pontosnews.gr
Δευτέρα, 10/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Καμία εικόνα οικονομικής κρίσης στο λιμάνι του Πειραιά για το Πάσχα

2/05/2013 - 10:30πμ
Κύμα φυγής στα λιμάνια εν όψει Δεκαπενταύγουστου
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς πολλοί Αθηναίοι, λόγω και του καλού καιρού εφέτος, αποφάσισαν να αποδράσουν από την πρωτεύουσα για κάποιο νησί του Αιγαίου, προκειμένου να εορτάσουν τις ημέρες του Πάσχα.

Το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας Αθανάσιος Μπούσιος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Δημήτρης Μπαντιάς και ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος Κώστας Κουνούγερης επισκέφθηκαν το λιμάνι του Πειραιά και το κεντρικό λιμεναρχείο.

«Τα πλοία λύνουν κάβους και οι λιμενικές αρχές έχουν πάρει όλα τα μέτρα για να διασφαλίσουν την ομαλότητα στη θαλάσσια κυκλοφορία σε όλα τα λιμάνια της χώρας,» δήλωσε ο Κωστής Μουσουρούλης, προσθέτοντας ότι η κίνηση φέτος από το λιμάνι του Πειραιά σε σχέση με πέρυσι είναι αυξημένη κατά 25% και αυτό είπε είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

Εκτιμώ ότι το τριήμερο και η επιστροφή δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα και όλα θα κυλήσουν ομαλά τόνισε ο υπουργός και ευχήθηκε σε όλους τους ταξιδιώτες και τα πληρώματα των πλοίων καλό Πάσχα.

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Δημήτρης Μπαντιάς τόνισε ότι η διακίνηση όλων των επιβατών είναι ομαλή και δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα ενώ πρόσθεσε ότι έχουν δοθεί οδηγίες σε όλες τις λιμενικές αρχές της χώρας να λάβουν αυξημένα μέτρα τάξης και ασφάλειας.

Από τις μέχρι στιγμής αναφορές που έχω, τόνισε, όλα κυλούν φυσιολογικά παρά το γεγονός ότι η κίνηση είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι κατά 25% στους επιβάτες και περίπου κατά 40% στα οχήματα. Ο κ.Μπαντιάς ευχήθηκε σε όλους και τους επιβάτες και τα πληρώματα καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.

Σημειώνεται ότι από την προηγούμενη Παρασκευή 26/04/2013 έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου, από το λιμάνι του Πειραιά για τη νησιωτική Ελλάδα έγιναν 74 δρομολόγια και αναχώρησαν συνολικά 77.600 επιβάτες, 10.828 ΙΧ αυτοκίνητα,3174 φορτηγά και 2127 δίκυκλα.

Το ίδιο διάστημα το 2012 πραγματοποιήθηκαν 55 δρομολόγια, ενώ διακινήθηκαν 56.608 επιβάτες, 7213 αυτοκίνητα, 2636 φορτηγά και 1377 δίκυκλα. Η κίνηση φέτος παρά την οικονομική κρίση παρουσιάζει μία αύξηση του 25% περίπου.

Συνολικά 71 δρομολόγια έως την Τρίτη του Πάσχα

Από σήμερα που κορυφώνεται η έξοδος Μ. Πέμπτη έως τη Μ. Τρίτη του Πάσχα, έχουν προγραμματιστεί από το λιμάνι του Πειραιά συνολικά 71 δρομολόγια για τις νησιωτικές περιοχές με επιπλέον προσεγγίσεις για τα ήδη εγκεκριμένα δρομολόγια με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γραφείου Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Νίκο Λαγκαδιανό, η πληρότητα των πλοίων προς τις Κυκλάδες και τη Σάμο Ικαρία φτάνει το 100%, ενώ για τους υπόλοιπους προορισμούς αγγίζει το 75% με 80%.

Στο λιμάνι για σήμερα και για όλες τις ημέρες του Πάσχα η δύναμη του λιμενικού σώματος θα είναι αυξημένη ενώ το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά συνιστά στους επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν πριν κατέβουν στο λιμάνι για να αποφευχθεί η άσκοπη ταλαιπωρία να επικοινωνούν με τα κατά τόπους πρακτορεία για τη διαθεσιμότητα των εισιτηρίων που είναι πλέον ηλεκτρονικά.

ΑΠΕ

Πηγή: madata.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: pixabay.com/Wokandapix)
ΕΛΛΑΔΑ

Σκιάθος: 15χρονος κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίησή του από 17χρονο

9/08/2026 - 11:46μμ
Το πανέμορφο Σαρακήνικο στη Μήλο (πηγή: el.wikipedia.org/Vihou World)
ΕΛΛΑΔΑ

Μήλος: Εισαγγελική παρέμβαση για το ελικόπτερο στο Σαρακήνικο

9/08/2026 - 10:15μμ
Πυροσβεστικό ελικόπτερο ρίχνει νερό  (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε δασική έκταση στο Μουζάκι Ηλείας

9/08/2026 - 6:51μμ
Άσκηση για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης στο Δήμο Λαυρεωτικής, Πέμπτη 22 Μαΐου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιές: Κόκκινος συναγερμός και τη Δευτέρα – Επεκτείνεται το Red Code

9/08/2026 - 3:36μμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
ΕΛΛΑΔΑ

Μήλος: «Πάρκαραν» ελικόπτερο στο Σαρακήνικο για μια βουτιά!

9/08/2026 - 2:48μμ
Σχολικά βιβλία και τσάντες σε προαύλιο σχολείου, κατά τον αγιασμό (φωτ.: EUROKINISSI / Γεωργία Παναγοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Πολλαπλό βιβλίο: Τι αλλάζει για μαθητές και εκπαιδευτικούς – Πότε έρχονται τα νέα σχολικά βιβλία

9/08/2026 - 1:19μμ
Κατασχεμένες πινακίδες κυκλοφορίας (πηγή: Ελληνική Αστυνομία)
ΕΛΛΑΔΑ

Πινακίδες κυκλοφορίας με ψηφιακή αίτηση: Τι αλλάζει και ποια θα είναι η διαδικασία

9/08/2026 - 12:10μμ
Στον Υμηττό (φωτ.: αρχείο EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Η χώρα σε «πυριτιδαποθήκη» για τρεις ημέρες: 39άρια, ριπές 9 μποφόρ και Red Code

9/08/2026 - 9:21πμ
Η κατεστραμμένη μηχανή των αστυνομικών της ΔΙΑΣ και το αυτοκίνητο που την εμβόλισε, στην Αθηνών-Σουνίου (πηγή: ΕΡΤ)
ΕΛΛΑΔΑ

Αθηνών-Σουνίου: ΙΧ συγκρούστηκε με μηχανή της ΔΙΑΣ – Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί

9/08/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Σταθερά αυγουστιάτικη εικόνα και σήμερα – Δεν θα ξεπεράσει τους 37°C το θερμόμετρο στις περισσότερες περιοχές

9/08/2026 - 8:10πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Αρχίζει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Μπέρμιγχαμ – Με 60 αθλητές και αθλήτριες η Ελλάδα

6 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: pixabay.com/Wokandapix)

Σκιάθος: 15χρονος κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίησή του από 17χρονο

6 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

8ο Αντάμωμα στην Κερκίνη Σερρών με λαϊκά και ποντιακά

7 ώρες πριν
Ο Μάνος Ελευθερίου (φωτ. αρχείου : Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)

Μάνος Ελευθερίου: Δεν ήταν μόνο σπουδαίος δημιουργός αλλά και συλλέκτης μικρασιατικών κειμηλίων

7 ώρες πριν
Το πανέμορφο Σαρακήνικο στη Μήλο (πηγή: el.wikipedia.org/Vihou World)

Μήλος: Εισαγγελική παρέμβαση για το ελικόπτερο στο Σαρακήνικο

8 ώρες πριν
Ζιπκαλήδες μεταφέρουν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά. Δεκαπενταύγουστος 2025 (φωτ.: Flickr / ΙΜ Βεροίας / Γεράσιμος Μπεκές)

Παναγία Σουμελά: Στο Βέρμιο ο Κωνσταντίνος Τασούλας τον Δεκαπενταύγουστο – Θα του απονεμηθεί ο Μεγαλόσταυρος των Μεγαλοκομνηνών

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign