pontosnews.gr
Κυριακή, 7/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Έκτακτο Παγκόσμιο Συνέδριο από την Διεθνή Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων

25/07/2013 - 2:40μμ
Έκτακτο Παγκόσμιο Συνέδριο από την Διεθνή Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Έκτακτο Παγκόσμιο Συνέδριο από την Διεθνή Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων.

Το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ., που διορίσθηκε με την υπ’ αριθμ. 1173/2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 22.6.2013 με χρήση ηλεκτρονικών μέσων, όπως προβλέπει το άρθρο 11Β΄ του ισχύοντος καταστατικού και σε εφαρμογή του διατακτικού της απόφασης του Δικαστηρίου, αποφάσισε:

1. Συγκαλεί έκτακτο παγκόσμιο συνέδριο (γενική συνέλευση) με μοναδικό θέμα εκλογή προεδρείου και εφορευτικής επιτροπής και αρχαιρεσίες για εκλογή νέου
διοικητικού συμβουλίου και ελεγκτικής επιτροπής. Θα προηγηθεί ενημέρωση των συνέδρων από την προσωρινή διοίκηση και διάλογος για την πορεία και προοπτική της ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη  της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης στις 3.8.2013, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:30 π.μ. στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων «Λίτσα Φωκίδου» του Δημαρχείου του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη (Πανόραμα).

2. Όρισε οργανωτική επιτροπή αποτελούμενη από τους Ιωάννη Αντωνιάδη, Πρόεδρο του Προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ., Ελένη Μεντεσίδου, Γενικό Γραμματέα του Προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ., Γεώργιο Παρχαρίδη, Πρόεδρο Π.Ο.Ε., Ιωάννη Πουρσανίδη, Πρόεδρο Ομοσπονδίας Ευρώπης, Δημήτριο Μολοχίδη, Πρόεδρο Ομοσπονδίας Η.Π.Α.- Καναδά, Νικόλαο Χρυσοστομίδη, Πρόεδρο Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Κωνσταντίνο Γαβρίδη, μέλος του Προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ορίσθηκε ο Ιωάννης Αντωνιάδης και γραμματεύς η Ελένη Μεντεσίδου.

3. Στο συνέδριο μπορούν να λάβουν μέρος όλα τα σωματεία-μέλη των ομοσπονδιών μελών της ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ. Κάθε σωματείο θα εκπροσωπηθεί στο συνέδριο με έναν αντιπρόσωπο  σύνεδρο με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Σε περιοχές που δεν υφίσταται ομοσπονδία τα σωματεία έχουν δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής όπως και τα σωματεία – μέλη των ομοσπονδιών.

4. Οι υποψηφιότητες για το Διοικητικό Συμβούλιο και την ελεγκτική επιτροπή υποβάλλονται με κάθε μέσο (έντυπο ή ηλεκτρονικό) μέχρι τις 8:00 μ.μ. της
2.8.2013 στα γραφεία της Π.Ο.Ε. στην Θεσσαλονίκη επί της Λ. Νίκης 13, τηλ. 2310 227 822, φαξ. 2310 227 213, e-mail: [email protected]

Η ταυτοπροσωπία των συνέδρων θα αποδεικνύεται με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, διαβατηρίου ή άλλου δημοσίου εγγράφου που φέρει την φωτογραφία του.

5. Στα 41 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συμμετέχουν κατά το καταστατικό οι Πρόεδροι των ομοσπονδιών – μελών της ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ. Tα υπόλοιπα θα εκλεγούν από τις αρχαιρεσίες της 3.8.2013.

6. Oκτώ από τα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. και ένα μέλος της ελεγκτικής επιτροπής εκλέγονται μεταξύ των νέων ηλικίας μέχρι 35 ετών σε ξεχωριστή παράλληλη εκλογική διαδικασία εντός των διαδικασιών του συνεδρίου. Στα εκλεγόμενα από τη νεολαία οκτώ μέλη συμμετέχουν τουλάχιστον δύο γυναίκες και συνολικά τέσσερα τουλάχιστον μέλη από τον χώρο των αποδήμων, εφόσον βέβαια υπάρχουν ισάριθμες υποψηφιότητες.

7. Από το άλλο ψηφοδέλτιο «των μεγάλων» προβλέπεται η εκλογή τουλάχιστον πέντε γυναικών, εκ των οποίων δύο τουλάχιστον από τον χώρο των αποδήμων, εφόσον υπάρχουν βεβαίως υποψηφιότητες.

Στα εκλεγόμενα μέλη του Δ.Σ. περιλαμβάνονται τουλάχιστον δύο μέλη από κάθε ομοσπονδία του εξωτερικού, εφόσον βεβαίως υπάρχουν υποψηφιότητες.

8.  Κάθε σύνεδρος δικαιούται να επιλέξει από το ψηφοδέλτιο των μεγάλων για το Δ.Σ. έως εννέα (9) υποψηφίους, για την ελεγκτική επιτροπή έως τρεις (3) και από το ψηφοδέλτιο των νέων έως τρεις (3) για το Δ.Σ. και ένα (1) για την ελεγκτική επιτροπή.

9. Αμέσως μετά τη ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας η Ολομέλεια του νέου Δ.Σ. καλείται σε πρώτη συνεδρίαση με κάθε μέσο από το μέλος που πλειοψήφησε ή τον Πρόεδρο του Συνεδρίου με θέμα την συγκρότηση σε σώμα κατά τα προβλεπόμενα από το καταστατικό.

Μετά το πέρας των εργασιών του συνεδρίου θα παρατεθεί από την Οργανωτική Επιτροπή δείπνο προς τιμή των αποδήμων συνέδρων.

Ο Πρόεδρος του Προσωρινού Δ.Σ.                
Ιωάννης Αντωνιάδης           

Η Γεν. Γραμματεύς               
Ελένη Μεντεσίδου

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σε πρώτο πλάνο φωτογραφία των αδελφών Κακούλη που απεικονίζει την Τραπεζούντα μέσα από τον Εύξεινο Πόντο. Στο βάθος λιθογραφία του 1851 με τίτλο «Τραπεζούς» (Trebizond) από τον W. H. Bartlett. (εικ.: Αλεξία Ιωαννίδου)
ΠΟΝΤΟΣ

Φροντιστήριο Τραπεζούντας: O ναός της ελληνικής παιδείας στον Πόντο (Μέρος Β’)

7/12/2025 - 10:33πμ
Για 10η συνεχόμενη φορά, ο «Φάρος» στο πανηγύρι της Αγίας Βαρβάρας (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας Ο Φάρος)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Με σταθερή παρουσία και παρά τη βροχή, ο «Φάρος» στο πανηγύρι της Αγίας Βαρβάρας

7/12/2025 - 9:48πμ
Το Λεοντόκαστρο, ο τελευταίος Μητροπολιτικός ναός της Τραπεζούντας Άγιος Γρηγόριος Νύσσης και το Φροντιστήριο της Τραπεζούντας σε φωτογραφία των αδελφών Κακούλη (εικ.: Αλεξία Ιωαννίδου)
ΠΟΝΤΟΣ

Φροντιστήριο Τραπεζούντας: Το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα του Πόντου και η περιπέτεια ανέγερσης του εμβληματικού κτηρίου του (Μέρος Α’)

6/12/2025 - 7:11μμ
Το έγκλημα της Γενοκτονίας δεν έχει πατρίδα και δεν συμβαίνει μόνο σε μια εποχή. Εδώ νεκροταφείο θυμάτων Γενοκτονίας στη Ρουάντα (φωτ.: United Nations)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

9 Δεκεμβρίου: Πόντιοι, Μικρασιάτες, Αρμένιοι και Ασσύριοι τιμούν τα θύματα του εγκλήματος της Γενοκτονίας

6/12/2025 - 6:14μμ
Ο ναός του Αγίου Σάββα στην Τραπεζούντα, το 1891 (πηγή: exploretrabzon.com)
ΠΟΝΤΟΣ

«Ο Χριστόν και Αε-Σάββας»: Όταν η γυναίκα πήρε για λίγο το πάνω χέρι…

5/12/2025 - 3:38μμ
Μια προσεγμένη τριλογία για τη μικρασιατική φορεσιά και τα κοσμήματα (φωτ.: Facebook / Το Κιόστε - Μικρασ/κός Σύλλογος Αγιοπαρασκευούσηδων-Τσεσμελήδων Μυτιλήνης)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Μια τριλογία μνήμης: Ο Μικρασιατικός Σύλλογος «Το Κιόστε» παρουσιάζει τα ημερολόγια του 2026

5/12/2025 - 2:47μμ
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η Ένωση Ποντίων Πιερίας χτίζει γέφυρα αγάπης και αλληλεγγύης

5/12/2025 - 11:47πμ
Τα Κοτύωρα το 1920  (φωτ.: eskiturkiye.net)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μαρτυρία Θεοχάρη Αλωνίδη: «Κανένας δε θα γυρίσει ζωντανός. Εγώ τον είδα τον κομήτη. Και θα χυθεί πολύ χριστιανικό αίμα»

4/12/2025 - 8:33μμ
Το καλαθόπον, που περιμένει τις προσφορές για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη (φωτ.: Facebook / Despina Kotakidou)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

«Το Καλαθόπον» μεγαλώνει: Μια δράση αλληλεγγύης των ποντιακών σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

4/12/2025 - 4:48μμ
«Δειλινό σε χειμερινό τοπίο», λάδι σε μουσαμά. Έργο του Τραπεζούντιου Βελισσάριου Βελισσαρίδη. Το δώρισε ο Θεμιστολής Βελισσαρίδης στην Επιτροπή Ποντιακών Μελετών (φωτ.: ΕΠΜ)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Τα Νικολοβάρβαρα του Πόντου: «Άε-Βαρβάρα φύσα, άε-Σάββα βρέξαν, άε-Νικόλα σόντσον»

4/12/2025 - 12:47μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μπλόκο αγροτών με τρακτέρ και μηχανήματα στον κόμβο της Εθνικής Οδού στη Νίκαια Λάρισας. Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2025  (φωτ.: EUROKINISSI)

Μητσοτάκης για αγροτικές κινητοποιήσεις: Μήνυμα αποκλιμάκωσης και διαβεβαιώσεις για τις πληρωμές

21 λεπτά πριν
Σε πρώτο πλάνο φωτογραφία των αδελφών Κακούλη που απεικονίζει την Τραπεζούντα μέσα από τον Εύξεινο Πόντο. Στο βάθος λιθογραφία του 1851 με τίτλο «Τραπεζούς» (Trebizond) από τον W. H. Bartlett. (εικ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Φροντιστήριο Τραπεζούντας: O ναός της ελληνικής παιδείας στον Πόντο (Μέρος Β’)

45 λεπτά πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο εγγονός του Θίο σε στιγμιότυπο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο (φωτ.: Joyce N. Boghosian)

Από το «δόγμα Μονρόε», στη νέα στρατηγική Τραμπ – Τι αλλάζει

1 ώρα πριν
Για 10η συνεχόμενη φορά, ο «Φάρος» στο πανηγύρι της Αγίας Βαρβάρας (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας Ο Φάρος)

Με σταθερή παρουσία και παρά τη βροχή, ο «Φάρος» στο πανηγύρι της Αγίας Βαρβάρας

1 ώρα πριν
Kάμερα διαχείρισης κυκλοφορίας σε λεωφορειολωρίδα στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Βάιος Χασιαλής)

Αττική: 2.500 νέες κάμερες και ψηφιακές κλήσεις – Πιλοτική εφαρμογή σε 8 σημεία

2 ώρες πριν
Η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία της Υπαπαντής στο Κόμπουργκ (φωτ.: greekherald.com.au)

Μαζική κινητοποίηση για τη διάσωση της ελληνορθόδοξης εκκλησίας στο Κόμπουργκ της Μελβούρνης

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign