pontosnews.gr
Σάββατο, 29/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δείτε τι έγινε στην αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας

28/06/2013 - 10:16πμ
Δείτε τι έγινε στην αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις της αναβίωσης του εθίμου του Κλήδονα από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας. Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Στην πλατεία Κομνηνίου το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από πλευράς συμμετοχής του κόσμου στην εκδήλωση της αναβίωσης του εθίμου του Κλήδονα.

Η αθρόα συμμετοχή των μελών και φίλων της Λέσχης σε συνδυασμό με την τεράστια επιτυχία των προηγούμενων ετών, επιβεβαίωσε την καθιέρωση ενός σημαντικού πολιτιστικού θεσμού της ευρύτερης περιοχής μας.

Αμέσως μετά το παραδοσιακό «άναμα της φωτιάς», η παρουσιάστρια της εκδήλωσης κα Παρασκευή Καβζαλίδου, αφού καλωσόρισε τον κόσμο παρουσίασε τα χορευτικά τμήματα της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, τα οποία με την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Βασίλη Ασβεστά και τη βοηθό των παιδικών τμημάτων Μαρία Δεμερτζίδου εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους.

Μέσα σε μια ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα ο πρόεδρος της Λέσχης κ. Χαράλαμπος Καπουρτίδης παίρνοντας το λόγο, έκανε μία σύντομη αναφορά στα δύο πρόσωπα  τον Αργύρη Τσαχουρίδη και τον Αθανάσιο Πυρινό, οι οποίοι το 1955, μαζί με τα επίτιμα πλέον μέλη της Λέσχης, έπειτα από τη Γεν. Συνέλευση του Ιανουαρίου του 2013, κ. Αριστοτέλη Λαχανόπουλο και Ορέστη Σιδηρόπουλο και άλλους νεαρούς τότε ποντιακής καταγωγής, πήραν τη πρωτοβουλία ίδρυσης της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας. Ο πρόεδρος της Λέσχης ενημέρωσε τον κόσμο για την απόφαση του Δ.Σ. με την οποία προτείνεται η ανακήρυξη των δύο πρωτεργατών κ.κ. Τσαχουρίδη και Πυρινού σε επίτιμα μέλη της Λέσχης στην επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση του Γενάρη του 2014. Στη συνέχεια σειρά είχε η απονομή των βραβείων του 5ο Τουρνουά τάβλι του τμήματος Νέων «ΦΙΛΙΑ 2013», το οποίο οργανώθηκε από τους Χαράλαμπο Αθανασιάδη, Παναγιώτη Χαραλαμπίδη και Χρήστο Καραγεωργίου. Οι δύο πρώην προέδροι των Νέων Ευαγγελία Τογκουσίδου και Ηρακλεία Φωστηροπούλου μαζί με τη νυν πρόεδρο Νένα Ιντζεβίδου απένειμαν τα βραβεία στον 1ο νικητή κ. Ηλία Σιδηρόπουλο, τον 2ο νικητή κ. Άλκη Φιλικά, ενώ το βραβείο του 3ου νικητή Χρήστου Μπλατσιώτη, παραδόθηκε σε αυτόν τις επόμενες μέρες μιας και ο ίδιος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί για προσωπικούς του λόγους.

Στη συνέχεια ακολούθησε ποντιακό γλέντι όπου όλοι οι καλλιτέχνες δημιούργησαν μια καταπληκτική παραδοσιακή ατμόσφαιρα δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει μια υπέροχη ποντιακή βραδιά. Το κοινό διασκέδασε μέχρι “ανατολής του Ήλιου”, με τους Εφραιμίδη Πόλυ, Καλιοντζίδη Χρήστο, Κουβρακίδη Αντώνη, Σιαμίδη Άκη και Φιλιππίδη Γιάννη στο τραγούδι, Ιωσηφίδη  Γιώργο, Κυρκενίδη  Παντελή, Μουρατίδη  Σωκράτη, Τσανασίδη  Γιάννη και Χωραφαΐδη Δαμιανό στη λύρα, Τσανασίδη Μιχάλη, στο αγγείο, Δημήτρη Ουσταμπασίδη, Ανδρέα Νικηφορίδη, Αλέξη Πασχαλίδη και Γιάννη Τσανασίδη στο νταούλι και τέλος τον Γιάννη Γκαντίδη στα πλήκτρα.
Στο χώρο των εκδηλώσεων όπως κάθε χρόνο, λειτούργησε περίπτερο με διάφορα αναμνηστικά αντικείμενα και άλλα παραδοσιακά προϊόντα.
Εντύπωση προκάλεσε και φέτος η αξιέπαινη πρωτοβουλία των μικρών μελών της Λέσχης, οι οποίοι απέσπασαν θετικότατους σχολιασμούς  περιφερόμενοι  ανάμεσα στα τραπέζια συλλέγοντας απορρίμματα για ανακύκλωση, με ειδικά μεταλλικά καροτσάκια αναδεικνύοντας την οικολογική τους ευαισθησία. 

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν η Δήμαρχος κ. Χαρούλα Ουλσουτζόγλου-Γεωργιάδη, ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Ημαθίας κ. Διονύσης Συντίλας, η Περιφερειακή Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε. κ. Δώρα Μπαλτατζίδου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοί κ.κ. Μιχάλης Σουμελίδης και Μωυσιάδης Νίκος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Τριποτάμου κ. Χρήστος Τσανασίδης, η πρόεδρος της  Τ.Κ. Αγ. Γεωργίου κα. Ιωάννα Λιάτσου, ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε. κ. Γιώργος Παρχαρίδης, ο πρόεδρος του Σ. ΠΟ. Σ. Θες/νίκης κ. Φαχαντίδης Επαμεινώνδας, οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κιβωτιανών Ν. Ημαθίας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λευκαδίων «Τ’ Ανθέμια», τον Σύλλογο του Προμηθέα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κομνηνίου «οι Κομνηνοί», το Σύλλογο Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων, τον Πολιτστικό Σύλλογο Διαβατού, τον Σύλλογο Παράδοσης και Πολιτισμού Τριποτάμου, το Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θες/νίκης, το Μορφωτικό Λαογραφικό Σύλλογο Τετραλόφου Κοζάνης και το ΑΝΔΥ Βέροιας.

Το Δ. Σ. της Λέσχης αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν για την προετοιμασία και την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αρχίζοντας από τα μέλη αλλά και τους πάρα πολλούς φίλους και καταλήγοντας στους σημαντικότατους υποστηρικτές και χορηγούς.

Με τιμή,
για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                        
Χαράλαμπος Καπουρτίδης    

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας
Δείτρ τα στοιχεία του Συλλόγου

Ακολουθούν φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.              

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Εικ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΠΟΝΤΟΣ

The Chios Festival: Ο Ποντιακός Ελληνισμός στο επίκεντρο με τη βράβευση του Δημήτρη Μελισσανίδη

28/08/2026 - 11:22μμ
(Πηγή φωτ.: facebook.com/efxsinospontos)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Αγιασμός στον Σύλλογο Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος»

28/08/2026 - 7:49μμ
Άποψη από το χωριό Τσίτη Άρδασσας, στην περιοχή Μεσοχαλδίου, όπου λέγεται ότι κυκλοφορούσε ο Καρυδάς (φωτ. αρχείου: Θωμαΐς Κιζιρίδου)
ΠΟΝΤΟΣ

Ο Καρυδάς: Ο γραφικός και αριστοφανικός λυράρης από τη Μικρή Τσίτη της Χαλδίας

28/08/2026 - 5:20μμ
Το σχεδιάγραμμα της Σινώπης όπως το σχεδίασαν αξιωματικοί του Ελληνικού
Στρατού οι οποίοι έλαβαν μέρος στη Μικρασιατική Εκστρατεία. Πάνω αριστερά διακρίνεται ο λογότυπος της Χαρτογραφικής Υπηρεσίας του Στρατού (πηγή: Α. Ν. Αναγνωστόπουλος,
«Γεωγραφία της Ανατολής,» Τ. 1, Eν Αθήναις, 1922 / Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Σισμανόγλειου
στην Κωνσταντινούπολη) Εικ.: Αλεξία Ιωαννίδου
ΠΟΝΤΟΣ

Σινώπη: Η πρώτη των ελληνίδων πόλεων στον Εύξεινο Πόντο

28/08/2026 - 10:27πμ
Η πρώτη σελίδα του τρισέλιδου κρυπτογραφήματος της 27ης Αυγούστου 1919 για την κατάσταση των Ελλήνων του Πόντου και της Αρμενίας (πηγή τεκμηρίου: Ψηφιακό Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου / Μουσείο Μπενάκη)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

27 Αυγούστου 1919: Οι 60.000 «Έλληνες της Αρμενίας» που ζητούσαν σωτηρία στην Ελλάδα

27/08/2026 - 9:16μμ
(Φωτ.: facebook.com/syllogos.kamiankenargos)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σύλλογος Ποντίων Βρυξελλών «Καμίαν ’κ’ εν αργώς»: Αρχίζουν ξανά τα μαθήματα για τη νέα σεζόν

27/08/2026 - 6:58μμ
(Φωτ. αρχείου: facebook / Ιερός Ναός Παναγίας Σουμελά Αχαρνών)
ΠΟΝΤΟΣ

Παναγία Σουμελά Αχαρνών: Θρησκευτικές και μουσικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου με το Παλαιό Ημερολόγιο

27/08/2026 - 4:20μμ
Από το εξώφυλλο του νέου βιβλίου του Τούρκου ακαδημαϊκού Τανέρ Ακτσάμ με τίτλο «Empire of Violence: A New History of the Armenian Genocide»
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

«Empire of Violence»: Νέο βιβλίο του Τανέρ Ακτσάμ για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

27/08/2026 - 2:29μμ
Το αλπικό τοπίο γύρω από το Τσιμενλί (πηγή: facebook / Cimenli köyü tekkeköy samsun)
ΠΟΝΤΟΣ

Τσιμενλί: Το ιστορικό ελληνικό χωριό της Σαμψούντας – Από τον Πόντο στην Ελλάδα

26/08/2026 - 9:00μμ
Μνημείο αφιερωμένο στους αγωνιστές και στους μάρτυρες του Πόντου. Σε αυτό μεταφέρθηκαν τα λείψανα του Ευκλείδη Κουρτίδη, του παλικαριού της Σάντας (φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)
ΠΟΝΤΟΣ

Στις 6 Σεπτεμβρίου το ετήσιο μνημόσυνο των Σανταίων, στην Παναγία Σουμελά

26/08/2026 - 6:40μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαχητικό αεροσκάφος JAS-39 Gripen της Σουηδικής Πολεμικής Αεροπορίας (φωτ.: Msgt. Billy Johnston, USAF/commons.wikimedia.org/wiki)

Σουηδία: Στέλνει μαχητικά Gripen, κορβέτες και αντι-drone συστήματα στη Φινλανδία

5 ώρες πριν
(Φωτ.: The Greek Herald)

Ειρήνη Λουκαΐδη: Η Κύπρια της Αυστραλίας που κέρδισε διεθνές βραβείο με μια ιστορία για την πατρίδα

5 ώρες πριν
(Εικ.: Γεωργία Βορύλλα)

The Chios Festival: Ο Ποντιακός Ελληνισμός στο επίκεντρο με τη βράβευση του Δημήτρη Μελισσανίδη

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA/ SHAWN THEW / POOL)

Τραμπ: Νέα εθνική διαστημική ακαδημία στις ΗΠΑ – Στο επίκεντρο ο ανταγωνισμός με την Κίνα

6 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews/glomex)

Γυναικοκτονία στη Ροδόπη: «Της έλεγε ότι θα τη σκοτώσει» – Συγκλονίζουν οι καταγγελίες της ξαδέρφης της 44χρονης

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Super League 2: Πρωτάθλημα με χορηγό και τριετές συμφωνία με την ΕΡΤ – Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV