pontosnews.gr
Κυριακή, 26/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες στα Γιάννενα

19/07/2013 - 8:30πμ
Ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες στα Γιάννενα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το πρώτο τους παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες έχουν πλέον τα Γιάννενα.

Και είναι ένα όμορφο ρεκόρ γεμάτο χρώματα και εικόνες.Ένας νέος άνθρωπος, ο Γιώργος Βάββας κατέχει από τις 6 Απριλίου το Παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες στην κατηγορία Μεγαλύτερη Συλλογή Γραμματοσήμων .

Φάκελοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας.Πρόκειται για μία ειδική, φιλοτελική κατηγορία, με μεγάλο βαθμό δυσκολίας και ιδιαίτερη σημασία για την παγκόσμια φιλοτελική κοινότητα.Οι φάκελοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας είναι ένα φιλοτελικό προϊόν το οποίο εκδίδουν τα ταχυδρομεία όλου του κόσμου, όπως και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Εκδίδουν δηλαδή μια σειρά γραμματοσήμων και παράλληλα εκδίδουν κι ένα φάκελο πάνω στο οποίο μπαίνει όλη η σειρά, με σφραγίδα πρώτης ημέρας κυκλοφορίας.Ο φάκελος έχει συνήθως κάποια όμορφη παράσταση ή γράφημα. Μπορεί όμως να είναι και ιδιωτική έκδοση και να ακολουθήσει επίσης τη διαδικασία σφραγίσματος.

Ο κ. Βάββας διαθέτει στη συλλογή του 7215 φακέλους, διαφορετικούς, από 119 κράτη. Το παλιό ρεκόρ το κατείχε Βρετανός με 6037 φακέλους από 60 κράτη.Σπάσαμε έτσι μία παράδοση στην οποία κυριαρχούν οι Βρετανοί, οι οποίοι έχουν παράδοση σε όλον τον φιλοτελισμό, μας είπε όταν τον συναντήσαμε από κοντά και μας έδειξε ένα πολύ μικρό μέρος της πραγματικά όμορφης συλλογής του.Ο κ. Βάββας, είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων που δεν θέλει να μιλάει υπερβολικά για τη συλλογή του. Άλλωστε είναι ένας αυθεντικός συλλέκτης, του αρέσει δηλαδή ο κόσμος που βγαίνει μέσα από τις συλλογές. Είναι φιλοτελιστής από 8 χρονών παιδί και συνεχίζει να συλλέγει γραμματόσημα. Του αρέσουν τα όμορφα θέματα από όλον τον κόσμο, αλλά από το 2005 αρχίζει και συλλέγει φακέλους πρώτης κυκλοφορίας και έχει γίνει ένας ειδικός του χώρου.Φιλοτελιστής είναι ο άνθρωπος που του αρέσει να ασχολείται με την ομορφιά και τη λεπτομέρεια, μας λέει. Για τον ίδιο είναι κι ένα χόμπι που τον ηρεμεί. «Ανακαλύπτω την ομορφιά των γραμματοσήμων, αλλά και τη γεωγραφία, την ιστορία του κόσμου. Είναι όλος ο κόσμος σε μικρογραφία, μια μινιατούρα που μπορείς να τη δεις σε ένα άλμπουμ», σημειώνει μιλώντας στην εφημερίδα “Πρωινά Νέα”.

Το ρεκόρ το έκανα για δύο λόγους, θα μας πει.: Ο πρώτος είναι για δική μου, ηθική ικανοποίηση. Δεν υπάρχει οικονομικό αντάλλαγμα, αντίθετα ματώσαμε κιόλας. Θέλαμε όμως και να αναπτύξουμε τον φιλοτελισμό στα Γιάννενα, τονίζει.Στα Γιάννενα λειτουργεί ο Φιλοτελικός και φιλοσυλλεκτικός όμιλος νομού Ιωαννίνων που προσπαθεί να αναπτύξει τον φιλοτελισμό και έχει κάνει και εκθέσεις.Όμως είναι μικρός ο αριθμός των συλλεκτών στην πόλη. Κι αυτό έχει τη σημασία του, όταν πρέπει να κινηθείς πιο έξω, να διακριθείς. Ο μικρός τόπος και οι μικρές κοινότητες των συλλεκτών, σημαίνει για παράδειγμα ότι έχεις λιγότερες ευκαιρίες να ανταλλάξεις μερικά γραμματόσημα και να πλουτίσεις τη συλλογή σου.Μπορεί να ασχοληθεί κάποιος και να αρχίσει με πολύ λίγα χρήματα. Παίζει μεγάλο ρόλο, όμως να υπάρχει στον κάθε σύλλογο ή σε μία πόλη ένα ανταλλακτήριο ώστε να φτιάχνει ο συλλέκτης μία συλλογή, χωρίς να χρειάζεται να αγοράσει.Στη Βρετανία, τη σημαντικότερη ίσως χώρα του κόσμου στον φιλοτελισμό, κάθε Σάββατο μπορείς να πας σε μια από τις πολλές λέσχες και να ανταλλάξεις τα γραμματόσημά σου, θα μας πει ο κ. Βάββας.

Εργαλείο το ίντερνετ

Αυτό όμως που φαίνεται ότι αλλάζει τα πράγματα είναι το ίντερνετ, γιατί διευρύνει τρομερά τις δυνατότητες επικοινωνίας και ανταλλαγών.Ο συλλέκτης πρέπει να εντοπίσει το γραμματόσημο που θέλει ή τον φάκελο, να συμβουλευτεί οδηγούς, να τεκμηριώσει τα ευρήματα. Κι όταν βρίσκεις έναν φάκελο πρέπει να εντοπίσεις αν είναι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας, οπότε χρειάζεσαι πληροφόρηση. Πχ φάκελοι από ασιατικά κράτη είναι δύσκολο να τους πιστοποιήσεις γιατί δεν έχουν λατινικά στοιχεία στις σφραγίδες, αναφέρει ο κ. Βάββας.Ο ίδιος ασχολείται καθημερινά με τις συλλογές του. Τα τελευταία δύο χρόνια, όμως, πριν από το ρεκόρ, αυξήθηκε η ενασχόλησή του με ακόμα περισσότερες ώρες πάνω στην τεκμηρίωση και στο να βρεθεί νέο υλικό στο διαδίκτυο.Παρ’ όλα αυτά, όλοι μπορούν να ξεκινήσουν με μία συλλογή.

Παλιότερα, τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 ήταν πιο διαδεδομένο και στα Γιάννενα. Στα γιαννιώτικα βιβλιοπωλεία μπορούσες να βρεις πολλές σειρές και τα παιδιά έφτιαχναν εύκολα τα πρώτα τους άλμπουμ.Υπήρχε και η γειτονιά που μπορούσες να κάνεις ανταλλαγή. Ή λάμβαναν και τα γραμματόσημα με τα γράμματα από τους μετανάστες, πολλές οικογένειες, θυμάται ο κ. Βάββας.Ο ίδιος αισθάνεται περήφανος που έχει κάνει το πρώτο ρεκόρ Γκίνες στα Γιάννενα, και θα συνεχίσει. Δεν ξεχνά όμως και όσους τον βοήθησαν. Μας ζήτησε να ευχαριστήσει και δημόσια, τους: Χρήστο Πριτσίνη, πρόεδρο του Φιλοτελικού Ομίλου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλο Μεταξά, ειδικό στο προσκοπικό γραμματόσημο, Μαρία Δρακοπούλου – Μπούρη μεταφράστρια, Μυρτώ Σπύρου συμβολαιογράφο και ιδιαίτερα την Βάσω Κολιού Περιφερειακή Έφορο των Προσκόπων.Οι άνθρωποι αυτοί βοήθησαν καθοριστικά να πάρει σάρκα και οστά το εγχείρημα, μας είπε.Και σίγουρα είναι ωραίο να ακούς καλές ειδήσεις σε μία πόλη που έχει ανάγκη τη δημιουργικότητα των ανθρώπων της στις μέρες που περνάμε.

Πηγή: newsbomb.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από το σημείο της φωτιάς στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οριοθετήθηκαν οι πυρκαγιές σε Πυλαία και Μονόλοφο Ωραιοκάστρου

26/07/2026 - 6:29μμ
Η χειροβομβίδα αμυντικού τύπου και το περίστροφο με τα φυσίγγια που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (πηγή: Γραφείο Τύπου ΕΛΑΣ)
ΕΛΛΑΔΑ

Σχέδιο με χειρομβοβίδα και στόχο τον Ντογιάκο: Ο «εγκέφαλος» από τη φυλακή, ο δράστης και ο συνεργός

26/07/2026 - 2:42μμ
Καπνός από τη φωτιά στο Καλλίδρομο Φθιώτιδας, Κυριακή 26 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Nikos Saliagas)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Φθιώτιδα, σε δύσβατο σημείο στο Καλλίδρομο – Επιχειρούν 6 εναέρια μέσα

26/07/2026 - 2:18μμ
Αναχώρηση μεταναστών από το λιμάνι του Ηρακλείου της Κρήτης για τον Πειραιά, στο πλαίσιο αποσυμφόρησης του νησιού (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Οι ροές από τη Λιβύη δοκιμάζουν τις αντοχές του νησιού – Το σχέδιο και τα ανοιχτά μέτωπα

26/07/2026 - 10:09πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή με αίθριο καιρό και άνοδο της θερμοκρασίας – Έως 34°C ο υδράργυρος

26/07/2026 - 8:10πμ
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος με μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας, στο πλαίσιο της Συνόδου της UNESCO (φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Όλυμπος: Έρχεται η κρίσιμη απόφαση της UNESCO για την ένταξή του στην Παγκόσμια Κληρονομιά

26/07/2026 - 12:12πμ
(Φωτ.: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Ντογιάκου: Ποιος βρίσκεται πίσω από το σχέδιο επίθεσης – Οι νέες αποκαλύψεις

25/07/2026 - 10:55μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός 80χρονος στο διαμέρισμά του στο Γαλάτσι – Εξετάζεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας

25/07/2026 - 10:28μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΓΑ: Ξεκίνησαν ήδη οι καταγραφές ζημιών από τις χαλαζοπτώσεις της Παρασκευής

25/07/2026 - 7:43μμ
(Φωτ. αρχείου: Mariakray / Pixabay)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Δίχρονο αγοράκι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από πισίνα

25/07/2026 - 6:18μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα από το σημείο της φωτιάς στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ Eurokinissi)

Θεσσαλονίκη: Οριοθετήθηκαν οι πυρκαγιές σε Πυλαία και Μονόλοφο Ωραιοκάστρου

25 λεπτά πριν
(Πηγή: el.wikipedia.org/wiki)

Παραδοσιακό πανηγύρι στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης – Ο Πόντος είναι παντού

55 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Steven Markham)

Εθνική ομάδα πόλο: Η δικαίωση της πιο επιτυχημένης ομάδας του ελληνικού αθλητισμού

2 ώρες πριν
Οι τραχείς, άγονοι ορεινοί όγκοι της χερσονήσου Μουσάνταμ εισχωρούν στο στενό του Ορμούζ, το στενό πέρασμα ανάμεσα στο Ιράν (βόρεια), το Ομάν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (νότια), όπου τα ύδατα από τον κόλπο του Ομάν εισέρχονται στον Περσικό Κόλπο (πηγή: MODIS Land Rapid Response Team, NASA GSFC)

Έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο στα Στενά του Ορμούζ από ναυτική νάρκη

2 ώρες πριν
Πολίτες αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου, κοντά στο σημείο όπου όχημα έπεσε πάνω σε πλήθος κατά τη διάρκεια του Christopher Street Day. Κυριακή 26 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Clemens Bilan)

Επίθεση στο Pride του Βερολίνου: Ο ύποπτος είχε επιχειρήσει να ενταχθεί στον ISIS – Αύριο είχε μάθημα αποριζοσπαστικοποίησης

3 ώρες πριν
Ενημέρωση των συντακτών άμυνας από τον Νίκο Δένδια, για τις αποφάσεις μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Δένδιας: Αποκτάμε τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign