pontosnews.gr
Πέμπτη, 8/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

1ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Παιδικών & Εφηβικών Συγκροτημάτων στην Καλαμαρια

29/06/2013 - 12:18μμ
1ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Παιδικών & Εφηβικών Συγκροτημάτων στην Καλαμαρια
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την Κυριακή στις 9 Ιουνίου  και ώρα 17.00 στο κλειστό Γυμναστήριο Καλαμαριάς (Δ.Α.Κ.) ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων του Νομού Θεσσαλονίκης (Σ.Πο.Σ) της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) πραγματοποίησε το πρώτο για τον Σύνδεσμο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Παιδικών και Εφηβικών συγκροτημάτων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Πο.Σ επιδιώκοντας τη διατήρηση αλλά και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ποντιακού Ελληνισμού διοργάνωσε αυτό το Φεστιβάλ καλώντας όλους τους μικρούς χορευτές και χορεύτριες ηλικίας 6 έως και 15 ετών .

Στόχος η σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των μικρών χορευτών αλλά και η ουσιαστικότερη γνωριμία τους με την μουσικοχορευτική παράδοση των προγόνων μας. Στόχος όμως και να παρουσιάσουν τα Σωματεία του Συνδέσμου Θεσσαλονίκης την σημαντικότατη δουλειά που γίνεται στα μικρά χορευτικά τμήματα τους.

Σ΄ ένα κατάμεστο γήπεδο με παρόντες τον Δήμαρχο Καλαμαριάς κ. Μπακογλίδη Θεοδόση,  τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Παρχαρίδη Γεώργιο αλλά και πολλούς άλλους εκπροσώπους Δημοτικών αρχών, συνδέσμων και σωματείων οι μικροί χορευτές κέρδισαν τις καλύτερες εντυπώσεις και καταχειροκροτήθηκαν απο περήφανους γονείς,χοροδιδασκάλους  και θεατές.

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ έγινε και η απονομή τιμητικής πλακέτας στον πρόεδρο και ιδρυτή της Ομοσπονδίας κ. Παρχαρίδη Γεώργιο  για την τεράστια και πολύτιμη προσφορά του στα ποντιακά πράγματα.

Παρουσίαση του Φεστιβάλ Κυριακίδου Γεωργία-Μπίλη Κατερίνα

Έπαιξαν λύρα Μουρατίδης Νίκος, Κυρμανίδης Μπάμπης, Αθανασιάδης Δημήτρης, Σαβιολάκης Κων/νος, Μάρκου Γεώργιος, Σαββουλίδης Στέλιος, κλαρίνο Γκότσιος Νίκος, νταούλι Τσιτσεκίδης Κων/νος, Παπαδόπουλος Αλέξανδρος, Παναγιωτίδης Κώστας, Αμανίδης Λάζαρος, Φωτιάδης Παύλος, Σαββουλίδης Σπύρος.
Τραγούδι Παπαδόπουλος Στάθης.

Συμμετείχαν οι παρακάτω σύλλογοι: Ένωση Ποντίων Μενεμένης Εύξεινος Πόντος,Πολιτιστικός Σύλλογος Τούμπας Πυλαίας Ρωμιοσύνη, Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Αναγέννηση Αγ.Νεκταρίου Δενδροποτάμου, Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης, Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών, Ποντιακός Σύλλογος Στίβου  Αγ.Γεώργιος,Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού,Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Οι Μίθριοι, Ένωση Ποντίων Πολίχνης, Ποντιακός Σύλλογος Φιλύρου, Σύλλογος Ποντίων Ηλιούπολης Αλέξανδρος Υψηλάντης, Σωματείο Παναγία Σουμελά Θέρμης,Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων, Σύνδεσμος Νικοπολιτών ο Προφήτης Ηλίας, Σύλλογος Ποντίων Μυγδονίας ο Διγενής,  Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης, Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Κων/νος Παλαιολόγος.

Το ΔΣ του ΣΠοΣ Θεσσαλονίκης:Πρόεδρος Φαχαντίδης Επαμεινώνδας, Αντιπρόεδρος Μαυρομάτης Γεώργιος, Γ.Γ Κυριακίδου Γεωργία, ταμίας Θεοδωρίδης Παναγιώτης, υπ. εκδηλώσεων Μπίλη Κατερίνα, μέλη Σαββίδου Ελένη, Οκουτζιόγλου Ιωάννης, Περπερίδου Σοφία, Ακριτίδης Θεόδωρος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σκίτσο του Φ. Κτενίδη σε σχετικά νεαρή ηλικία (με δυσανάγνωστη υπογραφή), και το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους της «Ποντιακής Εστίας» (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΟΝΤΟΣ

Ιανουάριος 1950: Κυκλοφορεί το 1ο τεύχος της «Ποντιακής Εστίας» – Η έκκληση προς τους αναγνώστες, το όνειρο του Φίλωνα Κτενίδη

7/01/2026 - 6:07μμ
Χριστιανοί και μουσουλμάνοι κάτοικοι της Αξού, αρχές 20ού αι. (φωτ.: ανώνυμου)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μαρτυρία Δημήτρη Μισαηλίδη: Τρεις μήνες μείναμε εκεί σε τσαντίρια. Πολύς κόσμος πέθανε. Πολλά μνήματα αφήσαμε εκεί

6/01/2026 - 9:38μμ
Ο Ξενοφών Άκογλου γράφει κάτω από τη φωτογραφία των τριών νέων: «Η περιφορά του Σταυρού στα σπίτια μετά την κατάδυση» (πηγή: «Λαογραφικά Κοτυώρων / εικ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η γιορτή των Φώτων στα Κοτύωρα: Όταν ο σταυρός αγίαζε θάλασσα, σώμα και ψυχή

6/01/2026 - 9:23πμ
Παραμονή Θεοφανίων στο μνημείο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που βρίσκεται στην Άμπλιανη Λαμίας. Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2026 (πηγή: Glomex)
ΠΟΝΤΟΣ

Θεοφάνια σημαίνει μνημοκέρε: Το ποντιακό έθιμο που «φωτίζει» και για τους νεκρούς

5/01/2026 - 10:22μμ
«Καλή χρονιά» από το «Φάρο» Αγίας Βαρβάρας, Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας Ο Φάρος)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Φως Πόντου στο Πάρκο Τρίτση: Ο «Φάρος» στο Μαγικό Χωριό των Δήμων

5/01/2026 - 3:04μμ
Καρέ από το ιστορικό βίντεο με ημερομηνία 5 Ιανουαρίου 1975 (πηγή: Αρχείο ΕΡΤ)
ΠΟΝΤΟΣ

Σαν σήμερα, το 1975: Σπάνιο βίντεο με Μωμόγερους και ποντιακούς χορούς, από το αρχείο της ΕΡΤ

5/01/2026 - 1:29μμ
(Φωτ.: agriniopress.gr)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Αιτωλοακαρνανία: Θεοφάνια στο Μπαμπαλιό με νερό από τον Εύξεινο Πόντο

5/01/2026 - 10:24πμ
Περιφορά του σταυρού των Φώτων, στην Κερασούντα. Δωρεά του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί» στο Μουσείο Ποντιακού Ελληνισμού της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών
ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Τα κάλαντα των Φώτων από τη Σινώπη του Πόντου – Ένα ντοκουμέντο της ποντιακής παράδοσης

5/01/2026 - 9:02πμ
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Waiblingen «Οι Αργοναύτες»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σύλλογος Ποντίων Waiblingen «Οι Αργοναύτες»: Συγκινεί η συναυλία αγάπης για τη στήριξη παιδιών που δίνουν μάχη με τον καρκίνο

4/01/2026 - 9:52μμ
Μωμόγεροι στην καρδιά του Ντίσελντορφ, Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Sissy Radiokalavryta Stefanidou)
ΠΟΝΤΟΣ

Μωμόγεροι στο χιόνι: Όταν ο Πόντος χορεύει στην καρδιά του Ντίσελντορφ

4/01/2026 - 2:53μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Instagram antoniskallergis)

Κραν Μοντανά: Τη Δευτέρα το ύστατο «χαίρε» στην 15χρονη Αλίκη

48 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Κορυδαλλού «Εύξεινος Πόντος»)

Ο Σύλλογος Ποντίων Κορυδαλλού «Εύξεινος Πόντος» ετοιμάζει μεγάλο γλέντι στον ετήσιο χορό του

1 ώρα πριν
Στον εισαγγελέα πρωτοδικών Σερρών οδηγήθηκε ο 16χρονος, ο οποίος συνελήφθη για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό 17χρονου (φωτ. EUROKINISSI)

Σέρρες: Αντιμέτωπος με δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο ο 16χρονος μετά τον θάνατο 17χρονου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

ENBL: Επέστρεψε στις νίκες ο Ηρακλής – Επικράτησε της Ντζίκι

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Μotionteam/Βασίλης Βερβερίδης)

Λύση μέσω διαλόγου για τις λαϊκές αγορές – Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

EuroCup: Επιτέλους νίκη για τον Πανιώνιο, με Μάρκοβιτς στον πάγκο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign