pontosnews.gr
Τρίτη, 2/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Υπεραισιόδοξα τα μηνύματα για την Ελληνική οικονομία!

21/05/2013 - 12:33μμ
Ρεκόρ αφίξεων το 2018 – Αναμένονται περισσότεροι από 32 εκατομμύρια τουρίστες
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πεινασμένους για ήλιο και θάλασσα» χαρακτήριζε η εφημερίδα Wall Street Journal τους Ευρωπαίους που έχουν ήδη «κλείσειτις καλοκαιρινές τους διακοπές σε κάποιο ελληνικό νησί. Οι εργαζόμενοι του τουρισμού, όμως, λένε – με μια δόση υπερβολής φυσικά- ότι φέτος θα έρθουν απλά οι… πεινασμένοι.

Από τα 17 εκατομμύρια ανθρώπων που αναμένεται να επισκεφτούν την χώρα φέτος το καλοκαίρι, τουλάχιστον οι μισοί- σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου των εργαζομένων στον τουρισμό- έχουν ως ημερήσιο προϋπολογισμό 10 ευρώ ανά άτομο.

Είναι όσοι θα έρθουν στη χώρα με τα πακέτα all exclusive, άνθρωποι δηλαδή που πλήρωσαν σε κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο του εξωτερικού 650 ευρώ ανά άτομο, για να κοιμηθούν, να πιουν, να φάνε τρία γεύματα, και να κολυμπήσουν έχοντας τη δική τους ξαπλώστρα στην άμμο, κλεισμένοι σε ένα ξενοδοχείο που τους τα προσφέρει όλα. Από την «τάξη» αυτή των παραθεριστών, οι υπόλοιποι επαγγελματίες δεν έχουν τίποτα να περιμένουν.

Τα τελευταία δύο χρόνια, την λύση αυτοί προτίμησαν ένας στους τρεις επισκέπτες από το εξωτερικό. Φέτος, λόγω και της κρίσης, το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί.

«Είναι άνθρωποι που κατά πλειοψηφία βγαίνουν από το ξενοδοχείο τους δυο φορές στην επταήμερη διαμονή τους στη χώρα, για να κάνουν έναν περίπατο στον οποίο ίσως και να μην ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ», λέει στο newpost, ο Παναγιώτης Προύτζος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Στα νησιά ήδη διαφαίνεται ότι η αύξηση του τουριστικού πληθυσμού δεν φέρνει και ανάλογη αύξηση του τζίρου.

«Όλα τα τουριστικά καταστήματα στο νησί δούλεψαν τις ημέρες του Πάσχα και κυρίως με Έλληνες επισκέπτες. Τώρα είναι πάλι κλειστά», λέει στο newpost η Δέσποινα Σουγιουλτζή, ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου Bookshop, στη Σίφνο. «Υπολογίζεται ότι η κίνηση θα αρχίσει πάλι στα μέσα του Ιουνίου, όμως δεν είμαστε τόσο αισιόδοξοι όσο φαίνεται προς το κοινό».

Ο Σπύρος Γκίνης, πρώην πρόεδρος των ταξιδιωτικών πρακτόρων διαφωνεί: «Δεν είναι καινούργιο το all exclusive σύστημα. Σίγουρα τα τελευταία χρόνια είναι περισσότεροι όσοι το προτιμούν αφού δεν υπάρχουν χρήματα ούτε σε άλλες χώρες, αλλά και οι ξενοδόχοι επαγγελματίες του τουρισμού είναι, ανοίγουν οι θέσεις εργασίας έστω κι έτσι».

Της Ντίνας Καραμάνου

Πηγή: newpost.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τελετή εγκαινίων της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια 2026» παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Metropolitan Expo   (φωτ. Γιώργος Κονταρίνης / EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ποσειδώνια 2026»: Η «καρδιά» της παγκόσμιας ναυτιλίας χτυπά στην Αθήνα – Άνοιξε η κορυφαία διεθνής έκθεση

1/06/2026 - 10:03μμ
Στιγμιότυπο από παλαιότερη διοργάνωση (φωτ.: Facebook / Posidonia Events)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποσειδώνια 2026: Η Αθήνα γίνεται ξανά το παγκόσμιο κέντρο της ναυτιλίας

1/06/2026 - 2:16μμ
(Φωτ.: Pixabay)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο πλαίσιο για τα χρέη: 72 δόσεις και «ξεμπλοκάρισμα» λογαριασμών για εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες

1/06/2026 - 1:52μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Καταβολές 69,3 εκατ. ευρώ σε 72.990 δικαιούχους έως τις 5 Ιουνίου

1/06/2026 - 8:36πμ
Άποψη του λιμανιού της Ελευσίνας (φωτ.: Βασίλης Παπαδόπουλος/ EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λιμάνι Ελευσίνας: Μέσα στον Ιούνιο ο διαγωνισμός του Υπερταμείου για τη Βλύχα

31/05/2026 - 9:06πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e- ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Όλα τα επιδόματα που θα καταβληθούν έως τις 5 Ιουνίου

30/05/2026 - 5:55μμ
Η έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες (φωτ. αρχείου: EPA/OLIVIER HOSLET)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Καμπάνα» 200 εκατ. ευρώ στην Temu από την Κομισιόν

28/05/2026 - 3:09μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινούν οι πληρωμές για τα κοινωνικά επιδόματα Μαΐου από τον ΟΠΕΚΑ – Στα 275 εκατ. ευρώ οι καταβολές

28/05/2026 - 8:34πμ
Ο Γιάννης Στουρνάρας ανταλλάσσει χειραψία με τον Κυριάκο Πιερρακάκη στη Βουλή, Δευτέρα 25 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρίτη θητεία για Στουρνάρα στην ΤτΕ: Προειδοποίηση για πληθωρισμό και γεωπολιτικούς κινδύνους

25/05/2026 - 4:49μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ζεστό» χρήμα σε εκατομμύρια δικαιούχους μέχρι το τέλος Μαΐου

25/05/2026 - 9:34πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: vimatisko.gr)

Κως: Το Δημοτικό Σχολείο Ζηπαρίου τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

7 ώρες πριν
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης Μάγκνους Μπρούνερ (αρ.), ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χαβιέρ Θαρθαλέχος, και ο υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας της Κύπρου Νικόλαος Ιωαννίδης σε ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες (φωτ.:  EPA/OLIVIER HOSLET)

Ιστορική συμφωνία στην ΕΕ για τις επιστροφές μεταναστών: Πράσινο φως για «κόμβους» εκτός Ευρώπης

7 ώρες πριν
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινό πλήγμα στον νότιο Λίβανο, τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2026, όπως φαίνεται από την ισραηλινή πλευρά των συνόρων στην Άνω Γαλιλαία, στο βόρειο Ισραήλ (φωτ.:  EPA/ATEF SAFADI)

«Διπλωματικό θρίλερ: Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε εκεχειρία με τη Χεζμπολάχ – Το Ιράν απειλεί με γενικό πόλεμο

8 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ ελληνικού πολιτισμού «Πανηγύρι», στο Κίεβο. Σάββατο 30 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Федерація грецьких товариств України)

Ουκρανία: Το φεστιβάλ ελληνικού πολιτισμού «Πανηγύρι» ένωσε τις ελληνικές κοινότητες, στο Κίεβο

8 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/ecumenicalpatriarchate)

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στο Σταυροδρόμι – Πατριαρχικές ευχές στους μαθητές της Ομογένειας

9 ώρες πριν
Ο Λευτέρης Κογκαλίδης, το 2002, σε συνέντευξη Τύπου για το 3ο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Τηλεόρασης (φωτ. αρχείου: Γιάννης Μωυσιάδης/ Eurokinissi)

Πέθανε ο δημοσιογράφος Λευτέρης Κογκαλίδης στη Θεσσαλονίκη

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign