pontosnews.gr
Τετάρτη, 6/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Συρία θα γίνει ο τάφος των εισβολέων

29/08/2013 - 8:10πμ
Η Συρία θα γίνει ο τάφος των εισβολέων
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Συρία θα γίνει ο τάφος των εισβολέων, προειδοποίησε σήμερα τις δυτικές χώρες ο Σύρος πρωθυπουργός Ουάελ αλ Χάλκι.

“Η Συρία θα αιφνιδιάσει τους επιτιθέμενους όπως τους αιφνιδίασε κατά τον (αραβοϊσραηλινό) πόλεμο του Οκτωβρίου (του 1973) και θα γίνει ο τάφος των επιτιθέμενων», υποστήριξε ο Σύρος πρωθυπουργός σε δηλώσεις του τις οποίες επικαλέστηκε η συριακή κρατική τηλεόραση.

“Οι αποικιοκρατικές τους απειλές δεν θα μας τρομοκρατήσουν λόγω της βούλησης και της αποφασιστικότητας του συριακού λαού, ο οποίος δεν δέχεται να ταπεινωθεί», συνέχισε.

Ο Ουάελ αλ Χάλκι επανέλαβε την θέση του συριακού καθεστώτος από τότε που κατηγορήθηκε για την επίθεση της 21ης Αυγούστου με χημικά όπλα, ότι οι δυτικές χώρες ψεύδονται αποδίδοντας την επίθεση στις συριακές αρχές, το οποίο θα τους προσφέρει το πρόσχημα για ένα πλήγμα.

“Ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει (…) ότι οι δυτικές χώρες, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, εφευρίσκουν ψευδή σενάρια και προετοιμάζουν φανταστικά προσχήματα για να επέμβουν στρατιωτικά στην Συρία», μετέδωσε επίσης η κρατική συριακή τηλεόραση.

Οι κάτοικοι της Δαμασκού ετοιμάζονται για τo ενδεχόμενο επίθεσης

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι κάτοικοι της Δαμασκού καθώς προσπαθούν να προετοιμαστούν για μια ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση και πολλοί συγκεντρώνουν εφόδια ενώ άλλοι αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο, μακριά από πιθανούς στρατιωτικούς στόχους.

Σε μια πόλη όπου οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις βρίσκονται ανάμεσα στις κατοικημένες συνοικίες, πολλοί εκφράζουν ανησυχίες ότι η Δαμασκός θα εξελιχθεί σε πολύ επικίνδυνη ζώνη για να ζει κανείς εάν η Δύση αποφασίσει τελικά να απαντήσει με στρατιωτικά πλήγματα στην φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα που έγινε την περασμένη εβδομάδα και στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους στα προάστια της πρωτεύουσας.

Στα παντοπωλεία οι πολίτες έκαναν σήμερα προμήθειες: αγόραζαν ψωμί, ξηρά τροφή και κονσέρβες, φοβούμενοι ότι θα παρουσιαστούν ελλείψεις σε τρόφιμα. Τη μεγαλύτερη ζήτηση πάντως είχαν οι μπαταρίες και το νερό.

Σε μια κοντινή κλινική, σχεδόν άδεια αφού κανείς ασθενής δεν εμφανίστηκε στο προκαθορισμένο ραντεβού του, μια νοσοκόμα εξέφρασε με σαφήνεια την ανησυχία πολλών κατοίκων της πόλης: «Ζούμε στην πρωτεύουσα. Σε κάθε γωνιά, σε κάθε δρόμο, σε κάθε γειτονικά, υπάρχει ένας κυβερνητικό στόχος. Πού να προφυλαχθούμε;» είπε η γυναίκα.

Τα τελευταία δυόμισι χρόνια οι Σύροι βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με την αιματοχυσία και τη συνεχή απειλή των βομβαρδισμών και των εκρήξεων παγιδευμένων οχημάτων. Μέχρι σήμερα, οι νεκροί από τον εμφύλιο που άρχισε ως μια «ειρηνική κινητοποίηση» εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ξεπερνούν τις 100.000. Εκατοντάδες χιλιάδες έχουν πάρει το δρόμο της προσφυγιάς και ζουν σε καταυλισμούς στις γειτονικές χώρες.

Τώρα, όσοι δεν έφυγαν συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν πού να κρυφτούν. «Αρχίζω να βλέπω το φόβο στα μάτια των ανθρώπων», είπε μια κάτοικος της πόλης, μιλώντας τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Αφότου ξεκίνησε η σύρραξη οι άνθρωποι απέκτησαν τη συνήθεια να κάνουν προμήθειες σε τρόφιμα, όμως πλέον αγοράζουν τεράστιες ποσότητες τροφίμων και νερού», πρόσθεσε.

ΑΠΕ- ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα:

Τύμπανα πολέμου στη Συρία. Ελλάδα και Κύπρος στο μάτι του κυκλώνα

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: glomex.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Βύθιση φορτηγού πλοίου ανοιχτά της Άνδρου – Σώοι όλοι οι ναυτικοί

6/05/2026 - 9:04πμ
(Φωτ.: seismoi.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα σεισμική δόνηση νότια της Κρήτης μέσα στη νύχτα

6/05/2026 - 8:36πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αίθριος ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

6/05/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: ertnews.gr/Behrouz MEHRI/AFP)
ΚΟΣΜΟΣ

Ναργκίς Μοχαμαντί: «Είναι μεταξύ ζωής και θανάτου» δηλώνει η δικηγόρος της – Κρίσιμες ώρες για την Ιρανή Νομπελίστρια

5/05/2026 - 11:27μμ
(Φωτ.: ertnews.gr/AFP)
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός για τον χανταϊό στο κρουαζιερόπλοιο: Διακομιδές ασθενών και αναζήτηση 82 επιβατών αεροπλάνου μετά από θάνατο 69χρονης

5/05/2026 - 10:03μμ
(Φωτ.: glomex.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Αμμουδάρα Κρήτης: Πατέρας σκότωσε νεαρό θεωρώντας τον υπεύθυνο για τον χαμό του γιου του

5/05/2026 - 8:39μμ
Στιγμιότυπο από βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται η εξουδετέρωση στόχου στο Ιράν από τις αμερικανικές δυνάμεις (φωτ.: Χ / Square profile picture
U.S. Central Command)
ΚΟΣΜΟΣ

Δύο μήνες πολέμου, ίδιο αποτέλεσμα: Το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν παραμένει όρθιο

5/05/2026 - 8:11μμ
Τρένο στην Έδεσσα στο πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο τα τελευταία τρία χρόνια. Τρίτη 5 Μαΐου 2026 (φωτ.: Ράδιο Θεσσαλονίκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά το τρένο στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Φλώρινα: Δοκιμαστικό δρομολόγιο μετά από 3 χρόνια

5/05/2026 - 7:45μμ
Χειροκροτήματα για τον Ίλιε Μπολοζάν μετά το τέλος της ομιλίας του στη Βουλή της Ρουμανίας, πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας για το μέλλον της κυβέρνησής του, Τρίτη 5 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Robert Ghement)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Κατέρρευσε η φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση Μπολοζάν – Πολιτική κρίση με φόντο αγορές και ακροδεξιά

5/05/2026 - 6:57μμ
Λουλούδια έξω από το κτήριο όπου στεγαζόταν η τράπεζα Marfin στην οδό Σταδίου, Τρίτη 6 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

16 χρόνια από τη Marfin: Σιωπηλό προσκύνημα στη Σταδίου για τα θύματα της τραγωδίας

5/05/2026 - 6:09μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αεροφωτογραφία αποτυπώνει τα ερείπια εκκλησιαστικού συγκροτήματος στην κορυφή του όρους της Παναγίας (Meryem Ana), με θέα προς την ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στο φράγμα Ντάμσα και τα γύρω χωριά της Καππαδοκίας, στη Νεβσεχίρ της Τουρκίας (φωτ.: Anadolu Agency)

Καππαδοκία: Στο φως η Αψηλή Παναγία των Ελλήνων της Σινασού – Ένα χαμένο προσκύνημα επιστρέφει

24 λεπτά πριν
(Φωτ.: glomex.gr)

Βύθιση φορτηγού πλοίου ανοιχτά της Άνδρου – Σώοι όλοι οι ναυτικοί

52 λεπτά πριν
(Φωτ.: seismoi.gr)

Νέα σεισμική δόνηση νότια της Κρήτης μέσα στη νύχτα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Αίθριος ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

2 ώρες πριν
Ομαδική φωτογραφία στο πλαίσιο εκδήλωσης παράδοσης του πλήρως συντηρημένου γλυπτού «Ομπρέλες», Θεσσαλονίκη, Τρίτη 5 Μαΐου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αχιλλέας Χήρας)

Θεσσαλονίκη: Οι «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου επέστρεψαν ανανεωμένες στην παραλία μετά τη συντήρηση

10 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Neil Hall)

Champions League: Στον τελικό η Άρσεναλ μετά από 20 χρόνια!

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign