pontosnews.gr
Πέμπτη, 19/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πρέσβης της Αυστραλίας στον Σύλλογο Ποντίων Θρυλορίου

23/07/2013 - 8:50πμ
Πρέσβης της Αυστραλίας στον Σύλλογο Ποντίων Θρυλορίου
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πρέσβης της Αυστραλίας επισκέφτηκε τον Σύλλογο Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» στις 18 Ιουλίου 2013. Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.
Σειρά εθιμοτυπικών επισκέψεων στην Κομοτηνή είχε στις 18 Ιουλίου 2013 η καταγόμενη από τη Θεσσαλονίκη πρέσβης της Αυστραλίας στην Αθήνα, κ. Jenny Bloomfield. Η κ. Bloomfield βρίσκεται στη Θράκη, με αφορμή τη συμμετοχή της σε Συνέδριο για θέματα παραγωγικότητας και ανάπτυξης, που θα διεξαχθεί στη Σαμοθράκη με αφορμή τη συμπλήρωση 150 ετών από την εύρεση της Νίκης της Σαμοθράκης. Κατά τη σύντομη επίσκεψή της στην πόλη, είχε την ευκαιρία να διεξάγει επαφές με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Αθανάσιο Καρούντζο, με τον περιφερειάρχη, κ. Άρη Γιαννακίδη, και με το δήμαρχο Κομοτηνής, κ. Γιώργο Πετρίδης. Αντικείμενο συζήτησης των επιμέρους αυτών επαφών ήταν οι προοπτικές που υπάρχουν για την ενίσχυση των δεσμών συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, Ελλάδας και Αυστραλίας, με ειδικό ενδιαφέρον φυσικά για την περιοχή μας. Η κ. Bloomfield υπογράμμισε τους ήδη υφιστάμενους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, που οφείλονται κατεξοχήν στον μεγάλο αριθμό ομογενών στην ακριτική ήπειρο. Όπως επισήμανε, μάλιστα, στην Αυστραλία ζουν και διαπρέπουν πολλοί Έλληνες, οι οποίοι κατάγονται από τη Θράκη.

«Έχουμε δει εδώ πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και είμαστε σίγουροι ότι η περιοχή θα μπορέσει να τα αξιοποιήσει»
Τα παραπάνω συντείνουν στη διαπίστωση ότι το έδαφος είναι ήδη στρωμένο για επέκταση της συνεργασίας των δυο πλευρών, συνεργασία που στην παρούσα συγκυρία επικεντρώνεται στον τομέα της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων. «Συνεργαζόμαστε με την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ανταλλάσσοντας τεχνογνωσία και εμπειρία από τις μεταρρυθμίσεις που κάνουμε εμείς στην Αυστραλία», σημείωσε μεταξύ άλλων η πρέσβης της Αυστραλίας, «και προσπαθούμε να ενισχύσουμε το εμπόριο και τις επενδύσεις στην περιοχή, για να στηρίξουμε τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η χώρα». Η ίδια εμφανίστηκε αισιόδοξη για την προοπτική αυτών των συνεργασιών και εστιάζοντας ειδικότερα στην περιοχή μας, παρατήρησε ότι «έχουμε δει εδώ πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, ποιοτικά προϊόντα, τουρισμό, και είμαστε σίγουροι ότι η περιοχή θα μπορέσει να αξιοποιήσει αυτά τα δυνατά στοιχεία». Επισήμανε μάλιστα, ότι έχει πλέον ιδρυθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα επιχειρηματικό συμβούλιο Ελλάδας- Αυστραλίας, «ακριβώς για να φέρει σε επαφή τον επιχειρηματικό κόσμο των δύο χωρών, για να μπορέσουν οι επιχειρηματίες να πληροφορηθούν για τις διάφορες ευκαιρίες επενδύσεων, που υπάρχουν και στις δύο χώρες»

Γιώργος Πετρίδης «Το αυστραλοελληνικό επιμελητήριο θα δώσει μια πολύ μεγάλη προστιθέμενη αξία στην επιχειρηματικότητα της περιοχής μας»
«Ενδιαφέρουσα και ευχάριστη», χαρακτήρισε τη συνάντησή του με την Πρέσβη της Αυστραλίας ο κ. Πετρίδης, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από τα άψογα ελληνικά τα οποία μιλάει. Ως προς το περιεχόμενο της συζήτησης, που είχαν, το χαρακτήρισε ουσιαστικό, εξηγώντας ότι τέθηκαν επί τάπητος σημαντικά ζητήματα, που αφορούν στην ιδιαιτερότητα της περιοχής μας, επομένως και στις ειδικές προκλήσεις και ευκαιρίες που μπορεί να δώσει στους ενδιαφερόμενους επενδυτές. «Είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει αυτό το αυστραλοελληνικό επιμελητήριο», επισήμανε ο κ. Πετρίδης, «το οποίο θεωρώ ότι θα δώσει μια πολύ μεγάλη προστιθέμενη αξία στην επιχειρηματικότητα της περιοχής μας».

Τέλος, ο δήμαρχος Κομοτηνής πρότεινε στην κ. Bloomfield να την ξεναγήσει στις παραλίες του δήμου μας, για να γνωρίσει τις ομορφιές της νότιας Ροδόπης, αλλά λόγω περιορισμένου χρόνου που είχε στη διάθεσή της η πρέσβης της Αυστραλίας, αφού αναχωρούσε το μεσημέρι για τη Σαμοθράκη, επιφυλάχτηκε να κάνει στο άμεσο μέλλον μια ειδική επίσκεψη για αυτό το σκοπό στην πόλη μας.

Επίσκεψη στο Θρυλόριο, τον οικισμό που ίδρυσε ο Αυστραλός Τζορτζ Τρελόαρ
Παρόλα αυτά, εκεί όπου δήλωσε εξαρχής ενδιαφέρον να πραγματοποιήσει επίσκεψη κατά την παρουσία της στη Ροδόπη, ήταν στον οικισμό του Θρυλορίου, που φέρει το όνομα του Αυστραλού ιδρυτή του, Τζορτζ Ντιβάιν Τρελόαρ. Κατά την επίσκεψή της στο δημαρχείο Κομοτηνής, η κ. Bloomfield είχε την ευκαιρία να συναντήσει και την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων «Η Κερασούντα και το Γαρς», συνοδεία της οποίας και του κ. Πετρίδη, αναχώρησε για μια σύντομη επίσκεψη στο Θρυλόριο.

Πηγή: paratiritis-news.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: facebook.com/epitropi.meleton.9)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Το νέο ΔΣ της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών

19/03/2026 - 6:00μμ
Ορφανά ελληνικών οικογενειών στο ορφανοτροφείο της Near East Relief στο Κολέγιο Ανατόλια, Μάιος 1919 (φωτ.:  Trustees of Anatolia College / Έφοροι του Κολλεγίου Ανατόλια)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Κολέγιο Ανατόλια: Η φωτογραφία του 1919 που αποκαλύπτει μια άλλη ιστορία

19/03/2026 - 10:20πμ
Τα πάντα... προβλέφθηκαν για την 1η Βραδιά Ανέκδοτου (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Από τις πρόβες… στα ανέκδοτα: Γέλιο μέχρι δακρύων στο Σύλλογο Ποντίων Μακροχωρίου

19/03/2026 - 9:46πμ
Στιγμιότυπο από την εκπομπή «Όπου υπάρχει Ελλάδα» (πηγή: Glomex)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Όπου υπάρχει Ελλάδα… υπάρχει και Πόντος – Ο Σύλλογος Ποντίων Χορευτών Ξάνθης στην τηλεόραση

18/03/2026 - 10:10μμ
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Νέας Ιωνίας «Σινώπη»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Μεγάλη συμμετοχή στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ποντίων Νέας Ιωνίας «Σινώπη»

18/03/2026 - 9:01μμ
Το Χουσαμάντων, σύμφωνα με τον Στ. Γ. Κοκκινίδη, βρισκόταν κοντά στο χωριό Γίγα ενώ κατά τον Περικλή Τριανταφυλλίδη πιο κοντά στο Ζησινό. Τα δύο χωριά χώριζε μικρή απόσταση. Μετά την Ανταλλαγή το Χουσαμάντων «αφομοιώθηκε» από μεγαλύτερο χωριό της περιοχής του Όφεως. Στη φωτογραφία σημείο κοντά στο Ζησινό ή Bölümlü σήμερα (πηγή: facebook.com/bolumlucom)
ΠΟΝΤΟΣ

Ισκεντέρ Πασάς: Πώς ο εξωμότης επίσκοπος Αλέξανδρος Ποτουράς ο Χουσαμάντης κατάλαβε ότι ο χριστιανισμός είναι μονόδρομος

18/03/2026 - 8:09μμ
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Χαλανδρίου «Ο Ακρίτας»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Οι Πόντιοι του Χαλανδρίου το καταδιασκέδασαν στον ετήσιο χορό τους

18/03/2026 - 5:09μμ
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Δροσιάς Αττικής)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

«Η λύρα του Πόντου ψάλλει τον ‘’Γλυκύ Έαρ’’» σε μια ξεχωριστή βραδιά μνήμης και κατάνυξης

18/03/2026 - 2:20μμ
(Φωτ: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης» ξεχώρισε στη γιορτή μελιού στον Πειραιά

18/03/2026 - 1:52μμ
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Από την Κρήτη και τον «Σασμό», στον Πόντο και τον «Καθαρμό» – Το νέο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα

18/03/2026 - 12:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook.com/epitropi.meleton.9)

Το νέο ΔΣ της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών

23 λεπτά πριν
Πινακίδα ΕΟΠΥΥ (φωτ.: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)

Προσοχή! Παραπλανητικά μηνύματα SMS σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

57 λεπτά πριν

«Φροντιστήριον Τραπεζούντας»: Δύο υποτροφίες και φέτος από την Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ-Καναδά

1 ώρα πριν
Άποψη του κτηρίου της ΔΟΥ Ψυχικού (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Παράταση δύο εβδομάδων για την υποβολή με δικαίωμα έκπτωσης 4%

2 ώρες πριν
(Φωτ.: konstantinos_tsahouridis/Instagram)

Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης: Ο εθνομουσικολόγος που έδωσε νέα πνοή στην ποντιακή μουσική

3 ώρες πριν

Instant Win: Η νέα εμπειρία διασκέδασης βρίσκεται στα καταστήματα Allwyn και μοιράζει στη στιγμή έως 500 ευρώ σε χιλιάδες τυχερούς

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign