pontosnews.gr
Κυριακή, 12/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δεν έχουν τέλος τα λάθη του ΔΝΤ. Νέα Εσφαλμένη εκτίμηση!

8/07/2013 - 7:52πμ
Δεν έχουν τέλος τα λάθη του ΔΝΤ. Νέα Εσφαλμένη εκτίμηση!
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ετοιμο να παραδεχθεί ακόμη μία «εσφαλμένη εκτίμηση», προβαίνοντας σε νέα υποβάθμιση των προβλέψεών του για τους ρυθμούς ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), όπως αποκάλυψε η γενική διευθύντριά του, Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς πέραν των επίμονων προβλημάτων στις ανεπτυγμένες οικονομίες, και οι μεγάλες αναδυόμενες φαίνεται να κατεβάζουν ταχύτητα.

Από το βήμα οικονομικού συνεδρίου στην Εξ αν Προβάνς της Γαλλίας, η κα Λαγκάρντ εμφανίστηκε ανήσυχη για τις οικονομικές προοπτικές διεθνώς, ενώ κάλεσε εκ νέου τις ευρωπαϊκές οικονομίες να χαλαρώσουν τις πολιτικές λιτότητας και τις ΗΠΑ να υιοθετήσουν μία αξιόπιστη δημοσιονομική πολιτική, δίνοντας τέλος στις «τυφλές» περικοπές δημοσίων δαπανών.

«Είχαμε μια πρόβλεψη για ανάπτυξη περίπου 3,3%» δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, αναφερόμενη στους υπολογισμούς για την παγκόσμια ανάπτυξη του 2013, και συνέχισε: «Ομως φοβάμαι ότι, αν σκεφτούμε αυτό που βλέπουμε τώρα ιδιαίτερα σε αναδυόμενες χώρες -όχι στις αναπτυσσόμενες χώρες και στις χώρες χαμηλού εισοδήματος, αλλά στις μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες-, φοβάμαι ότι μπορεί να είμαστε ελαφρώς κάτω απ’ αυτό». Απέφυγε, ωστόσο, να δώσει συγκεκριμένους αριθμούς, καθώς, όπως είπε, οι επίσημες προβλέψεις του διεθνούς Οργανισμού θα δοθούν στη δημοσιότητα εντός της εβδομάδας.

Προειδοποιήσεις

Το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει οι φωνές οικονομολόγων που προειδοποιούν για αισθητή επιβράδυνση όχι μόνο της Κίνας, η οποία έχει έλθει μεταξύ άλλων αντιμέτωπη με πρόβλημα ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό της σύστημα, αλλά και σε άλλες «πολλά υποσχόμενες» έως πρόσφατα αναδυόμενες οικονομίες, όπως για παράδειγμα η γειτονική μας Τουρκία.

Η μεγάλη απειλή για την παγκόσμια οικονομία, πάντως, εξακολουθούν να είναι τα δημοσιονομικά προβλήματα του ανεπτυγμένου κόσμου, η αντιμετώπιση των οποίων γίνεται κατά τρόπο που υπονομεύει τις προσπάθειες ανάκαμψης. Η κα Λαγκάρντ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο θέμα, σχολιάζοντας ότι στην Ευρώπη «είναι απαραίτητο να μετριαστεί ο ρυθμός της δημοσιονομικής προσαρμογής».

Πιο οξεία ήταν, όμως, η κριτική της έναντι των ΗΠΑ, όπου έχουν τεθεί σε εφαρμογή αυτόματες περικοπές δαπανών, εξαιτίας της αδυναμίας του Λευκού Οίκου και του Κογκρέσου να συμφωνήσουν σε ένα δημοσιονομικό σχέδιο. «Η δημοσιονομική διαδικασία, που ακολουθείται αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ μάς φαίνεται απολύτως ακατάλληλη» είπε, υπογραμμίζοντας ότι «επηρεάζει τυφλά συγκεκριμένες δαπάνες με καθοριστική σημασία για τη στήριξη της μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης ανάπτυξης».

Σημειώνεται ότι πριν από ένα μήνα σε έκθεσή του για την αμερικανική οικονομία το ΔΝΤ είχε υποστηρίξει ότι η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2013 είναι «υπερβολικά απότομη και κακώς σχεδιασμένη».

Κατευναστική

Η Κριστίν Λαγκάρντ δεν μπόρεσε να αποφύγει για ακόμη μία φορά τις ερωτήσεις για την Ελλάδα και τα «λάθη» που παραδέχθηκε πρόσφατα το ΔΝΤ. Αποφεύγοντας το όποιο σχόλιο θα μπορούσε να αναζωπυρώσει την κόντρα με τους Ευρωπαίους, αρκέστηκε να αναφέρει ότι «ένας συγκεκριμένος αριθμός στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών, δεν υπολογίστηκαν σωστά ή δεν ελήφθησαν υπόψη».

Πηγή: naftemporiki.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας εκδήλωσης (Curtain Raiser) στην έδρα του Οργανισμού στην Ουάσιγκτον (φωτ.: EPA/SHAWN THEW)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: «Συναγερμός» για την παγκόσμια οικονομία λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή

9/04/2026 - 6:32μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΣΕΕ: Τι ισχύει για τον τρόπο αμοιβής κατά τις αργίες από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα

8/04/2026 - 8:09μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις του Μαΐου 2026

6/04/2026 - 7:00μμ
(Φωτ.: aegeanoil.com)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fuel Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οδηγός για την επιδότηση καυσίμων

6/04/2026 - 5:27μμ
Βενζινοπώλης με μάνικα καυσίμου (φωτ.: EPA / Tolga Akmen)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fuel Pass: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα – Ποιοι παίρνουν έως 60 ευρώ στη βενζίνη

6/04/2026 - 9:13πμ
Το κτήριο της ΑΑΔΕ (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: «Σαφάρι» ελέγχων το πρώτο τρίμηνο του 2026 – Πάνω από 50.000 παραβάσεις σε 2.500 επιχειρήσεις

5/04/2026 - 6:49μμ
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fuel Pass: Ανοίγει τη Μ. Δευτέρα η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

5/04/2026 - 2:06μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Τα επιδόματα και οι πληρωμές που θα καταβληθούν έως τις 9 Απριλίου

4/04/2026 - 5:13μμ
Φωτεινοί πίνακες και οθόνες με τις μετοχές στην είσοδο του κτηρίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών που πλέον θα μετονομαστεί (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Χρηματιστήριο Αθηνών μετονομάζεται σε Euronext Athens

2/04/2026 - 11:39μμ
Η πανηγυρική έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στο ΧΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Allwyn σηματοδοτεί τη διαπραγμάτευση των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών με την τελετή έναρξης της συνεδρίασης

2/04/2026 - 7:02μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανάσταση με το φως που ενώνει ζωντανούς και νεκρούς – Οι ευχές του PontosNews

1 ώρα πριν
Άφιξη του Αγίου Φωτός στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στο ναό των Αγίων Αναργύρων στην Πλάκα (φωτ.:  EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Ανάσταση: Live η ακολουθία – Το Φως περνά από λαμπάδα σε λαμπάδα

2 ώρες πριν
Εικόνα από το χωριό Κρηνίτα του Όφεως διά χειρός Αϊσέ Τουρσούν, το 2017 (φωτ.: facebook.com/Epoulim)

Το Πάσχα στο χωριό Κρηνίτα του Όφεως είχαν την τιμητική τους οι τονανμάδες

3 ώρες πριν
Το Άγιο Φως στον καθεδρικό ναό Αγίου Γεωργίου στη Βηρυτό, 11 Απριλίου 2026 (πηγή: ΕΡΤ)

Βηρυτός: Το Άγιο Φως έφτασε στην καρδιά της πόλης – Μήνυμα ελπίδας μέσα στον πόλεμο

3 ώρες πριν
Πινακίδα κοντά στο κέντρο Τύπου στο Ισλαμαμπάντ, όπου ξεκίνησαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν. 11 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Sohail Shahzad)

ΗΠΑ-Ιράν: Στο «στάδιο των εμπειρογνωμόνων» οι συνομιλίες στο Πακιστάν – Ανταλλαγή κειμένων και τεχνικές διαπραγματεύσεις

4 ώρες πριν
Η τετραμελής οικογένεια επέβαινε στο κόκκινο αυτοκίνητο (φωτ.: proininews.gr)

Καβάλα: Νεκρή 3χρονη σε τροχαίο – Στο μπροστινό κάθισμα, στην αγκαλιά της μητέρας του

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign