pontosnews.gr
Πέμπτη, 10/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Λουκέτο στις δημοτικές Αστυνομίες και μετάταξη στην ΕΛ.ΑΣ

5/07/2013 - 9:05πμ
Λουκέτο στις δημοτικές Αστυνομίες και μετάταξη στην ΕΛ.ΑΣ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Λύση στον γόρδιο δεσμό μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας στο ζήτημα της κινητικότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων θα αποτελέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η μετάταξη του συνόλου των δυνάμεων της Δημοτικής Αστυνομίας, που υπολογίζονται σε 4.000 ανά την επικράτεια, στην ΕΛ.ΑΣ.

Τη συγκεκριμένη πρόταση φέρεται να έχει αποδεχθεί κατ’ αρχήν η τρόικα, ενώ θετικό είναι και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, καθώς πιθανή μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. θα απελευθέρωνε προσωπικό που σήμερα ασχολείται με γραφειοκρατικές ή χαμηλής έντασης εργασίες.

Tην Πέμπτη οι εκπρόσωποι των δανειστών είχαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, με στόχο όλες οι εκκρεμότητες της διαπραγμάτευσης να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή, ώστε στο Eurogroup της Δευτέρας να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ. Στην κατεύθυνση συμφωνίας Αθήνας και τρόικας κινείται, άλλωστε, και η τοποθέτηση του κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι η αξιολόγηση των εκπροσώπων των δανειστών θα είναι θετική για την Ελλάδα.

Συμφωνία ακόμη και σήμερα με την τρόικα στο ζήτημα της κινητικότητας επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση ώστε στην τελική ζυγαριά της αξιολόγησης να μπορέσει να διασώσει κρίσιμα ανοικτά θέματα, όπως η ειδική εισφορά 0,2% στις επιχειρήσεις ή η εκ των προτέρων δέσμευση για λήψη νέων μέτρων στο μέλλον. Η αποφυγή λήψης νέων μέτρων, άλλωστε, αποτέλεσε κεντρική δέσμευση των κυρίων Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλου μόλις πριν από μερικές ημέρες, με την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Προκειμένου να κλείσει το ζήτημα της κινητικότητας η κυβέρνηση φέρεται να πρότεινε –και να έχει γίνει κατ’ αρχήν αποδεκτή από την τρόικα– τη μετάταξη του συνόλου των δυνάμεων της δημοτικής αστυνομίας (σ.σ. περίπου 4.000) στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».

Με αυτόν τον τρόπο, κατόπιν συνεννόησης των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δημοσίας Τάξεως, έρχονται να καλυφθούν και οι πραγματικές ανάγκες σε προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., η οποία έχει ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα των ανδρών – γυναικών της να απορροφείται από δράσεις όπως τα σχέδια «Ξένιος Δίας» και «Ασπίδα» (σ.σ. φύλαξη συνόρων), αλλά και για τα κέντρα κράτησης των μεταναστών. Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, πιθανή μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. θα απελευθέρωνε προσωπικό που σήμερα ασχολείται με γραφειοκρατικές ή χαμηλής έντασης εργασίες και θα ενίσχυε στην πράξη την αποτελεσματικότητα του Σώματος, το οποίο παρεμπιπτόντως βλέπει τους αριθμούς του να περιορίζονται λόγω συνταξιοδοτήσεων και παγώματος προσλήψεων.

Με την υπαγωγή και των δημοτικών αστυνομικών στην κινητικότητα, μετά τους καθηγητές του Υπουργείου Παιδείας, εκτιμάται ότι είναι εφικτός ο στόχος που θέτει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για ολοκλήρωση των μετακινήσεων 12.500 υπαλλήλων μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Από εκεί και πέρα, και στη χθεσινή συνάντηση της τρόικας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (παρουσία των κ. Γ. Στουρνάρα, Κυρ. Μητσοτάκη, Χ. Αθανασίου), όσο και σε αυτήν των εκπροσώπων των πιστωτών με τον κ. Ευ. Βενιζέλο, η ελληνική πλευρά κατέστησε σαφές ότι θα υλοποιήσει και τη δέσμευσή της για απολύσεις επιπλέον 2.000 εργαζομένων μέχρι τα τέλη του έτους, πιθανόν από την ανασυγκρότηση των αμυντικών βιομηχανιών, την οικονομική κατάσταση των οποίων περιέγραψε με μελανά χρώματα χθες στη Βουλή ο κ. Χρ. Σταϊκούρας.

Πριν από τις διαδοχικές τους συναντήσεις με τους κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς, οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συντονίσουν τη στάση τους, ενώ ο κ. Βενιζέλος φέρεται να σημείωσε προς τους εκπροσώπους των πιστωτών ότι η χώρα δεν αντέχει νέα μέτρα και ότι θα πρέπει να αναδεικνύονται τα θετικά της ελληνικής προσπάθειας και όχι ενδεχόμενες αστοχίες, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα και την Πορτογαλία προκειμένου να επιχειρηματολογήσει ότι η συνεχής πίεση λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για το πολιτικό σκηνικό.

Η τρόικα έχει το πρωί της Παρασκευής νέα συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη, στο δεύτερο μέρος της οποίας αναμένεται να συμμετάσχει και ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης. Εν συνεχεία, το σύνολο της… διαπραγμάτευσης θα μεταφερθεί στο υπουργείο Οικονομικών για την ολοκλήρωση των συζητήσεων.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου θεωρούσαν πιθανή την ομαλή ολοκλήρωση της αξιολόγησης προκειμένου στο Eurogroup της Δευτέρας να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση, ενδεχομένως και του συνόλου, της δόσης.

Στην κατεύθυνση συμφωνίας συνηγορούν άλλωστε και όσα είπε χθες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι η αξιολόγηση της τρόικας θα είναι θετική για την Ελλάδα.

Πηγή: madata.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Κόνιτσα: Σε πλήρη ανάπτυξη οι δυνάμεις για την πυρκαγιά στην Τραπεζίτσα – Σύσκεψη υπό τον Ευάγγελο Τουρνά

10/09/2026 - 4:53μμ
Δικαστική αίθουσα (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Τον Νοέμβριο η δίκη για τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας

10/09/2026 - 4:28μμ
Ο Γιώργος Μαζωνάκης. Δευτέρα 18 Αυγούστου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Η κατάθεση της γιατρού για τα κρίσιμα λεπτά – Τι λέει ο ΙΣΑ

10/09/2026 - 2:54μμ
Το λεωφορείο που έπεσε σε στάση, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση λεωφορείων στη Νεάπολη: Χειρουργήθηκε η 21χρονη – Τι είπε ο οδηγός του ΚΤΕΛ

10/09/2026 - 2:30μμ
Στο ιατρείο στο Κολωνάκι έγινε νέα αυτοψία παρουσία εισαγγελέα, αστυνομικών της Ασφάλειας και «ελληνικού FBI», αλλά και κλιμακίου του ΙΣΑ. Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Στο μικροσκόπιο το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης – Τι κατέθεσε η γιατρός

10/09/2026 - 11:41πμ
Σκεπασμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρο του 40χρονου επισμηναγού Γιάννη Μπλέσια (φωτ.: ilialive.gr / Γιάννης Σπυρούνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία Γιάννη Μπλέσια: Βουβός ο Πύργος στο τελευταίο «αντίο» στον επισμηναγό

10/09/2026 - 10:54πμ
Η είσοδος της πολυκατοικίας στην οδό Καρνεάδου στο Κολωνάκι. Σε ιατρείο που στεγάζεται εκεί ο Γιώργος Μαζωνάκης φέρεται να έπαθε την ανακοπή, προτού μεταφερθεί στο «Ελπίς». Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Ποιος έκανε την ιατρική πράξη – Τα κρίσιμα λεπτά πριν από την ανακοπή

10/09/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Πέφτουν οι άνεμοι, σε σχεδόν κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία

10/09/2026 - 8:10πμ
Από την περιοχή της Αλεπότρυπας στην Κυψέλη (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Εντοπίστηκε νέα σακούλα με οστά – Οι Αρχές διερευνούν αν ανήκουν σε άνθρωπο

9/09/2026 - 11:59μμ
Δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στη Λάρισα.   Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Τεμπών – «Το παιδί μας το σκότωσαν πολλές φορές»: Οι οικογένειες των μηχανοδηγών απαντούν για το «παράνομο φορτίο»

9/09/2026 - 5:40μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)

«Φάρος» Αγίας Βαρβάρας: Ποντιακοί ήχοι και χοροί με φόντο το λιμάνι της Νέας Περάμου

37 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Κόνιτσα: Σε πλήρη ανάπτυξη οι δυνάμεις για την πυρκαγιά στην Τραπεζίτσα – Σύσκεψη υπό τον Ευάγγελο Τουρνά

1 ώρα πριν
Δικαστική αίθουσα (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Τέμπη: Τον Νοέμβριο η δίκη για τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας

1 ώρα πριν
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης υποδέχεται τον πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, στις 10 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: ΓΤΠ / Ανδρέας Λουκαΐδης)

Κύπρος-Ισραήλ: Άμυνα και ενέργεια στη σκιά του πολέμου – Η ιδέα για τριμερή με τον Λίβανο

2 ώρες πριν
Μια γυναίκα περνά δίπλα από προεκλογική πινακίδα στη Μόσχα, στις 31 Αυγούστου 2026. Οι βουλευτικές εκλογές στη Ρωσία θα διεξαχθούν από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)

Η Ρωσία ψηφίζει με τον πόλεμο στην πόρτα της – Τι θα μετρήσει πραγματικά το Κρεμλίνο

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τη συναυλία «Στα βήματα των ηρώων: Από την Τραπεζούντα στην Πάφο», που πραγματοποιήθηκε στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου τον Σεπτέμβριο του 2025, προς τιμήν του Νίκου Καπετανίδη και του Ευαγόρα Παλληκαρίδη (φωτ.: Προεδρία Κυπριακής Δημοκρατίας / gov.cy)
The President of the Republic of Cyprus, Mr Nikos Christodoulides, addresses the commemorative event for national martyrs Nikos Kapetanidis and Evagoras Pallikaridis.

Ο Νίκος Καπετανίδης στην Πάφο του Ευαγόρα Παλληκαρίδη – Δύο νέοι, μία παρακαταθήκη

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV