pontosnews.gr
Πέμπτη, 27/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πόντος & Κρήτη ξεσήκωσαν την Βουλγαρία! Φωτογραφίες

18/07/2013 - 11:30πμ
Πόντος & Κρήτη ξεσήκωσαν την Βουλγαρία! Φωτογραφίες
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Πόντος & Κρήτη ξεσήκωσαν την Βουλγαρία! Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Την πρώτη του επίσκεψη σε διεθνές φεστιβάλ πραγματοποίησε το μεγάλο χορευτικό συγκρότημα του Μ.Π.Σ. Μεσαίου Δ.Ω. Ν. Θεσσαλονίκης στο Βέλινγκραντ Βουλγαρίας τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 και ώρα 8:00 μ.μ. κι απέσπασε τα χειροκροτήματα του κόσμου. Το φεστιβάλ ξεκίνησε με έντεχνη μουσική από το παιδικό μουσικό τμήμα Ιωαννίνων, εν συνεχεία το βουλγάρικο χορευτικό συγκρότημα παρουσίασε χορούς της περιοχής και τη σκυτάλη πήρε το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων «Ο Ερωτόκριτος» που παρουσίασε με μοναδικό τρόπο χορούς της Κρήτης.

Κατόπιν με τους ήχους της ποντιακής λύρας και του νταουλιού εμφανίστηκε το χορευτικό συγκρότημα του Μ.Π.Σ. Μεσαίου «Ο Πόντος»  που παρουσίασε τους παραδοσιακούς χορούς του Πόντου με απόλυτη επιτυχία και μέσα στα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων που εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα με τον πυρρίχιο χορό και τον χορό των μαχαιριών. Λύρα έπαιξε ο Παύλος Αμανατίδης και νταούλι ο πρόεδρος του συλλόγου Θεόδωρος Αμανατίδης. Στο τέλος της παράστασης ο πρόεδρος του συλλόγου Μ.Π.Σ. Μεσαίου Θεόδωρος Αμανατίδης αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα με το δήμαρχο της πόλης Ιβάν Λεπάνοφ.

Η τετραήμερη εκδρομή ξεκίνησε την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013 από το Πνευματικό Κέντρο Μεσαίου. Το τουριστικό λεωφορείο του Γιάννη Σίμου με επιβάτες το χορευτικό του συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου και φίλων «Ο Ερωτόκριτος» ήρθε στις 2 το μεσημέρι και  επιβίβασε το χορευτικό συγκρότημα του Μεσαίου και όλοι μαζί ξεκίνησαν το ταξίδι για τη Βουλγαρία. φτάνοντας στα σύνορα έγινε έλεγχος των ταυτοτήτων και μισή ώρα ξεκούραση για καφέ. Κατόπιν έφτασαν στο Βέλινγκραντ στις 8:00 μ.μ. και κατέλυσαν στο ξενοδοχείο Βίτοσα.

Τη δεύτερη μέρα η αποστολή παρέμεινε στο ξενοδοχείο με μπάνιο στην πισίνα και πρόβα του χορευτικού συγκροτήματος για να είναι έτοιμο για την μεγάλη βραδιά που θα ακολουθούσε. Στις 6:30 μ.μ. άρχισε το φεστιβάλ. Μετά την εκδήλωση ο δήμαρχος της πόλης Ιβάν Λεπάνοφ και ο υπεύθυνος του αναγνωστηρίου Γκεωργκί Βασίλιεφ οργάνωσαν ένα υπέροχο δείπνο με μουσική και τραγούδια της περιοχής. Μεγάλο κέφι έγινε όταν άρχισε να ηχεί η ποντιακή και η κρητική λύρα  με τον Παύλο Αμανατίδη  και τον Αναστάσιο Σιαμανδούρο, στο νταούλι και στο τραγούδι ήταν ο Ραφαήλ Αμανατίδης, που έπαιξαν παραδοσιακούς χορούς του Πόντου και της Κρήτης. Η βραδιά τελείωσε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Την τρίτη ημέρα η αποστολή επισκέφθηκε το μουσείο της πόλης όπου είδαν την ιστορία της μέσα από φωτογραφικό και χειρονακτικό υλικό και έμαθαν την ιστορία της ηρωίδας Βέλα Μπέλα απ’ όπου πήρε το όνομα η πόλη του Βέλινγκραντ μετά τη συνένωση τριών οικισμών. Στη συνέχεια πήγαν στο αναγνωστήριο όπου τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος Γκεωργκί Βασίλιεφ όπου τους παρέδωσε αναμνηστικά της πόλης. Κατόπιν πήγαν στο πιο όμορφο μέρος της πόλης στους μικρούς καταρράκτες, με το πιο κρύο νερό της περιοχής που ερχόταν μέσα από το καταπράσινο βουνό και σχημάτιζε μικρή λιμνούλα. Αργότερα επέστρεψαν στο ξενοδοχείο που τους περίμενε το γεύμα. Το βράδυ τα παιδιά πήγαν στο κέντρο της πόλης για την καθιερωμένη βόλτα τους.

Η αναχώρηση έγινε την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 8:30 το πρωί από το ξενοδοχείο. Έκαναν την πρώτη τους στάση στην πόλη Μπλακόευγκραντ όπου έκαναν ψώνια και ήπιαν τον καφέ τους. Η επόμενη στάση τους ήταν στην πόλη Σαντάσκι όπου έφαγαν και μετά από μισή ώρα ξεκούρασης αναχώρησαν για την Ελλάδα και το Μεσαίο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μεσαίου τονίζει την άριστη φιλοξενία των διοργανωτών του φεστιβάλ και  ευχαριστεί την υπεύθυνο αποστολής Όλγα Βελιντζέλου, τη μεταφράστρια Κατερίνα Γκενάντιου για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν για την πρώτη συμμετοχή του συλλόγου μας στο φεστιβάλ αυτό. Επίσης τον οδηγό του λεωφορείου Γιάννη Σίμο του οποίου η βοήθεια ήταν υπερπολύτιμη, το Θεοχάρη Γρηγοριάδη για την βιντεοσκόπιση όλης της αποστολής δωρεάν, την Αντωνία Γιαγιά για την διακόσμηση του καλαθιού που προσφέρθηκε στο Δήμο Βέλινγκραντ, το Νικόλαο Στεφανίδη για το βάψιμο του κονταριού του λαβάρου του συλλόγου και τα παιδιά του χορευτικού συγκροτήματος για την άψογη συμπεριφορά τους. 

Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου από την εκδήλωση.

Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                                                     
Αμανατίδης Θεόδωρος                                                                                        

Η Γεν. Γραμματέας
Αμανατίδου Θ.  Σοφία

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το αλπικό τοπίο γύρω από το Τσιμενλί (πηγή: facebook / Cimenli köyü tekkeköy samsun)
ΠΟΝΤΟΣ

Τσιμενλί: Το ιστορικό ελληνικό χωριό της Σαμψούντας – Από τον Πόντο στην Ελλάδα

26/08/2026 - 9:00μμ
Μνημείο αφιερωμένο στους αγωνιστές και στους μάρτυρες του Πόντου. Σε αυτό μεταφέρθηκαν τα λείψανα του Ευκλείδη Κουρτίδη, του παλικαριού της Σάντας (φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)
ΠΟΝΤΟΣ

Στις 6 Σεπτεμβρίου το ετήσιο μνημόσυνο των Σανταίων, στην Παναγία Σουμελά

26/08/2026 - 6:40μμ
(Φωτ.: facebook / Τραντέλλενες Αξιούπολης)
ΠΟΝΤΟΣ

5ο Αντάμωμα Αξιουπολιτών: Η παράδοση βγήκε στους δρόμους και ένωσε την Αξιούπολη

26/08/2026 - 1:15μμ
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες»/Facebook)
ΠΟΝΤΟΣ

Ποντιακές μελωδίες στη Σταυρούπολη Ξάνθης: Ξεχώρισε η χορωδία «Τραντέλλενες»

24/08/2026 - 11:31μμ
(Στιγμιότυπο από το βιντεοκλίπ)
ΠΟΝΤΟΣ

Απόλας Λέρμι: Τιμή στη μνήμη του Γιώργου Αμαραντίδη με έναν κερασουντέικο καρσιλαμά

24/08/2026 - 11:03μμ
Ο παππούς Ζαχαρίας με φόντο οικογένεια προσφύγων στην Καλαμαριά (εικ.: ΧΚ)
ΠΟΝΤΟΣ

«Πέντε πρόβατα και μία αγελάδα»: Η οικογενειακή μαρτυρία ενός Πόντιου που έχασε τα πάντα στον ξεριζωμό

24/08/2026 - 9:36μμ
Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο, για τα Εννιάμερα της Παναγίας, 23 Αυγούστου 2026. Η φωτογραφία είναι από τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη (πηγή: Facebook / pantelis.tsakiris.5)
ΠΟΝΤΟΣ

Τουρκία: «Ζήτημα κυριαρχίας» η Σουμελά για το think tank της «Γαλάζιας Πατρίδας»

24/08/2026 - 5:01μμ
Ο Παύλος Τσακιρίδης σε εορταστικό τραπέζι, 24 Αυγούστου 2015 (φωτ.: Δημήτρης Δάπης)
ΠΟΝΤΟΣ

Έφυγε από τη ζωή ο Πόντιος εκπαιδευτικός Παύλος Τσακιρίδης – Έκανε τη μνήμη έργο ζωής

24/08/2026 - 4:13μμ
Μέλη της αυτοδιοικητικής αποστολής στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο. Κυριακή 23 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Ιγνάτιος Καϊτεζίδης)
ΠΟΝΤΟΣ

Από τη Σουμελά στον Βαζελώνα: Νέα πίεση για να σωθούν τα ιστορικά μοναστήρια του Πόντου

24/08/2026 - 3:00μμ
(Φωτ.: kozan.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Με ποντιακό παλμό και πολύ κόσμο τα «Κλειτιώτικα 2026» στην Κοζάνη

24/08/2026 - 10:52πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 42χρονης Τουρκάλας με Ερυθρά Αγγελία της Interpol για ναρκωτικά

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Champions League: Στ’ αστέρια η ΑΕΚ με επιβλητική τεσσάρα

4 ώρες πριν
Ορμητικά νερά σάρωσαν το Τρισούλι Μπαζάρ μετά από ξαφνική πλημμύρα, στην περιοχή Νουβακότ του Νεπάλ (φωτ.: EPA/ NARENDRA SHRESTHA)

Νεπάλ: Τραγωδία στα Ιμαλάια από ξαφνική πλημμύρα – Έρευνα για την ύπαρξη Ελλήνων στην περιοχή

4 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/syllogos.pelargou)

Ποντιακό γλέντι με τον Θεόφιλο Πουταχίδη στον Πελαργό

5 ώρες πριν
Η Εστία Νέας Σμύρνης (φωτ.: facebook/Εστία Νέας Σμύρνης)

«Μικρασία χαίρε!»: 9ος κύκλος επετειακών εκδηλώσεων μνήμης από την ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης

5 ώρες πριν
(Πηγή: exchange.glomex.com)

Σέρρες: Ποινές φυλάκισης χωρίς αναστολή στους 23 για τα επεισόδια στη δομή Σιντικής

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV