pontosnews.gr
Παρασκευή, 9/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Επαγγελματικές ευκαιρίες ανέργων Ελλήνων στις ΗΠΑ

16/05/2013 - 10:38πμ
Οι ιστορίες των Ελλήνων μεταναστών γίνονται ντοκιμαντέρ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Άνεργοι νέοι από χώρες όπως η Ελλάδα και η Κύπρος θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο για έναν χρόνο, στο πλαίσιο της «νέας μεταναστευτικής νομοθεσίας», που συζητείται σε αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας.

Αν και δεν γίνεται συγκεκριμένη αναφορά σε Ελλάδα και Κύπρο, με βάση τροπολογία που κατέθεσε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής από τη Νέα Υόρκη Τσαρλς Σούμερ και η οποία υποστηρίζεται από τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή από τη Νότια Καρολίνα, Λίντσεϊ Γκράχαμ, παρέχεται η δυνατότητα σε νέους επιστήμονες και σε εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών από χώρες των οποίων λιγότεροι από πέντε χιλιάδες υπήκοοι μετανάστευσαν στις ΗΠΑ, κατά την περυσινή χρονιά, να εργαστούν στις Ηνωμένες Πολιτείες για ένα έτος.

Όπως εκτιμούν στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, μέσα σ’ αυτές τις χώρες συγκαταλέγονται η Ελλάδα και η Κύπρος. Σχετική ανακοίνωση έκανε η εταιρεία λόμπι στην Ουάσινγκτον «Μανάτος και Μανάτος», η οποία δραστηριοποιείται σε ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος.

Ο πρόεδρος της άτυπης επιτροπής για Προσωρινή Απασχόληση Ελλήνων στις Ηνωμένες Πολιτείες, Θεόδωρος Σπυρόπουλος, δήλωσε ότι, αν το νομοσχέδιο γίνει τελικά νόμος, θα επιτρέψει σε ομογενείς επιχειρηματίες να απασχολήσουν μεγάλο αριθμό Ελλήνων υπηκόων για έναν χρόνο. Ως μέρος της απασχόλησής τους θα χρειάζεται να προσφέρουν μερικώς τις υπηρεσίες τους στη διδασκαλία των Ελληνικών κι αυτό θα συμβάλει στο να διατηρηθεί ζωντανή η ελληνική γλώσσα και κληρονομιά, σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, αρχική επιδίωξη ήταν η διασφάλιση της παραμονής των υποψηφίων στις ΗΠΑ για διάστημα περισσότερο από δύο χρόνια, ώστε να καλύπτονται τα πάγια έξοδα του νέου μετανάστη (αεροπορικά εισιτήρια και έξοδα εγκατάστασης). Η πρόταση του κ. Σπυρόπουλου ήταν τουλάχιστον για τρία χρόνια.

Τέλος, σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση οδηγεί στη νομιμοποίηση εκατομμυρίων παράνομων μεταναστών στις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πρόσφατο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των «New Yorks Times», ορισμένες χώρες χρησιμοποιούν «ομάδες πίεσης» στην Ουάσιγκτον με σκοπό να επηρεάσουν την κυβέρνηση και το Κογκρέσο των ΗΠΑ, για να δώσουν περισσότερες βίζες σε υπηκόους τους, στο πλαίσιο της μεταναστευτικής μεταρρύθμισης.

Στο δημοσίευμα δεν γινόταν αναφορά σε Ελλάδα και Κύπρο. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας προσέλαβε για αυτόν τον σκοπό έναν πρώην αναλυτή της CIA, δύο βετεράνους του Λευκού Οίκου και μία ομάδα από άτομα που είχαν εργαστεί παλαιότερα στο Κογκρέσο, ενώ την ίδια στιγμή εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ιρλανδίας, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την ημέρα του Αγίου Πατρικίου, ζήτησε «ειδική μεταχείριση» για τη χώρα του από τον πρόεδρο Ομπάμα και τους επικεφαλής του Κογκρέσου. Σε ανάλογη κίνηση προχώρησε και η κυβέρνηση της Πολωνίας, η οποία προσέγγισε τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και στελέχη της Γερουσίας και της Βουλής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των «New Yorks Times», οι χώρες αυτές, αλλά και άλλες, κατάφεραν να συμπεριληφθούν στο μεταναστευτικό νομοσχέδιο έκτασης 867 σελίδων διατάξεις, που δίνουν στους πολίτες τους περισσότερα οφέλη από όσα έχουν υπήκοοι άλλων χωρών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: zougla.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Κώστας Τζούμας/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Επανέρχονται από τα ξημερώματα τα δρομολόγια ΚΤΕΛ προς Αθήνα

8/01/2026 - 10:26μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε 48ωρη απεργία τα ταξί της Αττικής στις 13 και 14 Ιανουαρίου

8/01/2026 - 9:34μμ
Ένταση στο μπλόκο των αγροτών στο Καναβάρι της Βοιωτίας (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτικό μέτωπο σε τεντωμένο σχοινί: Διάλογος με όρους από την κυβέρνηση, ένταση και φωτιές στο μπλόκο της Θήβας

8/01/2026 - 8:13μμ
Κάτοικοι στις κουρδικές συνοικίες Σέιχ Μακσούντ και Ασράφιεχ εγκαταλείπουν το Χαλέπι (φωτ.: EPA / Ahmad Fallaha)
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: «Ή θα ενσωματωθούν ή θα σβήσουν» – Η Δαμασκός πιέζει, οι Κούρδοι αντιστέκονται

8/01/2026 - 7:00μμ
Στιγμιότυπο από το ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ακυρώνει 50 δρομολόγια λόγω μπλόκων

8/01/2026 - 5:22μμ
Θέα από τη γέφυρα του δανικού ναυτικού πλοίου επιθεώρησης «Vaedderen» (φωτ.:  EPA / Mads Claus Rasmussen / Denmark Out)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Ρωσία «σιωπά» για τη Γροιλανδία – ενώ είναι ο ισχυρότερος παίκτης της Αρκτικής

8/01/2026 - 4:53μμ
Αποκλεισμός της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης στα Τέμπη από αγρότες και κτηνοτρόφους του μπλόκου της Νίκαιας, Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Οι αγρότες απέκλεισαν Μπράλο και Τέμπη, η κυβέρνηση αποκλείει νέα μέτρα

8/01/2026 - 3:41μμ
Στρατής Λιαρέλλης και Νίκος Ανδρουλάκης στην κηδεία του Γιώργου Παπαδάκη, στο Αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

«Γιωργάρα, στο καλό»: Συγκίνηση στο αντίο στον Γιώργο Παπαδάκη

8/01/2026 - 3:16μμ
Αεροφωτογραφίες από την κατασκευή του FlyOver στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: MOTIONTEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Δύσκολο 48ωρο για τη Θεσσαλονίκη: Κλείνει o Περιφερειακός, με παρακάμψεις και κυκλοφοριακή πίεση

8/01/2026 - 2:53μμ
Ο 53χρονος πατέρας στα Δικαστήρια Ηρακλείου, 8 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: cretalive.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σοκαριστική υπόθεση στη Μεσσαρά: Πατέρας κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση δύο παιδιών του

8/01/2026 - 2:29μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook / Χρίστος Πολίτης / Christos Politis)

Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Πολίτης

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυτώ Αναστασίου)

Euroleague: Επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Basketball Champions League: Αποκλείστηκε ο Προμηθέας με δύο ήττες

5 ώρες πριν
Οικογενειακή φωτογραφία σε προσφυγικό βιβλιάριο, από την έκθεση «ΜΕΤΟΙΚΕΣΙΑ», που δημιουργήθηκε με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λοζάνης (φωτ. αρχείου: Έλλη Τσολάκη)

Μαρτυρία Στυλιανού Γαντζίδη: Κρεμμύδι και ψωμί να τρώμε, καλύτερα να ζούμε στην Ελλάδα, παρά στην Τουρκία

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Κώστας Τζούμας/EUROKINISSI)

Θεσσαλονίκη: Επανέρχονται από τα ξημερώματα τα δρομολόγια ΚΤΕΛ προς Αθήνα

6 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ναούσης)

Σε εορταστικό κλίμα η κοπή βασιλόπιτας της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign