pontosnews.gr
Σάββατο, 26/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

(Αντί)Ρατσιστικό Νομοσχέδιο, Δημοκρατία και παραλογισμός

24/05/2013 - 9:10μμ
Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για το πλεόνασμα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Του Σάββα Καλεντερίδη

Στο άρθρο μας της 12 Μαΐου με τίτλο «Η Βουλή να σώσει την τιμή της», αναφερθήκαμε στο «Σχέδιο Νόμου για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου», και συγκεκριμένα στις κινήσεις που έγιναν από βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου και πολιτικούς κύκλους που αυτοπαποκαλούνται «προοδευτικοί» και «αντιεθνικιστές», να αλλάξει συγκεκριμένη διάταξη που ποινικοποιούσε την άρνηση των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου. Ειδικότερα, οι κύκλοι αυτοί ζητούσαν να αλλάξει η διάταξη και να μην περιλαμβάνονται σ’ αυτήν οι γενοκτονίες που έχει ψηφίσει η ελληνική βουλή, όπως επεδίωκε η Νέα Δημοκρατία.

Μάλιστα, οι κύκλοι αυτοί, που εντοπίζονται στο συγκυβερνών κόμμα της ΔΗΜΑΡ, για να γίνει το νομοσχέδιο «προοδευτικό», ζητούσαν την συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ, για να βγει η «ενοχλητική διάταξη» που καθιστούσε το νομοσχέδιο συντηρητικό και εθνικιστικό. Μετά από αυτές τις κινήσεις, που έγιναν αφού δημοσιεύθηκε το άρθρο μας, στο σχέδιο νόμου που δόθηκε στη δημοσιότητα και είναι μέχρι σήμερα (22-5) αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που διοικείται από τον ΔΗΜΑΡίτη κ. Ρουπακιώτη, ως εκ θαύματος -τω όντι προοδευτικού- απαλείφθηκε η ενοχλητική διάταξη. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι πέρισι ήταν πολέμιος του νομοσχεδίου, μόλις βγήκε η επίμαχη διάταξη, έγινε φλογερός υποστηρικτής! Τέτοια υποκρισία, τέτοιος λανθάνων και κρυπτόμενος φασισμός! Έτσι, αν περάσει το νομοσχέδιο, σε σχέση με την άρνηση των Γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου, θα τιμωρείται όποιος αρνείται τη γενοκτονία των Εβραίων από τους Ναζί, ενώ όποιος αναφέρεται και διεκδικεί την αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων από τους Τούρκους, δεν αποκλείεται να διώκεται κιόλας, αφού θα εμπίπτει στο άρθρο περί «εχθροπάθειας», του ίδιου νόμου.

Τουναντίον, όποιος αρνείται τη γενοκτονία των Ελλήνων της Θράκης, του Πόντου και της Ανατολής ή συμμετέχει σε εκδηλώσεις απελευθέρωσης (sic) της Σμύρνης από τα στρατεύματα του Κεμάλ, τις 14 Σεπτεμβρίου ή σε εκδηλώσεις που γίνονται την 19η Μαΐου, που είναι η «Εορτή Νεολαίας, Αθλητισμού και Μνήμης του Ατατούρκ» (Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı), θα χαρακτηρίζεται αυτομάτως και θα του απονέμεται ισοβίως ο τίτλος του «προοδευτικού», ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα προωθούνται κάποιοι για μια τιμητική θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο! Για όσους θεωρούν ότι υπάρχει έστω και μικρή δόση υπερβολής στα γραφόμενά μας και για εκείνους που δεν πιστεύουν στα μάτια τους, αυτά που διαβάζουν, παραθέτουμε αυτούσια τη σχετική διάταξη, όπως υπάρχει στο σχέδιο νόμου που είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Κλείνοντας το άρθρο μας θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής:
Δεν θα πρέπει να είναι κανείς όχι διαπρεπής ούτε καν νομικός για να αντιληφθεί ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι γραμμένο στο πόδι και μάλιστα με τη μέθοδο της κοπτοραπτικής και ότι διαπνέεται από αντιδημοκρατικό και βαθύτατα ρατσιστικό πνεύμα. Με άλλα λόγια, πρόκειται για νομικό έκτρωμα που ενώ υποτίθεται ότι έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής στη λογική «πονάει κεφάλι – κόβει κεφάλι», το πιο πιθανό είναι να την ωφελήσει εκλογικά, όχι μόνο ακυρώνει τους νόμους με τους οποίους αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων και των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής, αλλά δημιουργεί μια ξεκάθαρη αίσθηση διάκρισης στην ελληνική κοινή γνώμη, κάτι που είναι ο ορισμός τα ρατσισμού, με… προοδευτικό περιτύλιγμα! Τέλος, να υπογραμμίσουμε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο με τις αλλοπρόσαλλες και σκοπίμως ασαφείς προβλέψεις του, πλήττει βαρύτατα και βαθύτατα την έννοια της δημοκρατίας και το ήδη πάσχον δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας μας και ανοίγει τον ασκό του αιόλου, με απρόβλεπτες συνέπειες όχι μόνο για την κοινωνική σταθερότητα και ειρήνη της χώρας μας, αλλά και για την ίδια τη βιωσιμότητα αυτής της κυβέρνησης.

Σας αφήνουμε να απολαύσετε το ρατσιστικό άρθρο του υποτιθέμενου αντιρατσιστικού νόμου!

Άρθρο 4
1. Όποιος δημόσια προφορικά ή διά του τύπου ή μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, εγκωμιάζει ή αρνείται ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου, όπως ορίζονται στα άρθρα 6, 7 και 8 του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ή των εγκλημάτων που ορίζονται στο άρθρο 6 του Καταστατικού του Διεθνούς Στρατοδικείου που προσαρτάται στη Συμφωνία του Λονδίνου της 8ης Αυγούστου 1945 και η πράξη αυτή στρέφεται κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή ή το γενετήσιο προσανατολισμό κατά τρόπο που μπορεί να προκαλέσει ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια κατά μιας τέτοιας ομάδας ή μέλους της τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη και χρηματική ποινή χιλίων έως τριών χιλιάδων (1.000 – 3.000) ευρώ.

2. Για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου απαιτείται τα εγκλήματα αυτά να έχουν αναγνωριστεί με αμετάκλητη απόφαση ελληνικού ή διεθνούς δικαστηρίου.

Σχετικό άρθρο: Βουλευτές κινουνται προς εξαίρεση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Πηγή: infognomonpolitics

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα του 1ου Φεστιβάλ από ανάρτηση του Κώστα Περτσινίδη (φωτ.: facebook / Pertsinidis Konstan)
ΠΟΝΤΟΣ

Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ: Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνουν εικόνα του παλμού

26/09/2026 - 4:22μμ
Το «Παλατάκι» φόρεσε τα καλά του για τη μεγάλη διοργάνωση της ΠΟΕ (Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
ΠΟΝΤΟΣ

Θεσσαλονίκη: Το «Παλατάκι» …ζεσταίνεται για να υποδεχτεί το 20ό Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ

26/09/2026 - 1:34μμ
(Φωτ.: facebook / Καΐστρι Πόντος)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ποντιακός Σύλλογος «Το Καΐστρι»: Σήμερα δεν ανταμώνουμε για βραβείο Γκίνες, αλλά για τους παππούδες μας!

26/09/2026 - 12:47μμ
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου Δήμου Ωραιοκάστρου)
ΠΟΝΤΟΣ

«Από τον Πόντο στο Ωραιόκαστρο – Άμον τ’ ακοίμετον καντήλαν»: Μαθητές γνώρισαν την ιστορία των Ποντίων μέσα από ντοκιμαντέρ

26/09/2026 - 10:27πμ
Χορευτές και χορεύτριες στο 2ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, στη Δράμα το 2006 (πηγή: αρχείο ΠΟΕ)
ΠΟΝΤΟΣ

Από το Παλαί του 2005 στο «Παλατάκι» του 2026: Οι 20 σταθμοί του Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

26/09/2026 - 9:03πμ
Εικόνα από παλαιότερο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ (φωτ.: poe.org.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

20ό Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ: Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη μεγάλη γιορτή στο PAOK Sports Arena

25/09/2026 - 10:59μμ
Αναμνηστική φωτογραφία μετά το τέλος της εκδήλωσης για τα 50 χρόνια του «Εύξεινου Πόντου» Κορινού. Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: korinosnews.blogspot.com)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Κορινός: Ένα κερί για όσους έφυγαν στα 50 χρόνια του «Εύξεινου Πόντου»

25/09/2026 - 9:44μμ
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Φυλής Τραπεζούντα/Facebook)
ΠΟΝΤΟΣ

«Ζεφύρεια 2026»: Οι μικροί χορευτές της «Τραπεζούντας» τίμησαν με κότσαρι και ομάλ’ την Παναγία Γρηγορούσα

25/09/2026 - 7:35μμ
(Φωτ.: Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης)
ΠΟΝΤΟΣ

Ανδριάντας και σχολείο για τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη στη Θεσσαλονίκη: Η ανακοίνωση στην εκδήλωση μνήμης για τον Νίκο Καπετανίδη

25/09/2026 - 3:07μμ
(Φωτ.: Katerina Bili/Facebook)
ΠΟΝΤΟΣ

Με τη Σέρρα σε πρώτο πλάνο: Η τελευταία πρόβα των Ποντίων της Θεσσαλονίκης για το 20ό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ

25/09/2026 - 10:37πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Beach Wrestling U20: Διπλή ελληνική επιτυχία

15 λεπτά πριν
Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της έκρηξης και της κατάρρευσης της διπλοκατοικίας στην Πλάκα, που οδήγησε στον θάνατο έξι ανθρώπους και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε μεγάλη ακτίνα   (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)

Πλάκα: Τραγικός επίλογος με την ανάσυρση και των έξι θυμάτων από τα ερείπια του κτηρίου στη Λυσικράτους

40 λεπτά πριν
Εικόνα του 1ου Φεστιβάλ από ανάρτηση του Κώστα Περτσινίδη (φωτ.: facebook / Pertsinidis Konstan)

Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ: Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνουν εικόνα του παλμού

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Αττικό μετρό: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 3 – Οι σταθμοί που θα κλείνουν νωρίτερα από την Κυριακή λόγω εργασιών

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία)

Ο Ντούσκος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Shanghai Sprints

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Τραγωδία στην Πλάκα: Εντοπίστηκαν και οι δύο τελευταίες σοροί – Συνολικά έξι οι νεκροί από την κατάρρευση του κτηρίου

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV