pontosnews.gr
Παρασκευή, 7/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εντυπωσίασε η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας στην Κωνσταντινούπολη

22/08/2013 - 12:30μμ
Εντυπωσίασε η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας στην Κωνσταντινούπολη
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε για άλλη μια φορά η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας κατά τη διαμονή της στην πόλη των πόλεων, την Κωνσταντινούπολη.

Με το χορευτικό τμήμα εκπροσώπησης συμμετείχε η Ε.Λ.Β. σε διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που διοργανώθηκε στο Μπεϊλίκντουζου της Κωνσταντινούπολης από τις 13 έως και τις 16 Αυγούστου 2013.

Η αποστολή ξεκίνησε το βράδυ της 12ης Αυγούστου και έφτασε στον προορισμό της τις πρώτες πρωινές ώρες της 13ης Αυγούστου. Αρχικά, τα μέλη της αποστολής επισκέφτηκαν τη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής του Μπαλουκλί, όπου περιηγήθηκαν με την βοήθεια της ξεναγού ενώ στην συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στην εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών και βόλτα με καραβάκι στο Βόσπορο. Νωρίς το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, η αποστολή έφτασε στο ξενοδοχείο ενώ το απόγευμα ήταν ελεύθερο για ξεκούραση και βόλτα στην πόλη.

Την Τετάρτη 14 Αυγούστου, σε συνέχεια της ξενάγησης της προηγούμενης ημέρας στις δύο γνωστές Μονές της Πόλης ακολούθησε η επίσκεψη στο Μπλε τζαμί, τον Βυζαντινό Ιππόδρομο, τη Βασιλική Δεξαμενή και φυσικά στο κορυφαίο σύμβολο της πόλης και του ορθόδοξου χριστιανισμού, την Αγία Σοφία ενώ το μεσημέρι κατά τον ελεύθερο χρόνο πραγματοποιήθηκε βόλτα στην σκεπαστή αγορά (Καπαλί Τσαρσί).

Την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, μεγάλη ευλογία για τα μέλη της αποστολής αποτέλεσε ο εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου όπου στεγάζεται και το Οικουμενικό Πατριαρχείο ενώ με το πέρας της αρχιερατικής Θ. Λειτουργίας,  η αποστολή επισκέφθηκε την Αιγυπτιακή Αγορά.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πριν ακόμα αρχίσουν οι προετοιμασίες των χορευτών εν όψει της παράστασης που θα ακολουθούσε το ίδιο βράδυ, στήθηκε από τα μέλη της αποστολής ένα αυθόρμητο γλέντι το οποίο πολλοί Τούρκοι περαστικοί θαύμασαν για ώρα και συνεπαρμένοι μάλιστα από τους ήχους της λύρας και του νταουλιού που έπαιζε ασταμάτημα πιάστηκαν στο χορό.

Ως συνέχεια αυτού του ευχάριστου γεγονότος ακολούθησε η παράσταση στο εμπορικό κέντρο Tόριουμ, όπου και εκεί, το χορευτικό έκλεψε για άλλη μια φορά την παράσταση μεταξύ των άλλων επίσης αξιόλογων συγκροτημάτων προερχόμενων από την Πολωνία, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Την Παρασκευή της 16ης Αυγούστου αισίως η αποστολή της Ε.Λ.Β., μετά το πρωινό γεύμα πήρε το δρόμο του γυρισμού για την Ελλάδα, με τις αποσκευές της γεμάτες από αναμνήσεις.

Τα μέλη της αποστολής της Ε.Λ.Β. στην Κωνσταντινούπολη θα θέλαμε  να ευχαριστήσουμε θερμά το γραφείο γεν. τουρισμού της κας. Ελένης Αλατσίδου και την κα. Έλενα Αλατσίδου που φρόντισαν για την άριστη οργάνωση και ξενάγηση της αποστολής, τους συνοδούς της αποστολής, οι οποίοι κατανοώντας πλήρως τη φύση της εκδρομής αποδέχτηκαν και συμβιβάζονταν πλήρως με το πρόγραμμα, τον χοροδιδάσκαλο κ. Βασίλη Ασβεστά, χάρη στον οποίο η εμφάνιση του χορευτικού τμήματος ήταν μοναδική, την υπεύθυνη του τμήματος κα. Ιφιγένεια Αμοιρίδου- Πασχαλίδου, η οποία για άλλη μια φορά ήταν κοντά στα παιδιά ως «μαμά» του χορευτικού, όπως συνηθίζουμε να την αποκαλούμε, τους οργανοπαίκτες Χωραφαΐδη Δαμιανό, Μουρατίδη Σωκράτη και Πανταζή Πονερίδη, οι οποίοι όπως πάντα συνόδευσαν επάξια το χορευτικό τμήμα στο χορό και το παρακάθ, τον κ. Σπύρο Θεοδωρίδη που πλαισίωσε τα όργανα με το τραγούδι του και τέλος τον αρχηγό της αποστολής και Πρόεδρο της Ε.Λ.Β. κ. Χαράλαμπο Καπουρτίδη ο οποίος είχε και την συνολική ευθύνη του ταξιδιού.

Με τιμή,

Για το χορευτικό τμήμα της Ε.Λ.Β.

Κρεμλίδου Ευδοξία

Πηγή: inveria.gr

Δείτε φωτογραφία της αποστολής στο τέλος του κειμένου…

 

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου με διαδικτυακούς μαθητές της (φωτ. ΑΚ: eidiseis.gr· φωτ. μαθητών: ΑΚ· εικ.: ΧΚ)
ΠΟΝΤΟΣ

Ποντιακά χωρίς σύνορα: Ανοιχτές οι εγγραφές για τα μαθήματα του φθινοπώρου σε ΗΠΑ και Καναδά

7/08/2026 - 8:26μμ
(Φωτ.: efxinospontos.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Έφυγε από τη ζωή ο Κύριλλος Τσακιρίδης, πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Λόφου Ελασσόνας

7/08/2026 - 2:58μμ
Ασσύριοι πρόσφυγες από το Τιάρι και το Τκουμά κοντά στην Ούρμια, το φθινόπωρο του 1915 (πηγή: William Walker Rockwell, The Pitiful Plight of the Assyrian Christians in Persia and Kurdistan: Described from the Reports of Eye-Witnesses, Νέα Υόρκη, 1916)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

7 Αυγούστου: Η μαρτυρία ενός Ασσυρίου που κατέγραψε τη Γενοκτονία «με τα μάτια του»

7/08/2026 - 9:04πμ
(Φωτ.: facebook / Αράπογλου Χρύσα - Καλαμαριά Μητέρα Πόλη)
ΠΟΝΤΟΣ

Δήμος Καλαμαριάς: Υπερπαραγωγή ποντιακής μνήμης το Πανηγύρι Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

6/08/2026 - 10:46μμ
Ο Άγιος Ιωάννης Βαζελώνα σε φθινοπωρινό φόντο (φωτ.: Anadolu)
ΠΟΝΤΟΣ

Τουρκία: Σχέδιο διάσωσης για δύο ιστορικά ορθόδοξα μοναστήρια της Τραπεζούντας

6/08/2026 - 9:11μμ
(Φωτ.: facebook.com/ Christos Topkaras)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ποντιακοί χοροί στο αεροδρόμιο της Ρόδου: Η παράδοσή μας «πέταξε» σε όλο τον κόσμο

6/08/2026 - 2:32μμ
Η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Πρασινάδα Δράμας (φωτ.: Βασίλης Λωλίδης/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Πόντιοι πρόσφυγες στην Πρασινάδα Δράμας – Η ιστορική μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

6/08/2026 - 1:41μμ
Ο Πύργος στα δυτικά της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας (φωτ.: Θωμαΐδα Κιζιρίδου)
ΠΟΝΤΟΣ

Η μεγάλη εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και η Αγία Σοφία της Τραπεζούντας

6/08/2026 - 9:03πμ
Η Χρύσα Μαυρίδου (πρώτη αριστερά) στην κριτική επιτροπή του 2ου Φεστιβάλ Ποντιακής Γαστρονομίας που πραγματοποιήθηκε στην Ακρινή Κοζάνης. Σάββατο 1 Αυγούστου 2026 (φωτ.: kozan.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Ποντιακή γαστρονομία: Ποιος θα κρατήσει ζωντανές τις συνταγές όταν φύγουν οι γιαγιάδες;

5/08/2026 - 11:21πμ
Η εκκλησία των Ταξιαρχών στο Σαχνό της Ματσούκας, κοντά στη Μονή Βαζελώνα, σε φωτογραφία του David Talbot Rice από το 1929 (πηγή: David Talbot Rice / Birmingham East Mediterranean Archive)
ΠΟΝΤΟΣ

Ματσούκα Πόντου: Η χαμένη εκκλησία των Ταξιαρχών και το μυστήριο της Παναγίας Πονολύτριας

4/08/2026 - 8:17μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου με διαδικτυακούς μαθητές της (φωτ. ΑΚ: eidiseis.gr· φωτ. μαθητών: ΑΚ· εικ.: ΧΚ)

Ποντιακά χωρίς σύνορα: Ανοιχτές οι εγγραφές για τα μαθήματα του φθινοπώρου σε ΗΠΑ και Καναδά

33 λεπτά πριν
Το Παγκρήτιο (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Super Cup ΑΕΚ-ΟΦΗ: Η Μικρασία και η Κρήτη «μπαίνουν» στο Παγκρήτιο – 150 μουσικοί και χορευτές

57 λεπτά πριν
Ο Άρειος Πάγος (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Υποκλοπές: Στο αρχείο παραμένει η δικογραφία – Απορρίφθηκαν τα αιτήματα για νέα έρευνα

1 ώρα πριν
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 21χρονος (φωτ.: ertnews.gr / Βασίλης Αναστασιάδης)

Σέρρες: «Τα έχασα όλα» – Συγκλονίζει ο πατέρας, τι λέει ο οδηγός του φορτηγού

2 ώρες πριν
(Πηγές εικόνων: Ψηφιακό Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου)

Σαν σήμερα, 7 Αυγούστου 1920: «Ο ελληνισμός του Πόντου θα εξαφανιστεί» – Η έκκληση στον Βενιζέλο

2 ώρες πριν
Ο καπνός από την πυρκαγιά στο Στεφάνι Κορινθίας πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Φωτιά στο Στεφάνι Κορινθίας: Ο καπνός σκέπασε τις Μυκήνες – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign