pontosnews.gr
Τετάρτη, 1/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δείτε με ποιον τρόπο έκλεισαν την χρονιά οι Πόντιοι Σύρου

12/07/2013 - 8:59πμ
Ενσωμάτωση της λέξης Πόντος στο όνομα του Συλλόγου
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Δείτε με ποιον τρόπο έκλεισαν την χρονιά οι Πόντιοι Σύρου Με θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς έκλεισε για το καλοκαίρι το παιδικό θεατρικό εργαστήρι του συλλόγου Ποντίων & Βορειοελλαδιτών Σύρου.

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013, με μια λιτή γιορτή, έκλεισε για το καλοκαίρι το παιδικό  θεατρικό εργαστήρι  του συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου .

Τα παιδιά, μη έχοντας τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη θεατρική τους παράσταση “Ο Μάγος με τα χρώματα” που προετοίμαζαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, επέλεξαν να αποχαιρετήσουν τη φετινή σεζόν,  στην αίθουσα του συλλόγου, με μικρές ιστορίες και παιχνίδια τα οποία απέδωσαν με θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς . 

Οπως εξήγησε στους παρευρισκόμενους γονείς η υπεύθυνη του εργαστηρίου κ. Ελένη Βουτσίνου, τα παιδιά, μέσα από διαφορετικούς επικοινωνιακούς κώδικες όπως είναι η κίνηση, η φωνή, ο λόγος, η μίμηση, ο αυτοσχεδιασμός η  δραματική έκφραση τα παιδιά ετοιμάζουν τις μικρές τους παραστάσεις και γνωρίζουν τον κόσμο και τις αρχές του θεάτρου.

Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Πανταζή  αφού ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους, αναφέρθηκε στις απαραίτητες ενέργειες που έχουν γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό, για τη διάθεση του θεάτρου Απόλλων, σε ημερομηνίες που εξυπηρετούν τον ΟΠΑΣ, ώστε τα παιδιά ν΄ ανεβάσουν την παράστασή τους. Και συνέχισε λέγοντας, ότι το θεατρικό εργαστήρι του συλλόγου δεν διαθέτει τις δυνατότητες μιας σχολικής αίθουσας και εν πάση περιπτώσει, χωρίς αυτό να θεωρηθεί ασέβεια απέναντι στους ερασιτεχνικούς θεατρικούς  ομίλους, με εμπειρία και παρουσία πολλών χρόνων, θα έπρεπε και το εργαστήρι του συλλόγου να αντιμετωπίζεται ισότιμα. Το παιδικό θεατρικό εργαστήρι το οποίο λειτουργεί από το 2010, έχει την τύχη να συνεργάζεται με την κ. Ελένη Βουτσίνου, πτυχιούχο παιδαγωγό θεάτρου και εμψυχώτρια θεατρικού εργαστηρίου.  Και όλα αυτά που ακούγονται για την προστασία του θεάτρου από τα παιδιά, δυστυχώς έχουμε δει μεγαλύτερους βανδαλισμούς από μεγάλους. Εξ άλλου ”τα μικρά παιδιά που κρατούνε στο χέρι τους σαν το μύλο το χάρτινο τις ελπίδες μας” από μικρά τα εκπαιδεύεις να αγαπάνε  και να σέβονται ένα χώρο. Επειδή πρόθεση του συλλόγου είναι να προσκληθεί ο συγγραφέας του έργου κ. Γιάννης Ξανθούλης, ζητήσαμε από τον ΟΠΑΣ  την όσο το δυνατόν έγκαιρη απάντηση-προγραμματισμό. 

Κατόπιν η κ. Πανταζή αναφέρθηκε στο καλοκαιρινό δημιουργικό εργαστήρι, το οποίο θα λειτουργήσει από τις 29 Ιουλίου έως και τις 1 Αυγούστου και το οποίο εντάσσεται στο 2ο σεμινάριο λαογραφίας , που διοργανώνει ο σύλλογος, με θέματα όπως ο καραγκιόζης, το κουκλοθέατρο, τα παραμύθια, το παραμύθι του λαικού μας ζωγράφου Θεόφιλου καθώς και εργαστήρι ζωγραφικής αλλά και μαθήματα χορού ταραντέλας από τους Encardia.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν δεκατέσσερα παιδιά, ηλικίας από 2-10 ετών, από το Χαμόγελο του Παιδιού με τις συνοδούς τους (από το σπίτι του Αμαρουσίου). Οπως εξήγησε η υπεύθυνη,  ανάμεσα στην ομάδα βρίσκονται ορισμένα κακοποιημένα παιδιά, τα οποία βρήκαν βρήκαν στοργή, γαλήνη και φροντίδα στο σπίτι αλλά και παιδιά θύματα της οικονομικής κρίσης, καθώς οι γονείς τους αδυνατούν να τα φροντίσουν, που όμως διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με τα παιδιά τους. Στα μεγαλύτερα παιδιά παρέχεται η δυνατότητα να πηγαίνουν στο σχολείο, σε φροντιστήριο ξένης γλώσσας αλλά να παρακολουθούν και διάφορες εξωσχολικές δραστηριότητες.

Τα παιδιά , μέσα σε ζεστό χειροκρότημα, ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σεπτέμβριο.

Σύλλογος Ποντίων & Βορειοελλαδιτών Σύρου “Μέγας Αλέξανδρος”
Δείτε τα στοιχεία του Συλλόγου

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Απρίλιος. Μικρογραφία του μήνα από το χειρόγραφο Τυπικό της Μονής του Αγίου Ευγενίου Τραπεζούντας [1346]. Μητροπολίτου Τραπεζούντος Χρύσανθου, «Η Εκκλησία Τραπεζούντος». Από το Αρχείον Πόντου, του 1933 (πηγή: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Απρίλτ’ς στον Πόντο: Κρύο, βροχές και ξενιτιά – Ο μήνας της άνοιξης μέσα από ένα ποίημα

1/04/2026 - 9:04πμ
(Εικ.: ΧΚ)
ΠΟΝΤΟΣ

2ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου της ΠΟΕ: Τα έργα που θα παρουσιαστούν – Τα θεατρικά σχήματα που θα συμμετάσχουν

31/03/2026 - 4:26μμ
(Φωτ.: Facebook/Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Νικόπολης Θεσ/νίκης «Φίλων Κτενίδης»)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διήμερο ποντιακής παράδοσης στη Νικόπολη Θεσσαλονίκης από το Σύλλογο «Φίλων Κτενίδης»

31/03/2026 - 12:59μμ
(Φωτ.: alexandreia-gidas.gr)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Αλεξάνδρεια: Αδιανόητος βανδαλισμός στο κτήριο του Συλλόγου Ποντίων – Άγνωστοι κατέστρεψαν τους ανάγλυφους αετούς

31/03/2026 - 11:30πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Κατωμέρης)
ΠΟΝΤΟΣ

Η ΠΟΕ αποχαιρετά τη Μεγάλη Κυρία του ελληνικού τραγουδιού: «Η φωνή της Μαρινέλλας έφερε την “ποντιακή ψυχή”»

31/03/2026 - 10:05πμ
(Φωτ.: Facebook/Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Νικόπολης Θεσ/νίκης «Φίλων Κτενίδης»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νικόπολης Θεσσαλονίκης «Φίλων Κτενίδης» συμμετείχε δυναμικά σε ημερίδα για το εθνικό τραύμα και τη μνήμη του Πόντου

30/03/2026 - 11:58μμ
(Φωτ.: Instagram/syrizaep)
ΠΟΝΤΟΣ

Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί: «Βοηθήστε με γιατί κινδυνεύει η ζωή μου…»

30/03/2026 - 11:02μμ
(Εικ.: ΧΚ)
ΠΟΝΤΟΣ

ΜΠΣ Μικροχωρίου Δράμας: Πλησιάζει ο καιρός για το διήμερο σεμινάριο λύρας και χορού – Μικρή παράταση για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

30/03/2026 - 10:08μμ
Αναμνηστική φωτογραφία από την εκδήλωση (φωτ.: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΠΕΝ Κ. Μακεδονίας & Θεσσαλίας: Τριπλή εκδήλωση με τη νεολαία στο επίκεντρο – Οι προκλήσεις και οι επερχόμενες δράσεις

30/03/2026 - 5:31μμ
Ο Τάκης Βαμβακίδης σε χαρακτηριστική στιγμή της παράστασης (φωτ.: 5η Εποχή Τέχνης)
ΠΟΝΤΟΣ

Το «Ροδάφ’νον» επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για τρεις παραστάσεις

30/03/2026 - 5:03μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απρίλιος. Μικρογραφία του μήνα από το χειρόγραφο Τυπικό της Μονής του Αγίου Ευγενίου Τραπεζούντας [1346]. Μητροπολίτου Τραπεζούντος Χρύσανθου, «Η Εκκλησία Τραπεζούντος». Από το Αρχείον Πόντου, του 1933 (πηγή: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών)

Απρίλτ’ς στον Πόντο: Κρύο, βροχές και ξενιτιά – Ο μήνας της άνοιξης μέσα από ένα ποίημα

26 λεπτά πριν
(Φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)

Υπό βροχή συνεχίζεται σήμερα η δίκη για το δυστύχημα στα Τέμπη – Πώς γίνεται η είσοδος σε συγγενείς, δικηγόρους και δημοσιογράφους

54 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Νάσος Σιμόπουλος)

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με καταιγίδες, χαλάζι και αφρικανική σκόνη

1 ώρα πριν
Η 77χρονη οδηγείται στον ανακριτή (φωτ.: glomex)

Κουφάλια: Δίωξη για ανθρωποκτονία στην 77χρονη για τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της

10 ώρες πριν
Ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν στο προεδρικό μέγαρο, σε παλιότερη φωτογραφία (φωτ.: ΕΡΑ)

Μ. Πεζεσκιάν: Έχουμε βούληση να βάλουμε τέλος στον πόλεμο, αλλά θέλουμε εγγυήσεις – Οι ΗΠΑ στέλνουν τρίτο αεροπλανοφόρο

10 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Ισόπαλη χωρίς γκολ με την Ουγγαρία η Εθνική

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign