pontosnews.gr
Δευτέρα, 1/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θέλω να χορέψω ένα τικ, όταν σταθώ στα πόδια μου! Η ιστορία που συγκίνησε

7/05/2013 - 1:52μμ
Θέλω να χορέψω ένα τικ, όταν σταθώ στα πόδια μου! Η ιστορία που συγκίνησε
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Να χορέψει τον ποντιακό χορό τικ, είναι η επιθυμία του Χρήστου Ταρπινίδη, όταν σηκωθεί από την αναπηρική καρέκλα που βρίσκεται μετά από φρικτό ατύχημα. Η Μέριμνα Ποντίων Κυριών Ωκεανίας προσφέρει τη βοήθειά της με σκοπό ένα όνειρο να γίνει πραγματικότητα!

του Κώστα Παταρίδη

Οι σοφοί προγονοί μας έλεγαν ότι «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία» και αυτές τις μέρες ο Χρήστος Ταρπινίδης ζει την έννοια αυτού του ρητού στην πραγματικότητα. Αναχώρησε για ένα ταξίδι που θα τον βοηθήσει να σταθεί στα πόδια του και να περπατήσει πάλι.  
 
Πριν περίπου δύο χρόνια (από τον Αύγουστο 2010) η Μέριμνα Ποντίων Κυριών Ωκεανίας ξεκίνησε μία προσπάθεια να βοηθήσει τον νεαρό Χρήστο να κάνει ένα σημαντικό ταξίδι στην Αμερική για θεραπεία, εφόσον από το καλοκαίρι του 2010, μόλις 29 ετών, μετά από ένα φριχτό ατύχημα, βρίσκεται σε αναπηρική καρέκλα.
 
Όταν η οικογένεια του Χρήστου πλησίασε την «Μέριμνα» για βοήθεια, οι κυρίες της συγκινήθηκαν και ξεκίνησαν μία προσπάθεια να συγκεντρώσουν χρήματα που θα τον βοηθούσαν να καλύψει τα έξοδα των απαραίτητων θεραπειών. Στις 22 Αυγούστου 2010 πραγματοποιήθηκε μία φιλανθρωπική εκδήλωση στην αίθουσα της Ποντιακής Εστίας. Στην εκδήλωση αυτή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά δημόσια η ιστορία του Χρήστου. Στην ίδια εκδήλωση προβλήθηκε και ένα DVD, το οποίο παρουσίασε στους παρευρισκόμενους το ιστορικό της Μέριμνας Ποντίων Κυρίων. Επίσης το Ποντιακό πρόγραμμα του 3ΧΥ Ράδιο Ελλάς «Ο Ξενιτέας» στάθηκε δίπλα στην «Μέριμνα» και πραγματοποίησε ένα έρανο κατά την διάρκεια του Αυγούστου του 2010.  

Μέσω αυτών και άλλων, προσπαθειών και πάντα με την βοήθεια της παροικίας, συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό ($65,000) το οποίο θα βοηθούσε τον Χρήστο να ταξιδέψει στην Αμερική και να λάβει τις απαραίτητες θεραπείες που χρειάζεται από το Project Walk. Ένας οργανισμός με διεθνή φήμη, που έχει στόχο να προσφέρει μία καλύτερη ζωή για άτομα με τραυματισμό του νωτιαίου μυελού μέσων ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα του Project Walk θα βοηθήσει τον Χρήστο να σταθεί και πάλι στα πόδια του και να σηκωθεί από την αναπηρική καρέκλα του και σιγά-σιγά, βήμα βήμα να ξανά περπατήσει.

Μεσολάβησαν ορισμένα περαιτέρω προβλήματα με την υγεία του Χρήστου τα οποία εμπόδιζαν το ταξίδι αυτό. Όμως τα ξεπέρασε, και στις 17 Νοεμβρίου 2012 αναχώρησε για το σημαντικό ταξίδι του. 
 
Όπως δήλωσε και ο ίδιος στο Ποντιακό Πρόγραμμα «Ο Ξενιτέας» του 3ΧΥ Ράδιο Ελλάς: 

«Είναι ένα ταξίδι που μόνο με την βοήθεια της παροικίας και της Μέριμνας θα μπορούσα να το κάνω. Ήλπιζα και συνεχίζω να ελπίζω. Ευχαριστώ όλους για την συμπαράσταση τους και ειδικά την Μέριμνα Ποντίων Κυρίων Ωκεάνιας για την τόσο σημαντική υποστήριξη που με έχει προσφέρει μέχρι στιγμής. Όταν τα καταφέρω και σταθώ στα πόδια μου, θέλω να χορέψω ένα τικ». 

Η Λίτσα Αθανασιάδη, πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυρίων Ωκεανίας δήλωσε: «Όταν γνωρίσαμε για πρώτη φορά τον Χρήστο τον Ιούνιο του 2010, είχε ελάχιστη κίνηση, μπορούσε μόνο να κουνήσει το κεφάλι του. Με διάφορες θεραπείες από τοπικές υπηρεσίες άρχισε να αποκτά περισσότερη ικανότητα κίνησης. Όμως με τα προγράμματα θεραπείας που προσφέρει το Project Walk πιστεύουμε ότι ο Χρήστος μια μέρα θα σταθεί και πάλι στα πόδια του. Ξεκινήσαμε το έργο μας να προσφέρουμε βοήθεια για άτομα που έχουν ανάγκη. Πιστεύω ότι έχουμε πετύχει τον στόχο μας με τον Χρήστο. Ο κεντρικός στόχος μας δεν είναι να αλλάξουμε τον κόσμο, όμως να κάνουμε μία σημαντική αλλαγή στην ζωή ενός ανθρώπου. Θα είμαστε εδώ να προσφέρουμε στο μέλλον και σε άλλα άτομα τις υπηρεσίες μας, βέβαια, όμως πάντα με την βοήθεια της παροικίας. Χωρίς την ευγενική προσφορά των συμπατριωτών μας θα αδυνατούσε και για αυτό είμαστε ευγνώμονες για την συμπαράσταση της παροικίας. Με αυτόν τον τρόπο, ελπίζουμε να κρατάμε ζωντανό το μήνυμα των πρώτων Κυρίων που ίδρυσαν αυτό τον ιστορικό σύλλογο εκείνα τα δύσκολα χρόνια, στην Τραπεζούντα, και να προσφέρουμε λίγα άνθη στη μνήμη τους». 

Η Μέριμνα Ποντίων Κυρίων Ωκεανίας, είναι το μοναδικό τμήμα του ιστορικού συλλόγου που λειτουργεί εκτός Ελλάδος. Ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2008 κάτω από την αιγίδα της Μέριμνας Ποντίων Κυρίων Θεσσαλονίκης. Από την πρώτη στιγμή λειτουργίας της προσφέρει ένα σημαντικό φιλανθρωπικό ρόλο στην παροικία βοηθώντας Έλληνες και μη.

Ακολουθεί ένα μήνυμα της μητέρας του Χρήστου προς την Μέριμνα (στο τέλος του άρθρου). Μία κατάθεση ψυχής. Ένα μήνυμα που τιμά τις Κυρίες που είχαν το όραμα να ιδρύσουν ένα φιλανθρωπικό σύλλογο στην Τραπεζούντα το 1904 και που σήμερα συνεχίζει να προσφέρει το σημαντικό έργο της μέχρι και στην μακρινή Αυστραλία όπου ζουν πολλοί Πόντιοι, που έχουν αγαπήσει τρεις πατρίδες, παρόλο που εάν η μία είναι πατρίδα που ζει μέσα στην καρδία τους. 

Η Μέριμνα Ποντίων Κυριών παραβρέθηκε στο αεροδρόμιο την ημέρα της αναχώρησης του Χρήστου για την Αμερική και έδωσαν ένα ζεστό αποχαιρετισμό στον νεαρό συμπατριώτη μας.

Ακολουθεί το μήνυμα της μητέρας του Χρήστου στο τέλος του άρθρου

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Facebook/Πολιτιστικός Σύλλογος  Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο Πόντος»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Δυναμικό «παρών» του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο Πόντος» στο 15ο Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

31/05/2026 - 11:30μμ
Οι γυναίκες της οικογένειας Ταπανιάν από την Μπάφρα του Πόντου (1900). Πηγή: Μουσείο Λογοτεχνίας και Τέχνης (Γερεβάν), Συλλογή Μαρί Ατματζιάν
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου μέσα από την αρμενική ιστοριογραφία

31/05/2026 - 10:34μμ
Εικόνα βασισμένη στα ντοκουμέντα που παρουσιάζονται στην ταινία «Mora»
ΠΟΝΤΟΣ

«ΘΑΛΑΣΣΑ»: Το οπτικοακουστικό ιστορικό ντοκουμέντο που φωτίζει την ιστορία των Ελλήνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

31/05/2026 - 9:12μμ
(Φωτ.: ΟΣΕΠΕ)
ΠΟΝΤΟΣ

ΟΣΕΠΕ: Όσα ακούστηκαν στο Διεπιστημονικό Συνέδριο για την Γενοκτονία των Ελλήνων, στο Βερολίνο

31/05/2026 - 7:15μμ
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

«Φάρος» Αγίας Βαρβάρας: Η 19η Μαΐου δεν είναι μία μόνο ημέρα – Είναι χρέος, ευθύνη και αγώνας καθημερινός

31/05/2026 - 3:52μμ
Τμήμα του ντοκουμέντου από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (πηγή: facebook.com/genikaarxeiakratous)
ΠΟΝΤΟΣ

Ντοκουμέντο του 1920 για τον αφανισμό του Ποντιακού Ελληνισμού – Η έκθεση του Αριστοτέλη Γ. Νεοφύτου

31/05/2026 - 10:37πμ
(Φωτ.: facebook.com/ Ένωση Ποντίων Πανοράματος)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ένωση Ποντίων Πανοράματος: Μαθήματα ποντιακής διαλέκτου από τον Οκτώβριο

31/05/2026 - 9:40πμ
Το πιο θερμό χειροκρότημα για τη Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, το 15ο Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών. Σάββατο 30 Μαΐου 2026 (πηγή: Ο Ντελάλης)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Τα παιδιά της Μέριμνας Κατερίνης συγκίνησαν το Φεστιβάλ της ΠΟΕ – Το πιο δυνατό χειροκρότημα της βραδιάς

30/05/2026 - 10:59μμ
Στιγμιότυπο από τη μουσική παράσταση «Η Άλωση της Πόλης – Εάλω η Πόλις υπό το πρίσμα της ποντιακής μούσας», Τρίτη 26 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Nikos Alvanoudis)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

«Εάλω η Πόλις» μέσα από την ποντιακή μουσική παράδοση – Ξεχωριστή εκδήλωση από τους «Ακρίτες» Σταυρούπολης

30/05/2026 - 9:48μμ
Ημερομηνία γραμμένη στο χιόνι σε αυτοκίνητο παρκαρισμένο στο Τσάμπασι (πηγή: bursadabugun.com)
ΠΟΝΤΟΣ

Το Τσάμπασι φόρεσε τα λευκά του στα τέλη Μαΐου – Το παρχάρι των Ποντίων έγινε… χειμωνιάτικo!

30/05/2026 - 9:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Σύλλογος Ευζώνων Προεδρικής Φρουράς/Facebook)

Οι Εύζωνες της προεδρικής φρουράς και διεθνείς προσωπικότητες τίμησαν τους πεσόντες στη Μάχη της Κρήτης

6 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Πολιτιστικός Σύλλογος  Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο Πόντος»)

Δυναμικό «παρών» του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο Πόντος» στο 15ο Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Firas Abdullah)

Μεγαλειώδες πάρτι σε όλο το Παρίσι για την πρωταθλήτρια Ευρώπης Παρί!

7 ώρες πριν
Οι γυναίκες της οικογένειας Ταπανιάν από την Μπάφρα του Πόντου (1900). Πηγή: Μουσείο Λογοτεχνίας και Τέχνης (Γερεβάν), Συλλογή Μαρί Ατματζιάν

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου μέσα από την αρμενική ιστοριογραφία

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)

Άγιος Νικόλαος: 11χρονος έπεσε σε ακάλυπτο τριών μέτρων

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Στην Αστόρια η νέα έκθεση της Ελληνοαμερικανίδας Eva Mallis με εικόνες από την καρδιά του Queens

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign