pontosnews.gr
Κυριακή, 29/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αμυγδαλέλαιο το θαυματουργό: Πώς το χρησιμοποιούμε

19/04/2013 - 4:12μμ
Αμυγδαλέλαιο το θαυματουργό: Πώς το χρησιμοποιούμε
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Tο αμυγδαλέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνες E και K, διαθέτει σημαντικές αντιγηραντικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα. Eπίσης, είναι πλούσιο σε παλμιτικό, ολεϊκό και λινολεϊκό οξύ, σημαντικά για τις τονωτικές τους ιδιότητες στην επιδερμίδα, καθώς και ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος, απαραίτητα για την εξισορρόπηση των λειτουργιών της επιδερμίδας.

Προέρχεται από έκθλιψη των καρπών της αμυγδαλιάς, χρησιμοποιείται παραδοσιακά από τους αρωματοθεραπευτές ως βασικός φορέας διάλυσης των αιθέριων ελαίων, αλλά και ως βασικό φυτικό λάδι για μασάζ.

Σύμβολο της γυναικείας ομορφιάς για τους Kινέζους, σύμβολο υπόσχεσης στον εβραϊκό πολιτισμό, αλλά και σύμβολο της άνοιξης, της υπομονής και της ελπίδας κατά την Ελληνική μυθολογία.
 
Το αμυγδαλέλαιο πάνω από όλα είναι φυσικό προϊόν και μπορείτε να το βρείτε εύκολα σε οποιοδήποτε φαρμακείο.
 
Οι πιο γνωστές ιδιότητες του αμυγδαλέλαιου:
 
Αμυγδαλέλαιο για υγιή μαλλιά
Αποτελεί εξαιρετικό μαλακτικό για τα μαλλιά, και ειδικά για τις ταλαιπωρημένες άκρες. Χρήση αμυγδαλέλαιου στις άκρες των μαλλιών, λίγες ώρες πριν το λούσιμο θα τις ενυδατώσει και θα τις δυναμώσει.
Επίσης θα προσφέρει υγιή λάμψη στα μαλλιά.
Το αμυγδαλέλαιο βοηθά με τις μαλακτικές του ιδιότητες το δέρμα του κεφαλιού. Έτσι μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο σε περιπτώσεις ξηροδερμίας και ερεθισμών. Ένα καλό λούσιμο μετά τη χρήση του θα εξασφαλίσει την αφαίρεση της λιπαρότητας, για όσους έχουν λιπαρά μαλλιά.
 
Φτιάξε σπιτική μάσκα μαλλιών για θρέψη και τόνωση με αμυγδαλέλαιο
Θα χρειαστείς : • 10 ml αμυγδαλέλαιο • 10 ml δαφνέλαιο • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι. Ανακάτεψε πρώτα το αμυγδαλέλαιο και το δαφνέλαιο και στη συνέχεια πρόσθεσε τα αιθέρια έλαια δεντρολίβανο και λεμόνι, σχηματίζοντας ένα ομοιογενές μείγμα. Άπλωσε αρχικά το μείγμα στη ρίζα των μαλλιών κάνοντας μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και στη συνέχεια άπλωσε το σε όλα τα μαλλιά. Άφησε τη μάσκα για μισή ώρα και στο τέλος λούσου, βάζοντας πρώτα το σαμπουάν και μετά το νερό.
 
Αμυγδαλέλαιο για υγιές δέρμα
Έχει μαλακτικές ιδιότητες για το δέρμα. Παράλληλα, προσφέρει στο δέρμα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη Α, Β1, Β2, Β6 και Ε. Λόγω της λεπτής του υφής, απορροφάται πολύ εύκολα και δεν αφήνει το αίσθημα της λιπαρότητας.
Η χρήση της ιδιότητάς του αυτής γίνεται σε πολλά σαπούνια και κρέμες χεριών, μαλλιών και σώματος. Το αμυγδαλέλαιο λειτουργεί πολύ καλά και ως έλαιο για μασάζ.
 
Ξέμεινες από lotion αφαίρεσης make-up (ντεμακιγιάζ)?
Το αμυγδαλέλαιο αφαιρεί πολύ απαλά το μακιγιάζ των ματιών.
 
Αμυγδαλέλαιο για τους μαύρους κύκλους και για δυνατές βλεφαρίδες
Θρέφει την ευαίσθητη επιδερμίδα των ματιών αλλά και τις βλεφαρίδες. Βοηθά σημαντικά στην εξαφάνιση των μαύρων κύκλων ενώ τα πολύτιμα συστατικά του έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες. Δοκιμασμένο!
 
Αμυγδαλέλαιο για τα χείλη …και είσαι έτοιμη για φίλημα!
Το αμυγδαλέλαιο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στα σκασμένα χείλια από το κρύο καθώς τα μαλακώνει, και βοηθά στην γρήγορη επούλωσή τους. Η γεύση του είναι απαλή και καθόλου δυσάρεστη.
 
Αμυγδαλέλαιο για σπιτικό scrub!
Το αναμιγνύεις με μέλι και ζάχαρη και γίνεται ένα εξαιρετικό scrub για το σώμα!

Εναλλακτικό scrub:
Θα χρειαστείς : • 2 κουταλιές της σούπας θρυμματισμένα αμύγδαλα (μη επεξεργασμένα και αλατισμένα) • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Ανακάτεψε το μείγμα και κάνε ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο για 5 λεπτά. Ξέπλυνε καλά.
 
Ιστορική αναδρομή
 
Στην Ελλάδα καλλιεργείται από την αρχαιότητα, αφού από τότε ήταν γνωστές οι φαρμακευτικές και καλλυντικές της ιδιότητες.
 
Ο Έλληνας γιατρός του πρώτου αιώνα Διοσκουρίδης αναφέρει πως το αμυγδαλέλαιο το χρησιμοποιούσαν ως φάρμακο καθώς και για την παραγωγή του μύρου.
 
Ο Ιπποκράτης αναφέρει το αμύγδαλο ως χρήσιμο βοηθό της ιατρικής, ενώ ο Αριστοτέλης επαινεί τους χυμούς των ανθών ως τροφή των μελισσών

Πηγή: gynaika.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Instagram/syllogos_pontiwn_metamorfosis)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος» θα χορέψει για τον «Καθαρμό»

29/03/2026 - 12:20πμ
Αυγά έτοιμα για μάχη (φωτ.: facebook/Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροβάτου «Το Καρς»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ετοιμαστείτε για αυγομαχίες στον Μαυρόβατο

28/03/2026 - 8:47μμ
Μοναδικές στιγμές υπόσχεται και το φετινό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η Ένωση Ποντίων Σουρμένων για το Παμποντιακό Πανοΰρ (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Παμποντιακόν Πανοΰρ 2026 «Τη Θωμά ‘ς σα Σούρμενα»: Μνήμες, συναισθήματα και παραδόσεις σ’ ένα πενθήμερο που κορυφώνεται με το ταφικό έθιμο και δυνατό ποντιακό γλέντι

27/03/2026 - 10:18μμ
(Πηγή: poe.org.gr)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος καταγγέλει τη δημόσια προβολή συμβόλων του Μουσταφά Κεμάλ – «Η μνήμη της Γενοκτονίας δεν θυσιάζεται στο βωμό της φιλοξενίας»

27/03/2026 - 5:15μμ
(Πηγή: facebook.com/worldpontianfolk)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Παγκόσμιος Ποντιακός Λαογραφικός Οργανισμός: Μια διεθνής πρωτοβουλία για τη διαφύλαξη και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Πόντου και της Ανατολίας

27/03/2026 - 3:09μμ
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Σερρών)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

11η Βραδιά Αλληλεγγύης στις Σέρρες – Οι Πόντιοι φοιτητές ενώνουν τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν κοινωφελείς σκοπούς

27/03/2026 - 9:31πμ
(Φωτ.: Facebook/Ποντιακός Μικρασιατικός Σύλλογος Καρυοχωρίου)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Νέο διοικητικό συμβούλιο για τον Ποντιακό και Μικρασιατικό Σύλλογο Καρυοχωρίου

26/03/2026 - 9:54μμ
Ο πρώτος Έλληνας κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος, στο Μουσείο Κοσμοναυτικής στη Μόσχα (VDNKh) (πηγή: TASS / ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος: Ο Πόντιος που κατέκτησε το διάστημα

26/03/2026 - 8:33μμ
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Διαβατών «Αλέξανδρος Υψηλάντης»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

45 χρόνια ιστορίας και παράδοσης: Το καταδιασκέδασαν οι Πόντιοι στην επετειακή βραδιά του Συλλόγου Διαβατών «Αλέξανδρος Υψηλάντης»

26/03/2026 - 2:59μμ
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Γλυφάδας/Ένωση Ποντίων Περιστερίου/Σύλλογος Ποντίων Κορυδαλλού «Εύξεινος Πόντος»/Σύλλογος Ποντίων Μαγούλας/Σύλλογος Ποντίων Χορευτών «Τραντέλλενες»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Με περηφάνια και παράδοση παρέλασαν οι Πόντιοι για την 25η Μαρτίου

25/03/2026 - 10:03μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το τελωνείο των Κήπων (φωτ.: Έλλη Τσολάκη)

Τελωνειακή συνεργασία Ελλάδας – Τουρκίας με στόχο διμερές εμπόριο ύψους 10 δισ. δολαρίων

35 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Pontic Greek Community of Armenia)

Διαγωνισμός φωτογραφίας από την Ποντιακή Ελληνική Κοινότητα της Αρμενίας

1 ώρα πριν
Όπλο το οποίο κατασχέθηκε στη διάρκεια των ερευνών για το κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΦΚΑ (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)

Κύκλωμα απάτης στον ΕΦΚΑ: Προφυλακίστηκαν δύο λογιστές, ένας διαφημιστής κι ένας πρώην παίκτης ριάλιτι

2 ώρες πριν
Ιρανή δημοσιογράφος σε κατεστραμμένο οίκημα στην Τεχεράνη, μετά από ισραηλινό πλήγμα (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Απειλές για τα αμερικανικά πανεπιστήμια στη Μέση Ανατολή – Εξαντλούνται τα αποθέματα του Ισραήλ

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τη Μαρινέλλα – «Σ’ ευχαριστώ για όλα, ΜΑΝΑ…», «Θα σε τραγουδάω για πάντα»

3 ώρες πριν
Τα γραφεία του ΕΦΚΑ (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

Πάνω από 94 εκατ. ευρώ θα μοιράσουν ως τις 3 Απριλίου e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign