pontosnews.gr
Πέμπτη, 4/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Λουκέτο στις δημοτικές Αστυνομίες και μετάταξη στην ΕΛ.ΑΣ

5/07/2013 - 9:05πμ
Λουκέτο στις δημοτικές Αστυνομίες και μετάταξη στην ΕΛ.ΑΣ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Λύση στον γόρδιο δεσμό μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας στο ζήτημα της κινητικότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων θα αποτελέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η μετάταξη του συνόλου των δυνάμεων της Δημοτικής Αστυνομίας, που υπολογίζονται σε 4.000 ανά την επικράτεια, στην ΕΛ.ΑΣ.

Τη συγκεκριμένη πρόταση φέρεται να έχει αποδεχθεί κατ’ αρχήν η τρόικα, ενώ θετικό είναι και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, καθώς πιθανή μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. θα απελευθέρωνε προσωπικό που σήμερα ασχολείται με γραφειοκρατικές ή χαμηλής έντασης εργασίες.

Tην Πέμπτη οι εκπρόσωποι των δανειστών είχαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, με στόχο όλες οι εκκρεμότητες της διαπραγμάτευσης να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή, ώστε στο Eurogroup της Δευτέρας να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ. Στην κατεύθυνση συμφωνίας Αθήνας και τρόικας κινείται, άλλωστε, και η τοποθέτηση του κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι η αξιολόγηση των εκπροσώπων των δανειστών θα είναι θετική για την Ελλάδα.

Συμφωνία ακόμη και σήμερα με την τρόικα στο ζήτημα της κινητικότητας επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση ώστε στην τελική ζυγαριά της αξιολόγησης να μπορέσει να διασώσει κρίσιμα ανοικτά θέματα, όπως η ειδική εισφορά 0,2% στις επιχειρήσεις ή η εκ των προτέρων δέσμευση για λήψη νέων μέτρων στο μέλλον. Η αποφυγή λήψης νέων μέτρων, άλλωστε, αποτέλεσε κεντρική δέσμευση των κυρίων Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλου μόλις πριν από μερικές ημέρες, με την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Προκειμένου να κλείσει το ζήτημα της κινητικότητας η κυβέρνηση φέρεται να πρότεινε –και να έχει γίνει κατ’ αρχήν αποδεκτή από την τρόικα– τη μετάταξη του συνόλου των δυνάμεων της δημοτικής αστυνομίας (σ.σ. περίπου 4.000) στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».

Με αυτόν τον τρόπο, κατόπιν συνεννόησης των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δημοσίας Τάξεως, έρχονται να καλυφθούν και οι πραγματικές ανάγκες σε προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., η οποία έχει ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα των ανδρών – γυναικών της να απορροφείται από δράσεις όπως τα σχέδια «Ξένιος Δίας» και «Ασπίδα» (σ.σ. φύλαξη συνόρων), αλλά και για τα κέντρα κράτησης των μεταναστών. Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, πιθανή μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. θα απελευθέρωνε προσωπικό που σήμερα ασχολείται με γραφειοκρατικές ή χαμηλής έντασης εργασίες και θα ενίσχυε στην πράξη την αποτελεσματικότητα του Σώματος, το οποίο παρεμπιπτόντως βλέπει τους αριθμούς του να περιορίζονται λόγω συνταξιοδοτήσεων και παγώματος προσλήψεων.

Με την υπαγωγή και των δημοτικών αστυνομικών στην κινητικότητα, μετά τους καθηγητές του Υπουργείου Παιδείας, εκτιμάται ότι είναι εφικτός ο στόχος που θέτει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για ολοκλήρωση των μετακινήσεων 12.500 υπαλλήλων μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Από εκεί και πέρα, και στη χθεσινή συνάντηση της τρόικας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (παρουσία των κ. Γ. Στουρνάρα, Κυρ. Μητσοτάκη, Χ. Αθανασίου), όσο και σε αυτήν των εκπροσώπων των πιστωτών με τον κ. Ευ. Βενιζέλο, η ελληνική πλευρά κατέστησε σαφές ότι θα υλοποιήσει και τη δέσμευσή της για απολύσεις επιπλέον 2.000 εργαζομένων μέχρι τα τέλη του έτους, πιθανόν από την ανασυγκρότηση των αμυντικών βιομηχανιών, την οικονομική κατάσταση των οποίων περιέγραψε με μελανά χρώματα χθες στη Βουλή ο κ. Χρ. Σταϊκούρας.

Πριν από τις διαδοχικές τους συναντήσεις με τους κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς, οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συντονίσουν τη στάση τους, ενώ ο κ. Βενιζέλος φέρεται να σημείωσε προς τους εκπροσώπους των πιστωτών ότι η χώρα δεν αντέχει νέα μέτρα και ότι θα πρέπει να αναδεικνύονται τα θετικά της ελληνικής προσπάθειας και όχι ενδεχόμενες αστοχίες, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα και την Πορτογαλία προκειμένου να επιχειρηματολογήσει ότι η συνεχής πίεση λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για το πολιτικό σκηνικό.

Η τρόικα έχει το πρωί της Παρασκευής νέα συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη, στο δεύτερο μέρος της οποίας αναμένεται να συμμετάσχει και ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης. Εν συνεχεία, το σύνολο της… διαπραγμάτευσης θα μεταφερθεί στο υπουργείο Οικονομικών για την ολοκλήρωση των συζητήσεων.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου θεωρούσαν πιθανή την ομαλή ολοκλήρωση της αξιολόγησης προκειμένου στο Eurogroup της Δευτέρας να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση, ενδεχομένως και του συνόλου, της δόσης.

Στην κατεύθυνση συμφωνίας συνηγορούν άλλωστε και όσα είπε χθες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι η αξιολόγηση της τρόικας θα είναι θετική για την Ελλάδα.

Πηγή: madata.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από το σημείο όπου έπεσε το ταξί, στο λιμάνι του Πειραιά στη θαλάσσια περιοχή της Πύλης Ε4      (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στον Πειραιά: Νεκρός ο οδηγός του ταξί που έπεσε στο λιμάνι

4/06/2026 - 10:58πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση «ΘΕΡΙΣΜΟΣ»: Το «ελληνικό FBI» εξάρθρωσε μεγάλο κύκλωμα που ρήμαζε τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Δυτική Μακεδονία

4/06/2026 - 10:30πμ
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Φανή Τρυψάνη)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Με μικρή πτώση της θερμοκρασίας και καλοκαιρινές βροχές κατά τόπους θα κυλήσει η μέρα

4/06/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: facebook / Ένωση Ποντίων Ματσούκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Ένωση Ποντίων Ματσούκας: Προ των πυλών το πολυαναμενόμενο «Λάλεμαν τη παρχαρομάνας»

3/06/2026 - 10:19μμ
(Φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για τα Τέμπη: Στις 9 Ιουνίου η επόμενη συνεδρίαση του Εφετείου Λάρισας

3/06/2026 - 8:15μμ
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΕΠ: Άρχισαν οι αιτήσεις για 4.747 μόνιμες προσλήψεις ΠΕ στο Δημόσιο για την προκήρυξη 2ΓΒ/2026

3/06/2026 - 6:29μμ
(Φωτ.: facebook.com/en.pontion.peristeriou)
ΕΛΛΑΔΑ

11ο «Τη Περιστερί το Λάλεμαν»: Η καρδιά του Πόντου χτυπά δυνατά στις 13 Ιουνίου

3/06/2026 - 5:09μμ
(Φωτ.: allwyn.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Το κατάστημα της Allwyn στο Σύνταγμα κάνει εγκαίνια και το γιορτάζει με ένα ολοήμερο μουσικό event

3/06/2026 - 3:57μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Ασπρόπυργο

3/06/2026 - 3:40μμ
(Φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για τα Τέμπη: «Θέλουμε να συμβάλλουμε στη δικαιοσύνη» απαντά το Δημόσιο στην εισαγγελική πρόταση απόρριψής του

3/06/2026 - 2:18μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

Ιστορική συμμετοχή του Γιώργου Κουγιουμτσίδη στο RAF

28 λεπτά πριν
Η Έφη Αχτσιόγλου στη Βουλή (φωτ.: αρχείου: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Τέλος η Νέα Αριστερά από τη Βουλή: Μαζικές αποχωρήσεις στην Ολομέλεια – 39 οι ανεξάρτητοι βουλευτές

1 ώρα πριν
(Πηγή: facebook.com/kyriakos.sachanidis/)

Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας: Μια βραδιά τιμής και πολιτισμού για τον Κυριάκο Σαχανίδη

2 ώρες πριν
Εικόνα από το σημείο όπου έπεσε το ταξί, στο λιμάνι του Πειραιά στη θαλάσσια περιοχή της Πύλης Ε4      (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)

Τραγωδία στον Πειραιά: Νεκρός ο οδηγός του ταξί που έπεσε στο λιμάνι

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Επιχείρηση «ΘΕΡΙΣΜΟΣ»: Το «ελληνικό FBI» εξάρθρωσε μεγάλο κύκλωμα που ρήμαζε τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Δυτική Μακεδονία

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Shawn Thew)

ΗΠΑ: Η κάτω Βουλή διατάσσει να τερματιστεί ο πόλεμος εναντίον του Ιράν, αλλά…

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign