pontosnews.gr
Παρασκευή, 13/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Λουκέτο στις δημοτικές Αστυνομίες και μετάταξη στην ΕΛ.ΑΣ

5/07/2013 - 9:05πμ
Λουκέτο στις δημοτικές Αστυνομίες και μετάταξη στην ΕΛ.ΑΣ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Λύση στον γόρδιο δεσμό μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας στο ζήτημα της κινητικότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων θα αποτελέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η μετάταξη του συνόλου των δυνάμεων της Δημοτικής Αστυνομίας, που υπολογίζονται σε 4.000 ανά την επικράτεια, στην ΕΛ.ΑΣ.

Τη συγκεκριμένη πρόταση φέρεται να έχει αποδεχθεί κατ’ αρχήν η τρόικα, ενώ θετικό είναι και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, καθώς πιθανή μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. θα απελευθέρωνε προσωπικό που σήμερα ασχολείται με γραφειοκρατικές ή χαμηλής έντασης εργασίες.

Tην Πέμπτη οι εκπρόσωποι των δανειστών είχαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, με στόχο όλες οι εκκρεμότητες της διαπραγμάτευσης να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή, ώστε στο Eurogroup της Δευτέρας να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ. Στην κατεύθυνση συμφωνίας Αθήνας και τρόικας κινείται, άλλωστε, και η τοποθέτηση του κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι η αξιολόγηση των εκπροσώπων των δανειστών θα είναι θετική για την Ελλάδα.

Συμφωνία ακόμη και σήμερα με την τρόικα στο ζήτημα της κινητικότητας επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση ώστε στην τελική ζυγαριά της αξιολόγησης να μπορέσει να διασώσει κρίσιμα ανοικτά θέματα, όπως η ειδική εισφορά 0,2% στις επιχειρήσεις ή η εκ των προτέρων δέσμευση για λήψη νέων μέτρων στο μέλλον. Η αποφυγή λήψης νέων μέτρων, άλλωστε, αποτέλεσε κεντρική δέσμευση των κυρίων Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλου μόλις πριν από μερικές ημέρες, με την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Προκειμένου να κλείσει το ζήτημα της κινητικότητας η κυβέρνηση φέρεται να πρότεινε –και να έχει γίνει κατ’ αρχήν αποδεκτή από την τρόικα– τη μετάταξη του συνόλου των δυνάμεων της δημοτικής αστυνομίας (σ.σ. περίπου 4.000) στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».

Με αυτόν τον τρόπο, κατόπιν συνεννόησης των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δημοσίας Τάξεως, έρχονται να καλυφθούν και οι πραγματικές ανάγκες σε προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., η οποία έχει ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα των ανδρών – γυναικών της να απορροφείται από δράσεις όπως τα σχέδια «Ξένιος Δίας» και «Ασπίδα» (σ.σ. φύλαξη συνόρων), αλλά και για τα κέντρα κράτησης των μεταναστών. Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, πιθανή μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. θα απελευθέρωνε προσωπικό που σήμερα ασχολείται με γραφειοκρατικές ή χαμηλής έντασης εργασίες και θα ενίσχυε στην πράξη την αποτελεσματικότητα του Σώματος, το οποίο παρεμπιπτόντως βλέπει τους αριθμούς του να περιορίζονται λόγω συνταξιοδοτήσεων και παγώματος προσλήψεων.

Με την υπαγωγή και των δημοτικών αστυνομικών στην κινητικότητα, μετά τους καθηγητές του Υπουργείου Παιδείας, εκτιμάται ότι είναι εφικτός ο στόχος που θέτει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για ολοκλήρωση των μετακινήσεων 12.500 υπαλλήλων μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Από εκεί και πέρα, και στη χθεσινή συνάντηση της τρόικας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (παρουσία των κ. Γ. Στουρνάρα, Κυρ. Μητσοτάκη, Χ. Αθανασίου), όσο και σε αυτήν των εκπροσώπων των πιστωτών με τον κ. Ευ. Βενιζέλο, η ελληνική πλευρά κατέστησε σαφές ότι θα υλοποιήσει και τη δέσμευσή της για απολύσεις επιπλέον 2.000 εργαζομένων μέχρι τα τέλη του έτους, πιθανόν από την ανασυγκρότηση των αμυντικών βιομηχανιών, την οικονομική κατάσταση των οποίων περιέγραψε με μελανά χρώματα χθες στη Βουλή ο κ. Χρ. Σταϊκούρας.

Πριν από τις διαδοχικές τους συναντήσεις με τους κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς, οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συντονίσουν τη στάση τους, ενώ ο κ. Βενιζέλος φέρεται να σημείωσε προς τους εκπροσώπους των πιστωτών ότι η χώρα δεν αντέχει νέα μέτρα και ότι θα πρέπει να αναδεικνύονται τα θετικά της ελληνικής προσπάθειας και όχι ενδεχόμενες αστοχίες, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα και την Πορτογαλία προκειμένου να επιχειρηματολογήσει ότι η συνεχής πίεση λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για το πολιτικό σκηνικό.

Η τρόικα έχει το πρωί της Παρασκευής νέα συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη, στο δεύτερο μέρος της οποίας αναμένεται να συμμετάσχει και ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης. Εν συνεχεία, το σύνολο της… διαπραγμάτευσης θα μεταφερθεί στο υπουργείο Οικονομικών για την ολοκλήρωση των συζητήσεων.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου θεωρούσαν πιθανή την ομαλή ολοκλήρωση της αξιολόγησης προκειμένου στο Eurogroup της Δευτέρας να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση, ενδεχομένως και του συνόλου, της δόσης.

Στην κατεύθυνση συμφωνίας συνηγορούν άλλωστε και όσα είπε χθες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι η αξιολόγηση της τρόικας θα είναι θετική για την Ελλάδα.

Πηγή: madata.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: peakpx.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αναμορφωτικό μέτρο σε 15χρονο που διακίνησε προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο συνομήλικής του

12/02/2026 - 9:11μμ
Στιγμιότυπο από τη μεταγωγή μελών της οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη παρασκευή και πώληση καπνικών προιόντων στον εισαγγελέα, το περασμένο Σάββατο (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκαν οι «εγκέφαλοι» του διεθνούς κυκλώματος λαθραίων τσιγάρων, τα δύο αδέρφια και ακόμα οκτώ άτομα

12/02/2026 - 3:58μμ
Ο λογότυπος του μετρό Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Επανέρχεται το κανονικό ωράριο από τις 16 Φεβρουαρίου

12/02/2026 - 1:12μμ
Ο μετροπόντικας ολοκλήρωσε τη διάνοιξη της σήραγγας στο τμήμα Κατεχάκη-Ευαγγελισμός (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Έφτασε στον σταθμό «Ευαγγελισμός» ο μετροπόντικας «Αθηνά»

12/02/2026 - 12:09μμ
Τσικνοπέμπτη σε ταβέρνα της Πλάκας, σε παλιότερες εποχές (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Η ιστορία της Τσικνοπέμπτης: Η δυσφορία της Εκκλησίας, η ανάγκη για… τσίκνα και η συμβολή των Μικρασιατών προσφύγων

12/02/2026 - 11:34πμ
Πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν στο Σύνταγμα για το τραγικό συμβάν (φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Κατέληξε ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του μετρό στο Σύνταγμα

12/02/2026 - 10:27πμ
Ηλεκτρονική πινακίδα στο σταθμό του μετρό Σύνταγμα (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Έκλεισε ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα – Έγινε απόπειρα αυτοκτονίας

12/02/2026 - 8:46πμ
(Φωτ. αρχείου: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Άστατος καιρός με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους – Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα

12/02/2026 - 8:00πμ
(Φωτ. αρχείου: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Οδοντωτός Σιδηρόδρομος: Ασφαλείς οι επιβάτες και οι εργαζόμενοι στον συρμό που ακινητοποιήθηκε στην περιοχή Νιάματα

11/02/2026 - 7:11μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία με υδροχλωρικό οξύ στην Κομοτηνή: 43χρονη προσπάθησε να κλέψει κοσμήματα ρίχνοντας το καυστικό υγρό σε υπάλληλο

11/02/2026 - 6:46μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Euroleague: Νίκησε και παρέμεινε σε τροχιά κορυφής ο Ολυμπιακός

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Mohammed Saber)

ΗΠΑ: Το σχέδιο χρηματοδότησης της ανοικοδόμησης της Γάζας θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα ο Ντόναλντ Τραμπ

9 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA/Mohammed Badra)

Γαλλία: Ομολόγησε η γυναίκα που συνελήφθη για το φόνο δύο βρεφών – Βρίσκονταν στον καταψύκτη έως και 15 χρόνια

9 ώρες πριν

Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς: Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο – Ο Κώστας Ζώης παραμένει στο τιμόνι

10 ώρες πριν
(Πηγή: poe.org.gr)

ΠΟΕ: Η Ιστορία δεν προσφέρεται για διπλωματικό εξωραϊσμό – Με αφορμή την «παρακαταθήκη Βενιζέλου-Κεμάλ»

10 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: peakpx.com)

Θεσσαλονίκη: Αναμορφωτικό μέτρο σε 15χρονο που διακίνησε προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο συνομήλικής του

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign