pontosnews.gr
Τετάρτη, 7/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ανυποχώρητος ο Ερντογάν. Επιρρίπτει ευθύνες στους διαδηλωτές

2/06/2013 - 5:23μμ
Беспричинные угрозы Эрдогана и греки – в ожидании Александра Македонского
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σχετική ηρεμία επικρατεί στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, όπου παραμένουν οι διαδηλωτές για συνεχή έκτη μέρα. Από το πρωί οι συγκεντρωμένοι καθαρίζουν την πλατεία, ενώ παραμένουν ανοιχτά τα ερωτήματα, για πόσο ακόμη θα παραμείνει ο κόσμος στην πλατεία και για το αν θα υπάρξει νέα αστυνομική επέμβαση.

Ωστόσο η νύχτα δεν ήταν καθόλου ήρεμη σε περιοχές της Κωνσταντινούπολης πέραν της πλατείας Ταξίμ, αλλά και στη Σμύρνη και την Άγκυρα. Σφοδρά επεισόδια, με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, σημειώνονταν μέχρι το πρωί στην περιοχή Μπεσίκτας της Πόλης. Παρόμοια επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλίες που έκανε σήμερα επέμεινε στην υλοποίηση του σχεδίου. Προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σχετικά με το εμπορικό κέντρο που φημολογείται ότι θα κατασκευαστεί στην πλατεία, λέγοντας «μπορεί να κατασκευάσουμε ένα μουσείο».

«Δεν μπορούμε να παραμείνουμε θεατές στο γεγονός ότι μερικοί πλιατσικολόγοι πηγαίνουν στην πλατεία και προκαλούν το λαό μας. Ο λαός όταν μας έδωσε την ψήφο του, το έκανε για να προστατεύσουμε την Ιστορία μας» είπε ο Ερντογάν, ενώ τόνισε ότι «στην πλατεία θα κατασκευαστεί και τζαμί και δεν πρόκειται να ζητήσω γι αυτό την άδεια του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος ή μερικών πλιατσικολόγων».

Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επέκρινε σήμερα τον Τούρκο πρωθυπουργό για τη δήλωση που είχε κάνει προχτές ότι «αν εσείς συγκεντρώσετε 100 χιλιάδες πρόσωπα, εγώ μπορώ να συγκεντρώσω ένα εκατομμύριο». Ο Κιλιτσντάρογλου απάντησε «ο πρωθυπουργός να μη θεωρεί όλους τους διαμαρτυρόμενους πολέμιούς του. Δεν θέλουν μήπως ελευθερία οι δικοί του οπαδοί;»

Ως προς την κατάσταση στους δρόμους της Τουρκίας και τα επεισόδια, υπάρχει δυστοκία ως προς τις πληροφορίες. Επισήμως, αλλά και μέσω των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών και εφημερίδων, υπάρχει η ανακοίνωση ότι κατά τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί 53 πρόσωπα και προσαχθεί 939. Ωστόσο τα δεδομένα μέσα στους χώρους των διαδηλώσεων είναι διαφορετικά.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί δύο θάνατοι, ένας στην Άγκυρα και ένας στην Κωνσταντινούπολη. Λόγο για δύο νεκρούς κάνει και ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας—η οποία ανακοίνωση ωστόσο δεν έχει μεταδοθεί στην Τουρκία. Τη νύχτα προβλήθηκε από διαδηλωτές στο Μπεσίκτας ο ισχυρισμός ότι η αστυνομία κάνει χρήση της απαγορευμένης χημικής ουσίας «Πορτοκαλί Παράγοντας» (Agent Orange), πληροφορία την οποία φιλοξένησε στην ιστοσελίδα του υπό μορφήν αναφοράς το CNN International, με την υποσημείωση ότι η πληροφορία αυτή δεν έχει επαληθευτεί από μέρους του δικτύου.

Καμένη γη η πλατεία Ταξίμ

Σπασμένα τζάμια, καμμένα και αναποδογυρισμένα οχήματα, χάος στους δρόμους. Αυτή είναι η εικόνα γύρω από την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης μετά τα σοβαρότατα επεισόδια των τελευταίων δύο ημερών. Την ίδια ώρα, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 939 ανθρώπους σε 90 διαφορετικές διαδηλώσεις σε όλη την Τουρκία, ανακοίνωσε  ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Μουαμέρ Γκιουλέρ.

«Έγιναν 939 συλλήψεις σε διάφορες πόλεις. Ορισμένοι από τους συλληφθέντες έχουν ήδη αφεθεί ελεύθεροι», είπε ο Γκιουλέρ σε δημοσιογράφους.

Με βάση τις δηλώσεις του, που μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση, 79 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στις ταραχές που πυροδοτήθηκαν από το σχέδιο της κυβέρνησης να κατασκευάσει στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης ένα εμπορικό κέντρο, αντίγραφο ενός στρατώνα της οθωμανικής περιόδου, στη θέση ενός πάρκου.

Ωστόσο, η πραγματικότητα φαίνεται να είναι άλλη απο αυτή που προβάλλουν τα κρατικά ΜΜΕ με την κυβέρνηση να βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση. Πληροφορίες της Διεθνής Αμνηστίας κάνουν λόγο για δύο νεκρούς, ενώ οι πολίτες ενημερώνονται κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την πραγματική διάσταση της κατάστασης.

Το γύρο του κόσμου κάνουν, δε, βίντεο που απαθανατίζουν την ωμή βία της τουρικής Αστυνομίας.

Eυθύνες στους διαδηλωτές επιρρίπτει ο Ερντογάν

Δεν υποχωρεί ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και παρά την απόσυρση της αστυνομίας κρατάει σκληρή γραμμή και τονίζει ότι οι διαδηλωτές έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στην πόλη.

Σε νέες του δηλώσεις είπε ότι το σχέδιο για την ανάπλαση δεν έχει ολοκληρωθεί και τόνισε «Είναι το θέμα σας η φύτευση των δέντρων; Το θέμα είναι τα 12 δέντρα που θα κοπούν, ως μέρος του σχεδίου πεζοδρόμησης της Ταξίμ;», δήλωσε ο Ερντογάν, επικαλούμενος τα σχέδια της κυβέρνησής να φυτέψει δέντρα σε όλη τη χώρα.

Κατηγόρησε επίσης τους διαδηλωτές ότι προκάλεσαν μεγάλες υλικές ζημιές. «Κατέστρεψαν μαγαζιά. Είναι αυτό δημοκρατία;» ρώτησε ο Ερντογάν. Επέκρινε επίσης εκείνους που τον αποκαλούν «δικτάτορα».

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι και το Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ (ΑΚΜ), επίσης στην πλατεία Ταξίμ, θα πρέπει να κατεδαφιστεί.

Πηγή: newpost.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Ludovic Marin)
ΚΟΣΜΟΣ

Συμμαχία των Προθύμων: Ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία από τους 35

6/01/2026 - 11:15μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Κλίμα: Το 2025 ήταν το δεύτερο θερμότερο έτος για την Ελλάδα στα χρονικά των καταγραφών

6/01/2026 - 9:09μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Στον εισαγγελέα την Τετάρτη ο 16χρονος με δικογραφία για ανθρωποκτονία με πρόθεση – Η αφορμή για το επεισόδιο

6/01/2026 - 7:09μμ
Πολίτες στέκονται μπροστά στον αυτοσχέδιο βωμό στο σημείο της τραγωδίας στο Κραν Μοντανά (φωτ.: EPA/Cyril Zingaro)
ΚΟΣΜΟΣ

Κραν Μοντανά: Κανένας έλεγχος ασφαλείας στο μοιραίο κλαμπ από το 2019

6/01/2026 - 4:13μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI /Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Ηλεία: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες σε τροχαίο στην Αμαλιάδα

6/01/2026 - 4:12μμ
Έντονη βροχόπτωση στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες με μεγάλη διάρκεια, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους

6/01/2026 - 3:43μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Νεκρός 17χρονος μετά από καυγά για μια κοπέλα – Συνελήφθη ένας 16χρονος

6/01/2026 - 3:08μμ
(Φωτ.: Βασίλης Παπαδόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα

6/01/2026 - 1:57μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο 23χρονος Στ. Παγωνίδης έπιασε τον σταυρό στη Θεσσαλονίκη

6/01/2026 - 1:23μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια στον Πειραιά

6/01/2026 - 12:45μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

Euroleague: Κατέρρευσε στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Αρμάνι

54 λεπτά πριν
(Φωτ.: FIBA)

Basketball Champions League: Δεν τα κατάφερε στο πρώτο ματς στη Βουργουνδία ο Προμηθέας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: FIBA)

Basketball Champions League: Βήμα πρόκρισης στους «16» η Καρδίτσα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EPA / Ludovic Marin)

Συμμαχία των Προθύμων: Ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία από τους 35

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI - MEGA PRESS  / Παύλος Μακρίδης)

EuroCup: Κακή άμυνα και ήττα για τον Άρη στην Ισπανία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM  / Βασίλης Βερβερίδης)

Κύπελλο Ελλάδας: Με ήρωα τον Μοναστηρλή στους «8» ο ΠΑΟΚ – Πρόκριση για Άρη, Κηφισιά

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign