pontosnews.gr
Τετάρτη, 1/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η απόφαση του δικαστηρίου για τον Τσοχατζόπουλο

4/03/2013 - 2:42μμ
Η απόφαση του δικαστηρίου για τον Τσοχατζόπουλο
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ένοχος κρίθηκε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για την υπόθεση ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες».

Οκτώ χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση, πρόστιμο 520.000 ευρώ και δήμευση του ακινήτου του στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, ήταν η απόφαση του δικάστηριου. Επίσης του επιβλήθηκε τετραετής στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Η απόφαση δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος λογοδοτεί για ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που αφορούν τα έτη 2006 έως και 2009.

Νωρίτερα, με το ένα χέρι στην τσέπη και το άλλο να δίνει τον τόνο ο Ακης Τσοχατζόπουλος άρχισε να μιλά όταν τον διέκοψε ο εισαγγελέας. “Παρακαλώ βγάλτε το χέρι από την τσέπη. Δείξτε λίγο σεβασμό στον χώρο”, είπε ο εισαγγελέας.
Τότε, αντέδρασε ο κ. Τσοχατζόπουλος και απάντησε ότι ο σεβασμός δεν φαίνεται από το αν έχεις το χέρι στην τσέπη.

Κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης κατά του πρώην υπουργού θεωρώντας ότι με δόλο απέκρυψε περιουσιακά στοιχεία από το πόθεν έσχες του 2006. Ζήτησε ποινή 10 χρόνων.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης επικαλέστηκαν την αναλογία δικαίου και αναφέρθηκαν εμμέσως στην υπόθεση Μπακογιάννη – Κούβελου και πως αυτοί απηλλάγησαν.

Tο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του περιλαμβάνει στοιχεία που αφορούν στην παράλειψη δήλωσης το 2006 καταθέσεων, μετοχών και αξιογράφων συνολικής αξίας περίπου 47.000 ευρώ. Αντίστοιχα, την παράλειψη δήλωσης το 2007 ποσών περίπου 33.000 ευρώ από καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα και το 2008 καταθέσεων 20.000 ευρώ.

Τέλος, την παράλειψη δήλωσης το 2009 της αγοράς από την επίσης προφυλακισμένη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, του ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο πλέον έχει δεσμευτεί με απόφαση του ανακριτή της υπόθεσης του λεγόμενου «μαύρου πολιτικού χρήματος» για τους εξοπλισμούς.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Ραφαήλ Γεωργιάδης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Δερβένι: Εντοπίστηκε δεύτερη σορός στο εσωτερικό του σπιτιού

30/06/2026 - 11:00μμ
Η φωτιά καίει δασική έκταση στο Δερβένι, Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αχιλλέας Χήρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Αγνοείται 12χρονο παιδί μετά τη μεγάλη φωτιά στο Δερβένι Ωραιοκάστρου

30/06/2026 - 9:44μμ
Από ψηλά το κτήριο που κατέρρευσε στα Πετράλωνα, επί της οδού Αλκμήνης στην Αθήνα (φωτ.: Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα: Πέντε συλλήψεις για το συμβάν – «Και η Πίζα γέρνει αλλά δεν πέφτει»

30/06/2026 - 9:15μμ
Κάτοικος της Λητής Ωραιοκάστρου προσπαθεί να κρατήσει τις φλόγες μακριά από το σπίτι του. Τρίτη 30 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης: Οι άνεμοι έσπρωξαν τη φωτιά μέχρι τις αυλές των σπιτιών στη Λητή – Νεκρός στο Δερβένι, μία εγκαυματίας

30/06/2026 - 8:04μμ
Καπνός από τη φωτιά στον Άγιο Δημήτριο Κορινθίας, Τρίτη 30 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Εποχικοί Πυροσβέστες)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα στην Κορινθία: Μήνυμα εκκένωσης από το 112 για τρεις περιοχές

30/06/2026 - 6:27μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Λαϊκό Λαχείο: Τέσσερις μεγάλοι νικητές κέρδισαν από 250.000 ευρώ τους τελευταίους 2 μήνες

30/06/2026 - 6:04μμ
Πυροσβέστης και εθελοντής επιχειρούν μέσα σε δασική έκταση κοντά στο Λητή Ωραιοκάστρου. Τρίτη 30 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Δερβένι Ωραιοκάστρου: Σορός μέσα στη δασική έκταση – Μήνυμα εκκένωσης για τη Λητή

30/06/2026 - 5:39μμ
Στιγμιότυπο από την άσκηση «Διά πυρός 2026» στο Δήμο Μάνδρας, για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης. Πέμπτη 21 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα αποκτά «μάτι» από το Διάστημα για τα δάση της – Πώς οι δορυφόροι θα βοηθήσουν στη μάχη με τις πυρκαγιές

30/06/2026 - 5:09μμ
Ένας σωρός από μπάζα έγινε η τετραώροφη πολυκατοικία επί της οδού Αλκμήνης στα Πετράλωνα. Τρίτη 30 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα: Τέλος στο θρίλερ – Δεν υπήρξαν εγκλωβισμένοι, στο μικροσκόπιο τα αίτια

30/06/2026 - 4:44μμ
Καπνός από τη φωτιά στο Δερβένι Θεσσαλονίκης, όπως φαίνεται από τη Λητή (πηγή: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα στο Δερβένι Θεσσαλονίκης: Ήχησε το 112

30/06/2026 - 4:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ισχυρός σεισμός 6,1 ρίχτερ στο Μεξικό – Ανησυχία από τη δόνηση σε μικρό εστιακό βάθος

14 λεπτά πριν
(Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Παφραίων «Ηλίας Πάνου»/Facebook)

Μαζική συμμετοχή στο 11ο Παγγαιορείτικο Αντάμωμα στον Άγιο Χριστόφορο

39 λεπτά πριν
Μέλη του Σώματος Επιστημονικών, Εγκληματολογικών και Ποινικών Ερευνών της Βενεζουέλας μεταφέρουν σορούς, στη Λα Γκουάιρα (φωτ.: EPA / Ronald Pena R)

Βενεζουέλα: Φόβοι για επιδημίες μετά τον φονικό διπλό σεισμό – «Ακραία πίεση» στα νοσοκομεία

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Ραφαήλ Γεωργιάδης/EUROKINISSI)

Τραγωδία στο Δερβένι: Εντοπίστηκε δεύτερη σορός στο εσωτερικό του σπιτιού

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EPA / Jeffrey Mcwhorter)

Μουντιάλ 2026: Με Χάαλαντ στους «16» η Νορβηγία

2 ώρες πριν
Ο Θοδωρής Κοτίδης και η Αγγελική Παμπουκίδου στη λίμνη Δοϊράνη του Κιλκίς, τον τόπο καταγωγής τους (φωτ.: Αρχείο Αγγελικής Παμπουκίδου & Θοδωρή Κοτίδη/ εικ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Θοδωρής Κοτίδης και Αγγελική Παμπουκίδου: Η τέχνη μας είναι ένας μαγικός τρόπος να «αναστήσουμε» τους προγόνους μας

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign