pontosnews.gr
Κυριακή, 22/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δείτε με ποιον τρόπο έκλεισαν την χρονιά οι Πόντιοι Σύρου

12/07/2013 - 8:59πμ
Ενσωμάτωση της λέξης Πόντος στο όνομα του Συλλόγου
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Δείτε με ποιον τρόπο έκλεισαν την χρονιά οι Πόντιοι Σύρου Με θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς έκλεισε για το καλοκαίρι το παιδικό θεατρικό εργαστήρι του συλλόγου Ποντίων & Βορειοελλαδιτών Σύρου.

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013, με μια λιτή γιορτή, έκλεισε για το καλοκαίρι το παιδικό  θεατρικό εργαστήρι  του συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου .

Τα παιδιά, μη έχοντας τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη θεατρική τους παράσταση “Ο Μάγος με τα χρώματα” που προετοίμαζαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, επέλεξαν να αποχαιρετήσουν τη φετινή σεζόν,  στην αίθουσα του συλλόγου, με μικρές ιστορίες και παιχνίδια τα οποία απέδωσαν με θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς . 

Οπως εξήγησε στους παρευρισκόμενους γονείς η υπεύθυνη του εργαστηρίου κ. Ελένη Βουτσίνου, τα παιδιά, μέσα από διαφορετικούς επικοινωνιακούς κώδικες όπως είναι η κίνηση, η φωνή, ο λόγος, η μίμηση, ο αυτοσχεδιασμός η  δραματική έκφραση τα παιδιά ετοιμάζουν τις μικρές τους παραστάσεις και γνωρίζουν τον κόσμο και τις αρχές του θεάτρου.

Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Πανταζή  αφού ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους, αναφέρθηκε στις απαραίτητες ενέργειες που έχουν γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό, για τη διάθεση του θεάτρου Απόλλων, σε ημερομηνίες που εξυπηρετούν τον ΟΠΑΣ, ώστε τα παιδιά ν΄ ανεβάσουν την παράστασή τους. Και συνέχισε λέγοντας, ότι το θεατρικό εργαστήρι του συλλόγου δεν διαθέτει τις δυνατότητες μιας σχολικής αίθουσας και εν πάση περιπτώσει, χωρίς αυτό να θεωρηθεί ασέβεια απέναντι στους ερασιτεχνικούς θεατρικούς  ομίλους, με εμπειρία και παρουσία πολλών χρόνων, θα έπρεπε και το εργαστήρι του συλλόγου να αντιμετωπίζεται ισότιμα. Το παιδικό θεατρικό εργαστήρι το οποίο λειτουργεί από το 2010, έχει την τύχη να συνεργάζεται με την κ. Ελένη Βουτσίνου, πτυχιούχο παιδαγωγό θεάτρου και εμψυχώτρια θεατρικού εργαστηρίου.  Και όλα αυτά που ακούγονται για την προστασία του θεάτρου από τα παιδιά, δυστυχώς έχουμε δει μεγαλύτερους βανδαλισμούς από μεγάλους. Εξ άλλου ”τα μικρά παιδιά που κρατούνε στο χέρι τους σαν το μύλο το χάρτινο τις ελπίδες μας” από μικρά τα εκπαιδεύεις να αγαπάνε  και να σέβονται ένα χώρο. Επειδή πρόθεση του συλλόγου είναι να προσκληθεί ο συγγραφέας του έργου κ. Γιάννης Ξανθούλης, ζητήσαμε από τον ΟΠΑΣ  την όσο το δυνατόν έγκαιρη απάντηση-προγραμματισμό. 

Κατόπιν η κ. Πανταζή αναφέρθηκε στο καλοκαιρινό δημιουργικό εργαστήρι, το οποίο θα λειτουργήσει από τις 29 Ιουλίου έως και τις 1 Αυγούστου και το οποίο εντάσσεται στο 2ο σεμινάριο λαογραφίας , που διοργανώνει ο σύλλογος, με θέματα όπως ο καραγκιόζης, το κουκλοθέατρο, τα παραμύθια, το παραμύθι του λαικού μας ζωγράφου Θεόφιλου καθώς και εργαστήρι ζωγραφικής αλλά και μαθήματα χορού ταραντέλας από τους Encardia.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν δεκατέσσερα παιδιά, ηλικίας από 2-10 ετών, από το Χαμόγελο του Παιδιού με τις συνοδούς τους (από το σπίτι του Αμαρουσίου). Οπως εξήγησε η υπεύθυνη,  ανάμεσα στην ομάδα βρίσκονται ορισμένα κακοποιημένα παιδιά, τα οποία βρήκαν βρήκαν στοργή, γαλήνη και φροντίδα στο σπίτι αλλά και παιδιά θύματα της οικονομικής κρίσης, καθώς οι γονείς τους αδυνατούν να τα φροντίσουν, που όμως διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με τα παιδιά τους. Στα μεγαλύτερα παιδιά παρέχεται η δυνατότητα να πηγαίνουν στο σχολείο, σε φροντιστήριο ξένης γλώσσας αλλά να παρακολουθούν και διάφορες εξωσχολικές δραστηριότητες.

Τα παιδιά , μέσα σε ζεστό χειροκρότημα, ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σεπτέμβριο.

Σύλλογος Ποντίων & Βορειοελλαδιτών Σύρου “Μέγας Αλέξανδρος”
Δείτε τα στοιχεία του Συλλόγου

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Από παλαιότερη σύμπραξη του μουσικού εργαστηρίου με τον π. Πολύκαρπο Κοντοζίδη (φωτ.: facebook / Γιώργος Πουλαντσακλής)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

«Ακρίτες» Σταυρούπολης: Διήμερο εκδηλώσεων για τα 15 χρόνια του μουσικού εργαστηρίου

22/03/2026 - 6:10μμ
Από την εκδήλωση για τον Στάθη Ευσταθιάδη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, Πέμπτη 19 Μαρτίου 2026 (φωτ.: paratiritis-news.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Τον Στάθη Ευσταθιάδη τίμησαν στην Κομοτηνή – Μια ζωή αφιερωμένη στη διάσωση της ποντιακής μνήμης

22/03/2026 - 9:14πμ
(Φωτ.: Facebook/Ποντιακός Σύλλογος Φερών «Παναγία Σουμελά»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Εκδήλωση μνήμης για την εγκατάσταση των Ποντίων στην περιοχή των Φερών

21/03/2026 - 11:32μμ
Ο Adam Ekiz (φωτ.: Instagram/beskoyluademekiz)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

«Ένα ταξίδι στη Μαύρη Θάλασσα»: Μια κινηματογραφική διαδρομή με επίκεντρο τον Πόντο

21/03/2026 - 10:36μμ
(Φωτ.: facebook/Chrisa Vasiliadou)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Θεσσαλονίκη: Οι ποντιοπούλες των Αμπελοκήπων κέρδισαν τις εντυπώσεις στο 31ο φεστιβάλ παιδικών χορευτικών συγκροτημάτων

21/03/2026 - 6:40μμ
Βρες τους πρόσφυγες συγγενείς σου από τον Πόντο, τη Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη - Cover Image
ΠΟΝΤΟΣ

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης: «Αδά λαχτόριν ’κί λαλεί, ποτές ’κί ξημερώνει» – Το μοιρολόι της Τρίπολης του Πόντου, τρανό παράδειγμα λαϊκής στιχουργικής

21/03/2026 - 6:07μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΟΝΤΟΣ

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης: Η «Καμπάνα του Πόντου» κατέχει το θρόνο των ποντιακών γραμμάτων

21/03/2026 - 10:38πμ
Πάνω δεξιά η Ακρόπολη της Κερασούντας και από κάτω το αρχοντικό του δημάρχου. Επιστολικό δελτάριο της εποχής
ΠΟΝΤΟΣ

Κερασούντα: Η πόλη του Πόντου με τον «καλύτερο δήμαρχο» – Η μαρτυρία του Καρκαβίτσα

20/03/2026 - 9:30μμ
Τμήμα από το εξώφυλλο του βιβλίου
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ο «Καθαρμός» του Σπ. Πετρουλάκη παρουσιάζεται στην Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας

20/03/2026 - 8:23μμ
Το Μνημείο «Αγώνων και θυσιών του ποντιακού ελληνισμού» και μπροστά μέλη του «Φάρου» Αγίας Βαρβάρας, στην εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, 19 Μαΐου 2024 (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας Ο Φάρος)
ΠΟΝΤΟΣ

Αγώνας δρόμου για το Μνημείο Ποντίων στην Αγία Βαρβάρα μετά τη βεβήλωση – Έκλεψαν σύμβολα μνήμης

20/03/2026 - 5:20μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πλοίο MSC Ela με σημαία Παναμά αποχωρεί από το λιμάνι της Αμβέρσας
(φωτ.: EPA / Οlivier Ηoslet)

Στο «κόκκινο» η σύγκρουση Ιράν-ΗΠΑ: Απειλές για κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ και φόβοι για παγκόσμιο σοκ

3 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

25η Μαρτίου: Μαθητές των Βριλησσίων θα παρελάσουν στο Αγαθονήσι, μαζί με τα 6 παιδιά του ακριτικού νησιού

27 λεπτά πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Καρδίτσα: Νεκρός γνωστός τραγουδιστής – Έφερε μαχαιριές στο στήθος και στα χέρια

55 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Στην ΑΕΚ έως το 2027 ο Πέτρος Μάνταλος!

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Πανιωνίου και η ΑΕΚ νίκησε τον Ηρακλή

2 ώρες πριν
Από παλαιότερη σύμπραξη του μουσικού εργαστηρίου με τον π. Πολύκαρπο Κοντοζίδη (φωτ.: facebook / Γιώργος Πουλαντσακλής)

«Ακρίτες» Σταυρούπολης: Διήμερο εκδηλώσεων για τα 15 χρόνια του μουσικού εργαστηρίου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign