pontosnews.gr
Τετάρτη, 14/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε τροπολογία για τις συντάξεις των Ποντίων

3/04/2013 - 10:29πμ
«Παγωμένες» 320.000 αιτήσεις για συντάξεις και εφάπαξ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε τροπολογία στην Βουλή για τις περικοπές στις συντάξεις των Ποντίων και των Βορειοηπειρωτών. Ακολουθεί η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

Η εθνοκτόνος μνημονιακή συγκυβέρνηση με τον νόμο 4093/2012 που ψηφίστηκε στα τέλη Νοεμβρίου, αυστηροποίησε τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση της σύνταξης ΟΓΑ σε υπερήλικες ομογενείς, Βορειοηπειρώτες και Ποντίους, και με τον τρόπο αυτό… ουσιαστικά τις κατήργησε από τη στιγμή που είναι πρακτικά ανέφικτη η πλήρωση των προϋποθέσεων από οποιονδήποτε ομογενή.

Πρόκειται για μία πράξη κοινωνικά ανάλγητη, μία πράξη πολιτικής αγνωμοσύνης στην προσφορά των Ποντίων και Βορειοηπειρωτών προς το Έθνος, καθώς επίσης και για τη χαριστική βολή στην επιβίωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Η κοινοβουλευτική ομάδα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, είναι η πρώτη που κατάθεσε δια του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Χρήστου Παππά ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα και ζήτησε την άμεση αποκατάσταση των συντάξεων προς τους ομογενείς μας. Η Χρυσή Αυγή συμμετείχε ενεργά και στις κινητοποιήσεις των Βορειοηπειρωτών και των Ποντίων και στις 27-02-2013 επανήλθε με νέα ερώτηση, πιέζοντας τους αρμόδιους Υπουργούς για την επίλυση του ζητήματος.

Είναι προφανές ότι οι Κυβερνώντες, στην ουσία εντολοδόχοι των τοκογλύφων δανειστών μας, κωφεύουν στις ανάγκες των Ελλήνων και αντιστρατεύονται με τις αποφάσεις τους το εθνικό συμφέρον. Για το λόγο αυτό, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα κατέθεσε Τροπολογία-Προσθήκη στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας: «Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας» με την οποία ζητάει την άμεση κατάργηση της επίμαχης παραγράφου 5 της υποπαραγράφου ΙΑ του πρώτου άρθρου του Νόμου 4093/2012.

Πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα των γερόντων του Πόντου και της Βορείου Ηπείρου. Πρόκειται για μία εθνική ανάγκη. Ανάγκη για την επιβίωση του Ποντιακού και του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού!

Ακολουθεί η τροπολογία που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή στο τέλος του άρθρου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Εικ.: ΧΚ)
ΠΟΝΤΟΣ

Μαθαίνω ποντιακά: Το ρήμα νεράσκουμαι και μια …αρχαία παρεξήγηση

14/01/2026 - 12:35μμ
Στιγμιότυπο από τη βράβευση (φωτ.: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών)
ΠΟΝΤΟΣ

Η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών βράβευσε τον Δ. Τομπουλίδη – «Θα συνεχίσω να προσφέρω σε ό,τι προωθεί τον πολιτισμό των προγόνων μου»

14/01/2026 - 10:52πμ
Ο Κόλιας - Νικόλας Ιωαννίδης πρωταγωνιστής της ιστορίας της «Καρφίτσας από την Αργυρούπολη» (εικ.: Αλεξία Ιωαννίδου)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

«Η καρφίτσα από την Αργυρούπολη» της Αλεξίας Ιωαννίδου στο Μουσείο «Κεντώντας τη Μνήμη» της Μέριμνας Ποντίων Κυρίων

13/01/2026 - 9:20μμ
Ευθύμιος Ζήλων και Γερμανός Καραβαγγέλης (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Ευθύμιος Αγριτέλης προς Γερμανό Καραβαγγέλη: «Η Κερασούς πνέει τα λοίσθια υπό της πτέρνας του κακούργου»

13/01/2026 - 5:16μμ
Δύο από τα κειμήλια: εικόνα του Αγίου Νικολάου από τη Λαχαρηνή Ματσούκας και μέρη γυναικείας ποντιακής φορεσιάς (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΝΤΟΣ

«Αναστορώ και Αροθυμώ»: Ένα ταξίδι μνήμης στον ιστορικό Πόντο μέσα από εικόνες και κειμήλια

13/01/2026 - 3:39μμ
Οικογενειακή φωτογραφία στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για το 2026 (φωτ.: ΠΟΕ)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Οργανωτική εκκίνηση για την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, στη Δράμα

13/01/2026 - 2:51μμ
Ο Ιάκωβος Ρίζος-Νερουλός (εικ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Ιάκωβος Ρίζος-Νερουλός: Ο Φαναριώτης που στάθηκε στο πλευρό του Καποδίστρια

13/01/2026 - 9:59πμ
Μωμόγεροι χωρίς... δράση, λίγο προτού βγουν στους δρόμους του Κιλκίς (φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» / Γιώργος Σταμπολής)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Μωμόγεροι στο Κιλκίς: Ποιος είναι ο ντερεμπέης και γιατί η νύφε φέρνει τη γονιμότητα

12/01/2026 - 8:21μμ
Όρθιος μετά το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου από την Αλεξανδρούπολη ο Πόντιος Αγωνιστής. Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Despina Kotakidou)
ΠΟΝΤΟΣ

Ανεμοστρόβιλος στην Αλεξανδρούπολη: Κατέστρεψε τα πάντα, αλλά ο Πόντιος Αγωνιστής δεν λύγισε

12/01/2026 - 7:13μμ
Τα Κοτσαμάνια της «Αμάσειας» σε... απαρτία (φωτ.: facebook/Ποντιακός Σύλλογος Μανιακίου «Αμάσεια»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Με τα Κοτσαμάνια της «Αμάσειας» έκοψαν βασιλόπιτα στην Ποντοηράκλεια

12/01/2026 - 6:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πανελλαδική σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας εκπροσώπων των μπλόκων των αγροτών που δεν συμμετείχαν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / offnetwork.gr)

Αγρότες και κτηνοτρόφοι ανοίγουν δίαυλο με το Μαξίμου: Απόφαση για διάλογο, χωρίς συλλαλητήριο

17 λεπτά πριν
Η «Οικία Κοκοβίκου» σήμερα (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)

Οικία Κοκοβίκου: Αναδεικνύονται οι αρχαιότητες που βρέθηκαν στο ιστορικό διατηρητέο μνημείο στην Πλάκα

37 λεπτά πριν
Παρουσίαση στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, 18 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Facebook / Γενικά Αρχεία του Κράτους- Τμήμα ΓΑΚ Λέσβου)

Όταν τα αρχεία μιλούν: Το ΓΑΚ Λέσβου φέρνει τη μικρασιατική μνήμη στα σχολεία

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

20χρονος καταδικάστηκε σε 6ετή κάθειρξη για υλικό παιδικής πορνογραφίας

2 ώρες πριν
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη συνέντευξη Τύπου για την πρόταση της Κομισιόν να δοθεί νέο δάνειο στην Ουκρανία, για τη διετία 2026-2027 (φωτ.: EPA/OLIVIER HOSLET)

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Πρόταση δανείου 90 δισ. ευρώ παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/ rizes.xalandriou)

Μικρασιάτες και Κωνσταντινουπολίτες του Χαλανδρίου κόβουν τη βασιλόπιτά τους

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign