pontosnews.gr
Σάββατο, 8/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βάσεις 2013: Δείτε που πέφτουν οι βάσεις. Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

5/06/2013 - 1:16μμ
Πανελλαδικές 2013: Τελευταίες εκτιμήσεις για τις βάσεις
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στη πτώση των βάσεων για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ οδηγούν οι χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις. Τι δείχνουν για την τάση των βάσεων εισαγωγής τα πρώτα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα.

Από τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από τα βαθμολογικά κέντρα, όπως γράφει σήμερα το Έθνος, δε φαίνεται να διαφοροποιούνται ιδιαίτερα οι βάσεις στις υψηλόβαθμες Νομικές, σχολές και αυτές της Φιλολογίας και της Ψυχολογίας του 1ου επιστημονικού πεδίου. Μάλιστα, δεν αποκλείεται εκεί, σε κάποιες περιπτώσεις, να σημειωθεί και μικρή άνοδος των βάσεων.

Στο 2ο και το 4ο επιστημονικό πεδίο, η πτώση των βάσεων αναμένεται να επηρεάσει σχεδόν το σύνολο των φυσικομαθηματικών και πολυτεχνικών σχολών.
Στο δεύτερο πεδίο θεωρείται σίγουρη η καθοδική πορεία και στα τμήματα Χημείας.
Στο τέταρτο πεδίο οι χειρότερες επιδόσεις σε σχέση με πέρυσι οδηγούν σε πτώση των βάσεων στα τμήματα όπως Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

Οι χειρότερες επιδόσεις σε Βιολογία και Χημεία και ο σταθερός αριθμός θέσεων στις σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου, δείχνουν ότι οι βάσεις εισαγωγής στα περιζήτητα ιατρικά τμήματα θα έχουν πτωτική πορεία.
Μικρότερη θα είναι η πτώση σε Θεσσαλονίκη, ενώ λίγο μεγαλύτερη αναμένεται για τα τμήματα που εδρεύουν σε Κρήτη, Ιωάννινα και Αλεξανδρούπολη.
Στα ίδια επίπεδα με πέρσι θα κινηθούν οι βάσεις σε κτηνιατρικές και φαρμακευτικές σχολές.

Μεγαλύτερη θα είναι η πτώση για τις περισσότερες σχολές στο 5ο επιστημονικό πεδίο. Η πτώση θα είναι μεγαλύτερη σε τμήματα που εδρεύουν σε μεγάλες πόλεις (Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων κ.α.)

Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι στα Αρχαία (το πρώτο μάθημα αυξημένης βαρύτητας) οι επιδόσεις φέτος είναι χειρότερες από πέρυσι ενώ στο δεύτερο μάθημα αυξημένης βαρύτητας, την Ιστορία, οι βαθμολογίες θα είναι ελαφρώς καλύτερες.
Στην Ιστορία προβλέπεται ότι θα αριστεύσει ένας στους πέντε, ενώ το 30% των υποψηφίων θα «πέσει» κάτω από τη βάση. Στη Νεοελληνική Γλώσσα και τα Λατινικά δεν παρατηρούνται σημαντικές διαφοροποιήσεις.

Όσον αφορά στα ΤΕΙ, στο 1ο πεδίο δεν αναμένεται να παρουσιάσουν μεγάλες αυξομειώσεις σε σχέση με πέρυσι.

Στο 2ο πεδίο, στις περιζήτητες σχολές όπως Γραφιστική, Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού Αντικειμένων δεν αποκλείεται να αυξηθούν οι βάσεις εισαγωγής.
Στο 3ο πεδίο, τα τμήματα φυσικοθεραπείας θα έχουν και φέτος υψηλές βάσεις, ενώ πτώση αναμένεται στις σχολές Μαιευτικής, Λογοθεραπείας και Νοσηλευτικής, κυρίως στις επαρχιακές πόλεις.

Κοντά στα περσινά επίπεδα θα κινηθούν οι βάσεις στο 5ο πεδίο καθώς πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας μιλούν για σημαντική μείωση των θέσεων.

Πηγή: newsit.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINSSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από τα λιμάνια της Αττικής

8/08/2026 - 9:47πμ
Εικόνα από τους επιτόπιους ελέγχους από κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) στις ιδιοκτησίες που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά στη Δυτική Αττική (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δυτική Αττική: Σε εξέλιξη οι αυτοψίες και οι αποζημιώσεις μετά την καταστροφική φωτιά

8/08/2026 - 8:57πμ
(Φωτ.: pixabay.com/el/users/cocoparisienne-127419/)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός σήμερα: Άνοδος της θερμοκρασίας έως τους 39 βαθμούς και ισχυροί άνεμοι

8/08/2026 - 8:07πμ
(Φωτ. αρχείου: Σωτήρης Δημητρόπουλος / Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε κατάστημα στον Άλιμο – Εκκενώθηκε προληπτικά πολυκατοικία

7/08/2026 - 11:33μμ
Η είσοδος της ΔΕΘ (φωτ. αρχείου: Έλλη Τσολάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ανάπλασή της – Προϋπολογισμός 204,6 εκατομμύρια ευρώ

7/08/2026 - 10:43μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Πιερία: Διαρρήκτες πήραν από αυτοκίνητο αντικείμενα αξίας άνω των 19.000 ευρώ! – Δύο συλλήψεις

7/08/2026 - 9:00μμ
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 21χρονος (φωτ.: ertnews.gr / Βασίλης Αναστασιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: «Τα έχασα όλα» – Συγκλονίζει ο πατέρας, τι λέει ο οδηγός του φορτηγού

7/08/2026 - 7:14μμ
Ο καπνός από την πυρκαγιά στο Στεφάνι Κορινθίας πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Στεφάνι Κορινθίας: Ο καπνός σκέπασε τις Μυκήνες – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

7/08/2026 - 6:26μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Στεγαστικό επίδομα: Ποιοι 1.120 φοιτητές θα λάβουν 2.000 ή 2.500 ευρώ

7/08/2026 - 6:02μμ
Ο 55χρονος που είχε τον πατέρα του στον καταψύκτη, οδηγείται στα δικαστήρια Σπάρτης. Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026 (πηγή: ΕΡΤ)
ΕΛΛΑΔΑ

Μυστράς: «Τον έβαλα στην κατάψυξη για να τον κρατήσω άφθαρτο» – Ελεύθερος ο 55χρονος

7/08/2026 - 5:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Bosintang (ονομασία στη Νότια Κορέα) ή tan'gogikuk (ονομασία στη Βόρεια Κορέα) είναι μια κορεατική σούπα με κρέας σκύλου ως κύριο συστατικό (πηγή: creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)

Βόρεια Κορέα: Σούπα με κρέας σκύλου και προπαγάνδα εν μέσω καύσωνα

19 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από τις 14ες Ποντιακές Μνήμες 2025 της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης (φωτ.: facebook.com/enosipontionpolichnis?locale=el_GR)

Ένωση Ποντίων Πολίχνης: 15ες Ποντιακές Μνήμες 2026 στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου

47 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com/users/alexas_fotos-686414)

Νέες μειώσεις τιμών σε βασικά αγαθά στα ράφια των σουπερμάρκετ

1 ώρα πριν
Άποψη του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου, τον Ιούνιο του 1966, λίγες ώρες πριν από την παράσταση «Ικέτιδες» του Ευριπίδη που σκηνοθέτησε ο Πόντιος δημιουργός Τάκης Μουζενίδης – αριστερά σε νεότερη ηλικία (πηγή: nt-archive.gr/pub/2317)

Τάκης Μουζενίδης: Από την Τραπεζούντα στην κορυφή του Εθνικού Θεάτρου

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINSSI)

Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από τα λιμάνια της Αττικής

2 ώρες πριν
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ με την τριμερή Συμφωνία Κοινής Άμυνας της Μέκκας. 7 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Saudi Press Agency)

Θα γίνει η «Συμφωνία της Μέκκας» το Μουσουλμανικό ΝΑΤΟ;

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign