pontosnews.gr
Σάββατο, 19/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεόδωρος Πασσαλίδης: Πώς η Ρεπούση αμφισβητεί την Γενοκτονία των Ποντίων;

20/07/2013 - 9:40πμ
Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Θεόδωρος Πασσαλίδης: Πώς γίνεται η Ρεπούση να αμφισβητεί την Γενοκτονία των Ποντίων;

Γράφει ο Θεόδωρος Πασσαλίδης,

Ο Συνωστισμός στη Σμύρνη, ο Εθνικός μύθος του Ζαλόγγου και η αμφισβήτηση  της Γενοκτονίας των Ποντίων, ιστορική Ανακάλυψη της Βουλευτού κ.Ρεπούση Μαρίας.

Επρεπε να περάσουν 91 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και 192 χρόνια από το χορό του Ζαλόγγου για να μάθουμε την «ιστορική αλήθεια», αμφισβήτησης από τη κ.Ρεπούση της Ελληνικής Ιστορίας.

Αλήθεια ήταν ιστορικός μύθος το Ζάλογγο;

Αλήθεια ήταν συνωστισμός στη Σμύρνη ο μαύρος Σεπτέμβρης του 1922;

Αλήθεια υπάρχει σήμερα άνθρωπος, ιστορικός και πολιτικός που αμφισβητεί τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού φαίνεται η Ιστορικός κ.Ρεπούση δεν άκουσε, δεν διάβασε, δεν μελέτησε τα συγγράμματα του εξαίρετου καθηγητή Πανεπιστημίου της Βιέννης Πολυχρόνη Ενεπεκίδη όπου κάνει εκτενή ανάλυση για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού χαρακτηρίζοντας την  Αουσβιτς εν ροή.

Δεν διάβασε τα βιβλία του Βαθύ γνώστη της ιστορίας των Ποντίων καθηγητή κ.Φωτιάδη, τους κ.κ. Πελαγίδη Βλάση, Αγτσίδη, Τατιάνη Γκρίτση-Μίλλεξ, Χρήστο Σαμπηλίδη, Θεοφάνη Μαλκίδη Λέκτορα Πολιτικών Επιστήμων του Πανεπιστημίου Θράκης για την Γενοκτονία των Ποντίων, Ο. Λαμψίδη, Γ. Ανδρεάδη για «ταμάμα», Μιχάλη Χαραλαμπίδη.

Δεν διάβασε η κ.Ρεπούση το συγκλονιστικό βιβλίο που έγραψε ο ίδιος ο Γ.Σακκάς για την «Τρίπολη του Πόντου» που εξορίσθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1916 μαζί με τους 13.000 Έλληνες της Τρίπολης και διασώθηκαν 1.200 άτομα. Ας διαβάσει και εκατοντάδες άλλους συγγραφείς που αναφέρουν και στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Στην περιοχή του χωριού Ζάλογγα στην Ηπειρο  υπάρχει μνημείο με αγάλματα γυναικών με κλίση στον γκρεμό για να τιμηθούν οι γυναίκες που θυσιάστηκαν με τα παιδιά τους για να μη πέσουν στα χέρια των Τούρκων.

Η κ.Ρεπούση αμφισβήτησε τις Εθνικές υπερήφανες στιγμές του αγώνα των Ελλήνω, να κρατήσουν την Εθνική τους συνείδηση, χαρακτήρισε το χορό του Ζαλόγγου ως ιστορικό μύθο.

Οι ανιστόρητες θέσεις της δημιούργησαν θλίψη και προβληματισμό στη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού. Κανείς δεν μπορεί να διαγράψει τα ιστορικά τεκμηριωμένα γεγονότα της Γενοκτονίας.

Ο Ποντιακός Ελληνισμός δεν ξεχνά τους ενόχους θύτες για τα εγκλήματα τους και ζητά αναγνώριση από τη Διεθνή Κοινότητα.

Εάν η Τουρκία θέλει να λέγεται δημοκρατική χώρα θα πρέπει να αναγνωρίσει η ίδια τη Γενοκτονία που διέπραξε σε βάρος του Ποντιακού αλλά και του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Τιμούμε τη Μνήμη των 353.000 θυμάτων των Ελλήνων του Πόντου που έχασαν τη ζωή τους από το Κεμαλικό καθεστώς τα έτη 1916-1923.

Δεν ξεχνάμε τις βαρβαρότητες των Τούρκων, τις εξορίες, εκτοπίσεις, τα ομαδικά ξεσπιτώματα, τα καταναγκαστικά έργα «τα τάγματα εργασίας» τα περίφημα Αμελέ Ταμπουρντ τις πορείες μέσα στο κρύο και την πείνα που οδηγούσαν στον θάνατο. Δεν ξεχνάμε τον Αϊχμαν του Ποντιακού Ελλνηνισμού Τοπάλ Οσμάν που έδρασε κατά τον πλέον βάρβαρο τρόπο στον Πόντο.

Δεν ξεχνάμε τις εξορίες και εκτοπίσεις της Πάφρας, της Σαμψούντας, της Γάβζας, της Τρίπολης, της Κερασούντας, της Τραπεζούντας, της Σούδας και Ορτού της Αμάσσειας, της Αργυρούπολης και όλου του Πόντου.

Ζητάμε να διδαχθεί η Ιστορία στα σχολεία για τον Προσφυγικό Ελληνισμό.

Όταν στις 11 Μαρτίου 2010, το Σουηδικό Κοινοβούλιο αναγνώρισε την Γενοκτονία των Ποντίων η κ.Ρεπούση πριν από ένα μήνα αμφισβήτησε την Γενοκτονία!!!

Μέχρι στιγμής της συγνώμη της κ.Ρεπούση δεν την ακούσαμε. Εμμένει στις θλιβερές της απόψεις.

Ο συμπαθής πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. κ.Κουβέλης Φώτης, αρκέσθηκε να πει ότι είναι προσωπικές οι απόψεις της κ. Ρεπούση, ενώ θα μπορούσε να πάρει αυστηρότερη απόφαση για το πρόσωπό της.

Ας είναι προσεκτική η κ. Ρεπούση για τα τόσο ευαίσθητα θέματα της Ελληνικής μας Ιστορίας.

Ο Θεόδωρος Πασσαλίδης – Πρώην βουλευτής Ν.Δ.

Δείτε τον κ. Πασσαλίδη στο τέλος του άρθρου.

Πηγή: eidisis.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από το 19ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ που έγινε πέρυσι στην Καρδίτσα (πηγή:. livemedia.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

20ό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ: Στη μνήμη του Γιώργου Παρχαρίδη αφιερωμένη η γιορτή του πολιτισμού

19/09/2026 - 11:05πμ
Ο Βαυαρός γλωσσολόγος Μιχαήλ Δέφνερ μελέτησε ιδιαίτερα τη διάλεκτο των ελληνόφωνων μουσουλμάνων του Όφεως, την οποία περιέγραψε αξιοποιώντας τις πληροφορίες του εκπαιδευτικού και λόγιου Ιωάννη Παρχαρίδη (εικ.: Βιβλιοθήκη Κ.Θ. Δημαρά/en.wikipedia.org/wiki/Of,_Trabzon/ Selehattin Sezeroglu )
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Μιχαήλ Δέφνερ: Ο Γερμανός φιλέλληνας που χαρτογράφησε γλωσσικά μυστικά του Πόντου και αμφισβητήθηκε

18/09/2026 - 9:07μμ
(Φωτ.: facebook σύλλογος Ποντίων Χαϊδαρίου "Ποντιακή Λύρα")
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σύλλογος Ποντίων Χαϊδαρίου «Ποντιακή Λύρα»: Πότε αρχίζουν τα μαθήματα ποντιακών χορών και εικαστικών

18/09/2026 - 1:57μμ
Η Χρύσα Αράπογλου δίνει την Αργώ στον Κόσουκε Φουκούντα, ένα δώρο από την Καλαμαριά στον Ιάπωνα που αγαπά τον ποντιακό πολιτισμό. Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Αράπογλου Χρύσα - Καλαμαριά Μητέρα Πόλη)
ΠΟΝΤΟΣ

Από τον Πόντο στην Ιαπωνία με μια λύρα – Η νύχτα που η Καλαμαριά «μηδένισε» 9.000 χιλιόμετρα

18/09/2026 - 1:07μμ
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στον Υψηλάντη Βοιωτίας, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Βοιωτίας «Ο Ευκλείδης»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Μάχη της Πέτρας: Η τελευταία νίκη της Επανάστασης τιμήθηκε στον Υψηλάντη Βοιωτίας

18/09/2026 - 10:37πμ
Οι τοίχοι της Μονής Βαζελώνα που στέκουν ακόμα (φωτ.: Anadolu)
ΠΟΝΤΟΣ

Οι μονές Περιστερεώτα και Βαζελώνα στο τουριστικό πλάνο της Τουρκίας – Η Σουμελά έδειξε το δρόμο

17/09/2026 - 8:47μμ
Επιστολή γραμμένη στα καραμανλίδικα, από το Κιρκχαρμάν της Αμάσειας, περίπου το 1910.
(πηγή: Wikimedia Commons, Public Domain)
ΠΟΝΤΟΣ

Μια επιστολή από την Αμάσεια: Οι Πόντιοι που έγραφαν τουρκικά με ελληνικά γράμματα, τα καραμανλίδικα

17/09/2026 - 3:17μμ
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου/Facebook)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Μακροχώρι: Ο Αγιασμός και δύο θεατρικές βραδιές άνοιξαν τη νέα χρονιά για τον Σύλλογο Ποντίων

17/09/2026 - 2:21μμ
Η οικοδέσποινα Θεσσαλονίκη προετοιμάζεται και αυτή, χορευτικά, για το 20ό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ. Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Katerina Bili)
ΠΟΝΤΟΣ

Σε ρυθμούς Φεστιβάλ: Πρόβες για το 20ό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ

16/09/2026 - 6:44μμ
(Φωτ.: facebook.com/105.8alexpolis?locale=el_GR)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Αγιασμός και έναρξη νέας πολιτιστικής χρονιάς για τον Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Νομού Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός»

16/09/2026 - 3:34μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο)

ΕΜΠ: Σε λειτουργία ο νέος υπερυπολογιστής «ICARUS» – Ο ισχυρότερος σε ελληνικό πανεπιστήμιο

32 λεπτά πριν

Σεισμός 4 Ρίχτερ στη Λίμνη Ευβοίας – Αισθητός και στην Αττική

1 ώρα πριν
Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και ηγέτης του πολιτικού κόμματος «Ενιαία Ρωσία» Ντμίτρι Μεντβέντεφ ψηφίζει κατά τη διάρκεια των εκλογών για την ένατη Κρατική Δούμα της Ρωσίας  (φωτ.: EPA/EKATERINA SHTUKINA / SPUTNIK / GOVERNMENT PRESS SERVICE / POOL)

Μεντβέντεφ: «Η Ευρώπη κατανοεί μόνο τη γλώσσα της ισχύος» – Νέα ένταση για τις κατασχέσεις ευρωπαϊκών εταιρειών στη Ρωσία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών/Centre for Byzantine Research/Facebook)

Βυζάντιο: Η εξουσία, η Εκκλησία και το κράτος στο επίκεντρο διεθνούς συμποσίου στη Γρανάδα

2 ώρες πριν
Τμήμα της αφίσας του 2ου Φεστιβάλ Παραμυθιού Πιερίας

2ο Φεστιβάλ Παραμυθιού Πιερίας: Τριήμερο αφηγήσεων και πολιτισμού στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης

3 ώρες πριν
Τα Καλάβρυτα από ψηλά... με φόντο τον Ερύμανθο: ένα μυθικό βουνό (φωτ.: facebook.com/DiscoverKalavritaGR)

Δήμος Καλαβρύτων: Μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ σε εκπαιδευτικούς για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV