pontosnews.gr
Παρασκευή, 27/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μην πετάτε τα φακελάκια τσαγιού! Δείτε 10 απίστευτες χρήσεις

18/06/2013 - 6:30μμ
Μην πετάτε τα φακελάκια τσαγιού! Δείτε 10 απίστευτες χρήσεις
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Έχετε απολαύσει το τσαγάκι σας και είσαστε έτοιμοι να πετάξετε το φακελάκι; Μην το κάνετε γιατί θα σας χρησιμεύσει με δέκα διαφορετικούς τρόους.

Δείτε πώς θα το χρησιμοποιήσετε

1. Ενυδατώστε το δέρμα σας: Γεμίστε τη μπανιέρα σας με νερό και ρίξτε μέσα όλα τα χρησιμοποιημένα φακελάκια από τσάι.Θα αναζωογονήσετε το δέρμα σας και θα του προσφέρετε μοναδική ενυδάτωση, αφού τα φύλλα τσαγιού έχουν την ιδιότητα να αποκαθιστούν το αφυδατωμένο δέρμα και δρουν αντιοξειδωτικά, ειδικά του πράσινου τσαγιού.

2. Διώξτε τους λεκέδες: Γεμίστε το νεροχύτη σας με ζεστό νερό, ρίξτε μέσα τα τηγάνια και τα κατσαρολικά σας και προσθέστε χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού. Οι τανίνες, που περιέχονται στο τσάι θα εξαφανίσουν αμέσως τους επίμονους λεκέδες.

3. Θρέψτε τα φυτά σας: Ανοίξτε το φακελάκι του τσαγιού και ρίξτε το στο χώμα των φυτών σας για να απορροφήσουν όλες τις θρεπτικές ουσίες. Χρησιμοποιείστε το ειδικά στις τριανταφυλλιές και τις φτέρες. Ακόμα και στα αδύνατα φυτά, αν τα ποτίσετε με τσάι δύο φορές την ημέρα θα βρουν γρήγορα την “υγειά” τους.

4. Βάλτε το στα μάτια σας: Τα φακελάκια τσαγιού θα απομακρύνουν την κούραση, τις «σακούλες» και τους μαύρους κύκλους. Τοποθετήστε κρύα τα φακελάκια του τσαγιού και αφήστε τα για 10 λεπτά στα μάτια σας. Ενώ για τη «γερασμένη» όψη των ματιών σας, επιλέξτε το χαμομήλι, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

5. Διώξτε τις δυσάρεστες μυρωδιές: Ανανεώστε τη μυρωδιά του σπιτιού σας, αφήνοντας φακελάκια τσαγιού εδώ και εκεί. Μπορείτε να τοποθετήσετε μερικά στο ψυγείο, για να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές των φαγητών, να ψεκάσετε με τσάι το χαλί και τα υφάσματα του σπιτιού σας ή ακόμα και να φτιάξετε μόνοι σας ένα αρωματικό αποσμητικό χώρου, τοποθετώντας σε ένα μπουκάλι νερό, σακουλάκια από τσάι έχοντάς τα ξαναβράσει διπλές φορές. Προσθέστε τα αγαπημένα σας έλαια και απολαύστε νέες μυρωδιές.

6. Απαλλαγείτε από τσιμπήματα εντόμων: Για τα τσιμπήματα των εντόμων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα σακουλάκια σαν κομπρέσα, για να απαλύνετε τον πόνο. Απλά τοποθετήστε στην περιοχή του τσιμπήματος ένα κρύο φακελάκι με τσάι, για να μειώσετε τη φλεγμονή. Το καλοκαίρι επίσης, μπορείτε να κάνετε το ίδιο, αν έχετε καεί από τον ήλιο.

7. Γυαλίστε τα έπιπλά σας: Ο καλύτερος τρόπος για να φρεσκάρετε τα ξύλινα πατώματα και έπιπλα είναι να βράσετε 6-10 φακελάκια τσαγιού, να τα τοποθετήστε σε έναν κουβά με νερό και έπειτα να σφουγγαρίσετε το πάτωμά σας ή να καθαρίσετε τις επιφάνειες των επίπλων σας με ένα μαλακό πανί.

8. Διώξτε την άσχημη αναπνοή: Απλά κάντε πλύσεις, με αρωματικό τσάι ιδιαίτερα τσάι με μέντα. Εξαφανίζει αμέσως το πρόβλημα της δυσάρεστης αναπνοής.

9. Κάντε πεντικιούρ: Γεμίστε μια λεκάνη με ζεστό νερό και βάλτε μέσα τα πόδια σας, για τουλάχιστον 15 λεπτά. Θα χρειαστείτε φυσικά περισσότερα από ένα φακελάκι, αλλά η αντιβακτηριδιακή δράση του τσαγιού, θα σας ανταμείψει.

10. Φτιάξτε το δικό σας αρωματικό ρύζι: Μέσα στο νερό που βράζει βάλτε χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού. Με τσάι «jasmine» το ρύζι σας θα αποκτήσει υπέροχη γεύση και άρωμα.

Πηγή: periergaa.blogspot.com

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Facebook/Ποντιακός Μικρασιατικός Σύλλογος Καρυοχωρίου)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Νέο διοικητικό συμβούλιο για τον Ποντιακό και Μικρασιατικό Σύλλογο Καρυοχωρίου

26/03/2026 - 9:54μμ
Ο πρώτος Έλληνας κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος, στο Μουσείο Κοσμοναυτικής στη Μόσχα (VDNKh) (πηγή: TASS / ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος: Ο Πόντιος που κατέκτησε το διάστημα

26/03/2026 - 8:33μμ
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Διαβατών «Αλέξανδρος Υψηλάντης»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

45 χρόνια ιστορίας και παράδοσης: Το καταδιασκέδασαν οι Πόντιοι στην επετειακή βραδιά του Συλλόγου Διαβατών «Αλέξανδρος Υψηλάντης»

26/03/2026 - 2:59μμ
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Γλυφάδας/Ένωση Ποντίων Περιστερίου/Σύλλογος Ποντίων Κορυδαλλού «Εύξεινος Πόντος»/Σύλλογος Ποντίων Μαγούλας/Σύλλογος Ποντίων Χορευτών «Τραντέλλενες»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Με περηφάνια και παράδοση παρέλασαν οι Πόντιοι για την 25η Μαρτίου

25/03/2026 - 10:03μμ
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων «Οι Ακρίτες»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Οι «Ακρίτες» του Πολυκάστρου παρέλασαν γεμάτοι περηφάνια για τον Πόντο και την Ελλάδα

25/03/2026 - 7:52μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Λεωνίδας Τζέκας)
ΠΟΝΤΟΣ

Ο Πόντος παρέλασε περήφανα στη Λάρισα

25/03/2026 - 5:35μμ
Ο θάνατος του Μάρκου Μπότσαρη (Mort de Marc Botsaris), από την έκδοση του René Puaux Grèce, «Terre aimée des Dieux». Παρίσι, 1932 (πηγή: Βιβλιοθήκη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης)
ΠΟΝΤΟΣ

Στη Σάντα η 25η Μαρτίου γινόταν σκηνή μνήμης – Πώς το «Σούλι του Πόντου» τιμούσε το 1821 με θεατρικές παραστάσεις

25/03/2026 - 10:14πμ
(Φωτ.: poe.org.gr)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Το μήνυμα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την 25η Μαρτίου 1821: Εκείνοι δεν έσκυψαν το κεφάλι – Ασυμβίβαστοι μέχρι τέλους

25/03/2026 - 9:49πμ
Ο Αλέξιος Γ’ Μέγας Κομνηνός με τη σύζυγό του Θεοδώρα σε μικρογραφία του κτητορικού χρυσοβούλου της Μονής Διονυσίου (φωτ.: commons.wikimedia.org)
ΠΟΝΤΟΣ

Αλέξιος Γ’ Μέγας Κομνηνός: Η μακρόχρονη βασιλεία του σημάδεψε την ακμή της αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας

24/03/2026 - 3:44μμ
(Πηγή: Βιβλιοθήκη Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη / el.travelogues.gr. Στην γκραβούρα [του 1853], η εσωτερική αυλή του Τεμένους του Σουλτάνου Μπεγιαζίτ Β’ στην Κωνσταντινούπολη)
ΠΟΝΤΟΣ

«Η Ακαδημία της Σιωπής»: Μια όμορφη ιστορία σοφίας από το πρώτο τεύχος των «Ποντιακών Φύλλων»

24/03/2026 - 11:00πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Ελληνικής Ημέρας Ανεξαρτησίας στην Ανατολική Αίθουσα (East Room) του Λευκού Οίκου. Στα αριστερά βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος (φωτ.: EPA/ WILL OLIVER / POOL)

Ντόναλντ Τραμπ και Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στον λαμπρό εορτασμό για την Ελληνική Ανεξαρτησία στον Λευκό Οίκο

55 λεπτά πριν
(Πηγή: youtube.com/@thestivalgr)

Σε ύφεση η φωτιά στη Χαλάστρα – Παραμένει το κυκλοφοριακό χάος στην ΠΑΘΕ

1 ώρα πριν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο και τον υπουργό Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ μετά από υπουργικό συμβούλιο στον Λευκό Οίκο (φωτ.:   EPA/ WILL OLIVER / POOL)

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναβάλλει για 10 μέρες τις επιθέσεις σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του Ιράν

2 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/psmAMACEIA)

Αυγομαχίες και φουστουρομαχίες ανήμερα του Πάσχα στο Μανιάκι Φλώρινας

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Αμπελόκηποι: Συνελήφθη ο 35χρονος που επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικό

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Ποντιακός Μικρασιατικός Σύλλογος Καρυοχωρίου)

Νέο διοικητικό συμβούλιο για τον Ποντιακό και Μικρασιατικό Σύλλογο Καρυοχωρίου

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign