pontosnews.gr
Κυριακή, 18/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αυξήθηκαν οι τιμές των τροφίμων στα σούπερ μάρκετ!

30/07/2013 - 10:30πμ
Παράταση λειτουργίας των σουπερμάρκετ για σήμερα 3
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Άνοδο σημείωσαν οι τιμές σε φρούτα και λαχανικά, είδη καθαρισμού, κρέατα, προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, δημητριακά και κατεψυγμένα προϊόντα τον Ιούνιο του 2013 σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 στα ράφια των μεγάλων σούπερ μάρκετ της χώρας.

Αντίθετα, κατά το ίδιο διάστημα μείωση εμφάνισαν οι τιμές σε γαλακτοκομικά και αυγά, γλυκά και σνακ, προϊόντα υγείας και ομορφιάς αλλά και παρασκευάσματα και είδη μαγειρικής. Τα παραπάνω αποτελούν ευρήματα της μηνιαίας έρευνας που διεξάγει το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) σε 1.000 σημεία πώλησης των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ σε όλη την Ελλάδα.

Συνολικά, σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ, ο δείκτης τιμών στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας το πρώτο εξάμηνο του 2013 υποχώρησε κατά 1,47% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2012. Παρόμοια μείωση παρατηρήθηκε και το πρώτο δίμηνο του 2013 (2,06%) και το δεύτερο δίμηνο του 2013 (2,01%) δείχνοντας, ότι πλέον οι τιμές σταθεροποιούνται το 2013 περίπου 2% χαμηλότερα από το 2012.

Το ΙΕΛΚΑ λέει πως παρά τις σημαντικές αυξήσεις του ΦΠΑ η αποκλιμάκωση των τιμών που έκανε την εμφάνιση την άνοιξη του 2012 συνεχίστηκε όλο το έτος και δείχνει πλέον σαφώς πως οι τιμές σταθεροποιούνται σε επίπεδα του 2009, με ελαφρώς πτωτική τάση.

Εξέλιξη τιμών

Ειδικά τον Ιούνιο, οι τιμές εμφάνισαν μείωση κατά 0,27% τον Ιούνιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα το 2012 και κατά 2,41% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2011. Στα στοιχεία αυτά δεν περιλαμβάνεται η επίδραση των προσφορών και εκπτώσεων (είτε εκπτωτικές προσφορές είτε με τη μορφή δωροεπιταγών) οι οποίες έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα και εκτιμάται ότι έχουν επιφέρει επιπλέον όφελος στον καταναλωτή.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η εξέλιξη του δείκτη τιμών όταν αφαιρεθούν οι επιδράσεις των συνεχών αυξήσεων του ΦΠΑ (από τον Μάρτιο του 2010 έως τον Σεπτέμβριο του 2011). Σε αυτή την περίπτωση ο δείκτης τιμών στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ παρουσιάζει μείωση τα τελευταία 3,5 έτη 1/2010-6/2013 κατά 4,5% και κινείται στα επίπεδα της προηγούμενης δεκαετίας. Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη αν ληφθεί υπόψη η αύξηση στις τιμές των πρώτων υλών και στις τιμές της ενέργειας (καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια).

Σχεδόν όλες οι κατηγορίες που εξετάζονται παρουσιάζουν μείωση τον Ιούνιο του 2013 σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012, με μεγαλύτερη αυτή στα φρούτα και λαχανικά και στα είδη καθαρισμού. Συνολικά, οι μειώσεις που παρατηρούνται είναι αποτέλεσμα της προσαρμογής της αγοράς (προμηθευτών και αλυσίδων σουπερμάρκετ) στις συνθήκες τις κρίσης, την ένταση του ανταγωνισμού, την μείωση συγκεκριμένων συντελεστών κόστους και στη σχετική σταθεροποίηση των διεθνών τιμών των πρώτων υλών.

Η μηνιαία έκθεση του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) παρουσιάζει τα αποτελέσματα έρευνας της εξέλιξης των τιμών των προϊόντων του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων (σουπερμάρκετ) στην Ελλάδα το 2013. Βασίζεται στα πρωτογενή δεδομένα που παρέχει το επίσημο παρατηρητήριο τιμών (www.e-prices.gr) της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή (Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας).

Πηγή: imerisia.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σε ταράτσα πολυκατοικίας στην οδό Νέστορος στην Νίκαια, εντοπίστηκε παλιός οπλισμός.Επιχείρηση των ΤΕΕΜ για την παραλαβή τους, Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Νίκαια: Βρέθηκαν δύο χειροβομβίδες, όπλο και περισσότερα από 150 φυσίγγια σε ταράτσα πολυκατοικίας

17/10/2026 - 10:27μμ
H ταράτσα της πολυκατοικίας στην οδό Νέστορος στη Νίκαια, όπου εντοπίστηκε παλαιός οπλισμός. Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Νίκαια: Χειροβομβίδες και όπλο σε κουτί στην ταράτσα πολυκατοικίας

17/10/2026 - 7:13μμ
Στιγμιότυπο από τον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Νάουσας, 114 χρόνια μετά την απελευθέρωσή της. Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης, Καμπανίας)
ΕΛΛΑΔΑ

Νάουσα: 114 χρόνια από την απελευθέρωση – Στον εορτασμό και η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων

17/10/2026 - 4:14μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/rebcenter-moscow-6351207)
ΕΛΛΑΔΑ

Συνθετικά ναρκωτικά: «Δηλητήριο άγνωστης σύνθεσης» – Η προειδοποίηση της Δίωξης μετά το θάνατο της 20χρονης

17/10/2026 - 2:16μμ
Ο 58χρονος μοναχός Ιωσήφ, κατά κόσμον Νικόλαος Τσιγκόζης, που αγνοείται (φωτ.: MEGA / «Φως στο Τούνελ»)
ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε για τον Πόντο και αγνοείται στην Τουρκία – Αγωνία για τον 58χρονο μοναχό Ιωσήφ

17/10/2026 - 1:04μμ
Στιγμιότυπο από την επιχείρηση ανάσυρσης δοχείου που αντιστοιχεί σε επικίνδυνο υλικό, από κάδο απορριμμάτων, στη συμβολή των οδών Παπασκρέκα και Κονδύλη στον Άγιο Δημήτριο Αττικής (φωτ.: Γρ. Τύπου Πυροσβεστικού  Σώματος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στον Άγιο Δημήτριο: Εντοπίστηκε δοχείο με επικίνδυνο υλικό σε κάδο απορριμμάτων

17/10/2026 - 11:26πμ
(Φωτ. αρχείου: Σωτήρης Δημητρόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Βροχές στα ανατολικά και πτώση της θερμοκρασίας – Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο

17/10/2026 - 8:06πμ
Μητέρα και παιδιά (φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Γονικές άδειες: Οι τρεις αλλαγές που προωθούνται για τους εργαζόμενους

16/10/2026 - 7:09μμ
Γκράφιτι του Γιώργου Μαζωνάκη σε τοίχο στην ανατολική Θεσσαλονίκη, από τον street artist Hayate (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Οκτώ ουσίες στην τοξικολογική ανάλυση που ζήτησε η οικογένεια

16/10/2026 - 7:09μμ
Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 61.460 ευρώ και μεγάλος αριθμός υπολογιστών, καμερών και κινητών τηλεφώνων (φωτ.: ΕΛΑΣ)
ΕΛΛΑΔΑ

Παράνομος τζόγος: Επέλεγαν ποιοι θα κερδίσουν – 20 συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

16/10/2026 - 5:17μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: maddie_jade_dancer/Instagram)

Μαντλίν Κωνσταντάκος: Η 17χρονη Ελληνοαυστραλή μπαλαρίνα που άφησε το Σίδνεϊ για να κυνηγήσει το όνειρό της στο Λονδίνο

2 ώρες πριν
Κίτρινη κάρτα σε αγώνα της Super League (φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Ποδόσφαιρο: Κίτρινη κάρτα από… οθόνη – Το πείραμα της Ουρουγουάης

3 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Αλβανία – Βίαιες συγκρούσεις στα Τίρανα για πέμπτη ημέρα με συλλήψεις και χρήση πλαστικών σφαιρών

3 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Μακρόν, Λεκορνί και Μελόνι καταδικάζουν τη βία μετά τις διαδηλώσεις σε Γαλλία και Ιταλία – Μελανσόν και ιταλική αντιπολίτευση στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης

4 ώρες πριν
Σε ταράτσα πολυκατοικίας στην οδό Νέστορος στην Νίκαια, εντοπίστηκε παλιός οπλισμός.Επιχείρηση των ΤΕΕΜ για την παραλαβή τους, Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)

Νίκαια: Βρέθηκαν δύο χειροβομβίδες, όπλο και περισσότερα από 150 φυσίγγια σε ταράτσα πολυκατοικίας

4 ώρες πριν
Η Ευανθία (Έφη) Δημητρακοπούλου στη Μελβούρνη, περίπου το 1958, τη χρονιά που μετανάστευσε μόνη της από την Ελλάδα στην Αυστραλία (φωτ.: Ευγενική παραχώρηση της Ευανθίας Λέγγα / Museums Victoria) - Ένθετη φωτογραφία του ξύλινου κουταλιού που είχε φτιάξει για εκείνη ο αδελφός της Δημήτρης (φωτ.: Museums Victoria)

«Δεν είχαμε πολλά τότε, αλλά το σπίτι ήταν πάντα γεμάτο αγάπη»: Η συγκινητική ιστορία μιας Ελληνίδας μετανάστριας που έφυγε για την Αυστραλία με ένα διαβατήριο και ένα… ξύλινο κουτάλι!

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV