pontosnews.gr
Σάββατο, 19/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε τροπολογία για τις συντάξεις των Ποντίων

3/04/2013 - 10:29πμ
«Παγωμένες» 320.000 αιτήσεις για συντάξεις και εφάπαξ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε τροπολογία στην Βουλή για τις περικοπές στις συντάξεις των Ποντίων και των Βορειοηπειρωτών. Ακολουθεί η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

Η εθνοκτόνος μνημονιακή συγκυβέρνηση με τον νόμο 4093/2012 που ψηφίστηκε στα τέλη Νοεμβρίου, αυστηροποίησε τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση της σύνταξης ΟΓΑ σε υπερήλικες ομογενείς, Βορειοηπειρώτες και Ποντίους, και με τον τρόπο αυτό… ουσιαστικά τις κατήργησε από τη στιγμή που είναι πρακτικά ανέφικτη η πλήρωση των προϋποθέσεων από οποιονδήποτε ομογενή.

Πρόκειται για μία πράξη κοινωνικά ανάλγητη, μία πράξη πολιτικής αγνωμοσύνης στην προσφορά των Ποντίων και Βορειοηπειρωτών προς το Έθνος, καθώς επίσης και για τη χαριστική βολή στην επιβίωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Η κοινοβουλευτική ομάδα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, είναι η πρώτη που κατάθεσε δια του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Χρήστου Παππά ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα και ζήτησε την άμεση αποκατάσταση των συντάξεων προς τους ομογενείς μας. Η Χρυσή Αυγή συμμετείχε ενεργά και στις κινητοποιήσεις των Βορειοηπειρωτών και των Ποντίων και στις 27-02-2013 επανήλθε με νέα ερώτηση, πιέζοντας τους αρμόδιους Υπουργούς για την επίλυση του ζητήματος.

Είναι προφανές ότι οι Κυβερνώντες, στην ουσία εντολοδόχοι των τοκογλύφων δανειστών μας, κωφεύουν στις ανάγκες των Ελλήνων και αντιστρατεύονται με τις αποφάσεις τους το εθνικό συμφέρον. Για το λόγο αυτό, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα κατέθεσε Τροπολογία-Προσθήκη στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας: «Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας» με την οποία ζητάει την άμεση κατάργηση της επίμαχης παραγράφου 5 της υποπαραγράφου ΙΑ του πρώτου άρθρου του Νόμου 4093/2012.

Πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα των γερόντων του Πόντου και της Βορείου Ηπείρου. Πρόκειται για μία εθνική ανάγκη. Ανάγκη για την επιβίωση του Ποντιακού και του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού!

Ακολουθεί η τροπολογία που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή στο τέλος του άρθρου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από το 19ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ που έγινε πέρυσι στην Καρδίτσα (πηγή:. livemedia.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

20ό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ: Στη μνήμη του Γιώργου Παρχαρίδη αφιερωμένη η γιορτή του πολιτισμού

19/09/2026 - 11:05πμ
Ο Βαυαρός γλωσσολόγος Μιχαήλ Δέφνερ μελέτησε ιδιαίτερα τη διάλεκτο των ελληνόφωνων μουσουλμάνων του Όφεως, την οποία περιέγραψε αξιοποιώντας τις πληροφορίες του εκπαιδευτικού και λόγιου Ιωάννη Παρχαρίδη (εικ.: Βιβλιοθήκη Κ.Θ. Δημαρά/en.wikipedia.org/wiki/Of,_Trabzon/ Selehattin Sezeroglu )
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Μιχαήλ Δέφνερ: Ο Γερμανός φιλέλληνας που χαρτογράφησε γλωσσικά μυστικά του Πόντου και αμφισβητήθηκε

18/09/2026 - 9:07μμ
(Φωτ.: facebook σύλλογος Ποντίων Χαϊδαρίου "Ποντιακή Λύρα")
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σύλλογος Ποντίων Χαϊδαρίου «Ποντιακή Λύρα»: Πότε αρχίζουν τα μαθήματα ποντιακών χορών και εικαστικών

18/09/2026 - 1:57μμ
Η Χρύσα Αράπογλου δίνει την Αργώ στον Κόσουκε Φουκούντα, ένα δώρο από την Καλαμαριά στον Ιάπωνα που αγαπά τον ποντιακό πολιτισμό. Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Αράπογλου Χρύσα - Καλαμαριά Μητέρα Πόλη)
ΠΟΝΤΟΣ

Από τον Πόντο στην Ιαπωνία με μια λύρα – Η νύχτα που η Καλαμαριά «μηδένισε» 9.000 χιλιόμετρα

18/09/2026 - 1:07μμ
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στον Υψηλάντη Βοιωτίας, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Βοιωτίας «Ο Ευκλείδης»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Μάχη της Πέτρας: Η τελευταία νίκη της Επανάστασης τιμήθηκε στον Υψηλάντη Βοιωτίας

18/09/2026 - 10:37πμ
Οι τοίχοι της Μονής Βαζελώνα που στέκουν ακόμα (φωτ.: Anadolu)
ΠΟΝΤΟΣ

Οι μονές Περιστερεώτα και Βαζελώνα στο τουριστικό πλάνο της Τουρκίας – Η Σουμελά έδειξε το δρόμο

17/09/2026 - 8:47μμ
Επιστολή γραμμένη στα καραμανλίδικα, από το Κιρκχαρμάν της Αμάσειας, περίπου το 1910.
(πηγή: Wikimedia Commons, Public Domain)
ΠΟΝΤΟΣ

Μια επιστολή από την Αμάσεια: Οι Πόντιοι που έγραφαν τουρκικά με ελληνικά γράμματα, τα καραμανλίδικα

17/09/2026 - 3:17μμ
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου/Facebook)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Μακροχώρι: Ο Αγιασμός και δύο θεατρικές βραδιές άνοιξαν τη νέα χρονιά για τον Σύλλογο Ποντίων

17/09/2026 - 2:21μμ
Η οικοδέσποινα Θεσσαλονίκη προετοιμάζεται και αυτή, χορευτικά, για το 20ό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ. Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Katerina Bili)
ΠΟΝΤΟΣ

Σε ρυθμούς Φεστιβάλ: Πρόβες για το 20ό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ

16/09/2026 - 6:44μμ
(Φωτ.: facebook.com/105.8alexpolis?locale=el_GR)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Αγιασμός και έναρξη νέας πολιτιστικής χρονιάς για τον Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Νομού Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός»

16/09/2026 - 3:34μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Davis Cup: Την Κυριακή παίζεται η πρόκριση για την Εθνική τένις

10 λεπτά πριν
Το αεροδρόμιο του Λουξεμβούργου (πηγή: Χ / 
Jon De Lorraine)

Συναγερμός για drones στο Λουξεμβούργο – Έκλεισε το αεροδρόμιο

34 λεπτά πριν
O ερευνητής Αριστογείτων Κώτσας στην εκδήλωση «Εμβαθύνοντας στην Ιστορία και τον Πολιτισμό του Γέροντα της Μικράς Ασίας». Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: KosTV)

Από τον Γέροντα της Μικράς Ασίας στην Κω: Οι πρόσφυγες που διάλεξαν μόνοι τους τα Δωδεκάνησα

58 λεπτά πριν
O Αρκτικός Ωκεανός στην υδρόγειο σφαίρα. Με κίτρινο, μέρος της Γροιλανδίας (φωτ.: Pixabay)

Γροιλανδία: Χωρίς να αλλάξουν τα σύνορα, αλλάζει η ισορροπία στην Αρκτική

1 ώρα πριν
Ρώσος πολίτης ψηφίζει σε εκλογικό τμήμα στο Ποντόλσκ, έξω από τη Μόσχα, κατά τη δεύτερη ημέρα των εκλογών για την Κρατική Δούμα (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)

Ρωσία: Κυβερνοεπίθεση στις κάλπες της Μόσχας – Νέο μέτωπο με τη Μολδαβία

2 ώρες πριν
Από τις πρώτες φωτογραφίες των ορφανών προσφυγόπουλων που συγκέντρωσε και περιέθαλψε το Άσυλο Παιδιού Βόλου  (πηγή: Γενικά Αρχεία του Κράτους - Αρχεία Ν. Μαγνησίας)

Σαν σήμερα, 1922: Το «μαύρο κύμα» φτάνει στον Βόλο – 12.000 πρόσφυγες σε μια πόλη 30.000 κατοίκων

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV