γεώργιος Γερομάρκος, κάθως και πλήθος κόσμου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο στο τέλος του άρθρου.

Φωτογραφίες: Τάσος Μποζίδης

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Ίμερα σε φωτογραφία που δημοσίευσε η «Ποντιακή Εστία» στο 5ο τεύχος
ΠΟΝΤΟΣ

Σοϊλεμέζ Μεχμέτ πασάς, ή «ταπεινός ιερεύς Ελευθέριος»; Η ιστορία ενός «δίπιστου» όπως την διέσωσε ο Γ.Θ. Κανδηλάπτης (Κάνις)

29/04/2026 - 9:16μμ
Επετειακή μπλούζα για τα 100 χρόνια στο Κίζαρι Ροδόπης (φωτ.: Facebook / Savvas Kamenidis)
ΠΟΝΤΟΣ

Κίζαρι Ροδόπης: 100 χρόνια από τη δεύτερη προσφυγιά – Τα ονόματα που ξανακούστηκαν μετά από έναν αιώνα

29/04/2026 - 10:12πμ
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη για την εκδήλωση του 1ου ΕΠΑΛ Καρπενησίου, Τρίτη 28 Απριλίου 2026 (πηγή: Glomex)
ΠΟΝΤΟΣ

Καρπενήσι: Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ «ζωντανεύουν» τη μνήμη του ποντιακού ελληνισμού

28/04/2026 - 11:04μμ
Ο διεθνούς φήμης μουσικός Οδυσσέας Δημητριάδης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Οδυσσέας Δημητριάδης)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Οδυσσέας Δημητριάδης: Ο αρχιμουσικός που αρνήθηκε το χρήμα για τη δόξα της τέχνης

28/04/2026 - 9:09μμ
Από την εισήγηση της Ειρήνης Καμπερίδου, στο Σπουδαστήριο Ποντιακής Ιστορίας και Πολιτισμού της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων Αττικής, Παρασκευή 24 Απριλίου 2026 (φωτ.: ΕΚΠΑ)
ΠΟΝΤΟΣ

Μαρτυρίες δυτικών περιηγητριών φωτίζουν τον Πόντο και τη Μικρά Ασία

28/04/2026 - 8:21μμ
Τα δύο ποντιόπουλα Παύλος Φωτιάδης και Παναγιώτης Κιουρτσίδης που κέρδισαν στον ποιητικό διαγωνισμό γράφοντας στην ποντιακή διάλεκτο, μπροστά από τον Σύλλογο Ποντίων Ποντοηράκλειας «Διγενής Ακρίτας»  (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)
ΠΟΝΤΟΣ

Μάχη των Οχυρών: Πόντιοι μαθητές βραβεύτηκαν σε διεθνή διαγωνισμό γράφοντας στην ποντιακή διάλεκτο

28/04/2026 - 5:08μμ
Σκηνές από την τρίτη και τέταρτη μέρα του β' κύκλου του Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου της ΠΟΕ (φωτ.: facebook.com/ poe.org)
ΠΟΝΤΟΣ

2ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου της ΠΟΕ: Η ποντιακή ψυχή επί σκηνής – Λαμπρή τελετή λήξης στη Θέρμη

28/04/2026 - 1:52μμ
(Φωτ.: Facebook/Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σκύδρα: Η νέα γενιά κράτησε ζωντανή την ποντιακή παράδοση στο 4ο Παιδικό-Εφηβικό Αντάμωμα Χορών

28/04/2026 - 12:56μμ
(Φωτ.: Facebook/Εύξεινος Λέσχη Γιαννιτσών)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

«Η κόρ’ επήεν σον παρχάρ’»: Η νέα γενιά τίμησε την ποντιακή παράδοση στα Ζωοδόχεια Γιαννιτσών

28/04/2026 - 11:52πμ
Έργο της Μαρίνας Προβατίδου που φιλοξενείται στην έκθεση (πηγή: facebook / Marina Provatidou)
ΠΟΝΤΟΣ

ΠΟΕ: Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση «Χρώματα μνήμης – Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου μέσα από την τέχνη»

27/04/2026 - 10:38μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η κυπριακή ομογένεια στο προσκήνιο: Η ισχυρή παρουσία και η επιρροή στο Ηνωμένο Βασίλειο

12 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Ο Τραμπ επιμένει στον ναυτικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και το Ιράν προειδοποιεί για «πρωτοφανή στρατιωτική δράση»

40 λεπτά πριν
Η Ίμερα σε φωτογραφία που δημοσίευσε η «Ποντιακή Εστία» στο 5ο τεύχος

Σοϊλεμέζ Μεχμέτ πασάς, ή «ταπεινός ιερεύς Ελευθέριος»; Η ιστορία ενός «δίπιστου» όπως την διέσωσε ο Γ.Θ. Κανδηλάπτης (Κάνις)

1 ώρα πριν
(Φωτ.: youtube.com)

Ένας εγωισμός γέννησε το «Μυστικέ μου έρωτα» – Η άγνωστη ιστορία της μεγάλης επιτυχίας της Στανίση και η Ρίτα Σακελλαρίου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΜΑΘ)

«Η Καππαδοκία των Ζώντων Μνημείων» στη Θεσσαλονίκη: Ένα ταξίδι μνήμης και πολιτισμού

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Νάσος Σιμόπουλος/ EUROKINISSI)

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση για τον 20χρονο που πετούσε αντικείμενα από το μπαλκόνι – Στο Α.Τ. του Λευκού Πύργου ο νεαρός

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign