pontosnews.gr
Δευτέρα, 20/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Χρυσή Αυγή: Πρόταση νόμου κατά του ρατσισμού. Τι ορίζει για τις γενοκτονίες

4/06/2013 - 2:04μμ
Χρυσή Αυγή: Πρόταση νόμου κατά του ρατσισμού. Τι ορίζει για τις γενοκτονίες
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε πρόταση νόμου για την πάταξη του ρατσισμού κατά των Ελλήνων. Τι ορίζει για τις γενοκτονίες;

Η Χρυσή Αύγη συγκεκριμένα ανεφέρει στην σελίδα της στο διαδίκτυο: Το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε, o μοναδικός ρατσισμός που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων. Τα συστημικά κόμματα διαγωνίζονταν για ημέρες ολόκληρες, ποιο θα καταθέσει το πιο αυστηρό αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, για να διαιωνίσει την παραβατικότητα και να κάνει τους Έλληνες μειοψηφία μέσα στη χώρα μας. Η απάντησή μας σε αυτό το αίσχος ήρθε άμεσα από το Νομικό Τμήμα της Χρυσής Αυγής. Στη σχετική Πρόταση Νόμου που κατέθεσε σήμερα Τρίτη 4 Ιουνίου η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Λαϊκού Συνδέσμου αναφέρονται λεπτομερώς οι νομικές πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν, ώστε να περιοριστεί άμεσα η εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών.

Εκτός αυτού, η Πρόταση Νόμου της Χρυσής Αυγής περιέχει και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να παταχθούν οι υβριστές της Ελληνικής Ιστορίας. Δεν είναι τυχαίο πως μέσα στο γενικό «αντιρατσιστικό» κλίμα εμφανίστηκε πάλι η αλήστου μνήμης Ρεπούση, για να αμφισβητήσει ακόμη και τον χορό του Ζαλόγγου. Για την πάταξη τέτοιων θλιβερών φαινομένων που στοχεύουν στον αφελληνισμό της Πατρίδας μας, το σχέδιο Νόμου που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή προβλέπει αυστηρότατες ποινές.

Διευκρινίζουμε ότι με τη συγκεκριμένη Πρόταση Νόμου στην ουσία θεσπίζεται ιδιώνυμο αδίκημα για τα εγκλήματα των λαθρομεταναστών. Σήμερα παρατηρείται το εξής θλιβερό φαινόμενο: όσοι αλλοδαποί εγκληματίες έχουν σκοτώσει συμπολίτες μας (υποθέσεις Μανόλη Καντάρη, Θανάση Λαζανά καθώς και άλλες) έχουν ήδη καταδικαστεί για σοβαρά αδικήματα και κυκλοφορούν ελεύθεροι. Η πρόταση Νόμου της Χρυσής Αυγής λύνει άμεσα αυτό το μείζον θέμα, στέλνοντας στη φυλακή κάθε λαθρομετανάστη που παρανομεί. Εντελώς αντίθετη γνώμη βέβαια έχουν τα ανδρείκελα του κατεστημένου, που αισθάνονται απόλυτη ασφάλεια μέσα στις θωρακισμένες BMW και στις βιλάρες τους στα βόρεια προάστια.

Ακολουθούν τα πιο σημαντικά σημεία της σχετικής πρότασης Νόμου:

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Στην πρόταση νόμου για την «Αντιμετώπιση της αυξημένης εγκληματικότητας λόγω λαθρομετανάστευσης και τη διαφύλαξη της εθνικής μνήμης»
Το φαινόμενο της παράνομης (λαθραίας) μετανάστευσης, έχει αναδειχθεί σε μείζον πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία από το 1991 μέχρι σήμερα. Έχει μάλιστα αποκτήσει έναν ξεκάθαρο χαρακτήρα ασύμμετρης απειλής. Στην ουσία πρόκειται για καθοδηγούμενη εισβολή στα πλαίσια ενός ακήρυκτου πολέμου, που απειλεί να καταλύσει την εθνική μας κυριαρχία.

Η δημόσια τάξη της χώρας έχει διασαλευθεί πλήρως και οι Αρχές δεν μπορούν να συνδράμουν αποτελεσματικά τους Έλληνες πολίτες που πέφτουν καθημερινά θύματα ειδεχθών εγκληματικών ενεργειών. Για την κατάσταση αυτή ευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό το χαλαρό πλαίσιο της ποινικής νομοθεσίας της χώρας μας.

Διαφύλαξη της εθνικής μνήμης: Είναι διαπιστωμένο ότι τα τελευταία χρόνια καταβάλλεται συστηματική προσπάθεια από διάφορα κέντρα του εξωτερικού, καθώς επίσης και από εντεταλμένους εκπροσώπους του ξένου παράγοντα στο εσωτερικό, για την άμβλυνση της εθνικής συνείδησης και του πατριωτικού φρονήματος των Ελλήνων πολιτών. Κρίνεται συνεπώς επιβεβλημένο για την Πολιτεία να μην παραμείνει αδρανής απέναντι στο φαινόμενο αυτό και να τονίσει την ανάγκη για ενδυνάμωση της αγωνιστικότητας που συντελεί στη διατήρηση της Λαϊκής Κυριαρχίας (άρθρο 1 Συντάγματος).

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ

Άρθρο 1
«Αντιμετώπιση της αυξημένης εγκληματικότητας λόγω λαθρομετανάστευσης»
Όποιος, ευρισκόμενος παράνομα στο ελληνικό έδαφος ή έχοντας εισέλθει σε αυτό χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις (ασχέτως εάν μεταγενέστερα απέκτησε με οποιονδήποτε τρόπο καθεστώς νόμιμης παραμονής),   τελέσει με δόλο πλημμέλημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών, τιμωρείται για μόνη τη συμμετοχή του σ’ αυτήν την πράξη με κάθειρξη. Σε περίπτωση που διαπράξει κακούργημα, τιμωρείται για μόνη τη συμμετοχή του σ’ αυτήν την πράξη με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών.

Άρθρο 3

«Διαφύλαξη Εθνικής Μνήμης»
Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή διά του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, εγκωμιάζει, αρνείται κακόβουλα ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας σε βάρος Ελλήνων, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή δέκα έως είκοσι χιλιάδων (10.000-20.000) ευρώ.

Πηγή: madata.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια σήμερα ο 25χρονος για τη φονική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα

20/07/2026 - 9:00πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ραντεβού για …ξεκαθάρισμα κατέληξε στον άγριο ξυλοδαρμό 15χρονης – Στο ΠΑΓΝΗ μεταφέρθηκε το θύμα

20/07/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: Roy Buri / Pixabay)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Συνεχίζονται και σήμερα οι υψηλές θερμοκρασίες – Πού αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο ο υδράργυρος

20/07/2026 - 8:08πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Ωραιόκαστρο: Εντοπίστηκε νεκρό άτομο κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε ΙΧ

19/07/2026 - 10:50μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Δράμα: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης 46χρονης από δύσβατο σημείο στο Παρανέστι

19/07/2026 - 9:20μμ
(Φωτ.: Δήμος Πέλλας)
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Πέλλας: Τιμή στους πεσόντες και τον ήρωα της ΕΛΔΥΚ Γεώργιο Ρούσση, 52 χρόνια μετά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή

19/07/2026 - 8:17μμ
Εντοπισμός βαλίτσας με ανθρώπινα μέλη σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στην Κυψέλη, Σάββατο 18 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Μυστήριο με τη νεκρή γυναίκα στη βαλίτσα – Στο Ανθρωποκτονιών η έρευνα

19/07/2026 - 7:48μμ
Εύζωνας της Προεδρικής Φρουράς στον Άγνωστο Στρατιώτη  σε συνθήκες καύσωνα (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Καύσωνας προ των πυλών με σαραντάρια μέχρι την Τετάρτη

19/07/2026 - 3:44μμ
(Πηγή: exchange.glomex.com/discover)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στα Σελήνια

19/07/2026 - 3:20μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μια γυναίκα και ένας άνδρας μετέφεραν παράνομα μετανάστες σε Καβάλα και Ορεστιάδα

19/07/2026 - 2:03μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΝΤΑ-ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ/Facebook)

Αλλαγή ημερομηνίας για τον καλοκαιρινό χορό της Ψηφιακής Σάντας – Πότε θα πραγματοποιηθεί

11 λεπτά πριν
Ο ναός του Προφήτη Ηλία στη Σάντα, όπως τον κατέγραψε ο Άντονι Μπράιερ (πηγή: «Αρχείον Πόντου», Επιτροπής Ποντιακών Μελετών)

Προφήτης Ηλίας στον Πόντο: Το θαύμα του Αϊ-Λια στο Καρς και ο άγιος των κεραυνών

38 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια σήμερα ο 25χρονος για τη φονική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Κρήτη: Ραντεβού για …ξεκαθάρισμα κατέληξε στον άγριο ξυλοδαρμό 15χρονης – Στο ΠΑΓΝΗ μεταφέρθηκε το θύμα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Roy Buri / Pixabay)

Καιρός: Συνεχίζονται και σήμερα οι υψηλές θερμοκρασίες – Πού αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο ο υδράργυρος

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Christopher Neundorf)

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ισπανία – «Έσβησε» την Αργεντινή στον τελικό

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign