pontosnews.gr
Παρασκευή, 31/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ

27/06/2013 - 8:22πμ
Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση εναντίον των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, την 14η Ιανουαρίου 2013, με προκήρυξη που αναρτήθηκε απόψε στον ιστότοπο athens.indymedia.org.

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη τα μέλη της οργάνωσης επιχείρησαν να πλήξουν τα γραφεία του κόμματος με ρουκέτα, χρησιμοποιώντας ρουκετοβόλο τύπου RPG, αλλά δεν το πέτυχαν «λόγω αστοχίας υλικού του υπό εκτόξευση βλήματος», γι’ αυτό στην συνέχεια πυροβόλησαν με καλάσνικοφ το γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο συντάκτης της προκήρυξης επισημαίνει ότι η επίθεση είναι συμβολή σε μια προσπάθεια μαζικοποίησης του κινήματος κατά του συστήματος.
Στη μακροσκελή προκήρυξη γίνεται εκτενής ανάλυση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης στην Ελλάδα και διεθνώς, στην Χρυσή Αυγή, αλλά και κριτική στην αριστερά.

Για την Χρυσή Αυγή αναφέρει ότι είναι πολλαπλά πριμοδοτούμενη από τη δεξιά μετατόπιση του αστικού πολιτικού φάσματος.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει εκτός των άλλων ότι «σεβόμενος την υπογραφή του στην συνθήκη του Μάαστριχ, θα παραδίδει τα διαπιστευτήρια της υποταγής του στην Ε.Ε.», ενώ το ΚΚΕ «θα υποστείλει ακόμα και αυτόν τον προσχηματικό αντιιμπεριαλισμό του, υιοθετώντας την άκρως οπορτουνιστική και ιστορικά ξοφλημένη θέση περί αλληλεξάρτησης».

Από την κριτική της οργάνωσης δεν ξεφεύγει και η εξωκοινοβουλευτική αριστερά, χαρακτηρίζοντας τον πολιτικό σχηματισμό ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως «αλήστου μνήμης».

Αναφορά γίνεται επίσης και στην εμπρηστική επίθεση στα ορυχεία στις Σκουριές Χαλκιδικής την οποία, όπως αναφέρει ο συντάκτης, πραγματοποίησε ομάδα λαϊκών αγωνιστών αλλά και στο κλείσιμο της ΕΡΤ που το χαρακτηρίζει πραξικοπηματικό.

Σε δύο υστερόγραφα η προκήρυξη αναφέρεται, λεπτομερώς στην επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και εκφράζει αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους.

Επίσης απειλεί ότι θα ακολουθήσουν και άλλα χτυπήματα. Ειδικότερα στο πρώτο υστερόγραφο ο συντάκτης απευθύνει συμβουλή προς τις αστυνομικές δυνάμεις «που φρουρούν κάποιους από τους μελλοντικούς μας στόχους να πράξουν ότι και οι συνάδελφοί τους εκείνη την νύχτα (εννοώντας την επίθεση στην Συγγρού) δηλαδή απολύτως τίποτα καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με συσχετισμούς που σίγουρα δεν θα τους επιτρέψουν να μας εμποδίσουν από αυτό που θα έχουμε εξ αρχής σχεδιάσει».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: madata.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πύρινος κλοιός σε Πρέβελη, Πάρο και Κάλυμνο – Μάχη με τις φλόγες και τους θυελλώδεις ανέμους

30/07/2026 - 10:42μμ
Εξόδιος Ακολουθία του πυροσβέστη Εμμανουήλ Στρατιδάκη που έπεσε εν ώρα καθήκοντος στη μεγάλη πυρκαγιά στη περιοχή του Ρεθύμνου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Γερακάρι Αμαρίου (φωτ.: ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στον 58χρονο πυροσβέστη Μανώλη Στρατιδάκη

30/07/2026 - 9:47μμ
Πυρκαγιά στον Ασώματο, ένα νεο μέτωπο, στο Κουρταλιώτικο Φαράγγι στη περιοχή του Ρεθύμνου (Φωτ.: ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο νότιο τμήμα του νομού – Εκκενώθηκαν Κεραμές, διασώθηκαν 51 άτομα από την Πρέβελη

30/07/2026 - 7:05μμ
(Φωτ.: ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέες πυρκαγιές σε Κάλυμνο και Άνδρο – Μάχη με τις φλόγες, μήνυμα 112 για την Παλαιόπολη

30/07/2026 - 4:50μμ
Νέο πύρινο μέτωπο στο Δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, στον Ασώματο. Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (φωτ.: goodnet.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Μαίνεται η νέα φωτιά στον Ασώματο – 72 πυροσβέστες και αλλεπάλληλες εκκενώσεις

30/07/2026 - 4:08μμ
Συνάδελφοι αποχαιρετούν μεταφέρουν τη σορό του 25χρονου εθελοντή πυροσβέστη Παντελή Διαμαντάκη. Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Χαλκιαδάκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Με τη γαλανόλευκη το τελευταίο αντίο στον 25χρονο πυροσβέστη Παντελή Διαμαντάκη

30/07/2026 - 3:44μμ
Καπνός από τη φωτιά στην Πάρο, Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Δανάη Αρσενίδου)
ΕΛΛΑΔΑ

Πάρος: Νέα αναζωπύρωση – Νέο 112 για απομάκρυνση από το Άσπρο Χωριό

30/07/2026 - 2:51μμ
Νέο πύρινο μέτωπο στο Δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, στον Ασώματο. Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (φωτ.: goodnet.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Νέα φωτιά, στον Ασώματο Αγίου Βασιλείου – Ήχησε το 112, στη μάχη τρία ελικόπτερα

30/07/2026 - 2:03μμ
Πυροσβέστης επιχειρεί στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου Κρήτης, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Χαλκιαδάκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Δεν έχει οριοθετηθεί η φωτιά στην Αγία Παρασκευή – Οι άνεμοι εμποδίζουν τα εναέρια μέσα

30/07/2026 - 12:21μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα στην Κερατέα, στον Χάρακα – Ήχησε το 112, στη μάχη έξι εναέρια μέσα

30/07/2026 - 12:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.:  www.photobystellios.com)

Νέα εποχή για τον Καθεδρικό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν – O πατήρ Γρηγόριος Γκίλμπερτ στο τιμόνι

12 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Conference League: Αγχώθηκε, αλλά πήρε την πρόκριση ο Παναθηναϊκός

31 λεπτά πριν
Βρετανικό διαβατήριο του Γιώργου Κυριακίδη, με ημερομηνία 12 Ιουλίου 1947 (φωτ.: Museums Victoria/ Moya McFadzean/ Public Domain Mark)

Από τη Λάρνακα στη Μελβούρνη: Η ιστορία του Κύπριου Γιώργου Κυριακίδη που ταξίδεψε στην Αυστραλία μόνο με ένα διαβατήριο στην τσέπη

57 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Europa League: Ο Κωνσταντέλιας υπέγραψε την πρόκριση του ΠΑΟΚ

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ/ EUROKINISSI)

Πύρινος κλοιός σε Πρέβελη, Πάρο και Κάλυμνο – Μάχη με τις φλόγες και τους θυελλώδεις ανέμους

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Italia 24H Live/Χ.com)

Ιταλία: Επτά αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση τριώροφου κτιρίου στη Σικελία

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign