pontosnews.gr
Κυριακή, 11/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Λουκέτο στις δημοτικές Αστυνομίες και μετάταξη στην ΕΛ.ΑΣ

5/07/2013 - 9:05πμ
Λουκέτο στις δημοτικές Αστυνομίες και μετάταξη στην ΕΛ.ΑΣ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Λύση στον γόρδιο δεσμό μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας στο ζήτημα της κινητικότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων θα αποτελέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η μετάταξη του συνόλου των δυνάμεων της Δημοτικής Αστυνομίας, που υπολογίζονται σε 4.000 ανά την επικράτεια, στην ΕΛ.ΑΣ.

Τη συγκεκριμένη πρόταση φέρεται να έχει αποδεχθεί κατ’ αρχήν η τρόικα, ενώ θετικό είναι και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, καθώς πιθανή μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. θα απελευθέρωνε προσωπικό που σήμερα ασχολείται με γραφειοκρατικές ή χαμηλής έντασης εργασίες.

Tην Πέμπτη οι εκπρόσωποι των δανειστών είχαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, με στόχο όλες οι εκκρεμότητες της διαπραγμάτευσης να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή, ώστε στο Eurogroup της Δευτέρας να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ. Στην κατεύθυνση συμφωνίας Αθήνας και τρόικας κινείται, άλλωστε, και η τοποθέτηση του κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι η αξιολόγηση των εκπροσώπων των δανειστών θα είναι θετική για την Ελλάδα.

Συμφωνία ακόμη και σήμερα με την τρόικα στο ζήτημα της κινητικότητας επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση ώστε στην τελική ζυγαριά της αξιολόγησης να μπορέσει να διασώσει κρίσιμα ανοικτά θέματα, όπως η ειδική εισφορά 0,2% στις επιχειρήσεις ή η εκ των προτέρων δέσμευση για λήψη νέων μέτρων στο μέλλον. Η αποφυγή λήψης νέων μέτρων, άλλωστε, αποτέλεσε κεντρική δέσμευση των κυρίων Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλου μόλις πριν από μερικές ημέρες, με την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Προκειμένου να κλείσει το ζήτημα της κινητικότητας η κυβέρνηση φέρεται να πρότεινε –και να έχει γίνει κατ’ αρχήν αποδεκτή από την τρόικα– τη μετάταξη του συνόλου των δυνάμεων της δημοτικής αστυνομίας (σ.σ. περίπου 4.000) στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».

Με αυτόν τον τρόπο, κατόπιν συνεννόησης των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δημοσίας Τάξεως, έρχονται να καλυφθούν και οι πραγματικές ανάγκες σε προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., η οποία έχει ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα των ανδρών – γυναικών της να απορροφείται από δράσεις όπως τα σχέδια «Ξένιος Δίας» και «Ασπίδα» (σ.σ. φύλαξη συνόρων), αλλά και για τα κέντρα κράτησης των μεταναστών. Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, πιθανή μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. θα απελευθέρωνε προσωπικό που σήμερα ασχολείται με γραφειοκρατικές ή χαμηλής έντασης εργασίες και θα ενίσχυε στην πράξη την αποτελεσματικότητα του Σώματος, το οποίο παρεμπιπτόντως βλέπει τους αριθμούς του να περιορίζονται λόγω συνταξιοδοτήσεων και παγώματος προσλήψεων.

Με την υπαγωγή και των δημοτικών αστυνομικών στην κινητικότητα, μετά τους καθηγητές του Υπουργείου Παιδείας, εκτιμάται ότι είναι εφικτός ο στόχος που θέτει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για ολοκλήρωση των μετακινήσεων 12.500 υπαλλήλων μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Από εκεί και πέρα, και στη χθεσινή συνάντηση της τρόικας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (παρουσία των κ. Γ. Στουρνάρα, Κυρ. Μητσοτάκη, Χ. Αθανασίου), όσο και σε αυτήν των εκπροσώπων των πιστωτών με τον κ. Ευ. Βενιζέλο, η ελληνική πλευρά κατέστησε σαφές ότι θα υλοποιήσει και τη δέσμευσή της για απολύσεις επιπλέον 2.000 εργαζομένων μέχρι τα τέλη του έτους, πιθανόν από την ανασυγκρότηση των αμυντικών βιομηχανιών, την οικονομική κατάσταση των οποίων περιέγραψε με μελανά χρώματα χθες στη Βουλή ο κ. Χρ. Σταϊκούρας.

Πριν από τις διαδοχικές τους συναντήσεις με τους κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς, οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συντονίσουν τη στάση τους, ενώ ο κ. Βενιζέλος φέρεται να σημείωσε προς τους εκπροσώπους των πιστωτών ότι η χώρα δεν αντέχει νέα μέτρα και ότι θα πρέπει να αναδεικνύονται τα θετικά της ελληνικής προσπάθειας και όχι ενδεχόμενες αστοχίες, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα και την Πορτογαλία προκειμένου να επιχειρηματολογήσει ότι η συνεχής πίεση λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για το πολιτικό σκηνικό.

Η τρόικα έχει το πρωί της Παρασκευής νέα συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη, στο δεύτερο μέρος της οποίας αναμένεται να συμμετάσχει και ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης. Εν συνεχεία, το σύνολο της… διαπραγμάτευσης θα μεταφερθεί στο υπουργείο Οικονομικών για την ολοκλήρωση των συζητήσεων.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου θεωρούσαν πιθανή την ομαλή ολοκλήρωση της αξιολόγησης προκειμένου στο Eurogroup της Δευτέρας να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση, ενδεχομένως και του συνόλου, της δόσης.

Στην κατεύθυνση συμφωνίας συνηγορούν άλλωστε και όσα είπε χθες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι η αξιολόγηση της τρόικας θα είναι θετική για την Ελλάδα.

Πηγή: madata.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από βίντεο με σούζες που είχαν ανεβάσει οι συλληφθέντες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα: Χειροπέδες σε τρεις οδηγούς μηχανών που έκαναν σούζες – Ο ένας δεν είχε καν δίπλωμα οδήγησης

11/01/2026 - 9:35μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά αύριο τα σχολεία σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες λόγω κακοκαιρίας

11/01/2026 - 8:20μμ
Δυνατοί άνεμοι και βροχόπτωση προκάλεσαν την πτώση δέντρων στην πόλη της Αλεξανδρούπολης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δημήτρης Αλεξούδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ακραία και απρόβλεπτη η καταιγίδα που χτύπησε την Αλεξανδρούπολη – «Από θαύμα δεν σημειώθηκαν δυστυχήματα»

11/01/2026 - 6:00μμ
(Φωτ.: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Πάνω από 72 κιλά κάνναβη είχαν στις αποσκευές τους τρεις γυναίκες στο «Ελ. Βενιζέλος»

11/01/2026 - 2:47μμ
Σηροτρόφοι (πηγή: Αρχείο Κώστα Δούλια)
ΕΛΛΑΔΑ

Οι χαμένες τέχνες του Σουφλίου: Όταν η πόλη δούλευε με τα χέρια

11/01/2026 - 1:53μμ
Χιόνια στη Λέσβο (φωτ.: ΕUROKINISSI / Παναγιώτης Μπαλάσκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία από σήμερα: Πορτοκαλί προειδοποίηση της ΕΜΥ για ψύχος, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους

11/01/2026 - 12:32μμ
(Πηγή: ΕΡΤnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Κορωπί σε αποθήκη εργοστασίου – Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην περιοχή

11/01/2026 - 9:50πμ
(Πηγή: e-evros.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη: Ισχυρή καταιγίδα με ριπές ανέμου έως και 150 χλμ/ώρα προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές μέσα σε 15 λεπτά!

11/01/2026 - 9:25πμ
(Φωτ.: Βασίλης Παπαδόπουλος /Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Θυελλώδεις άνεμοι σε Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

11/01/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: tvxs.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός σε εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης

10/01/2026 - 10:44μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο φουαγιέ του ΣΕΦ, η Ένωση Ποντίων Περιστερίου (φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Περιστερίου)

Η Ένωση Ποντίων Περιστερίου έφερε τον Πόντο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

8 λεπτά πριν
Χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από βίντεο με σούζες που είχαν ανεβάσει οι συλληφθέντες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (φωτ.: glomex)

Αθήνα: Χειροπέδες σε τρεις οδηγούς μηχανών που έκαναν σούζες – Ο ένας δεν είχε καν δίπλωμα οδήγησης

46 λεπτά πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Τάκης Βαμβακίδης: Η διπλή δυναμική επιστροφή στο σανίδι, με Καραγκιόζη και «Ροδάφ’νον»

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)

Κλειστά αύριο τα σχολεία σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες λόγω κακοκαιρίας

2 ώρες πριν
Διαδηλωτές κατά του καθεστώτος υψώνουν σημαίες του Ιράν στη διάρκεια διαδήλωσης στη Φρανκφούρτη (φωτ.: EPA/Matias Basualdo)

Ιράν: Πάνω από 500 νεκροί λόγω των διαδηλώσεων – ΗΠΑ και Ισραήλ παρακολουθούν τις εξελίξεις

3 ώρες πριν
Η 85χρονη 85χρονη Γεωργία Αθανασιάδου ως Μπάμπω (φωτ.: facebook/Σύλλογος Σκεπαστού)

Μια ακούραστη 85χρονη «Μπάμπω» έσυρε και φέτος τον χορό στο Σκεπαστό

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign